Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Daewoo (https://forum.4tuning.ro/313-discutii-daewoo.html)
-   -   Viteza maxima - Cielo (https://forum.4tuning.ro/313-discutii-daewoo/14098-viteza-maxima-cielo.html)

geti 05-02-07 21:18

Re: viteze maxime cu cielo

Va spun eu un model la 3500 E care face toti banii Espero si cred ca ar mai fi aici vectra A si multe altele.Momentan sunt proprietar de cielo dar nu sunt genul care sa sustina ca daca am eu cielo acum, cielo e cel mai tare.Sa fim si un pic obiectivi daca mai mult nu se poate.Nu vreau sa fac un off topic dar consider ca sunt masini in 3500 E care si fac banii poate mai mult decat cielo.Am avut espero dar am revenit la cielo si toata lumea s a intrebat de ce?Deoarece aveam ceva socoteli de incheiat cu masina asta dar doar atat.Una e sa fie buna o masina si una e sa i placa doar proprietarului pe motivul :masina mea e cea mai tare.Si ca sa fiu on topic.Sa nu ne mai agitam cu vitezele astea maxime,am culcat si eu acul la cielo sub linia de 200 in Austria si va spun ca senzatia nu era tocmai placuta si in plus de asta sunt totusi constient ca mai mult de 180 nu aveam si asta cu indulgenta.Cei care merg sau incearca sa mearga cu asemenea viteze dau dovada de mult curaj ca sa nu spun inconstienta.Toata lumea se mira de ce cielo la un motor asa mic prinde o viteza asa mare dar nimeni nu se intreaba de ce cielo nu are si niste frane mai bune.Sa fie motorul raportat la frane sau franele la viteza.Va las sa va raspundeti singuri dar cred ati inteles.Pentru cei carora viata le e indiferenta asa cum spunea cineva aici ,ar trebui sa se faca oferte la costume de lemn si nu la elemente tuning care nu ar putea constitui decat alte cateva bomboane pe coliva.

vgedc 05-02-07 23:35

ma geti de espero no comment...e buna dar nu cred k e 3500 cred k e peste 4000 si vectra A ....atat timp cat cielo e facuta dupa vectra si e si mai noua de ce nuh...si nu zic k cielo e cea mai tare da e o masina buna si eu is foarte multumit cu ea...deocamdata pan ia tata alta :P si de frane la cielo in general nu te poti plange is destul de bunisoare...si fara abs :P

geti 06-02-07 11:25

De frane ce pot sa spun,cam ai dreptate chiar si fara ABS actioneaza destul de bine.Espero a scazut la pret atat la varianta de 1800 cmc cat si la 1500 DOHC.Sunt mai ieftine in acest moment decat cielo si asta nu din cauza,celor care au stricat piata.Nu vreau sa ofensesez pe nimeni,nu am spus ca cielo nu face banii,am spus doar ca la 3500 E mai sunt si alte variante.Personal,dupa ce imi va trece de cielo si dupa ce voi termina definitiv cu acest model voi trece din nou la espero.

DACIA-Wrc 06-02-07 22:07

eu ma gandeam sa schimb cielo-ul care m-o slujit cu o nubira sau leganza :D ...ca un mic tuning extrem nu strica :P

geti 06-02-07 22:22

Nu vreau sa fiu off topic sau sa supar pe posesorii de Leganza dar e cam scumpa la intretinere si Doamne fereste in cazul unui accident plangi dupa piese.

solo24 07-02-07 23:54

Quote:

Originally Posted by DACIA-Wrc (Post 735338)
eu ma gandeam sa schimb cielo-ul care m-o slujit cu o nubira sau leganza :D ...ca un mic tuning extrem nu strica :P

nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard
stiu p cnv care si-a luat nubira
este o diferenta destul de mare
1stabilitate
2putere
3confort
4diferenta mare de pretzuri:twisted: :twisted: cam scumpe piesele
tot mai bun e cielo
lovesti un pic p cnv,bara e intraga daca e sa ii sara fff putin vopseaua in schimb la nubira nu prea cred ca e la fel

vgedc 08-02-07 08:26

asa k mai bine ramaneti la cielo..:)in loc de leganza sau nubira de ce nu alegeti un seria 3 sau un a3 de ce nu chiar a4 model mai vechi putin ...cred k la aceeasi suma o sa va invartiti:P

PH-04-WPD 12-02-07 01:21

Vgedc am koreean si stiu cum merge... si toate care le-am intalnit asa merg... daca a lui dacia-wrc care are modificari si mai multi cai decat cel stock ... si ia 100 fix cu a 2-a ... al meu e stock ( nici macar filtru de aer sport ) ia 90 ...
Si un a4 sau un serie 3 sa stii k se intretine mult mai greu decat o nubira sau leganza... si a3 niciodata nu cred ca o sa iti iei cu banii aia cu care iti iei tu nubira ....sau leganza....( inmatriculat in RO )
geti... ai foarte mare dreptate... mersul cu viteza e o inconstienta... indiferent de masina pe care o ai... si da ai dreptate sunt masini mai bune ca cielo la 3500 de euro... dar eu unu am ales cielo pt. ca m-am gandit sa si imi pot permite sa intretin masina... ca banii sa cumperi o masina se fac rost... dar intretinutu e cel mai greu. Oricum zicea cineva ca e foarte buna pt. drumurile noastre... si are foarte mare dreptate. Eu unu sunt multumit de cielo-ul meu.

vgedc 12-02-07 22:04

poi acu nu tre sal mai inmatriculezi... :P dak tot suntem in UE :) poi il iei ieftin neinmatriculat il tii cat il tii il vinzi si iei altu...sau dak nu te duci in tara de unde lai luat si mai intri odata cu el sil tii asa pan te plictisesti :P

Slyr 13-02-07 17:50

Quote:

Originally Posted by awos_rap (Post 333895)
cele de prin 97 -98 sunt moarte
140 max. tre sa fie noua max 2 ani

Ei serios. 140 zici tu? cielo de 10 ---->160(mai mult nu am vrut sa incerc, desi cred ca prindeam vreo lejer 170). Pacat ca nu am o poza sa va arat.
Adevarat e ca aicea depinde f mult si cum comduci masina si cum ai intretinut-o. Daca o tii din scurt la intretinere o sa mearga bine oricand.

geti 14-02-07 11:05

Bine spus.O masina intrtinuta va merge bine oricand

BGD_NNE 15-02-07 18:26

Yo am luat-o anu trecut in vara si masina a fost la cineva pe firma(deci nu s-a prea avut grija de ea teoretic).imediat dupa ce am luat-o am dus-o la un pritene sa o ia el la frecush si sa imi zica daca se merita banii sau nu.Uimirea mare a fost sa aflu ca motorul(ceea ce ma interesa cel mai mult) este in stare perfecta si ceea ce zici u awos_rap ca cele din 97-98 nu iau mia mult de 140 is aberatzii.Eu personal cu tata langa mine ca se convinga si el -iam dus acu pana in 190 si viteza reala era de 180 (m-o luat radarul).:((:((:((

vgedc 17-02-07 11:21

for BGN_NNE ...si ai mai avut permis?:P sau a rezolvat tata ;)

BGD_NNE 17-02-07 11:23

400 euroi :(((.banii mei de amortizoare s-au dus pe viteza

DACIA-Wrc 17-02-07 15:59

prostia se plateste

geti 17-02-07 18:10

Sa nu fim rai.Nu prostia ci vointa sau mai degraba ambitia se platesc.Priveste partea pozitiva,tu ai ramas fara bani de amortizoare.Altii merg iau un radar pierd banii de amortizoare mai merg o data cu viteza aia si atunci pierd banii de cosciug ca sa nu mai punem ca si au ipotecat locul de veci ca sa plateasca radarul.Acuma serios,am spus si repet chiar avem strazi asa bune de mers cu sute de km pe ora?

DACIA-Wrc 18-02-07 08:24

sunt unele portiuni unde avem....restu...nu :(

vgedc 19-02-07 18:03

si romana cand scapa la strazi bune ii da cap :))

B-87-CTE 19-02-07 19:17

eu am mers cu un doch 16 valve 200km\h sau cel putin asa arata acu 180 tot era ,reprizele nu sunt fulminante merge incet si sigur

lazar 19-02-07 19:25

Cielo de 1.5 si 8 valve nu ia mai mult de 165-170 iar executivu' nu trece de 180 asa ca nu mai va agitati atat...Totusi modelul de 1.5 cu 8 valve este o masina foarte buna.

B-87-CTE 19-02-07 19:30

cu prima ocazie iti arat ca la 5400 are 190si ceva

DACIA-Wrc 20-02-07 17:17

lazar merge sigur 200 cielo-u
cte nu-i cazu sa areti cine stie cunoaste

BGD_NNE 20-02-07 17:21

Quote:

Originally Posted by geti (Post 755212)
Sa nu fim rai.Nu prostia ci vointa sau mai degraba ambitia se platesc.Priveste partea pozitiva,tu ai ramas fara bani de amortizoare.Altii merg iau un radar pierd banii de amortizoare mai merg o data cu viteza aia si atunci pierd banii de cosciug ca sa nu mai punem ca si au ipotecat locul de veci ca sa plateasca radarul.Acuma serios,am spus si repet chiar avem strazi asa bune de mers cu sute de km pe ora?

Asta tre sa imi fie invatzatura de minte , cat priveste strazile ...centura din galati e destul de buna chiar prea buna si sa vezi ce ferl trec astia cu bmw-uri sau mertzane.........te kk pe tn

Geo_ZGA 21-02-07 00:10

Quote:

Originally Posted by lazar (Post 758968)
Cielo de 1.5 si 8 valve nu ia mai mult de 165-170 iar executivu' nu trece de 180 asa ca nu mai va agitati atat...Totusi modelul de 1.5 cu 8 valve este o masina foarte buna.

Aici te contrazic. Cu Cielo nou cumparat de 2-3 saptamani am mers cu 160 km/h pe A2. Pedala mai aveam suficienta, de tras mai tragea....dar mai slab. Nu mai tin minte turatia, parca vreo 4000-4500 rpm. Peste 120-130 km/h scade cuplul motor. Pot sa pun pariu ca se ducea in 180-190 km/h (la bord, ca real nu stiu daca indica). Doar ca la viteza aia nu mai ai cum sa controlezi masina, asa ca dupa un timp am lasat-o mai moale. E buna portiunea aia de A2 (Cernavoda), dar era ceata si mi-a fost frica.

M|cutz^ 08-03-07 22:35

Quote:

Originally Posted by cielo wrc (Post 347807)
eu am un executive 2002 si am poza cu el la 200 nu mai am catalizatoru si am un filtru de aer sport

Ba frate eu te cred ca eu am mers cu unul din 98 cu cutie hidramata adus din coreea cu 190km/h asha ca nu ma mira faptul ca u iai dat 200

Alex Stelea 09-03-07 20:16

merge cielo-ul da dupa ceva ani nu mai poate zici kai locomotiva cu aburi
nush de ce ziki u asta. Yo cred ca Cielourile sunt niste masini f fiabile si cred ca tin mult timp.

Alex Stelea 10-03-07 13:50

Quote:

Originally Posted by mercut (Post 337078)
nu prindeti voi 190 la ora cu cielo nici cand oi avea io 3.. picioare. pot sa fac pariu pe ce vreti voi ca nu se duce peste 165-170 adevarati. passatu de 140 de cai 2.0 tdi are 3400 de turatii la 140km/h apropo ;)

ba mere cielo si mai mult de 170 da mai sus de 4000 de ture

Geo_ZGA 10-03-07 14:14

aoleooo mercut, numai prostii zici! passatul are 1.9 Tdi, apropos ;) si nu poti sa compari motorul diesel cu motorul pe benzina. 2.0 e benzina turbo. Plus ca nu ai specificat in ce treapta de viteza ai 3400 rpm la 140 km/h...a 3a cumva? Lasa-neeee, lasa-neee. No offence...
Am avut Passat 1.9 Tdi 125 cp cutie cu 6 trepte. Intr-a 6a am mers cu 240 km/h, deci nu ne mai aburi tu cu astea (pt scurt timp, dar am mers). nu mai stiu turatia, ca mi-era frica sa iau ochii de la drum. Probabil ca ti-a crescut deja al 3lea picior si nu l-ai observat tu inca din cauza nasului.

I5@k 10-03-07 23:15

am cielo ....96`....nici 92000km...cam cat are viteza max(pt a merge cu ea de exemplu toata autostrada bucuresti-pitesti)...deci viteza mah...pt cielo meu..cam cat ar fi?

Geo_ZGA 11-03-07 10:35

ce?cand?cum? iar n-am inteles nimic...

I5@k 11-03-07 14:51

deci...cam cat ar fi viteza maxima pt cielo meu...96`..75cp...nici 92000km...?

geti 11-03-07 15:39

Acum viteza maxima e relativa,chiar daca are 92 mii conteaza in ce conditii a fost exploatata.O masina condusa sportiv corect va merge intotdeauna mai tare deact una normal condusa, "se personalizeaza".Masina ta, pe real merge 190 dar nu te sfatuiesc sa incerci.E bine ac ai intrebat si vrei sa stii viteza ceea ce inseamna ca vrei sa stii teoretic si nu practic.

Geo_ZGA 12-03-07 10:38

geti are dreptate cu tot ceea ce a spus. Daca masina ta e bine intretinuta, si nu ma refer doar la motor, ci si la articulatii, directie, frane...merge ca si una noua. Dar mai bine nu incerci "top speed". Cielo nu e o masina de viteze foarte mari, merge sa-i dai maxim, dar pe riscul tau...190-200 Km/h...nu mai apuci nici sa clipesti daca iti sare ceva in fata. Cielo e masina de familie, cu un motor bun, dar fara frane care sa exceleze...
Si intr-adevar, o masina se "educa", "se personalizeaza". Mergi batraneste cu ea si asa se va invata...vrei sa o faci mai sportiva, bagi benzina CO 100 si o calci. Intr-o saptamana isi revine.

geti 12-03-07 15:04

Ma bucur ca GEO imi sutine pct de vedere si GEO vad ca stii de personalizarea masinii prin condus sportiv,asa e bagi benzina cu cifra octanica mare o conduci sportiv dar corect si vezi ce tuning ti ai facut la masina.Ma bucur ca inca mai sunt oameni care stiu de metoda asta si de asemenea precizez ca sunt intr u totul de acord cu tine.Cielo nu e o masina de speed,deoarece asa cum ai spus,nu prea se opreste sau ca sa nu fiu sarcastic
franele nu sunt pct lor forte.Cine merge cu viteze asa mari o face pe barba lui ca nu degeaba scrie in cartea tehnica a cielo-lui 170 viteza constructiva insa adesea viteza constructiva se confunda cu viteza max si intr un acces de ambitie soferul de cielo vrea sa demonstreze ca Daewoo se inseala.Credeti ca se inseala?Eu unul nu cred. P.S pana la urma viteza contructiva e limita absoluta iar viteza max e viteza destructiva sau destructibila,cum vreti sa o numiti.

NWZeu 12-03-07 16:31

benzina cu cifra octanica mai mare nu inseamna o crestere "neaparata" a performantei, uneori poti avea o scadere a lor, daca vrei sa incerci una cu cifra 100 fa-o in proportie de 1/3 restul fiind 95 de buna calitate (eu personal merg pe cae de la Mol), din puct de vedere al franelor modelul corean difera fata de cel executive craiovean, franele (deci si eficienta) fiind diferite. daca vrei sa incerci un top speed asigura-te ca ai gume bune si echilibrate ca altfel e foarte riscant, si loc unde sa te poti "intinde" ca dupa 170 urca greu ..... asa ca drum liber si atentie .... nu brava ca nu are rost ;)

Geo_ZGA 12-03-07 17:13

NWZeu > e doar parerea mea, dar benzina de la Mol mi se pare sub orice critica... cae = ??? scuze, nu-mi dau seama ce ai vrut sa spui... Si cum sa ai o scadere? CO inseamna o ardere mai puternica si o eficienta mai buna in amestec si prea nu vad cum ar putea sa scada performantele. Nu spun ca nu ai dreptate, doar ca eu nu imi dau seama...Da, franele la modelele mai noi de Cielo sunt mai bune (am avut si Cielo din '96 si acum am si 2006), dar nu f bune...

NWZeu 12-03-07 21:07

eu bag la ambele masini benzina 95+ de la MOL postavarul si mi se pare cea mai buna (exceptand-o pe cea de la OMV), am bagat de la MOL Otopeni si acolo ai dreptate era SUB orice critica, legat de cifra octanica, daca motorul e proiectat(la nivel de raport de compresie, avans, distributie, presiune turbo etc) pentru cifra octanica 98(sau 95), punand 100 nu obtii aproape nici un avantaj ca putere.
Cifra octanica a benzinei va arata cât de mult poate fi comprimat combustibilul înainte de a se aprinde spontan.(autoaprindere)
Când amestecul se aprinde din cauza compresiei, si nu din cauza scânteii de la bujie, se produce fenomenul numit detonare, care poate defecta motorul.

Geo_ZGA 12-03-07 21:36

k, asa o fii. stii mai multe decat mine la capitolul asta :)
legat de benzina, am bagat de mai multe ori de la Mol de pe Giulesti si e f nasoala. Pur si simplu masina nu mai trage si consumul creste. Cat de cat multumit am fost de Lukoil, cel de la Ciurel-Semanatoarea si cel de la Grozavesti. Mai nou, am bagat Efix 95 de la Rompetrol si mi se pare f buna.

thusarix 16-03-07 11:29

am mers si eu cu cielo (personal) din '95 cu 175km/h si mai aveam un pic de pedala daaaa....am crezut ca se dezmembreaza...nu o fost o experientza prea placuta....deci io zica ca merge...pana la 190...

aXeL.ZeY 18-03-07 12:15

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 794815)
legat de benzina, am bagat de mai multe ori de la Mol de pe Giulesti si e f nasoala. Pur si simplu masina nu mai trage si consumul creste. Cat de cat multumit am fost de Lukoil, cel de la Ciurel-Semanatoarea si cel de la Grozavesti. Mai nou, am bagat Efix 95 de la Rompetrol si mi se pare f buna.

Baga Carrera 100 de la Petrom o sa fii multumit ;) Eu va spun ca nu am mers mai mult de 160 cu ea pt ca nu am avut unde dar pe cuvant ca imi placea cum merge la viteza aia se aseza bine pe sosea si pedala mai avea pana la metal, singurul (-) la viteza aceea este frana ...dak eshti nevoit sa calci pedala de frana la viteza aia mai ales putin mai tare ...nu e prea frumos dar cel putin mie nu imi face probleme, si nush care mai zicea pe la inceputu thread`ului ca nu e viteza adevarata ...aiurea dak nu i`ai pus jenti mai mari sau nu ai probleme cu cablul kilometrajului sa te fure (si atunci cativa km/h) viteza este cat se poate de reala.

All times are GMT +2. The time now is 09:28.

- Copyright 2026 4Tuning