![]() |
Re: Noua Dacia Duster dezvaluita oficial!
Daca povestile nemuritoare de la Autocar se pot numi test, sīnt eu popa.
Ce a facut asta īn afara de a-si īmpartasi impresia personala? |
Quote:
|
Eu sunt reticent pana nu o vad cum merge pe strada .
Dar tzinad cont de traditia Dacia nu o sa fie surprinzatoare . Dar daca are un shasiu bun se poate arunca la gunoi motorul shi transmisia shi se poate instala ceva decent . Deci s-ar putea sa fie o platforma decenta de tunning . Doar e o mashina destul de ushoara . |
Cred ca tu ai prea mult timp liber dupa ce iesi de la scoala. Motoarele (1.6 16V 105 CP - 1.5 dCI 110 CP) sunt mai mult decat decente iar transmisia in 6 rapoarte ajuta la exploatarea corespunzatoare a puterii. Treapta 1 scurta este eficienta in off road. Probabil tu ai vise umede noaptea cu vreun 6.0 W12, asa este cand iesi din NFS.
|
Nu dragul meu . K20 de la Honda si M54 de la BWM sunt motoare decente . Motoarele astea sunt motoare de dragul de a fi motoare .
E laudabil ca Dacia a lansat Pamatuful dar nu e cazul sa ne ambalam cu laudele . |
Pacat ca nu are si Duster motor V8 4.0 420CP...prosti astia de la Dacia. De ar avea toate firmele ingineri de calibrul tau...inca mergeam cu carute de lux.
|
sincer putin imi pasa de Duster, dar am vazut unul negru si as minti daca as spune ca nu m-a atras catusi de putin. ba chiar mi-a starnit un zambet de simpatie si admiratie.
dar nu asta e subiectul postului meu. ma intristeaza faptul ca nu stim sa ne apreciem valorile (in general vorbind). tot Vestul e multumit de Duster, romanul vine si il critica. nu zic nici ca ar trebui sa ne inchinam la el, dar am putea fi putin mai reticenti. in plus, stiu o emisiune britanica care isi lauda masinile chiar si atunci cand sunt mai slabe decat concurenta. parca si americanii fac la fel nu? sau stai, cred ca toti cei de pe planeta asta fac la fel. mai putin Romania, fireste. si legat de acest film, probabil ati prefera o Fiesta? in fine, cred ca ar trebui sa importam mentalitati, nu masini vechi de zeci de ani si sute de mii de km. |
Degeaba, vine melteanu si isi cumpara Touareg SH R5 TDI din 2005 de banii unui Duster nou...si e bo$$ ! :lol:
|
Hai ca acu' o dai in diverse, tu ce ai prefera, un touareg/x5/ML sh din 2005 sau un pamatuf nou? Probabil nu ai mers in viata ta cu touareg, de aia pacatuiesti. Sau ai principii din alea, femeia virgina si masina noua, chit ca sunt niste rahaturi, macar sunt rahaturile tale?
|
Am vazut si eu astazi un Duster pe strada,mi-a lasat o impresie placuta,de masina masiva(mai ales privita din fata).Arata de 10 ori mai bine in realitate decat in poze.Bv Dacia.
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Ce as prefera ? Masina noua evident. De altfel masina/masinile pe care le conduc au fost cumparate de noi si asa o sa ramana "politica" asta. PS - ca sa nu mai spun ca motorul ala de 2.5 TDI 170CP pe Touareg e cam lesinat. Mi-ar fi rusine, eu mare bo$$, g@ngst3r si VYP (in ipostaza de posesor de cazan sh de 5 ani) sa faca aia cu Logan 1.6 misto de mine in trafic :lol::lol:. |
Esti o caterinca genetica ma anaconda, tu preferi masina noua evident,ce mi-e q7 ce mi-e duster adevarat graiesti dar aici era vorba de Dacie, nu de masini, in fine, sa fii sanatos cu masinile tale noi.
|
@anaconda: "satul de touareg si ML", dar avid de ultima cucerire tehnica a uzinelor de la pitesti? a nu se intelege ca am ceva cu duster-ul, chiar imi place masina, in clasa ei cred ca va rupe.. dar vorbele alea cu satul de touareg, satul de ML.. miros a struguri acrii de la o mila!
|
Cum ai dedus ca sunt "avid de ultima cucerire tehnica a uzinelor de la pitesti" ? Este o masina ok la banii astia si atat.
Ideea e ca eu prefer masini NOI, indiferent ca e vorba de masini la 8k euro sau la 50k euro. Cat despre struguri acri...nu stiu cum sa iti spun dar care parte de sunt satul de masini de genu' nu ai priceput ? (am mers o gramada cu ele si am si condus ML, 320 CDI modelul actual si 270CDI modelul precedent, ale aceluiasi tip) Plus ca daca preferam SUV gen ML puteam sa imi cumpar in locul masinii actuale dar nu mersi. PS - a3ds - si tu esti gangster. Ca sa nu mai spun ca e idiotic sa compari Q7 cu Duster avand in vedere ca Q7 e de 5 ori mai scump. Dar ce mi-e 11-17k euro cand poti sa iti iei Q7 la 50-100k euro...diferenta minima. Doar unul ca tine ar putea face astfel de comparatii. Despre SH vs NOU orice om intreg la cap stie ca sunt aberante comparatiile, sunt atatea chestii care intra in calcul incat nici nu ma apuc sa explic...oricum nu ar avea sens, tu tot pe a ta ai tine-o, SH RULLZZZZ. |
Quote:
deci, ca sa tragem concluzia, tu in locul unui suv german (x5, ml, touareg) SH, ai prefera duster-ul? |
Quote:
|
mistreku - Cred ca ti-a raspuns omul. Alege Dusterul doar ca e nou. :)
CyberCSX - ar fii cazul sa va da-ti seama si ca nu are rost sa bateti tastatura degeaba. |
Quote:
Totusi lipsa asta de mīndrie si permanenta defaimare a unui produs autohton (īn cazul daciei) de peste 40 de ani numai datorta unor mentalitati īnvechite................ sīnt de neconceput. De īnteles nici nu poate fi vorba. |
in romania nu putem face kk de foame dar trebuie sa conduceam masini mai scumpe decat un apartament....
la noi in tzara masina este inca o chestie de imagine.... conceptia vesticilor:masina capabila sa ma transporte de a in b la un raport pretz calitate foarte bun. probabil asta e motivul pre care o ducem mai bine ca ei:):):):),fara o chifla in stomac dar cu figuri in cap.imi cer scuze anticipat daca am ofensat pe cineva. continuati sa aruncati cu *** e mult mai simplu decat sa recunoastem ca in momentul in care marii constructori au probleme cu vanzarile,dacia nu face fata comenzilor. cum bine spunea cineva mai sus,daca avea sigla de mercedes era super. hai bafta |
Quote:
O familie normala cu venituri decente oricand ar alege Duster. Unu la mana e noua si nu se strica iar daca se strica ai garantie. Doi la mana intretinerea e MULT mai ieftina, de la piese la asigurare (casco). Sunt multe de luat in calcul nu doar achizitionarea. Dupa ce iti cumperi ML cu ce il intretii ? Sa nu vorbesc de piese de schimb in cazul in care pica...dar nu, batman, batman, luam Touareg SH din 2005 si nu ne gandim ce se intampla dupaia. Ce as prefera intre ele ti-am spus, ceva NOU, indiferent ca e vorba de Duster sau nu. PS - nu mi-am luat SUV fiindca nu imi trebuie iar sa il iau sa il tin 100% pe asfalt e inutil. |
nam nimic cu nimeni ,am vazut-o in realitate,PERSONAL(sa nu-mi sara nimeni in cap) nu-mi place spatele ,daca din fabrica nu vine cu niste roti mai mari ,cred ca ar da bine unele mai mari cu cauciucuri cu talon mai jos,bine uni o sa zica ca e 4x4 dar de cate ori te duci cu ea offroad,acuma ramane de vazut,sa treaca timpu sa vedem daca e fiabila ,nu conteaza pretul mic daca ti se strica lunar...
|
@ _anaconda_
Referitor la masina noua nemteasca: Zilele astea au aratat la RTL o tipa care si-a luat un VAG (VW / AUDI - golf daca nu ma īnsel), īn garantie fiind, īn UN AN JUMATE a fost cu el de 70 (SAPTEZECI) de ori īn service la reparatie = 70 (SAPTEZECI) de reparatii. Au aratat-o cu teancul de facturi /note de plata pe masa. Cei de la VAG au venit la ea cu un buchet de flori sa-si ceara scuze :D :D :D Īn cele din urma la insistentele RTL au luat cei de la VAG masina īnapoi si iau restituit femeii banii. Saraca si-a facut de 3 ori cruce (cred ca nu numai cu mīinile dar si cu picioarele) de fericire ca s-a scapat de cancerul ala. Acum are o DACIA SANDERO care merge perfect fara probleme. Fara suparare dar daca eu asi fi avut ghinionul femeii cred ca ia-si fi dat foc la gioasa aia nemteasca sau ia-si fi dat īn judecata de l-e sareau dracii fara sa mai astept dupa RTL. Cred ca nici īn Romānia nu exista dacie care sa fi fost de 70 de ori īn service cu reparatii īn primul an jumate de garantie, darmite īn alte tari |
Guvernul german si-a cerut deja scuze oficial pentru concernul VAG si a promis ca o sa trimita toti inginerii la reeducare la Mioveni, urmeaza film pe dvd si caseta VHS pe youtube.
|
Quote:
Ca se imbogatesc patronii francezi ? Sau ca se pastreaza locurile de munca pentru romani ? Ok, atunci. |
Quote:
|
Basca ca pe unele Dacii Logan este pus semnul Renault ...
P.S. chiar scrie pe unele piese made in Romania sau doar by Renault , ca no da mai bine ? |
Eh ! La dacie daca te uiti atent, scrie pe o groaza de componente pe la motor si nu numai, Made in Romania.
PS: Si la BMW schrie pe multe componente MADE IN CHINA ba chiar si MADE IN ROMANIA dar nemtii tot sīnt mīndrii de el ca e MADE IN GERMANY. |
Quote:
Comparatiile cu duster vs x5, ml si alte discutii nu prea isi au rostul. Vad ca topicul e despre Duster si atat. Probabil ca ar merge mai degraba un comentariu vis-a-vis de pret. Mie masinile de la dacia mi se par ca scumpe pt ce ofera, dar totusi mai ieftine ca alte masini din aceleasi categorii... |
comparatii inutile cu vag. una la .....de ani. am facut drive test-ul cu Duster-ul. e aproximativ ok. sa o vedem peste cativa ani.
https://www.youtube.com/watch?v=sTtb_...eature=related https://www.youtube.com/watch?v=f_jD-...eature=related |
Servo se misca mai usor ca la Logan sau doar mi se pare mie ?
|
se misca mai usor.
|
|
Intr-un namol ca ala, poti sa ai si mama masinii, fara cuciucuri corespunzatoare esti mort. Sunt multe exemple in diverse situatii in care cauciucul face cam totul, X5 blocat in zapada de cativa centrimetri, unul cu matiz si cauciucuri de iarna putea sa faca lejer misto de el. Unii cred ca daca au 4x4 se baga cu cauciucuri de asfalt/vara sunt bo$$i si ies de oriunde :).
https://www.youtube.com/watch?v=N_RVaFXsu9U https://www.youtube.com/watch?v=TLtXsalkRM0 https://www.youtube.com/watch?v=NYm_fxjyAYs (min 5:00) |
totusi, daca ai observat, nu era chiar asa de moale.
ma uitam la un alt filmulet cara facea reclama la duster ca mai avea un pic si era amfibie. ok. pun la socoteala si lipsa de experienta a soferului. |
1 Attachment(s)
Dacia Duster: 500 de comenzi pe zi in Franta
Dealerii Dacia din Franta au adunat in luna aprilie 10.000 de comenzi pentru cel mai nou model din gama constructorului roman Dacia Duster reuseste sa prinda nu doar in Romania, acolo unde weekend-ul Porti Deschise a adus multimi de clienti in showroom-urile din intreaga tara, ci si in Europa. Iar cea mai importanta piata externa pentru Dacia nu poate sa ramane insensibila la cel mai nou sosit in gama Dacia. Conform datelor oferite de Renault, dealerii Dacia din Franta au adunat in fiecare zi din luna aprilie cate 500 de comenzi pentru Duster, totalul clientilor care au depus deja actele pentru un Duster ajungand la 10.000. La capitolul vanzari in luna aprilie in Franta, Dacia a reusit sa se claseze pe locul al saptelea, cu 7502 unitati vandute. Dupa ce luna martie a fost una excelenta pentru marca de la Mioveni, Dacia clasandu-se atunci pe pozitia a patra (imediat dupa marcile franceze Renault, Peugeot si Citroen) si adunand o cota de piata de 6.8%, luna aprilie domoleste avantul brandului romanesc, care reuseste totusi sa adune o cota de piata de 3.9%. Totusi, Dacia se mentine pe pozitia a sasea in ceea ce priveste vanzarile in primele patru luni ale anului, cota de piata atinsa de marca romaneasca in perioada ianuarie-aprilie fiind una excelenta: 5.0%. |
| All times are GMT +2. The time now is 14:28. |
- Copyright 2026 4Tuning