Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cluj (https://forum.4tuning.ro/37-cluj.html)
-   -   Tuning & Styling :: Intrebari, Sfaturi, Etc (https://forum.4tuning.ro/37-cluj/15650-tuning-and-styling-intrebari-sfaturi-etc.html)

turbojack 30-07-06 20:58

Re: Tuning & Styling :: Intrebari, Sfaturi, Etc

Quote:

Originally Posted by LoOn
Cine poate sa imi spuna cam cat as mai putea scoate dintr-un motor de Peugeot 406 de 2.2 benzina de 160 de cai? ma refer la modificari cat de cat mici nu foarte complexe si scumpe...Momentan masina e la 0 adica fara nici o modificare

Cip ,filtru si evacuare sport iti vor aduce in plus in cel mai fericit caz 30 HP,insa vei cheltui binisor peste 1000 euro ,si iti vei mari consumul cu minim 25 %.
Daca mai adaugi un kit turbo ,o aduci la 250 hp,dar vei cheltui in final 7-8000 euro.
Benzinarele aspirate nu aduc un plus mare de putere cu bani putini.:(

smoke 30-07-06 21:00

hai ma ca astea is scoruri. din tari straine... ce dreacu.. nu speria omu :)) ca la noi se paote mai ieftin

smoke 30-07-06 21:01

''Benzinarele aspirate nu aduc un plus mare de putere cu bani putini.'',... aici is deacord cu tine :)

ZanDer 30-07-06 21:47

Quote:

Originally Posted by turbojack
Cip ,filtru si evacuare sport iti vor aduce in plus in cel mai fericit caz 30 HP,insa vei cheltui binisor peste 1000 euro ,si iti vei mari consumul cu minim 25 %.
Daca mai adaugi un kit turbo ,o aduci la 250 hp,dar vei cheltui in final 7-8000 euro.
Benzinarele aspirate nu aduc un plus mare de putere cu bani putini.:(

1000 de euro mi se pare muuuuult chiar si cu piese originale ... eventual cu serpisori si cu tot si tot nu trece de 1000 de E ...

Piry 30-07-06 22:26

poate ca turbojack vorbeste de un tuner calumea, nu beci sau eu stiu ce locuri. poate se refera doar la piese de calitate si pe partea de turbo putin cam mult sa pui turbo un motor si sa te coste 8000 de euro, dar va promit ca se poate :)) poate nu chiar in romania dar exista piese asa de scumpe si de bune....de te usca

turbojack 30-07-06 22:58

Quote:

Originally Posted by ZanDer
1000 de euro mi se pare muuuuult chiar si cu piese originale ... eventual cu serpisori si cu tot si tot nu trece de 1000 de E ...

CIP - 200-400 euro
Filtru aer sport + tubulaturi alti 100-180 euro (doar un filtru K&N regenerabil costa 80-90 euro).
Linie completa sport -catalizator+detenta+finala ,peste 1000 euro.Daca punem si serpisori,toata combinatia ajunge la 2000 euro.
Deci suma pusa de mine este mai mult decit modica.

Varianta austera este cu CIP de 150 euro facut la coltul strazii,cu toate consecintele ce decurg de aici,taiat si aruncat la gunoi tot dinainte de catalizator,sudat "burlan" de inox la nea Gica la coltul blocului 50 RON,finala "Borla" din tirg 100 RON, si filtru sport din aceeasi sursa 10 RON,care este mai prost in retinerea particulelor decit un ciorap de dama legat cu elastic direct pe aspiratie.
Si uite asa ,cu 700 RON ai facut un minunat tuning motor care te va tine in caz fericit ,fara sa ajungi la mecanic ,10 000 km.;)

Cit despre kit turbo este cca 5000 euro + reglaje,resoftare+ drumurile tale ,etc alte diverse ajungi sa nu zic la 8000,dar la 7000 in mod cert.

ZanDer 31-07-06 00:28

de turbo nu comentez nimic, dar ... intr'adevar daca te duci numai la firme ce au un nume mare se poate sa ajungi si sa treci de suma aia ... da hai sa fim seriosi ... la noi in ro 1000 de E ?! sunt si la noi firme care se ocupa cu evacuari care itzi fac treaba bine ( zic eu, eu am facut'o acolo si de 2 ani no problems ) filtru k&n varianta care intra in locul celui original cam 60 E ala conic cu tot cu tubulaturi hai 150 max ... cip'u depinde unde il face, da il face cam cu 250 E ... deci 400 E + evacuarea care fara serpisori si cu finala borla sa zicem ( nu doar ornamentul ) cam 300 E ... deci 700 E ... normal ca se poate si muuuult mai scump ... da mno ... io incerc sa prezint pretzurile aproximative ... de exemplu serpisorii sa zicem ca ii luam de la supersprint ... cam 400 de E ... deci sincer ... depinde ce vrea omu si catzi bani vrea sa bage in masjina ... bafta

E31 01-09-06 09:50

Salut, nu m-am putut retine sa nu observ nota generala de pesimism. Daca ai idee ce faci si nu te lasi dus de nas de cei ce vor sa-ti vanda ce-i mai scump etc poti iesi f ieftin. Eu de ex. mi-am facut o evacuare "straight through" duala si m-a costat 10mil, din care 4 au fost capetele. Ca si conceptie, e cel mai bun sistem din toate optiunile si cu toate astea am reusit sa-l fac f ieftin. Pt 4 sau 6 in linie nu e necesar sa fie duala (e chiar o tampenie sa pui astfel, dual e numai la motoare in V, mor de ras cand mai vad cate un Golf Tdi cu 4 tzevi de esapament), asa ca pretul ar putea cobora pana pe la 3-4mil, lejer.
E f important sa decizi daca vrei performanta sau aspect & sunet. Daca te intereseaza numai ce pare a fi si nu ce este, du-te si pune duala ca toti ceilalti. Daca nu, sint cateva chestiuni de retinut:
1. Nu mari prea mult diametrul tzevilor fata de stock.In general, 5-10mm in plus e ok.
2. NU PUNE DUAL daca nu ai motor in V. E o teorie prea lunga, daca chiar esti curios o sa-ti zic pe private
3. Foloseste tobe "straight-through", cu tzeava gaurita.. inteleg baietzii daca le zici. Altfel, castigurile nici nu stiu daca vor fi sesizabile.
Si admisia se poate face foarte ieftin, insa trebuie sa ai grija sa nu-ti iei kiturile ordinare de pe la noi care iti pune filtrul in comp. motor si in cel mai bun caz ti-l izoleaza cu ceva tablarie... Incearca sa gasesti pe cineva care are presa hidraulica si poate indoi o tzeava de acelasi diametru ca debitmetrul tau, iar filtrul sa stea undeva jos, pe fostul traiect al tubului de admisie de dinainte de filtru. Probabil cu 1mil + filtru rezolvi. E f important sa nu pui filtrul "descoperit", unde aerul e mai cald si poate reusesti chiar sa pierzi cp. Daca totul e facut bine nu, nu o sa ai 30cp, dar o estimare realista duce cam la 10-15cp. Nu pare mult, insa la turatii ridicate, unde "blocajul" o sa fie semnificativ mai mic, o sa se simta ca 30.

7-8000 pt un turbo???? Whoa.... nu cred. Pe ce 7-8000? :P Nu ca vreau sa ma dau eu mare sau ceva, insa nici falsa modestie nu-mi place. Pot spune ca ma stiu destul de bine la compresoare mecanice & turbo & nitro si o instalatie tipica de baza pt un motor de 2000 in 4 cilindri te-ar duce pe la 1000-1500, daca stii cum sa faci. De dincolo comanzi numai turbina care e extrem de ieftina, 200-400$. Intercoolerul il faci aici 150E, tot ce iti trebuie e o galerie de evacuare pt turbo care ori ti-o adaptezi tu (deci cam 1mil la un sudor) ori ti-o comanzi de dincolo daca gasesti pt motoru tau, estimez cam la 500E. Restul se duc pe tzevaraie care sa conecteze turbo de intercooler si intercoolerul de admisie si celelalte maruntisuri (kit de ungere cu ulei a turbinei, admisia, BOV, Wastegate). 7-8000 nu e nici macar pt motoarele complexe, un kit compresor pt 540 (compresoarele in general sint mai scumpe ca turbo - 1700 fata de 2-600 :( ) e 6000$, 5000 si ceva de E, asta cu remapare si cu tot.
Daca procedezi astfel, poti astepta un castig de cam 60-80cp, nefiind necesara nici o remapare, eventual doar un alt set de injectoare putin mai mari (150$ toate 4). Daca vrei sa te bagi serios in motor atunci vb de sistem de management al motorului paralel, set secundar de injectoare, interne forjate, pompe auxiliare bla bla bla si asa s-ar putea ajunge pe la 5000, dar atunci mai bine vinde-o si ia-ti un motor de 5000>:)

Daca insa vrei cai multi la bani putini, nimic nu are un raport pret/cp asa bun ca NOSul. Toti din tara zic ca explodeaza motorul pt ca asa au citit pe net, nush cati au experienta practica legata de el (ce ne-am face noi fara romanul care le stie pe toate?). Eu de ex am pus unul pe masina, n-am avut niciodata probleme cu el pentru ca stiu cum sa-l folosesc. Daca te intereseaza, sint la 550E, puteri intre 50-170cp, dar pt tine zic ca e super ok 50.
Daca zici ca motorul stock are 160, cu NOS o sa fie pe la 210-220, fara sa-ti faci griji despre fiabilitate. Sa-mi zici daca te intereseaza. Numai bine.

CJ02VDV 28-10-06 12:12

3 Attachment(s)
Salut!!As vrea sa va intreb daca nu stiti ca cine vopseste masini?Am un dacie de vopsit si un pic modificat

Piry 28-10-06 12:14

welcome.....to the KITCHen

CJ02VDV 28-10-06 12:19

3 Attachment(s)
Sslut!Vreau sa va inteb daca nu stiti pe cine vopseste masiniiAs avea o dacia de vop si un pic modificat

RA_2fast4u 28-10-06 12:37

Quote:

Originally Posted by CJ02VDV (Post 601819)
Sslut!Vreau sa va inteb daca nu stiti pe cine vopseste masiniiAs avea o dacia de vop si un pic modificat

parerea mea... scoate bull bar-ul din fata, scoate sigla cu reanault, scoate calu ala de pe grila fatza, si chestiile alea lipicioase de pe capota!!!!

CJ-01-WOB 28-10-06 13:14

Quote:

Originally Posted by CJ02VDV (Post 601819)

te lasa TATI sa-i ''modifici '' masina?
ok daca e la topicul cu ''sfaturi'':
jantele incearca sa fie la fel
calu ala ia-l jos ca nu o sa pierzi din CP :)
portbagajul ala deasupra optic nu arata f bine dar sunt sigur ca se foloseste ;)!
ce puncte ai pe oglinda?

CJ02VDV 29-10-06 15:18

Quote:

Originally Posted by CJ-01-WOB (Post 601874)
te lasa TATI sa-i ''modifici '' masina?
ok daca e la topicul cu ''sfaturi'':
jantele incearca sa fie la fel
calu ala ia-l jos ca nu o sa pierzi din CP :)
portbagajul ala deasupra optic nu arata f bine dar sunt sigur ca se foloseste ;)!
ce puncte ai pe oglinda?

Salut KOMMANDANTE!
!.Din motivul are diferite roti ca chiloasa este cam pe moarte!Si nu trage cu 14 cum ar trebui!Por&calul7signa am dat jos!!Vreau sa stiu ca ce sfat ma dai cu vopsitul!Ce culoare sa dau!!Am gandit un alb deschis si la mijloc cu doua linie albastru!!

lancerEvo 29-10-06 21:04

pe mijloc vrei dungi albastre? asa ca la Viper??? super asa, da sa fie cat mai late ;)

smoke 30-10-06 23:20

Re: Prezentati-va!

ce motor ai pe ritmo? si pt masina aia pm me.. am 3.. si 2 in lucru :))))

CJ02VDV 31-10-06 09:03

DA!Dar nu stiu ca cine se ocupa cu asa ceva!CE vopsit ma sfatiuti??Are rost sa pun folie pe geam??

carlos_81 01-11-06 07:39

pe ritmo 1.3,70CP,dublu carb.
vreau prima data sa-i fac VT ca expira luna asta si dupa aia ma apuc de ea...filtru ,tobe ,toate cele:-)

smoke 01-11-06 07:41

am un 125 TC, un 105 TC si un seat ronda de 1.6 SX de 95 de cai,

carlos_81 01-11-06 08:09

frate da' tu ce faci le colectionezi?:lol:
zi-mi si mie de unde iei piese ca eu nu gasesc nici placute de frana pt. ritmo.

tekno 01-11-06 08:21

Quote:

Originally Posted by carlos_81 (Post 606679)
frate da' tu ce faci le colectionezi?:lol:
zi-mi si mie de unde iei piese ca eu nu gasesc nici placute de frana pt. ritmo.

https://forum.4tuning.ro/203-zona-comerciala-cluj-bazar-servicii-talcioc/23081-shop-for-parts-tekno.html
suna-ma sau cauta-ma pe ymsgr ;)

lancerEvo 01-11-06 18:38

cum o sarit sacalu' :)))

carlos_81 02-11-06 08:08

Quote:

Originally Posted by lancerEvo (Post 607347)
cum o sarit sacalu' :)))

n-am sarit pur si simplu am intrebat.fara suparare dar mi se pare corect sa ne ajutam doar avem aceeasi "boala".
Nici mie nu-mi place sa ma dau cu o masina asa cum a iesit din fabrica mai ales daca e veche.
P.S.:Scuze de offtopic:???:

carlos_81 02-11-06 08:34

inca odata scuze pt offtopic dar am nevoie de sfatu vostru ca de aer .va urmaresc de ceva vreme si stiu ca va pricepeti.va stiu masinile de prin oras ...la unii dintre voi.vreau si eu sa-mi aduc ritmo pe drumul cel bun ca e prima mea masina si nu vreau sa renunt la ea.dati-mi cateva sfaturi sau o adresa de la smokedesign sa vin pana acolo sa pove.sa nu mai tot va stresez pe forum.sunt nebun pe tuning dar am nevoie de sfaturi PLS.Merci mult

smoke 02-11-06 08:39

piata 1 mai nr 4-5.la intrare la clujana ..hai pe acolo..cum intri pe poarta pe dreapta

carlos_81 02-11-06 08:43

1 Attachment(s)
uite asa as vrea sa arate ritmo

alexufo 02-11-06 08:57

frumos...orice se poate hai pe la clujana..

carlos_81 02-11-06 09:43

hai ca vin astazi sper sa va gasesc pe acolo

adi_190D 02-11-06 10:46

imi da si mie ceva idei pentru un 190?

adi_190D 02-11-06 10:46

vreau sa fac putin tuning dar nu prea am idei

Xdriver 03-11-06 08:05

Treci pe la UFO si SMOKE si cand o sa pleci de acolo, o sa fii ffff nehotarat...........care idee e cea mai buna pt masina ta:)

carlos_81 03-11-06 09:11

7 Attachment(s)
ma-am razgandit fiatu' ramane de facut la primavara ca e prea mult de bagat in el si nu prea am "banile" acum in schimb vreau sa-mi fac Dacia ca e mai putin de lucru la ea.
Osa va arat cum arata si cum vreau sa arate.

lancerEvo 03-11-06 16:16

de tekno ziceam...

Paul_(NooB). 03-11-06 17:38

ai ce praguri urate are dacia aia de spoilere nu mai zic pacat de jante

CJ02VDV 04-11-06 10:13

Quote:

Originally Posted by smoke (Post 607937)
piata 1 mai nr 4-5.la intrare la clujana ..hai pe acolo..cum intri pe poarta pe dreapta

Salut!As vrea sa te intreb daca pot sa fac o vizita cu batranul pe la tine?Saptamana vi?

LoOn 26-04-07 12:42

As vrea sa vopsesc stopurile pe interior sa dea o nuanta de gri nu chiar negru ptr. un 406. Stie careva cum pot face asta acasa sau trebuie sa ma duc la ceva vopsitor? Eventual si o recomandare daca se poate...Merci

lancerEvo 27-04-07 00:11

mergi la spider tuning pe str brasov 6

AnaxoR 09-05-07 17:30

salut!voi cati bani ati bagat intr-o masina tunata?vreau doar o aproximare sa-mi fac o idee.mersi

ps: ma intereseaza mai mult exteriorul

ZanDer 09-05-07 17:49

Quote:

Originally Posted by AnaxoR (Post 892840)
salut!voi cati bani ati bagat intr-o masina tunata?vreau doar o aproximare sa-mi fac o idee.mersi

ps: ma intereseaza mai mult exteriorul

fara numar :lol:

AnaxoR 09-05-07 17:51

cu numar! ca ma intereseaza.pls

All times are GMT +2. The time now is 09:59.

- Copyright 2026 4Tuning