Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Opel Astra OPC sau VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/17225-opel-astra-opc-vw-golf-gti.html)

TSC-Us 01-07-07 14:04

Re: Opel Astra OPC sau VW Golf GTI

Quote:

Originally Posted by Bemelo (Post 975546)
Fatalau mic? :))))imi dai 2 bobarnace :))))? daca m-ai vedea .... in fine nush dc recurgi la insulte .. probabil gandirea ta limitata atat iti permite. Am DSG pe masina nu trebuie sa ma chinui sa scot schimburi perfecte de viteza ;).
Ah si nu imi laud masina.. zic doar ca e mai buna decat ***u ala de GTC (uu acu o sa-mi sara toti opelisti in cap...)
Apropo .. totdeauna am adus argumente cand am zis ceva.. nu cred ca am aberat niciodata . Am adus date concrete si fapte .. dar vad ca daca zic ceva din experienta proprie imi sar toti complexatii in cap

TU MA FACI COMPLEXAT PE MINE ?
ADEVARUL E CA TOT LAUZI DSG SI GOLFUL, RESPECTIV GTI-UL DE PARCA AR FII IDEALUL OMULUI IN VIATA !

iar la faza aia cu...nu am probleme cu 2.0 turbo de 200 cp e O MINCIUNA GOGONATA ! gti-ul e mai rpd decat astra cu 0.4 sec dat dsg-ului !
nu cred ca masina ta zboara...

si la faza aia ca "daca m-ai vedea..." ce..tre' sa ne fie frica de tine... ai vreo 2.15 si bati ca TYSON ?

ps: din pct meu de vedere gti-ul este un kct cu perje !

Bemelo 01-07-07 14:12

NU pe tine ci pe 3 turbo cu nos ala :)) ... nu am prbl cu gtc turbo exact din cauza expusa de tine .. dsg-ul (0.4 sec) .. deci dc ar fi minciuna? nu eu sunt batausul ci personajul de mai devreme.. nu ai vazut ca imi da 2 capace si imi ia si banii :))))) ...
PS : acelasi pct de vedere il am si eu despre astra.
ahh si laud gti-ul pt ca e probabil cel mai bun hot hatch dar atat. Eu imi iau alta masina in curand ..

TSC-Us 01-07-07 14:19

Quote:

Originally Posted by Bemelo (Post 975687)
NU pe tine ci pe 3 turbo cu nos ala :)) ... nu am prbl cu gtc turbo exact din cauza expusa de tine .. dsg-ul (0.4 sec) .. deci dc ar fi minciuna? nu eu sunt batausul ci personajul de mai devreme.. nu ai vazut ca imi da 2 capace si imi ia si banii :))))) ...
PS : acelasi pct de vedere il am si eu despre astra.
ahh si laud gti-ul pt ca e probabil cel mai bun hot hatch dar atat. Eu imi iau alta masina in curand ..

la 2 masini apropiate ca putere dif o face soferul !

air eu nu cred ca u faci intrecere mai tot timpul cu cine apuci ! +nu cred ca conduci la limita aderentei, mot... !? un sprint asa...mai da...

+ in buc traficul este infect si nu prea conteaza ca ai 700 cp sau 54 cp, ami ales ziua! poate noapte pe la 3,4...POATE !? pe magheru...

DrDMX 01-07-07 14:23

-pe magheru .... nu mai e ce era inainte ...acuma pe magheru ori ca esti ziua ori ca esti noaptea e cam acelasi lucru ....mai sunt si camere de supraveghere :D mergem pe Kogalnicianu :P

BYG'u 01-07-07 17:01

TSC-U - Bemelo are dreptate . GTI DSG vs GTC de 200 = Rusinik rau de tot pe 400 m . asa k nu are rost sa te aprinzi degeaba .

TSC-Us 01-07-07 19:32

Quote:

Originally Posted by BYG'u (Post 975966)
TSC-U - Bemelo are dreptate . GTI DSG vs GTC de 200 = Rusinik rau de tot pe 400 m . asa k nu are rost sa te aprinzi degeaba .

si tu ai dsg... :))

si yo am avut gti(fara dsg) de 101 cp tdi basis si pot sa zic ca e de kct masina ,iar babacu a avut passat de 101 cp 1.9 tdi ! nu mai suport vw-urile ! sant anti vw !!!!!
insa RESPECT AUDI ! o alta masina cu 3 clase peste...

rusina rau pe 400 m nu prea cred ! depinde de sofer ! MAX 1, 1.5 M !

e normal ca fiecare sa isi laude masinile, dar nu sa le ridice in slavi de parca ar fii o masina de referinta !!!!!mai ales in cazut gti-ului + dsg...

SMG-ul de la bmw o cutie cu extraordinara ! simti ca conduci ! daca era asa "adevarata" dsg-ul sigur o adopatau cei de la bmw !
dsg-ul nu are zvagnirea smg-ului !

cristi_407 01-07-07 20:28

Si mergea bine GTi-ul tau de 100 cp? Oriucm nu vad nici un argument de ce GTi e slab..In toate revistele Gti este laudat ca cel mai bun hachback..Si top gear si fifth gear si peste tot spun ca e super masina..Nu zic ca nu are defecte, si e normal sa nu se ridice la standardul impus de Audi dar nici cum zici tu..In fine..vad ca nu scri nimic argumentat..doar afirmatii jignitoare la adresa GTi

Bemelo 01-07-07 21:26

Quote:

Originally Posted by TSC-U (Post 976145)

si yo am avut gti(fara dsg) de 101 cp tdi basis si pot sa zic ca e de kct masina ,iar babacu a avut passat de 101 cp 1.9 tdi ! nu mai suport vw-urile ! sant anti vw !!!!!

e normal ca fiecare sa isi laude masinile, dar nu sa le ridice in slavi de parca ar fii o masina de referinta !!!!!mai ales in cazut gti-ului + dsg...

SMG-ul de la bmw o cutie cu extraordinara ! simti ca conduci ! daca era asa "adevarata" dsg-ul sigur o adopatau cei de la bmw !

eu am avut golf V 1.6 de 105 cp.. si intr-adevar e o masina care nu produce nici un fel de senzatii .. dar asta nu e o cauza pt a cataloga toate modelele VW.
Referitor la cutiile de viteze mentionate de tine.. BMW are in dezvoltare o cutie asemanatoare DSG cu 2 ambreiaje .. deci au adoptat si ei sistemul asta ;)..
oricum ma bucur ca s-au mai calmat spiritele ...

baghy83 02-07-07 00:52

Quote:

:))) aceasi masina cu alta caroserie si alt interior.

ameer 02-07-07 02:51

Threadul asta a cam deviat de la subiect... :rolleyes2
Si si-a cam pierdut sensul...

bogdan_wrc 02-07-07 08:29

Quote:

Originally Posted by 27 WRC (Post 973506)
eu cu GTC de 170 cai turbo ma dau oricand cu un GTI de 200

de ce? o fi GTIu greu...dar nici chiar asa....

alexSHO 02-07-07 10:57

dar lasa-i amice in pace, vorbesc se intalnesc la vreo legala [sau nu] se dau si se linistesc

bogdan_wrc 02-07-07 11:02

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 974766)
Pana la urama s-a ajuns unde se ajunge de fiecare datata--- timpul de 0-100 km/h...paraca toata lumea de aia isi cumpara masini..in fine..

!!!!!!!!! f adevarat. toti masoara la miime de secunda masinile...si daca ii pui sa faca o masuratoare calumea scot 14 secunde :)))

bogdan_wrc 02-07-07 11:06

Quote:

daca ai stii despre ce vorbesti....

la mk IV, GTI era doar nivel de echipare. GTI mkIV e cel de 150 si mai tarziu 180 de cai. 1.8 turbo.
era alta conceptie fata de V.

daca ai avut 1010 cai, ce compari cu 200?

daca masina TA nu mergea bine, nu fugea, de ce bagi in aceasi oala toate VW?? asa limitat esti?

audi e peste vw doar la interior si cum e lucrata...dar asa e...vezi 3 clase... cand vezi cu ochii manelistilor !!

vezi topicul de versus intre DSG si SMG...

si nu te obosi sa imi rapsunzi, nu meriti sa MAI citesc ce scrii! nu mai intru pe acets topic.

TSC-Us 02-07-07 12:40

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 977063)
daca ai stii despre ce vorbesti....

la mk IV, GTI era doar nivel de echipare. GTI mkIV e cel de 150 si mai tarziu 180 de cai. 1.8 turbo.
era alta conceptie fata de V.

daca ai avut 1010 cai, ce compari cu 200?

daca masina TA nu mergea bine, nu fugea, de ce bagi in aceasi oala toate VW?? asa limitat esti?

audi e peste vw doar la interior si cum e lucrata...dar asa e...vezi 3 clase... cand vezi cu ochii manelistilor !!

vezi topicul de versus intre DSG si SMG...

si nu te obosi sa imi rapsunzi, nu meriti sa MAI citesc ce scrii! nu mai intru pe acets topic.

AM MERS CU MULTE VW SI LE DETEST ! CE DRAQ NU INTELEGETI ? nu ma refeream la golful si passatul lu babacu pe care le-am avut!
SUNT ANTI VW PT CA NU MI SE PARE O MARCA DE REFERINTA !NU IMI SPUNE NIMIC ! VRETI SA MA CONVINGETI SA-MI PLACA/SA IMI ACHIZITIONEZ PE VIITOR , SAU CE INTERCETI !? NU O SA POATE NIMENI PT CA NU EXISTA ARGUMENTE !

limitat esti tu si cu prietene ta ... !

sper sa nu mai intrii pe topicul asta !

+ MULTE LUCRURIL DE LA AUDI AU FOST "IMPRUMUTATE" LA VW, DE ACEEA S-A RIDICAT F MULT ACEASTA PSEUDO FIRMA !

PS : PA

TSC-Us 02-07-07 12:50

Quote:

Originally Posted by Bemelo (Post 976309)
eu am avut golf V 1.6 de 105 cp.. si intr-adevar e o masina care nu produce nici un fel de senzatii .. dar asta nu e o cauza pt a cataloga toate modelele VW.
Referitor la cutiile de viteze mentionate de tine.. BMW are in dezvoltare o cutie asemanatoare DSG cu 2 ambreiaje .. deci au adoptat si ei sistemul asta ;)..
oricum ma bucur ca s-au mai calmat spiritele ...

stiu, tocmai yo scrisesem un thread despre asta !
cei de la bmw nu sunt multumiti de dsg intotalitate si vor sa-l faca mult mai performant pe placul si renumele bmw, pt ca nu sunt vw si nu se pot compara NICIODATA bradnurile, performantele ... VOR CEVA DE CALITATE F MARE !

daca era pe placul lor..il adoptau de mult, dar nu coincideau cu cerintele bmw !!!!!

TSC-Us 02-07-07 12:53

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 977063)

dar u cine esti, de o sa imi para rau ca dm. critic nu imi mai citeste "operele" mele?
sau u dai tonul in teste auto ... cine esti ? AI APARUT LA RADIO ? SAU TE-AM AUZIT LA TV ?

PS: FA-MI SA IMI FIE DOR DE TINE ! TAY-TAY...

cristian_seven 02-07-07 13:17

Discutia a deviat rau. Despre VW am scris pe pagina 17. In Germania mitul a apus demult, Opel e votat de ei ca cea mai fiabila marca nemteasca. Asta e o realitate si n-are rost sa se continue discutia pe tema asta.
Ca performante OPC are 40cp in plus fatza de GTI deci iar comparam mere cu pere. Sau poate nu e foarte clar ca exista trei variante de Astra GTC (adica modelul de caroserie) cu acelasi motor de 2.0t . 170cp, 200cp si 240cp. Cel de 240cp este OPC si are alte bare, alt interior alt sistem de franare, alte componente interne ale motorului etc. Comparatia ca performante cu un GTI simplu e puerila. Se poate compara cu GTI Edition50 de 235cp.
Vedeti ca exista un topic cu ultima cursa de la Suceava cu filmulete. E acolo si un OPC albastru cu chip care face de rusine un FocusST de 280cp.
Ce mai discutati de Gti chiar nu inteleg.
Cititi si asta:
http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=30388

Si daca aveti rabdare cititi-l si pe asta cap coada. Ma batea si pe mine gandul de G5 dar mi-a trecut dupa ce m-am informat in detaliu.
http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=3001

TSC-Us 02-07-07 18:17

:)) ce bune sunt FSI-urile http://vwforum.vwforum.ro/index.php?...pic=3001&st=20 :))

unchiulNOS 02-07-07 21:16

Quote:

Originally Posted by TSC-U (Post 977830)

vw :D :D :D vw :D :D :D vw :))

3TURBOnos 02-07-07 21:20

Quote:

Originally Posted by mph/km/h (Post 978112)
:)) :D vw :lol:

deci fsi-urile NU SUNT BUNE ! SI CE TAM TAM ... DEGEABA !

:)))))))))))

Bemelo 02-07-07 21:33

a devenit cumva un thread de postare a dezavantajelor motoarelor fsi? ... apropos turboss in articolul respectiv era vb de fsi-uri nu de TFSI-uri... deci te-ai bucurat degeaba.:D...
Iar aceste dezavantaje daca pot fi numite asa (zgomot mai pronuntat al motorului, turatii mai ridicate, lipsa elasticitatii. ) sunt valabile doar la motoare de genul 1.6 , 1.4 .. in schimb daca vorbim de motoare gen 2.0fsi, 3.2 fsi, 4.2 fsi (oau, unul din cele mai bune motoare existente --- si e un fsi.. hahahaha)... nu se pune problema de elasticitate sau zgomot al motorului , pt ca sunt motoare cu pretentii sportive.
Firma voastra opelistilor :)) .. ce motor are sa concureze 4.2 ul de ex.. sau macar 3.2ul? si sa nu ziceti 2.8 de pe opc pt ca e turbo .

The_Mask 02-07-07 22:28

Bemelo nu are rost sa incerci sa le explici ce si cum sta problema, n-au avut bani de ford sau vw si-au luat Opel ca deh ( masina ieftina si intretinere ieftina) sa zica ca au masina straina. 4.2 de pe RS4 parca e FSI, foarte prost motorul. Opel construiest motoare de capacitatii litrice inferioare, 2.8 cel mai mare. Iar aia care se plang de 1.6FSI sunt ratati, ce vrei performante sportive de la 105 cai.

MadCow 02-07-07 22:39

ati ajuns prea departe cu topicul asta in sensul ca nu trebuie sa va impuneti opinia prin a jigni pe ceilalti, fiecare are dreptul la propria parere.
eu am Astra OPC si nu as da-o pe GTI nici intr-o mie de ani. imi place si GTI-ul (l-am condus), plansa de bord (la cel cu navi) e mult mai frumoasa decat la mine (tot cu navi), sta mai bine pe curbe, are si frane mai bune, motorul merge excelent dar sunt si lucruri care-mi plac mai mult la OPC (inafara de plansa de bord si comportamentul mai slab pe curbe) restul imi place mai mult la a mea - probabil ca sunt partinitor :) dar asta e!
plus ca GTI-uri parca sunt prea multe, OPC-uri sunt 3-4 in toata Romania - eu am avut-o primul. URA!

Race 02-07-07 23:25

www.astraclub .ro/index.php?showtopic=2163
1.6 FSI trage prost si consuma mult (dupa parerea "inteligentului" care a scris pe vwforum)...dar macar merge.Merge pe propriile roti,nu tractata de 3 ori in 8 zile pana la service.
La orice marca o sa gasesti posesori ghinionisti sau nemultumiti,de la "nu prea imi place" pana la "e un cacat,n-o sa mai cumpar marca asta niciodata".Experienta unui om,sau 2,sau 5,e nerelevanta,daca sunteti asa obsedati de fiabilitate statistica exista studii facute pe zeci de mii de posesori.
Ce a scris baiatul ala pe vwforum e penibil.Consumul de 8,5 l/100 km in Bucuresti e FOARTE putin pentru o compacta de 115 CP.Iar partea cu "sa nu mai am retineri in a o duce spre 4.000 rpm" e incredibila...dupa ce schimba la 2500 rpm mai vrea si performante :lol:
Avantajul tehnologiei FSI,respectiv consum redus la sarcini partiale (adica cea mai mare parte din viata unei masini,fie ea si cu pretentii sportive) se simte la motoarele mai puternice.In testele pe termen lung,Golf GTI (intamplator,chiar masina din acest versus care NU e despre 1.6 FSI) are consum mediu mai mic sensibil decat concurenta (adica alte hot-hatch-uri turbo).

Quote:

sau macar 3.2ul? si sa nu ziceti 2.8 de pe opc pt ca e turbo
De ce ? Cand e vorba de CTR vs GTI nu zici ca GTI are un avantaj incorect pentru ca e turbo ;)
Cand e vorba de OPC-uri,Opel a invins la performante VW in toate trei cazurile (Corsa,Astra,Vectra).Performante neinsemnand doar linie dreapta.

TSC-Us 03-07-07 00:35

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 978234)
Bemelo nu are rost sa incerci sa le explici ce si cum sta problema, n-au avut bani de ford sau vw si-au luat Opel ca deh ( masina ieftina si intretinere ieftina) sa zica ca au masina straina. 4.2 de pe RS4 parca e FSI, foarte prost motorul. Opel construiest motoare de capacitatii litrice inferioare, 2.8 cel mai mare. Iar aia care se plang de 1.6FSI sunt ratati, ce vrei performante sportive de la 105 cai.

ASA GANDETI U PT CA AI DOAR 19 ANISORI !

CE IDIOTENII POTI SA DEBITEZI DIN GURITZA PUSTULICA ... CA NU AU AVUT BANI DE VW SAU DE FORD ! ASTA E O TAMPENIE MAI MARE DECAT TINE !

GTS-UL DE 3.2 ITI SPUNE CEVA ? SAU NU AI AUZIT DE EL ?

+ IN GERMANIA OPEL A FOST VOTATA CA CEA MAI FIABILA MASINA ,DECI...

SAU NICI AIA NU AVEAU BANI PT VW SAU FORD... :)) DOAMNE THE_MASK TU GANDESTI CA O CIZMA ... !

+++++ CA FSI SAU TFSI SUNT DE LA AUDI, NICI O TREABA CU VW SAU FORD!
DACA SCOTEAU VW SAU FORD... DAR SUNT INCAPABILI DE ASA CEVA !

TAY TAY ...

The_Mask 03-07-07 10:10

Quote:

Originally Posted by TSC-U (Post 978471)
ASA GANDETI U PT CA AI DOAR 19 ANISORI !

CE IDIOTENII POTI SA DEBITEZI DIN GURITZA PUSTULICA ... CA NU AU AVUT BANI DE VW SAU DE FORD ! ASTA E O TAMPENIE MAI MARE DECAT TINE !

GTS-UL DE 3.2 ITI SPUNE CEVA ? SAU NU AI AUZIT DE EL ?

+ IN GERMANIA OPEL A FOST VOTATA CA CEA MAI FIABILA MASINA ,DECI...

SAU NICI AIA NU AVEAU BANI PT VW SAU FORD... :)) DOAMNE THE_MASK TU GANDESTI CA O CIZMA ... !

+++++ CA FSI SAU TFSI SUNT DE LA AUDI, NICI O TREABA CU VW SAU FORD!
DACA SCOTEAU VW SAU FORD... DAR SUNT INCAPABILI DE ASA CEVA !

TAY TAY ...

Al dracului de mare esti la varsta ta de 24 ani, toate respectele le mereti. Ai cea mai mare experienta de pe forum-ul asta esti zeu ce mai, hai sa-ti ridicam statuie. In orice service daca mergi il vei gasi plin de masini cu probleme fie ele vw opel mercedes bmw audi si mai stiu eu ce. Nici o masina nu este de ne distrus. Tu zici ca sunt luate de la Audi tehnologiile, afla ca sunt dezvoltate impreuna tehnologiile FSI si TFSI. Sa nu amintesc de 1.7DTI de pe opel de provenienta IZUZU. Sau mai nou cele furnizate de GM. Asta n-o vezi? Sunt multumit de VW in 2 ani nu am avut nici o problema, cred ca sunt "unicul" posesor de vw in viziunea ta TSC care nu a avut probleme, nu?:)

KYL 03-07-07 12:31

TSC-U pe care din cele 2 le-ai condus de esti asa convins ca OPC is the best?
OPC arata mai bine, GTI e mai bun, alegerea mea e GTI

TSC-Us 03-07-07 13:10

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 978820)
Al dracului de mare esti la varsta ta de 24 ani, toate respectele le mereti. Ai cea mai mare experienta de pe forum-ul asta esti zeu ce mai, hai sa-ti ridicam statuie. In orice service daca mergi il vei gasi plin de masini cu probleme fie ele vw opel mercedes bmw audi si mai stiu eu ce. Nici o masina nu este de ne distrus. Tu zici ca sunt luate de la Audi tehnologiile, afla ca sunt dezvoltate impreuna tehnologiile FSI si TFSI. Sa nu amintesc de 1.7DTI de pe opel de provenienta IZUZU. Sau mai nou cele furnizate de GM. Asta n-o vezi? Sunt multumit de VW in 2 ani nu am avut nici o problema, cred ca sunt "unicul" posesor de vw in viziunea ta TSC care nu a avut probleme, nu?:)

NU... PE MINE M-A DERANJAT FAPTUL CA AI SPUS CA NU AVEM BANI DE VW SI NE LUAM OPEL ! CEEA CE ESTE F GRESIT !

CU AFIRMATIA ACEEASTA JIGNESTI TOTI POSESORII DE OPEL SI NU AI NICI UN DREPT ! FIECARE CU GUSTURILE LUI !

DE UNDE STII TU CATI BANI AM EU, CE FAC... DC MI-AM LUAT OPEL SI NU VW !?

VW SI FORD SUNT 2 MARCI CARE MIE NU IMI PLAC ! ESTE OPTIUNEA MEA SI A MIL DE OAMENI CARE ISI ACHIZITIONEAZA OPEL

DACA VROIAM VW SAU FORD IMI LUAM ! VINDE-AM UN PANTOF...

DACA ERA ASA FIRMA VW ISI LUAU TOTI SI OPEL... DISPAREA DE PE PIATA, DAR NU SUNT TOTI CA TINE !

SANT F MULTI CARE CONSIDERA OPEL MAI BUN CA VW, DOVADA ESTE CA ISI CUMPARA IN CONTIUNARE OPEL !

AM FACUT UN DRIVE TEST CU OPC-UL SI AM RAMAS IMPRESIONAT, DESII AM CONDUS ZECI DE MASINI DE TOATE FELURILE..DE LA LOGAN 1.4... S 400 lorinsiel !

OPEL ESTE ELEGEREA MEA SI A F MULTI OAMENI PT CA SUNT F FIABILE...
MI SE PARE CEA MAI BUNA IN FCT DE PRET/CALITATE/PERFORMANTE !

KYL > gti-ul nu este mai bun decat opc-ul ! ASTA ESTE PAREREA MEA SI A MAI MULTOR OAMENI ! LA FEL SI INVERS !

PS: PARERILE SUNT MEREU IMPARTITE SI VOR FII ASA MEREU !

around za world 03-07-07 15:10

Nu cred ca ar trebui sa se ajunga la injurii . Ambele marci au fani si alegerea fiecaruia e PERSONALA si SUBIECTIVA ! OPC arata mai bine si merge mai bine pe linii drepte . GTI arata satisfacator si e mai bun pe viraje si poate la consum , in plus e ceva mai ieftin . Nici una dintre masini nu-i infailibila .daca este sa ne uitam numai la 0-100km/h sau 0-400m , de OPC-uri care sa si-o ia pe coaja (de la alte hatch-uri ) n-am auzit , probabil si din motiv ca sunt putine si nu toti care le au le alearga , dar de GTI ... Spre exemplu cum ar fi sa-ti iei 2 masini pe 400 m cu 2.0 TFSI de la 2.0 VTEC (ambele stock) ? CU TOATE ASTEA IMI PLACE IN CONTINUARE GTI DIN PUNCT DE VEDERE AL PERFORMANTELOR SI NU AS DA UN MOTOR TURBO PE UN MOTOR TURAT DE HONDA KIAR DAK II DA BORSHU PE NAS LA ACCELERATIE . Deci nu liniutele sunt totul . repet : Nu toata lumea le ia ca sa le alerge .

Bemelo 03-07-07 15:29

1 Attachment(s)
@Race : era vb strict de motoare aspirate knd am comparat.
@Mad Cow : poate cel mai pertinent post de pe topicul asta .O parere bine expusa nu cum fac restul. BV
@TSC-U: vectra GTS de 3.2 ? :)) 211 cai? si ca ce chestie il compari cu 3.2 ul de la VW , care are si mai multa putere si cuplu.
@around za world: nu e o regula universal valabila.. k un tfsi sa si-o de la un vtec.. depinde si de sofer.. uite un exemplu (sper sa nu se supere speeder pe mn :D)

3TURBOnos 03-07-07 17:59

Quote:

Originally Posted by Bemelo (Post 979469)
@Race : era vb strict de motoare aspirate knd am comparat.
@Mad Cow : poate cel mai pertinent post de pe topicul asta .O parere bine expusa nu cum fac restul. BV
@TSC-U: vectra GTS de 3.2 ? :)) 211 cai? si ca ce chestie il compari cu 3.2 ul de la VW , care are si mai multa putere si cuplu.
@around za world: nu e o regula universal valabila.. k un tfsi sa si-o de la un vtec.. depinde si de sofer.. uite un exemplu (sper sa nu se supere speeder pe mn :D)

daca civicul este condus de un agarici i-a o bataie f rusinoasa de la un ...gti !

daca este in toate facultatile mintii se pisha pe el de gti in orice moment!

around za world 03-07-07 19:09

Baieti era doar un exemplu . Evident ca e vorba si de sofer . Dar s-a intamplat ... Nush daca e elocvent dar civic-ul din poza era inca in rodaj deci nu se poate schimba tocma unde s-ar duce masina (si nesoftat , si chiar si softat un vtec nare sanse reale fata de un tfsi remap , e vb totusi de 40 de cp diferenta) . Ma refer la masini stock . Acum sa nu intelegeti ca sunt fan HONDA ... Ideea pe care multi no prind este ca nu e baza la o masina timpul de acceleratie sau sa faca 400 de m in sub 12sec ... Masina este o chestie complexa . Conteaza pentru ce o cumperi : o vrei pentru circuit sau sa mergi zilnic cu ea ? Sa mearga bine pe drept sau sa ia si curbe ? Comoda sau sport ? Cat de sport ? Fiecare om are niste asteptari de la o masina insa din pacate in .ro majoritatea dealerilor de masini nu au nici macar una singura pentru test drive (exceptie poate face Porsche ), asa ca majoritatea isi cumpara masina pe orb si o apreciaza dupa consum , cp , 0-100 (majoritatea nici macar nu se uita la plaja de cuplu deci ... ) .
Parerea mea e ca la o masina conteaza totu inclusiv comenzile , ca sa nu faci scurta la picior de la ambreiaj in ambuteiaj sau sa df\ezvolti brand de superman de la directia grea si scurta ...sport (cine a condus focus st sau evo stie despre ce vorbesc :D ) etc.
Cam asta din partea mea si incercati sa o luati mai usor cu injuriile pentru ca traim intr-o tara libera si nu trebuie sa desconsideram pe nimeni pentru parerile lui . In plus parerile de genu brandu x e mai de *** decat brandu y nu va afecteaza pe voi in nici un fel (decat daca nu aveti actiuni la vw sau Opel GM :P ) si n-o mai luati in tragic si personal .

KYL 03-07-07 22:36

around za world cu directia ai dreptate, cel putin la Focus ST cand e setata pe sport dezvolti brandul frumos ;)

RazvanC4 04-07-07 17:32

Quote:

Originally Posted by around za world (Post 979858)
Baieti era doar un exemplu . Evident ca e vorba si de sofer . Dar s-a intamplat ... Nush daca e elocvent dar civic-ul din poza era inca in rodaj deci nu se poate schimba tocma unde s-ar duce masina (si nesoftat , si chiar si softat un vtec nare sanse reale fata de un tfsi remap , e vb totusi de 40 de cp diferenta) . Ma refer la masini stock . Acum sa nu intelegeti ca sunt fan HONDA ... Ideea pe care multi no prind este ca nu e baza la o masina timpul de acceleratie sau sa faca 400 de m in sub 12sec ... Masina este o chestie complexa . Conteaza pentru ce o cumperi : o vrei pentru circuit sau sa mergi zilnic cu ea ? Sa mearga bine pe drept sau sa ia si curbe ? Comoda sau sport ? Cat de sport ? Fiecare om are niste asteptari de la o masina insa din pacate in .ro majoritatea dealerilor de masini nu au nici macar una singura pentru test drive (exceptie poate face Porsche ), asa ca majoritatea isi cumpara masina pe orb si o apreciaza dupa consum , cp , 0-100 (majoritatea nici macar nu se uita la plaja de cuplu deci ... ) .
Parerea mea e ca la o masina conteaza totu inclusiv comenzile , ca sa nu faci scurta la picior de la ambreiaj in ambuteiaj sau sa df\ezvolti brand de superman de la directia grea si scurta ...sport (cine a condus focus st sau evo stie despre ce vorbesc :D ) etc.
Cam asta din partea mea si incercati sa o luati mai usor cu injuriile pentru ca traim intr-o tara libera si nu trebuie sa desconsideram pe nimeni pentru parerile lui . In plus parerile de genu brandu x e mai de *** decat brandu y nu va afecteaza pe voi in nici un fel (decat daca nu aveti actiuni la vw sau Opel GM :P ) si n-o mai luati in tragic si personal .

Cam ai dreptate!

RazvanC4 04-07-07 17:38

Quote:

Originally Posted by cristian_seven (Post 977267)
Discutia a deviat rau. Despre VW am scris pe pagina 17. In Germania mitul a apus demult, Opel e votat de ei ca cea mai fiabila marca nemteasca. Asta e o realitate si n-are rost sa se continue discutia pe tema asta.
Ca performante OPC are 40cp in plus fatza de GTI deci iar comparam mere cu pere. Sau poate nu e foarte clar ca exista trei variante de Astra GTC (adica modelul de caroserie) cu acelasi motor de 2.0t . 170cp, 200cp si 240cp. Cel de 240cp este OPC si are alte bare, alt interior alt sistem de franare, alte componente interne ale motorului etc. Comparatia ca performante cu un GTI simplu e puerila. Se poate compara cu GTI Edition50 de 235cp.
Vedeti ca exista un topic cu ultima cursa de la Suceava cu filmulete. E acolo si un OPC albastru cu chip care face de rusine un FocusST de 280cp.
Ce mai discutati de Gti chiar nu inteleg.
Cititi si asta:
http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=30388

Si daca aveti rabdare cititi-l si pe asta cap coada. Ma batea si pe mine gandul de G5 dar mi-a trecut dupa ce m-am informat in detaliu.
http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=3001

vreau si eu un link cu filmuletzul ca nu il gasesc! nu stiam ca exista OPC in Romania (am vazut doar in germania si arata demential).Oricum OPC-ul e mai bun si stock la acceleratii decat ST, GTI and stuff!

cristian_seven 04-07-07 19:01

Nu mai stiu in care apare. E al userului MadCow...

alexSHO 04-07-07 21:12

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 978234)
Bemelo nu are rost sa incerci sa le explici ce si cum sta problema, n-au avut bani de ford sau vw si-au luat Opel ca deh ( masina ieftina si intretinere ieftina) sa zica ca au masina straina.

weeei dar esti de-a dreptul M.U.C.I. nu prea stau sa citesc posturile care le pui dar aveam impresia ca ai putina cultura auto dar daca toate sunt ca asta fa-ti cont pe nfs forum ca esti cum am is mai sus, adica M.U.C.I.

The_Mask 04-07-07 23:31

auzi bai putza nu-ti convine nu citi, decat sa traiesc ca tine din vise (AMG) mai bine ma car cu "caruta" de vw cum spuneti voi;)

alexSHO 05-07-07 10:14

iar esti incapabil de a intelege, una e sa zici despre 3 marci auto care sunt acelasi cacat pana la un anumit nivel, respectiv vw ford si opel ca una ar fi ieftina si d-aia ar fi ales-o nu stiu cine alta e sa ai tu vise erotice ca as fi zis eu ca e vw caruta desi nu e

All times are GMT +2. The time now is 15:45.

- Copyright 2026 4Tuning