Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   2006 Subaru WRX Sti VS 2006 Mitsubishi's Lancer Evo MR !!! (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14626-2006-subaru-wrx-sti-vs-2006-mitsubishis-lancer-evo-mr.html)

bulldog_cox 09-10-06 01:23

Re: 2006 Subaru WRX Sti VS 2006 Mitsubishi's Lancer Evo MR !!!

https://www.youtube.com/watch?v=OgwuN...elated&search=
e un evo8...dar totusi si evo fuge dupa subaru

SEBASTIAN 09-10-06 10:10

Daca verificati cel mai recent campionat mondial WRC luat de una din marcile astea apartine lui STI.

radu_lkv 09-10-06 12:59

:lol: :lol: m-am amuzat copios la faza cu agatzatul fetelor cu evo-ul :lol: :lol:

de 8 ani stau numai intre modele si cunosc sute...pana acum doar 3 mi-au spus ca e "dragutza masina"....restul:"de banii astia ce audi iti luai, sau ce bemveu decaptabil"

:lol: fara sa fiu misogin, dar aici nu vorbim de rujuri ;)

bulldog_cox 09-10-06 16:44

....dar de bani astia..ai evo!!!! care afuma multe audi si bmw...chiar si mai schumpe...dar de unde sa stie ele...ele stiu doar ceea ce vad in fiecare zi pe strada....in rest..bocnac...

SEBASTIAN 09-10-06 21:57

Sincer sunt frumoase doar pentru ce in sufletul lor.
Asta te fura si risti sa zici ca si pe afara arata bine.
Cam uratele dar baga goneta.

andrei_patraucean 09-10-06 22:22

:p asta asa e, dar nu-i asa mey radu_lkv, ca fetele care iti apreciaza masina, sunt mai deosebite;) oricum, femeile chiar nu se pricep la masini(si nu ma refer doar la condus), de exmplu, 70-80% din fetele care au masini, nici nu stiu capacitatea cilindrica sau cati cai putere au propriile vehicule, sa nu mai vorbim de comparatiile complet aberante intre alte masini(am auzit ieri pe una care considera o skoda fabia "cu mult mai buna" decat un bmw 330xd >>>cand am auzit, am inceput sa ma inchin ca ambele maini, sa nu mai zic ce argument avea: "skoda era mai frumoasa ca era rosie, iar bmwul era urat ca era argintiu :| ") asa ca te cred cand zici ca din sutele de fete, doar 3 iti apreciaza masina:) la femei n-ai ce sa le ceri mai mult cand vine vorba de masini

WarlorD 31-10-06 21:26

Quote:

Originally Posted by ducu (Post 348542)
Eu am votat cu Evo IX....(am votat cu el si in realitate :) )
In legatura cu MR, IX RS si IX GSR...asa se numesc in America versiunile de EVO!
MR-ul nu are mai multzi cai!!! Toate au la fel....difera echiparea!
RS-ul are echiparea cea mai proasta dar are si cu 150 de kile mai putin!!!!! Deci e belea!
GSR-ul e echiparea pe care o am eu... are si unele echipari de confort!

Aaaa de ce am votat EVO.... trebuie sa il conducetzi ca sa intzelegetzi....jur!!!

Te inteleg frate EVO-ist te inteleg perfect! ;) Si tre sa il conduceti cu 120 km/h dupa care sa trageti brusc de volan si spre mirarea voastra o sa ramaneti pe sosea ! ... ;) in timp c acelerati desigur;)

f1anatic 01-11-06 00:35

T3h thread that never dies. Get a life. Either one is just fine and as easily tuned. Of course I own neither...and what do I know ?

I will take the STi gearbox, a Cusco front LSD, Zeal XS Coilovers...and with the shit I already have, I am cool, done and gone and you'll never hear from me again. Thank you.

Ah si ca veni vorba (nu am citit decit ultimle 2 pagini): nu prea impresionezi fete cu EVO sau STi ! Viteza si acceleratie nu este totul...trebuie si spatiu, si comfort, si loc pt. craci si oglinda luminata, si caldura la popou si pele de maimuta pe scaun, si navi, si muzica, si usor de parcat si fara sa fie nevoie sa o intretii, si bluetooth, N+1 airbaguri, etc

Asta in cazul nefericit cind ai nevoie de masina-aspirator ca sa agati o fata ! Poate daca esti mai atent ce iese cind deschizi ciocul, apari cu o floare si nu asculti manele si nu afisezi ca te dau €uroii afara din casa...in ciuda faptului ca platesti tu consumatia la un restaurant decent...poate vei avea mai mult success.

Sau poate nu mai sint eu la curent cu realitatile de acolo si sint old-fashioned. Anyways...I live and play in my world. Anyways, ca rezumat ? EVO vs STi ? Sorry...dar nici una.

SEBASTIAN 03-11-06 07:15

pentru suma asemanatoare se poate asta: dar nu pot atasa poza...

SEBASTIAN 03-11-06 20:04

daca nu-ti place viteza...

tom 04-11-06 00:47

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 609825)
daca nu-ti place viteza...

o zici de parca ai compara un logan cu ferrari....oricum nu ma astepta la mai altceva...

bc-19-ami 04-11-06 02:04

[B]interesanta comparatie...dak e sa aleg performante as alege EVO..sa fim seriosi,sta mai bine in curbe si are un comportament care cere respect...dak e s-o luam dupa dotari si "fitze" as alege STI...are un look mai interesant si e fabricat mai cu gust..parerea mea e k EVO e cam spartan si de calitate inferioara la materiale folosite in interior...

bc-19-ami 04-11-06 02:06

interesanta comparatie...dak e sa aleg performante as alege EVO..sa fim seriosi,sta mai bine in curbe si are un comportament care cere respect...dak e s-o luam dupa dotari si "fitze" as alege STI...are un look mai interesant si e fabricat mai cu gust..parerea mea e k EVO e cam spartan si de calitate inferioara la materiale folosite in interior...

SEBASTIAN 04-11-06 05:34

Glumiti, vorbiti de masini pe care sunt convins ca multi nu stiti cum e sa le conduceti si daca ar fi sa le conduceti nu cred ca stiti cum sa o faceti la limita.

Cum sa stea vreodata un EVO in curbe mai bine ca un STI de aceeasi generatie, e doar mai manevrabil si mai bun de joaca dar asfaltul il tine mult mai bine STI.

Voi alegeti ce vreti eu daca nu ar fi jegosi unii tot un STI as lua!

WaRiO 04-11-06 07:47

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 345326)
ce e aia lancer evo MR?

MR vine de la Mitsubishi Racing...e o editie "speciala" daca vrei sa-i zici asa.:D

WaRiO 04-11-06 07:54

Ambele ar avea loc in garaj la mine...da tre sa recunosc ca primul ar intra MR-ul...oricum sunt masini pe care nu cred ca le vom vedea pe la noi...poporu nostru e ahtiat dupa germane...bleah...

Gogu02 04-11-06 10:58

N-am mai scris la subiectu asta cam de mult!
Cate zile v-om avea disputa intre EVO si WRX STi o sa ramana foarte incrancenata. Fiecare prefera una sau alta (eu prefer EVO - si cred ca cu el o sa mor), dar ce e important e ca din aceasta competitie intre 2 super puteri ale asfaltului se naste progresu tehnologic, si care nu are nici o legatura cu ce schimbator de viteze e mai bun de supt (stiti voi discutiile de mai sus cu femeile), care de la aparitia acestor 2 monstrii a avansat in asa hal incat cred ca daca le-ar limita cilindreea la 1000 cc ar fi in stare si cei de la EVO si cei de la STi sa aduca masinile tot pe la 300 CP (poate chiar ar depasi limita de 300).

Nu stiu cati dintre voi v-ati uitat la documentare pe la TOP GEAR sau 5`th GEAR, dar diferentele intre cele 2 sunt atat de mici incat in anumite conditii (circuit) ele mici nu mai conteaza, ce conteaza fiind mana pe care o are pilotul. Sti are motor mai bun decat EVO, in schimb EVO cu certitudine are viteza de varf mai mare in curbe decat STi.

Eu unul astept in continuare sa vad replica celor de la SUBARU in fata lui LANCER EVO 10, care dupa cate se spune spulbera si STi 2006 si MR si chiar si Audi RS 8 (cel putin asa vor constructorii)!

Asteptam sa vedem ce-o sa iasa.....:rolleyes2 :rolleyes2 :rolleyes2

Gogu02 04-11-06 11:21

Hai sa va spun parerea mea si de aspect!

Amandoua sunt spartane rau de tot: adica nu le poti compara nici pe una nici pe cealalta nici macar cu o SKODA la capitolul confort! Sunt facute special sa manance asfaltu, si cui nu-i convine confortul oferit sa faca bine sa-si ia gandul de la ele!

Exteriorul e praf si la una si la alta; ce masina de F1 vi se pare o excelenta a DESIGNULUI??? STi in primu rand are coada aia de randunica, zis si eleron, asa diforma de iti vine s-o scuipi cand o vezi; priza de aer e fenomenal de enorma si daca va uitati din fata ziceti ca e unu cu nasu spart de la cati pumni a luat la box. LANCERU` in schimb arata de zici s-a jucat unu mic cu o macheta de ferari si la lovit de toti peretii!!! :lol: :lol: :lol: Si toate astea se datoreaza faptului ca aerodinamica nu e placuta ochiului dar e foarte eficienta, iar prizele mari de aer sunt necesare pentru a raci motoarele si alea tine la niste temperaturi cat de cat normale!

Interiorul sa zicem ca se mai poate face ceva cu el, desi nici acesta nu a fost creat sa ofere confort, ci a fost facut sa functioneze foarte bine si s-a tinut cont de ergonomie, nu de confort (pt cei care nu stiu uitati-va in DEX care e diferenta intre confort si ergonomie).

SEBASTIAN 04-11-06 17:04

Quote:

Originally Posted by WaRiO (Post 610110)
MR vine de la Mitsubishi Racing...e o editie "speciala" daca vrei sa-i zici asa.:D

verifica la concurenta S2004

ono41 04-11-06 19:38

Atat de mult sa scris in topicul asta incat m-a luat capul si nu am avut rabdare sa citesc tot pt k sunt f multe porcarii in mai toate paginile.
Parerea mea e ca aceste doua masini sunt atat de tari si asemanatoare incat orice ati spune urat despre una sau alta e de *** rau de tot.
Sunt super masini, amandoua, si la fel de manevrabile, puternice, frumoase, agresive, ETC...asa ca incercati sa nu mai scrieti porcarii pt k nu are rost

Dutor 08-11-06 18:02

F. grea alegere! Am ales Mitshubishi pt manevrabilitatea superioara si rezultatele din cnr!

SEBASTIAN 08-11-06 18:51

Si la mondiale ... dar ce conteaza

f1anatic 09-11-06 03:19

Raspunsul la Mitsu Lancer Evo iX este Subaru Impreza construit pe platforma scurtata (dar superioara ca design) a lui Legacy 2004+(BL/BP). Ah si a-pro-pos, Impreza se trage din Legacy believe it or not...iar Collin McRae a cistigat prin 1993 pe un Legacy, nu pe Impreza.

SEBASTIAN 09-11-06 09:01

In acest moment impreza este donatoare de platforme.
De cativa ani in wrc la locurile fruntase apare WRX.Evo face figuratie.
Am o propunere pentru tine ca vad ca-ti place sa vorbesti si poate esti posesor de EVO ca de Subaru nu pari.
Adu masina la start si hai sa vedem care pe care.

fuzzy 09-11-06 09:42

sincer sa fiu alegerea este foarte grea intre aceste doua masini dar performantele sunt foarte asemanatoare... personal am o inclinatie catre subaru dar si mitsubishi nu este mai prejos... eu votez pentru amandoua..

EVOLUTION8 09-11-06 11:49

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 615145)
Si la mondiale ... dar ce conteaza

Daca e sa ne luam dupa mondiale ....
Xsara, Focus ...........................

UNLORD 09-11-06 18:56

Quote:

Originally Posted by Dutor (Post 615080)
F. grea alegere! Am ales Mitshubishi pt manevrabilitatea superioara si rezultatele din cnr!

Au rezultate superioare subaru in campionatul mondial (chiar daca ford si citroen sunt mult in fata) in comparatie cu mitsubishi! Insa modelul de subaru are motor de 2.0 L si nu de 2.5 L!

f1anatic 09-11-06 20:17

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 616432)
Insa modelul de subaru are motor de 2.0 L si nu de 2.5 L!

Cu atit mai bine ! Dar asta e legea in WRC

Strategia de marketing (ce motoare turbo pt. ce piete de desfacere) la Subaru este ceva ce nici managementul lor nu o poate explica.

SEBASTIAN 09-11-06 21:24

Acum STI S204 se vinde cu motor de 2000cc.
Stradal e mai placut 2500 are cuplu mai mare si mai jos, pentru curse cursa bilelei mai scurta la ej20 face furori.
marketingul au hotarat un singur motor pe mai multe masini, wrx, forester, legacy difera accesorile iar restul se reptea.
E mai ieftin sa pui un 2,5 pe toate decat sa faci unul separat pt Forester de exemplu.
Am ambele motoare au plusuri si minusuri insa ej20 e mai sportiv.

EVOLUTION8 09-11-06 21:29

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 616432)
Au rezultate superioare subaru in campionatul mondial (chiar daca ford si citroen sunt mult in fata) in comparatie cu mitsubishi! Insa modelul de subaru are motor de 2.0 L si nu de 2.5 L!

Mitsubishi momentan nu mai participa ca echipa de uzina.

ono41 10-11-06 01:44

Daca tu ai Wrx Sebastiane asta nu inseamna ca e mai bun decat Evo si nici nu trebuie sa dai exemple din Wrc pt k nu are nici o legatura, daca ar fi sa ne luam dupa Wrc, Wrc-ul si Evo ar fii niste cazane de masini pt k in clasament sunt in spatele celor de la Citroen si Ford si probabil sunt undeva pe langa Scoda sau putin mai sus. Acolo sunt milioane de euro in joc si aia e. In viata reala de zii cu zii Focus si Sxara sunt niste biete masinute in comaratie cu acesti doi smardoi. :D
Zicea cineva mai sus k trebuie sa ne luam dupa CNR unde intr-adevar Evo domina autoritar, de fapt cred ca din 10 masini 4x4 9 sunt Evo si 1 singur Wrx. Daca nu ma insel Tempestini are Wrx si inca unul care nu ii mai stiu numele care participa in CNR la grupa H. Nici exemplu asta nu e bun pt k din cate stiu eu ca sa pregatesti un Wrx pt curse (Rally,Vtm) te costa mult mai mult decat un Evo si doar datorita acestui fapt sunt atatea Evo la noi in campionat.
Eu nu iau partea nici uneia dintre aceste doua masini pt k le am pe amandoua si parerea mea e in continuare aceiasi: Aceste doua masini sunt aproape identice, costa amandoua in jur de 30000 euro CIP, au cam aceiasi putere, ambele au 6 trepte, ambele merg 260km la blana iar aici ma refer la masinile stock, Ambele sunt fabricate in Japonia iar ca sa le inmatriculezi trebuie sa mai platesti inca aproape o masina, ambele sunt masini razboinice pt k au stabilitate,putere,sunt f bune pe GROPI si poti sa mergi tare pt k nu e nici o problema si nu in ultimul rand ambele sunt uratele, adica BAIETI RAI si puternici :D
Inca ceva, noi baietii care avem masinutele astea nu putem sa zicem care e mai tare dintre cele doua pt k suntem atat de slabi k in pilotaj incat imi vine sa plang, am fost si eu Prezent la ultima etapa din CNR (Hunedoara) si m-au batut cei care merg pt primele locuri de nu imi venea sa cred asa k revin iar la parerea mea de mai sus si mai adaug o varianta: Nu putem sa ne pronuntam pt k nu avem de ce in legatura cu sofatul TARE si cu parerea ca aia e mai stabila decat cealalta.
Numai bine!!

Achim 10-11-06 03:20

ma gandesc ca ar trebui kiar sa plecam urechea la parerea cuiva care le are pe amandoua in garaj... care le-a modificat pe amandoua si care a si "testat" limitele... si a vazut ce inseamna aia mers tare ;)

degeaba o sa vina multi dintre noi care nu au atins vreodata o asemenea masina si sa inceapa sa vbeasca din auzite... nu se poate face decat o comparatie de gusturi... si pana la urma... gusturile nu se discuta...

SEBASTIAN 10-11-06 05:56

Daca este sa ne luam dupa ce se intampla in CNr o sa observam ceva interesant.
Daca faceti recensamantul masinilor EVO si raportati la rezultate o sa va luati cu mainile de cap. La numarul mare care participa rezultalele facand o medie sunt sub mediocru. Foarte multe abandoneaza chiar deci fiabilitatea...Subaru are doua masini care merg bine si se claseaza onorabil dar sigur ca nu astea de curse veritabile ne intereseaza pe noi.
Nu pot renunta la ideea ca Subaru este superior si cand ma gandesc la o masina o tratez conceptual.
Subaru este ceva original nu o masinuta de serie care a fost adaptata ca evo cu 4x4 cu diverse susspensii si accesorii ca sa mearga. Subaru e un concept unitar.
Are un motor ce permite obtinera unui centru de greutate f jos de aici rezulta stabilitate si aderenta f mare, masina derapreaza mai greu ca un EVO.
Are planetare egale prin buna pozitionare a grupului motopropulsor si deci o repartitie a maselor ideala, cu o repartizare mai buna a cuplului la roti.
Avand motor boxer are un arbore foarte scurt deci f usor iar motorul mult mai echilibrat.
Motorul de la STI permite obtinerea unor performante superioare cu presiune in turbo mica deci un bun randament, la evo presiunea e cu 30% mai mare.
Per total asa cum ies ele din fabrica datorita strategiilor de marketing sunt mai apropiate, dar daca le descatusezi si iei totul in calcul cu ceva banuti in plus obti din STI o masina mai eficienta, dar care nu-ti permite sa te joci pe viraje asa cum o faci cu EVO care merge ca pe muchie de cutit derapand mereu spectaculos.
Am condus ambele masini, le-am dus pe anumite portiuni la limita si apreciez pozitiv Subaru.
Nu sunt genul care sa spun ca este ceva mai bun decat altceva pentreu ca eu am cumparat masina respectiva si in discutia asta faptul ca sunt posesor de STI mi-a luat din autoritate insa daca vroiam EVO mi-l luam la inceputul anului, am preferat un Forester avand un STI acasa, acum mai vreau sa iau o masina si din nou ocolesc EVO, oare de ce?
La evo personal nici caroseria nu-mi place e prea dreapta chiar daca ase spoilere impunatoare.
Daniel nu e chiar cum spui tu cu pilotajul, la tine a fost un caz nefericit uita Andrei s-a prezentat de doua ori onorabil la coasta fiind in puncte cu un STI de strada.
Personal mie nu-mi place raliul mie-mi place circuitul de viteza care fiind pe asfalt e mai apropape de ce-si doreste lumea de la anumite masinute.
Nu vreau sa se inteleaga ca EVO e un gunoi, departe de mine acest gand si are cateva accesorii pe care Subaru ar fi incantat sa le aiba la o masina tunata. E bun si EVO insa inclin datorita studiului teoretic si al sofatului spre STI, dar daca doar vrei sa te joci EVO e mult mai pemisiv si te lasa sa inveti sa conduci mai usor.

SEBASTIAN 10-11-06 05:58

Quote:

Originally Posted by Achim (Post 616944)
ma gandesc ca ar trebui kiar sa plecam urechea la parerea cuiva care le are pe amandoua in garaj... care le-a modificat pe amandoua si care a si "testat" limitele... si a vazut ce inseamna aia mers tare ;)

degeaba o sa vina multi dintre noi care nu au atins vreodata o asemenea masina si sa inceapa sa vbeasca din auzite... nu se poate face decat o comparatie de gusturi... si pana la urma... gusturile nu se discuta...

Toicmai ca am mers cu amandoua si le-am fortat, poate mai mult decat era cazul nefiind ale mele ci masini de test imi permit sa-mi dau cu parerea.
Deocamdata in ce priveste o masna tunata STI detine suprematia de cativa ani pe la noi.

EVOLUTION8 10-11-06 08:35

Quote:

Originally Posted by ono (Post 616919)
Daca tu ai Wrx Sebastiane asta nu inseamna ca e mai bun decat Evo si nici nu trebuie sa dai exemple din Wrc pt k nu are nici o legatura, daca ar fi sa ne luam dupa Wrc, Wrc-ul si Evo ar fii niste cazane de masini pt k in clasament sunt in spatele celor de la Citroen si Ford si probabil sunt undeva pe langa Scoda sau putin mai sus. Acolo sunt milioane de euro in joc si aia e. In viata reala de zii cu zii Focus si Sxara sunt niste biete masinute in comaratie cu acesti doi smardoi. :D
Zicea cineva mai sus k trebuie sa ne luam dupa CNR unde intr-adevar Evo domina autoritar, de fapt cred ca din 10 masini 4x4 9 sunt Evo si 1 singur Wrx. Daca nu ma insel Tempestini are Wrx si inca unul care nu ii mai stiu numele care participa in CNR la grupa H. Nici exemplu asta nu e bun pt k din cate stiu eu ca sa pregatesti un Wrx pt curse (Rally,Vtm) te costa mult mai mult decat un Evo si doar datorita acestui fapt sunt atatea Evo la noi in campionat.
Eu nu iau partea nici uneia dintre aceste doua masini pt k le am pe amandoua si parerea mea e in continuare aceiasi: Aceste doua masini sunt aproape identice, costa amandoua in jur de 30000 euro CIP, au cam aceiasi putere, ambele au 6 trepte, ambele merg 260km la blana iar aici ma refer la masinile stock, Ambele sunt fabricate in Japonia iar ca sa le inmatriculezi trebuie sa mai platesti inca aproape o masina, ambele sunt masini razboinice pt k au stabilitate,putere,sunt f bune pe GROPI si poti sa mergi tare pt k nu e nici o problema si nu in ultimul rand ambele sunt uratele, adica BAIETI RAI si puternici :D
Inca ceva, noi baietii care avem masinutele astea nu putem sa zicem care e mai tare dintre cele doua pt k suntem atat de slabi k in pilotaj incat imi vine sa plang, am fost si eu Prezent la ultima etapa din CNR (Hunedoara) si m-au batut cei care merg pt primele locuri de nu imi venea sa cred asa k revin iar la parerea mea de mai sus si mai adaug o varianta: Nu putem sa ne pronuntam pt k nu avem de ce in legatura cu sofatul TARE si cu parerea ca aia e mai stabila decat cealalta.
Numai bine!!

ONo tuti basaca-n cur pe DAN Gartofan il Uitasi ? :)))
Bine ca nici eu nu il am la inima si e cantitate neglijabila :)))

SI parerea unui pilot si nu orice pilot ci al Campionului NATIONAL Titi Aur:
TITI AUR, care a continuat: „As vrea sa trec pe un S2000, bolid ce va fi incadrat la grupa N, dar totul depinde de bugetul echipei. Este o masina ce se apropie foarte mult de bolizii din Campionatul Mondial si cred ca ma voi adapta rapid cu ea. Probabil va fi un VW Polo S2000. Daca nu voi reusi, aunci voi ramane cu ce am acum, adica un Mitsubishi Evo 9. Nu voi incerca un Subaru, pentru ca nu are sens. Cu Mitsubishi m-am obisnuit si este o masina extraordinara. In tot campionatul, am avut probleme cu turbina in primele doua etape. In rest, a mers super. Daca voi concura tot cu Mitsubishi Evo 9, voi prepara masina la fel ca si in acest an, in propriul garaj. Daca va fi un S2000, atunci il voi intretine, pentru ca reviziile le voi face afara“.

EVOLUTION8 10-11-06 08:41

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 616958)
Daca este sa ne luam dupa ce se intampla in CNr o sa observam ceva interesant.
Daca faceti recensamantul masinilor EVO si raportati la rezultate o sa va luati cu mainile de cap. La numarul mare care participa rezultalele facand o medie sunt sub mediocru. Foarte multe abandoneaza chiar deci fiabilitatea...Subaru are doua masini care merg bine si se claseaza onorabil dar sigur ca nu astea de curse veritabile ne intereseaza pe noi.
Nu pot renunta la ideea ca Subaru este superior si cand ma gandesc la o masina o tratez conceptual.
Subaru este ceva original nu o masinuta de serie care a fost adaptata ca evo cu 4x4 cu diverse susspensii si accesorii ca sa mearga. Subaru e un concept unitar.
Are un motor ce permite obtinera unui centru de greutate f jos de aici rezulta stabilitate si aderenta f mare, masina derapreaza mai greu ca un EVO.
Are planetare egale prin buna pozitionare a grupului motopropulsor si deci o repartitie a maselor ideala, cu o repartizare mai buna a cuplului la roti.
Avand motor boxer are un arbore foarte scurt deci f usor iar motorul mult mai echilibrat.
Motorul de la STI permite obtinerea unor performante superioare cu presiune in turbo mica deci un bun randament, la evo presiunea e cu 30% mai mare.
Per total asa cum ies ele din fabrica datorita strategiilor de marketing sunt mai apropiate, dar daca le descatusezi si iei totul in calcul cu ceva banuti in plus obti din STI o masina mai eficienta, dar care nu-ti permite sa te joci pe viraje asa cum o faci cu EVO care merge ca pe muchie de cutit derapand mereu spectaculos.
Am condus ambele masini, le-am dus pe anumite portiuni la limita si apreciez pozitiv Subaru.
Nu sunt genul care sa spun ca este ceva mai bun decat altceva pentreu ca eu am cumparat masina respectiva si in discutia asta faptul ca sunt posesor de STI mi-a luat din autoritate insa daca vroiam EVO mi-l luam la inceputul anului, am preferat un Forester avand un STI acasa, acum mai vreau sa iau o masina si din nou ocolesc EVO, oare de ce?
La evo personal nici caroseria nu-mi place e prea dreapta chiar daca ase spoilere impunatoare.
Daniel nu e chiar cum spui tu cu pilotajul, la tine a fost un caz nefericit uita Andrei s-a prezentat de doua ori onorabil la coasta fiind in puncte cu un STI de strada.
Personal mie nu-mi place raliul mie-mi place circuitul de viteza care fiind pe asfalt e mai apropape de ce-si doreste lumea de la anumite masinute.
Nu vreau sa se inteleaga ca EVO e un gunoi, departe de mine acest gand si are cateva accesorii pe care Subaru ar fi incantat sa le aiba la o masina tunata. E bun si EVO insa inclin datorita studiului teoretic si al sofatului spre STI, dar daca doar vrei sa te joci EVO e mult mai pemisiv si te lasa sa inveti sa conduci mai usor.

Seby de acord cu tine despre STI.
DAR de ce este EVO mai bun ??Face ce face si il coace pe STI.

Uite un film de la Deva ca tot mi-a amintit ONO de BAnciu(Subaru de la gr.H)si observa comportamentul subvirator al masinii Subaru si ce accident a urmat dupa.
http://www.bogdymex.ro/PozeRaliuHune...accidentHD.wmv

Achim 10-11-06 11:25

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 616959)
Toicmai ca am mers cu amandoua si le-am fortat, poate mai mult decat era cazul nefiind ale mele ci masini de test imi permit sa-mi dau cu parerea.
Deocamdata in ce priveste o masna tunata STI detine suprematia de cativa ani pe la noi.

am zis eu altceva!? eu ma refeream strict la aspectul legat de Ono...

ma gandeam ca poate Evo are si mai multa priza la public si pt ca e mai domestic si ceva mai "draguts" decat Subaru...

SEBASTIAN 10-11-06 13:13

Quote:

Originally Posted by EVOLUTION8 (Post 617035)
Seby de acord cu tine despre STI.
DAR de ce este EVO mai bun ??Face ce face si il coace pe STI.

Uite un film de la Deva ca tot mi-a amintit ONO de BAnciu(Subaru de la gr.H)si observa comportamentul subvirator al masinii Subaru si ce accident a urmat dupa.
http://www.bogdymex.ro/PozeRaliuHune...accidentHD.wmv

Eu analizez masinile nu masina si pilotul la un loc.
Asa va spun ca eu su Subaru ii bat pe toti si ce e cu asta?
Vorbesc de masini in cazul in care ar fri conduse de persoane care se muleaza si se adapteaza perfect pe fiecare. Nu iau in calcul pe Titi, Giri, Tempeste, Leu ... aici e de soferie si pe anumite trasee o Dacia poate performa in fata unui Evo daca traseul permite.Sau in fata lui STI.
Evo are avantajul de a fi o masina mai cunoscuta tehnic si mai usor de servisat, mai ales tinand cont de experienta unor mecanici.

EVOLUTION8 10-11-06 14:57

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 617313)
Eu analizez masinile nu masina si pilotul la un loc.
Asa va spun ca eu su Subaru ii bat pe toti si ce e cu asta?
Vorbesc de masini in cazul in care ar fri conduse de persoane care se muleaza si se adapteaza perfect pe fiecare. Nu iau in calcul pe Titi, Giri, Tempeste, Leu ... aici e de soferie si pe anumite trasee o Dacia poate performa in fata unui Evo daca traseul permite.Sau in fata lui STI.
Evo are avantajul de a fi o masina mai cunoscuta tehnic si mai usor de servisat, mai ales tinand cont de experienta unor mecanici.

Pusasi EVO primul ca il bate dacia si apoi STI-ul :)))))))))

SEBASTIAN 10-11-06 16:01

De fapt era invers!

All times are GMT +2. The time now is 00:42.

- Copyright 2026 4Tuning