![]() |
Re: Megane RS facelift Vs Golf V Gti
incearca sa nu mai fii arogant. cu atitudinea asta nu poti decat sa ii indepartezi pe cei neutri care doreau sa ia o decizie in legatura cu aceste 2 masini. si le zici u acolo ca rs e diferit de renault... la baza e un renault, e u megane inbunatatit. si tot de directorii de la renault vin deciziile....
si ceva pt u. intra pe forum la vw si la renault... si ai sa vezi cum toti pe la renault se vaita de probleme tehnice... ceea ce la vw mai putin :2gun: :bunch: |
2 Attachment(s)
Quote:
De ce sa nu fiu arogand canr majoritatea judeca o masina dupa unde este construit si traieste in lumea lui, fara sa recunoasca. De asta nu sunt masini japoneze in romania si de asta se vinde asa de bine Vag-ul... Nu e mult mai bun VW decat Renault, ambele au probleme cum ies pe poarta fabrici, unele de design, unele de calitate. VW sa un pic mai bine, dar nu poti spune ca este mult superior...nu degeaba are probleme financiare...are preturi exagerate cand fiabilitatea nu e superioara. O rublica despre caliteta, despra cat e apreciat golful sau meganul in europa, nu in romania. Nici una nu obtine peste 8 puncte, cand japonezele majoritate din gama au peste 8-8.3... |
incearca sa te linistesti, fumeaza o tigare. nu ai sa ajungi nicaieri daca te iei de toti care au ceva impotriva renaultului, sau mai bine zis indragesc mai mult vw decar ren....
2 traim in romania,foarte putini i`si permit sa ia o masina noua si Normal ca te mai iei si dupa "spiritul de turma" cand te hotarasti sa iei o masina. eu consider ca tocmai spiritul ala de turma e un atuu deoarece nu cred eu ca atatia cumparau vw daca erau proaste. si ti`am mai zis poate sa cheltuiasca vw 1000000E si sa o vanda cu 16000 pe mine prea putin ma intereseaza.si ce ziceai u de marketingul de la vw... bv lor. stiu sa se descurce cum si marchetingul celor de la renault e ca sa vanda masina ieftin, sa o faca mai slaba calitativ ca sa pice repede si piesele scumpe. uite asa consider si eu de cei de la renault :) in fine, eu nu ma cert cu tine si nu am nicim personal. tin sa te anunt ca ai mei au avut renault asa ca..... |
Quote:
Eu nu vreau sa indragesc renaultul, am si zis de zeci de ori, eu vorbeam de RS, ce e altceva dupa parerea si experienta mea. Dar incep sa devin un pic...arogant cand vine cineva si zice va o masina e mai buna decat cealalta numai ca nu stie detalli sau vorbeste in generalitati, din vorbe de la spetele blocului. Eu nu consider VW de a fi semnificativ mai bun, un pic este mia bun decat restul din francezii, dar cu siguranta are un pret mai mare. De mult nu se poate compara masinile europene cu cele japoneze, asta majoritatea europenilor stiu, chear si germanii, mai trebue cateva ani si in romania oameni o sa dea seama ca gresesc cand vorbesc despre fiabilitate superioara la VW. Pana acuma era problema piesele la masini japoneze, sper ca asta eu personal sa schimb...sa vedem ce pot rezolva anul asta... |
Nici eu nu sunt fan Renault si pot spune si eu ca VW e deasupra (deci scotand acum din discutie versusul GTI si Megane RS), dar am si eu un ghimpe contra aprecierilor superficiale, ca de exemplu "masinile frantuzesti sunt praf".Eu consider ca pentru Citroen de exemplu nu se aplica, despre un C4 sau C5 numai ca sunt masini proaste nu cred ca se poate spune.De asemenea exclusivismul nejustificat (romanesc) la Vag iarasi irita de multe ori (si exclusivismul la masinile germane).Si daca romanii din Romania au o scuza, ca si-au format o anumita mentalitate in functie de cata informatie au avut, pentru cei de dincolo e cam trist daca sufera de acelasi sindrom.Discutam cu cineva din Germania (roman) care vroia sa-si ia o masina (ori sportiva, ori sa imbine sportul cu confortul si fiabilitatea de top).Sa tinem cont ca la nemti topurile de fiabilitate gem de japoneze, ultimii ani sunt dominati fara drept de apel, iar pentru 2008 au nominalizat X3-ul, chestie care tare cred ca e aruncata putin la disperare, o salvare de imagine, le vine negru si lor in fata ochilor de cand nu si-au vazut masinile in acest top.Oricum ei apreciaza bunaoara foarte mult masinile japoneze de care vorbeam.Bun, in discutia asta cu romanul in cauza, am ajuns sa-i vorbesc si sa-i recomand si masina japoneza, ori o Honda S2000, sau Civicul, sau Mazda Rx8, daca vrea una orientata pe sport, ori daca vrea o imbinare de dinamism, fiabilitate si confort, o Accord (2.4 benzina de exemplu).Ei bine, stiti ce mi-a raspuns? (si se simtea prin tastatura cum isi umflase pieptul si narile de convingere cand scria asta): "nu-mi trebuie mie pungi de orez, eu vreau ceva made in Deutchland".E clar ca lumina zilei ca nu facea deosebirea intre Honda si Hyundai (nu ca as avea ceva cu a doua marca, dar nu sunt din acelasi loc si categorie) si pentru el era totuna o masina japoneza, sau una chinezeasca sau coreana si nici nu-l interesa sa stie ca nu e asa.De la nici un neamt sunt absolut convins ca nu as fi auzit replica asta.
|
corect .... si acum revenind la topic ...
Quote:
http://www.fastestlaps.com/index.php...=45c463daa72a8 |
mda.....interesant.....am citit kiar tot thread ul asta si am ajuns la o concluzie.....cel care l a inceput cred ca si a luat si masina si a facut o praf deja..(glumesc)acu...ce as alege eu?FORD FOCUS RS 2002-2003.E CEA MAI TARE!!!si am si o baza....https://www.youtube.com/watch?v=d9vh80rBvEc
|
Da la parcarile cu spatele?Cine sta mai bine?Aici sigur il bate GTi..macar aici...
|
Quote:
|
Quote:
http://www.fastestlaps.com/index.php...=45c463daa72a8 |
Megane RS e mai rapid decat Focus RS, fara a fi insa diferenta mare (test 2 si 3).Trebuie facuta o mentiune.Nordschleife nu este o data definitivata pentru RS.Daca te uiti in dreapta paginii ai trackurile.Dai pe Nordschleife si iti afiseaza lista cu masinile/timpii.O sa vezi ca la Focus RS scrie (la timpul sau) "manufacturer claimed", deci el nu a fost testat, nu a mers nici un pilot cu el.Daca compari RS (focus) vs ST, vei vedea ca RS e mai rapid pe toate circuitele, mai putin acest Nordschleife, din aceeasi cauza.Oricum eu zic ca e logic ca din moment ce RS e mai rapid ca ST pe celelalte circuite, nu poate fi dintr-o data aici taman cu 30s mai lent, desi din conceptia mecanica se stie ca e poate chiar ceva mai sprinten (demarajul usurel mai bun, aproape aceeasi viteza de varf si oricum mai manevrabil (diferentialul) ).Deci eu zic ca testat, Focus RS se va situat chiar sub 8.35-ul ST-ului.Trebuie asteptat dupa teste si eu zic ca intuiesc bine.Deci timpul ala care e pura apreciere a producatorului, atunci, la vremea cand au produs RS-ul nu fac decat sa-i incurce practic punctajul.Dar intr-adevar, celelalte 2 teste dovedesc ca Megane RS poate fi ceva mai rapid.
|
http://www.fastestlaps.com/track2.html asta e lista, pozitia 164, in dreptul careia e trecuta mentiunea "manufacturer claim", iar cruciulita rosie insemnand "lap time reference not provided".E posibil la urma urmei nici sa nu mai fie testat, daca tot va aparea RS MK2 care cu siguranta va fi.
|
asta e un site al propietarilor de rs.pana nu apar si cei cu gti pe aici nu vad rostul topicului.la revedere francezilor
|
hai ca vin si nemtzo-americanii :D :D :D pentru o masina din 2002 nu-i rau atatea premii luate in 2007 (pentru Focus).Sunt si proprietari si fani GTI destui, macar sa ne permitem toti cate un hot hatch (doar oricum toate sunt bune....ne "batem" care e mai bun, nu care e bun) sa avem pe unde sa ne dam si sa ne bucuram de el.
|
Quote:
|
Moaaaaaa.....ce a luat foc lumeaaaa, nu am mai intrat de doua zile si simt cum arde tastatura. Am avut 3 japoneze de care am fost foarte multumit ( mazda 626 coupe 2.016V 150cp, Toyota Supra 3.0 24v Turbo, Subaru Impreza wrx sti 2.0 16v turbo ) 1 coreana fidela ( cielo 1.5 8 V ) 2 nemtesti ( Audi A4 1.8 20v turbo si un X5 3.0d) si 2 frantuzesti ( Rs si Rs R26 ) Cea mai proasta impresie Audi ...sistemul quattro e doar pentru mers normal , daca incerci ceva te trezesti cu spatele aiurea, cea mai buna impresie cele 3 japoneze cu Subaru in frunte. Am condus GTI din 2007 . Pentru mine a fost o masina moale cu o acceleratie constanta fara vreun filing sportiv...doar cu numele. Despre megane, chiar si despre RS sincer nu aveam o impresie prea buna si ma asteptam sa fie o masina slabuta...dar teapa, o teapa misto, masina m-a surprins din punct de vedere al stabilitati, al acceleratiei vioaie si constanta si al puterii motorului, putere declarata de producator si regasita sub capota. Un alt lucru care m-a surprins a fost dimensiunea tubulaturii de turbo......37-45mm max, ceeace e foarte mica in comparatie cu GTI, Cupra 55-60mm. Din cauza asta nu am crezut niciodata ca masina va depasi 220cp, dar a depasit cu brio 230.
Pentru ca aici vorbim despre masini sport si comparatia se face intre Megane RS si Golf GTI , teoretic ar trebui inclinat catre cea cu cele mai multe calitati sportive. Din pacate GTI-ul a pierdut lupta asta chiar daca se incearca o resuscitare fara argumente tehnice doar prin "viu grai" precum legendele. Nu puteti decat sa il ingropati la capitolul sportivitate cu toate onorurile care v-ar face sa va simtiti bine.....dar tot mort ramane |
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=SaNUiAxtBb8 |
E Golf 4, nu 5..Si intradevar Golf 4 GTi cam toata lumea a spus ca a fost esec..
|
cate kg are un RS...si un RS26? in talon..masurat...cum o fi?
|
e cu vreo 2 300 de kg mai usor cred
|
are 1355 de kg dec cum am zis cu 200 de kg mai usor
|
Quote:
|
scuze atunci inseamna ca asa e .eu asa gasisem undeva 1355
|
Da si eu am gasit 1355 pe net dar eu am postat exact cat am eu trecut in talon. Nu stiu de ce e diferenta asta. Eu am si trapa panoramica montata...e posibil sa ii mai fi pus ceva elemente de rigidizare a caroseriei...nu stiu zic si eu...
|
Dupa datele pe:
http://www.automobile-sportive.com/ VW golf mk5 GTI: 1355 Kg Reanult Megane RS: 1383 Kg Duipa datele pe: http://www.carfolio.com/ VW golf mk5 GTI cu DSG: 1355 Kg / Edition 30: 1376Kg Reanult Megane RS: 1355 Kg / R26: 1430Kg Fiecare crede ce vrea...dar Megane e mai grea decat GTI, totusi e si mai sportiv si mai agil... Nu aia conteaza ce scrie in talon!!! aia nu are nimic de a face cu greutatea ce ai masura sau ce publuca constructorul. |
Mai conteaza cate kg are mortu( GTI)? Oricum se descompune :))
|
Nu greutatea totala e interesatn...ci centrul de greutate, cat de echilibrat este masina si cat de jos se aflta ea. Asta nu prea poti modifica si inseamna foarte mult.
|
Corect , cel mai bine se vede la motociclete ( Honda cbr 1000 2005/ Yamaha R1 2000) Iar daca te mai uiti la Discovery e o emisiune despre masinile de raliu o sa vezi diferenta intre masini atunci cand le schimba centrul de greutate
|
:-P doamne ce se cearta propietarii de rs aici.dar cu cine?:-P eu nu vad nici un propietar de gti in zona?oare de ce nu dau imp acetui topic?nu stiu de el?sau nu iau in seama renaulturile?aideti mai baietzi cu gti ca aproape sunt convins sa iau megane rs
|
Pai sunt la UPU ( Unitatea Primire Urgente ) cu masinile incerca sa le resusciteze ca sunt moarte :) De unde timp sa stea pe forum :) ( atentie GLUMESC!!! pentru ca e posibil sa ia vreunu foc :) )
|
cred ca se anunta o ofensiva a renoistilor anti vw :D
|
Quote:
|
ha ha ha.firma taticu.ma faci sa rad oricum te pierd rau in oglinda retrovizoare cu avortonu asta.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
:-P te astept cand o sa fe ascaltul uscat normal ca ptr fun.dar nu inteleg ce ai impotriva ca as alege gti-ul?dami un exemplu de kit turbo pt rs sau ceva sa o duci la 400hp +++si iti arat si eu pt 2.0tfsi.pe mine asta ma intereseaza posibilitatea de up-grade.nu ma cred king of the road dar stiu cum trage masina fatza de auna de 240cp.asa ca nu ma consum.si aici vb de altceva si cred ca intelegi si u ca si oricine mai e pe topikul asta ca topicul nusi are rostul.repet da r26 e mai sportiv dar altceva?e mai ieftin.da nu imi place mie ce e rau in asta.numi place numele asta RENAULT.NICI VW NUMI PLACE NICI SKODA .dar as alege gti:-P :-P :-P .si spunea cineva de golf 4gti.megane ce rs a avut inainte?a?
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:08. |
- Copyright 2026 4Tuning