![]() |
Re: Dacia Solentza/Supernova vs. Cielo
deci..eu vorbesc din experienta mea...poate mai mica sau mai mare...dar m-am dat cu toate...si inca ceva...la un semafor...am facut in Galati si un Passat..intr-a treia,,deja...a fugit Sn de langa el...ramasese la usa din spate...apoi cred k reuseam sa il las mai in urma daca forjam..dar un bou a oprit in fata mea...si noroc k am avut timp sa franez...plm...si revenind la subiect...SuperNova,chiar daca are defecte...si le stim cu totzii este foarte a dreacu pe sosea,,si cam bate la categoria ei..avantaj motorul,cutia si greutatea...asa..k las si pe altzii sa isi exprime parerea...
|
la liuniuta clar supernova, la confort e pe ultimul loc.
si la fiabilitate cielo are de pierdut. |
Cielo e facut pe patent Opel dupa Vectra ..are motor de 1.5 de Opel,asa k nici nu mai stau la discutii...Opel clar....dak ati fi comparat Solenza cu Supernova si cu Logan...sigur as fi ales Solenza sau Supernova....;)
|
Eu am un Nissan 2.0 diesel aspirat 55kw si m am cam dat cu tot ce inseamna 75-80CP .Seat Ibiza, Polo, Supenova , Cielo etc.. Dintre toate Slnza si SN ma mananca pe a 3 .La plecare pe treapta 1 si a 2 stau 2 masini in fata si pe a 3 vine langa mine si incet incet imi ia fata.
|
Re:
Quote:
|
Am Cielo 59 kw euro 3, am avut Cielo non-euro 55 kw. Am condus DSN, SLZ si Logan...Logan (exceptand dci si 1.6 16v) e cea mai slaba masina dintre toate. Urmeaza SLZ, SN si Cielo il consider pe primu loc. Aici ma refer strict la demaraj si top-speed. Toate masinile la care ma refer erau si sunt stock.
Am fost "provocat" de un prieten cu DSn in stare buna, care alearga, merge bine masina... l-am alergat intr-o zi cu a mea si a renuntat sa ne "tragem". La cat se plafoneaza DSN si SLZ in turatie? Eu zic ca in jur de 5000 rpm... Cielo al meu in jur de 6000-6200 rpm. Avantajul este enorm. Ce viteze maxime ati avut cu DSN si SLZ stock? Acum o luna am venit cu Cielo pe A1, cu 180-182 km/h... prinsi cu greu de la 150-160 in sus, dar accelereaza constant si "poate" chiar mai mult de atat (nu exagerez cu viteze de 200+, dar poate). Cielo nu scoate nici un fel de sunete ciudate nici dupa multi ani... am avut primu Cielo in familie timp de 9 ani... Daciile incep sa faca "scartaieli si chitaituri" dupa 1-2 ani. Consider Cielo net superior, atat la motor/demaraj/viteza, cat si la siguranta, franare....mai putin la stabilitate (sunt cam la fel) si la interior. Interiorul e depasit moral, dar totusi functional si dragut. Am destul de multi ani si km de condus, am mers cu masinile de mai sus, nu vorbesc din auzite... treaba voastra ce credeti, e normal ca sa fiti obiectivi. p.s: de multe ori conteaza si soferul. |
Quote:
dar si eu spun din ce am vazut k si tine nu din auzite...niciodata cielo nu a facut o solenza...(din cate liniutze intre ele am vazut eu) |
Eu nu m-am "dat" cu SLZ (su SN da)...dar le-am condus pe toate. Rezultat: de pe scaunul din stanga se simte ca Cielo trage mai bine decat SLZ sau SN. Si intre cele 2 dacii...cred ca SN e mai "nervoasa" decat SLZ... dar SLZ are rapoartele mai lungi.
Repet: ma refer strict la masini stock! |
Quote:
solenza face 170 cu a IV-a la fel ca cielo dar se duce sigur la 190 (pr exprerienta). rept nu stiu cat de elocvente erau tahometrele, si neavand GPS sa vad exact nu pot decat sa presupun. |
solentza, pentru k face cielo in linie dreapta pe distante relativ reduse (400m), este mai frumoasa k cielo & sn si am una
|
:lol: ai gresit filmul, de la 1cm pana la un infinit de kilometrii o solenza sau supernova sau mai stiu eu ce lighioana scoasa de dacia in concubinaj cu marele "renault" nu o sa stea in fata batranului Cielo .... si vorbesc de cel SOHC cu 75cp ca de DOHC nu zic ca este inutil (sunt cam 15 cai in plus in ecuatie) daca vrei sa vorbesti de 400m cauta si tu pe arhiva la curse legale si vezi cine a avut castig de cauza ;)
|
eu la un cielo de 75cp ma refeream, de celelalte nu se pune problema intradevar cat despre arhiva de curse legale, nu cred k am vazut mai mult de 2-3 filme slz vs cielo si nu sunt deloc lamuritoare, poate nu am stiut exact pe unde sa caut si oricum cei care mai vin sa se traga la asemenea evenimente nu te poti astepta sa aiba masinile stock..
|
Sohc-ul meu are mai mult de 75 cp....:) stock. daca e sa ne referim la Cielo de 75 cp, atunci e ala non-euro, care deja e un model vechi... au o varsta masinile alea.
|
Quote:
Cielo DOHC ar trebuii scos din ecuatie din prima pentru ca nu are ce discuta cu ele. Cat despre Cielo de 75 Cp face si SN si SLZ cu cel putin o masina, daca cel din Cielo stie cat de cat sa conduca. Degeaba va umflati in pene cu Daciile, in LUMEA REALA nu o sa bata o SN sau SLZ stock un Cielo daca soferul stie ce face. Cielo are coeficientul aerodimanic mult mai bun, este facut pe platforma de Opel (nu corcitura de Renault), designul exterior intotdeauna este discutabil datorita gusturilor, la interior nu exceleaza nici una (dar la Cielo este ceva mai practic). Toate 3 sunt masini depasite de vremea lor (aici ar trebui inclus si Loganul, dar sa zicem ca are cateva dotari in plus), dar la o liniutza Cielo o sa iasa in frunte intotdeauna si aici vb din proprie experienta (m-am dat contra SN si SLZ, am condus toate 3 masinile). |
Quote:
si pot spune o solenza stok a facut considerabil un espero cu motor de 1.8 , din 3 decat o data espero reusind sa termine in fata solenzei.... zic doar ce am vazut ;) |
:lol: :lol: :lol: era meciul vandut...l-au furat arbitrii :lol:
hai ca asta e tare... a facut solentza stock espero stock de 1.8. in curand o sa auzim de slz vs. calibra turbo...si calibra a fost spulberata :lol: |
Quote:
|
Quote:
:lol: Asta a fost poanta zilei!!! :lol: Nu am mai ras atat de mult timp, ala cu Espero era in marsarier sau cum??? Stii tu zicala aia, "Daca taceai, filozof ramaneai". Cielo are coeficientul aerodinamic mult mai mic decat cel al SN si SLZ, oricum cei de la Dacia nu sunt in stare sa faca teste de genul asta (sau Euro'n'cap pana mai recent) |
bXeg, e f posibil ca tu sa fii vazut Cielo sa si-o ia de la slz sau dsn... asta nu inseamna ca, ambele masini avand soferi buni, ar avea vreo sansa dacia in fata cielo...
si eu pot sa ma laud ca am facut multe masini cu dacia mea din 1980... pai cine drq isi punea mintea cu rabla mea? :lol: probabil ca oamenii plecau de pe loc cu a 3a... :lol: si la modul cel mai serios... doar o liniuta (sau mai multe) pot rezolva dilema asta :D ca oricum aici e vorba de subiectivism. |
shadow, unde in dr. taberei stai? e posibil sa ne cunoastem, macar din vedere... ;) am crescut in cartier.
|
nu zic ca nu sunt si putin subiectiv, am dat de inteles asta in primul post. Dar, eu nu vb vorbe, vorbesc fapte :p m`am tras de cateva ori cu un amic cu un cielo de 75 de cai,e drept mai vechiut dar tot cielo se numeste si nu m`a facut niciodata (si da, stie sa conduca ). Acum, in ceea ce priv aerodinamicitatea masinii.. din cate fizica am facut eu la viata mea si am facut ceva, aceasta conteaza mai mult la viteze mari acolo regasindu`se fortele de frecari mai mare, de aceea este f greu sa treci de 250-300 pana acolo ajungandu`se cu o masina de 200-250 cai relativ usor, apoi importanta devine aerodinamicitatea masinii cat si cp normal. Tocmai de accea poti sa faci cu Supra (masina revolutionara a anilor 90) motociclete care iau suta in 2secunde pentru k intampina mult mai bine curentii de ear decat motorul marog poate am dat exemplu prost supra fiind un monstru si din pct de vedere al cp dar cred k s`a inteles ce am vrut sa zic. Zicea cineva de filmulete Solentz vs Cielo am stat si m`am uitat in arhiva am gasit fix 4, si zic eo k merita vazute nu cred k are rost sa le postez aici din mom ce sunt deja pe server, la cerere am sa le pun.
|
aici vreau sa te contrazic... aerodinamica si forta de frecare mai ales, conteaza la orice viteza. doar ca este direct proportionala cu viteza. cu cat creste viteza, cu atat cresc si fortele (de frecare si nu numai) asupra masinii. intr-adevar, conteaza mult coeficientul la viteze mai mari, dar conteaza si la viteze "mici" (120-140-180 km/h), chiar daca fortele de frecare sunt mai mici la viteze mici...si, logic, mari la viteze mari.
eu nu pot sa sustin ceea ce a spus shadow, chiar nu stiu coficientii Cielo, Dsn sau Slz... |
Total de acord, fapt pentru care am si zis "conteaza mai mult la viteze mai mari", dar este hilar sa vb de aerodinamicitate cand vb de Solentz SuperNova si chiar si atotputernicul Cielo :p eo zic atat.. cielo cu motor egal cu cel al slz ramane in urma Nu mult, dar ramane.
|
oK... Fiecare cu parerea lui. eu imi sustin pdv. ca Cielo face Slz si Dsn, tu invers... si nu ajungem nicaieri.
Dar o singura intrebare am, ca banuiesc ca tu ai Slz... la ce turatie se plafoneaza a ta? in 1-2-3... ca peste nu are rost sa discutam. |
intr`a 1a la 5mii skimb de obicei daca e rost de intrecere a2a lafel si ating 90 (poate o sa vi se para prea mult dar este testat kiar atat atinge la 5mii ture intr`a 2a -> 90 km/h) si apoi a 3a tot cam pe la 5mii si prinde 120 mai mult nu vrea,a4a prinde 4mii de ture si 140-145 dar se aude ciudat motorul. F ciudat este faptul k intr`a 5a nu trece de 4mii de ture (poate e ceva in neregula cu a mea k am mai intrebat si mi s`a zis k ajunge tot pana pe la 5mii 5.5mii)
|
la Cielo meu, cand e rost de forja: a 1a la 5000 am 42-45 km/h; a 2a la 6000-6200 rpm am 92-95 km/h, a 3a...fara numar, nu i-am dat f mult decat pe autostrada in vreo 2 depasiri, cand s-a dus cam pe la 130-135 km/h (era si masina f incarcata).
Oricum discutii de genul asta au mai fost, chiar si intre posesori de Cielo... Dap, Dsn si Slz ajunge in 5000 chiar si in treapta a 4a....am mers. Oricum, vreau sa spun ca nu am absolut nimic impotriva Dsn si Slz, mi se par f reusite... cele mai reusite Dacii de pana acum. Sunt masini fiabile si bune. |
deci la depasirile de care vorbiti conteaza si cuplu , care este mai mare la Cielo, (parere personala - ajutat de o cutie ceva mai scurta) , iar daca vorbim de aerodinamicitate cauta si tu daca nu ..... calculeaza:
Forta totala de rezistenta intampinata de masina la deplasare este: Rt=Rr+-Rp+Ra+-Rd,unde Rr=[fo+(h*b*V*V/100.000.000)]*m*g*cosy Rp=m*g*siny Ra=(Cx*po*B*288*S*V*V)/(2*760*T) Rd=[1+(0,04…0,09)*i*i]*m*a Legenda: Rt=forta de rezistenta totala la deplasarea masinii [N] Rr=forta de rezistenta la rulare [N] Rp=forta de rezistenta la urcarea rampei(+in ecuatie) sau la coborarea pantei(- in ecuatie) [N] Ra=forta de rezistenta a aerului [daN] Rd=forta de rezistenta la accelerare(+ in ecuatie) sau franare(- in ecuatie) [N] fo=coeficient de rezistenta la rulare h=indice de neregularitati al drumului b=coeficient cu valoarea 4 pt autoturisme V=viteza [m/s] m=masa masinii [kg] g=9,81 [m/(s*s)]=acceleratia gravitationala y=unghiul facut cu calea de rulare [grade] Cx=coeficient de rezistenta a aerului po=1,229 [kg/(m*m*m)]=densitatea aerului in conditii normale adica temperatura aerului este 15 grade C si presiunea atmosferica de 760 mm Hg B=presiunea atmosferica T=temperatura absoluta a mediului [grade K] S=aria sectiunii maxime perpendiculare pe directia de deplasare i=raportul de transmitere din cutia de viteze a=acceleratia instantanee a masinii la Cielo iti zic eu , e 0,32 ;) |
Eu aveam Cielo DOHC si schimbam I-55 km/h, II-85-88 km/h, III-135 km/h
Cielo castiga f mult pe demaraj si pe a III. LE: Geo eu stau pe la Poiana Muntelui (pe la Moghioros) si aveam un Cielo verde metalizat cu folii. Acum am un Citro C4 Coupe rosu, tot cu folii negre :D . |
bai nene am spus k DIN 3 DECAT O DATA A TRECUT ESPERO IN FATA SOLENZEI...soferu` dupa espero este un bun tovaras de al meu...
si akm sincer ce rost ar avea sa infloresc...eu am o dacie berlina..nu am nici SN nici SLZ nici Cielo...nu sunt fan unei marci anume... |
off-topic:
Shadow, stiu unde zici, am fost in sc. 191 :) Am avut multi prieteni in zona, si la Poiana Muntelui... doar ca sunt cateva generatii intre noi, e posibil sa nu ne fii "intersectat". Acum nu mai stau in Dr. Taberei... dar trec frecvent pe acolo. on-topic: o Solenza in stare buna nu va bate niciodata un Espero in stare buna, cu atat mai putin unul de 1.8 :) Nu stiu exact cati cp are motorul de 1.8, dar cel de 1.5 dohc are 90 cp :twisted: deci... ori masina "praf"...ori soferul :lol: |
Am Avut Si Cielo Si Dsn Si Slz Si Din Toate La Condus Mia Placut Cielo Dar La Fiabilitate Solenza Sta Cel Mai Bine
|
Quote:
|
aerodinamicitate? pe 400m ? :))
|
nu era vorba de 400m... discutia este generala, chiar daca se mai pune accentul ep unele aspecte.
|
tre sa ii dau dreptate lui dogy_10!am shi o lagunaII shi o solenza shi va spun sigur ca nu e cutie de laguna. am intrebat un tovaras care lucreaza la reprezentanta dacia shi omu mi-a zis cutia e de clio da nu modelu nou ci modelul vechi...
|
pai voi aveti impresia ca se pun piese pe o masina de 5000 euro, de la una de 15-20000??? :lol: hai sa fim seriosi, francezii nu sunt prosti... si la Logan la fel... componente pe care ei le au din plin... si nu mai au cerinta pt asa ceva.
|
clar solenza este peste ambele modele din toate punctele de vedere
|
Solenza normal ca e peste supernova, dar si peste cielo? :shock: In cielo ai mai mult confort, pozitia la volan este f. buna, vizibilitate buna, portbagaj mare, viteza ceva mai mare la topspeed, stabilitate mai buna probabil si datorita latimii mai mari a masinii si a jantelor mai mari, aspect mai placut la cielo, facilitati de ex deschidere portbagaj din interior, comenzi geam la indemana, pret de vanzare mai mare, asta cred ca spune multe despre cielo.
|
top speed mai mare la cielo? pret mai mare de vanzare? vezi ca incepu sa ploua prietene... top speedu la cielo e maxim la 180 km.h pe cand solenza i-a 170 in treapta 4 si 190 in treapta 5....si legat de pret... la ora actuala se vand cam la fel.. in jur de 2000 e o solenza si in cazul cielo-ului cateva sute de euro in minus!
|
Quote:
Imi laud si eu masina,dar nici in halul asta |
| All times are GMT +2. The time now is 07:33. |
- Copyright 2026 4Tuning