![]() |
Re: Nissan 200SX S14 - RLU Drift Team
Bafta multa si distractie placuta:-)
|
Hai sef ca am dat zapada......vi odata...aaaaa mi-am adus aminte tu ajungi mai greu ca mergi serpuit...da....
UGA |
Teorema nr1 a driftului: valoarea distantei dintre 2 puncte denumite generic A si B, parcursa in drift, este intotdeauna mai mare decat lungimea segmentului de dreapta ce uneste cele 2 puncte amintite.
Demonstratie: Reducere la absurd: sa presupunem ca valoarea distantei ar fi aceeasi ... Pe segmentul de dreapta ce uneste A si B se deplaseaza Contabilul. Acesta parcurge lungimea segmentului in timpul T1. Pe acelasi segment incerc si eu sa ma deplasez, parcurgandu-l in timpul T2. Dar timpul T2 este mai mic decat T1, din cauza ca eu sunt mai rapid. Asta ar insemna in cel mai bun caz fie ca acest Contabil a mers el in drift, iar eu am mers drept. Dar cum masina lui Contabil nu face drift, si a mea nu merge drept, atunci rezulta ca presupunerea initiala e nula. Se demonstreaza astfel contrariul. QED. |
Quote:
ce plictisit esti.... :))) |
din cauza la vreme :lol:
io zic sa imi arati racordu ala asa ruginit cum e :) |
Quote:
|
Statia sus,
Volanu-n mana, Am plecat (la Bucuresti) Ma doare-n...drift. |
Bafta Dragos ! Ne vedem maine ! :peace:
|
Succes! Ne vedem;)
|
Succes! ;)
|
Salut !
Am vazut masina ta la drift si mi-a placut la nebunie :D. Mi-a placut cum arata, cum merge, cum se aude..totul absotul. E o bijuterie. Vroiam sa te intreb cam cat te-a costat sa o cumperi si sa o aduci si cam cat ai inverstit pana acum... Sa ai grija de ea si mult succes in campionat ! ;) |
Felicitari!!! Pentru tot!!! Vino cu detaliile, povesteste tot, nu te zgarci la vorbe!!!
|
Da, multumesc de aprecieri.
Mi-am atins scopul pentru prima participare in Campionat, si anume am reusit sa trec de calificari, chiar daca eram 16/16. Lipsa de antrenament intr-un loc care sa aiba legatura cu realitatea, emotiile si nu in ultimul rand setup-ul masinii, toate au condus la mai multe erori de pilotaj care au dus la iesirea de pe traseu. Chiar si in calificari, primele 2 ture am sfarsit in spin-uri, fiind foarte aproape de a obtine punctaj nul, dar m-a salvat a 3-a tura in care am reusit sa fac un traseu bun, strategia mea din start fiind de a neglija clippingpointul de pe exterior, orientandu-mi atentia catre cele de pe interiorul virajelor. Si se pare ca mi-a iesit... Legat de finala in care am intrat cu Dmitriy Illyuk, le-am solicitat organizatorilor sa imi gaseasca altul mai bun sa ma dau cu el, nu vroiam sa-mi cobor valoarea...:))...ideea este ca am reusit sa fac 2 ture muuult mai bune decat calificarile, fiind impacat cu ideea ca oricum pierd dar si fericit ca mi-am atins scopul initial, acela de a trece de calificari...am mers cursiv si pe final de traseu am incercat sa fac si putin spectacol... Per ansamblu, e bine si sunt multumit pentru prima participare intr-o etapa oficiala. Mi-am facut curaj sa trag frana de mana si sa pun masina de-a latu' la 80-90km/h, am invatat sa leg drifturile, sa o dau de pe stanga pe dreapta, etc. Normal ca era loc de mai bine, oriunde poate fi mai bine, dar sa nu uitam ca abia am trecut de stadiul de debutant. In urma event-ului din acest weekend, avariile masinii sunt: - bara fata fisurata in partea dreapta jos - pompa stropgel nu mai functioneaza in urma loviturii de mai sus - maciulie schimbator viteze rupta ...:)) - s-a aprins un bec "DIFF OIL" in bord, desi nu pierd ulei din grup pe nicaieri - tot ansamblul punte spate pocneste la viraje stranse, cred ca s-au desfacut amortizoarele din calote, de sus - aripa spate zgariata, trebuie polishata, cred ca s-a atins cineva de masina in parcul rece - racord flexibil esapament spart, aparent fara motiv in afara de proasta calitate a piesei - aripioare aluminiu intercooler indoite si intercooler deplasat, in urma avariei de la primul punct In rest, nu bate, nu scoate fum, nu curge nimic de nicaieri. Planuri de setup pt viitor: schimbarea diferentialului spate cu unul cu rapoarte mai scurte; din nefericire, in afara de portiunea mare de circuit unde puteam apasa in voie acceleratia si aveam raspuns ferm din partea motorului, in sicana ce urma motorul statea undeva pe la 3000rpm, unde face presiune 0.4-0.5bar, total insuficient pentru a ma ajuta sa fac drift. La asta faceam referire cand spuneam ca setup-ul masinii a contribuit la greselile facute. Felicitari inca o data tuturor participantilor si multumesc de sustinere. |
Felicitarile mele Dragos! Teai descurcat mai mult decat bine in conditiile in care circuitul nu a fost deloc prietenos. Prima etapa, multi debutanti, circuit greu! Eu numai cand vedeam hopurile alea care'ti dezechilibreaza toata masina in drift ma enervam :)) de prima curba nu mai zic...ca fara motor modificat sau motor mic, nu aveai o sansa!
Mia placut mult ca ai scris de faza cu avariile suferite de masina. E foarte bine asa...ca sa vada lumea care are de gand sa se dea sa vada la ce sa se astepte si de la o etapa lipsita de accidentari serioase. Totusi sa ne tii la curent cu "DIFF OIL"...is curios. Mult succes in continuare, sa curga pozele si orele de odihna! Numai bine |
Felicitari Dragos! Evolutie de la day One la Day two! A fost foarte bine! Tine-o tot asa ...evolutia cu DImitry a fost criminala ...multa putere de concentrare poti sa ai!
Bravo si la mai mare! |
Are cineva filmate cele 2 ture din evolutia alaturi de Dmitriy?
|
sincere felicitari !!! te-ai dat f. bine si ti-am mai spus - daca nu stii alfabetul,nu stii sa scrii si sa citesti,daca nu treci prin etapele astea la drift,nu cunosti evolutia.
bravo ink o data si bafta multa pe viitor |
Mi s-a aprins si mie becul cu "Diff Oil" intr-o seara. Din cate am inteles, becul se aprinde cand uleiul din diferential ajunge la o temperatura ridicata (nu stiu cat) .
De atunci nu si-a mai facut aparitia :) |
pai la mine de ce statea aprins si dimineata la rece? ca asa am presupus si eu, fie e de la nivel, fie e de la temperatura...pierderi nu am de nici un fel, si becul statea si dimineata aprins, la rece...probabil e sonda cu problema
|
Cand o sa ajung diseara acasa o sa ma uit pe manualul de S14 . Are o sectiune de diagnoza pentru fiecare componenta.
Despre bec am citit pe un topic deschis pe sxoc.com. Nu am facut absolut nimic la masina , pur si simplu s-a stins : | (poate s-a ars ) |
M-am uitat pe manual. Beculetul se aprinde cand temperatura uleiului din diff ajunge la 180 grade si se stinge cand scade sub 150.
Cum te uiti la spatele masini, pe diferential se gasesc 2 sonde...de la stanga la dreapta a 2-a sonda pentru beculet (Oil Diff). Sper sa te ajute, daca doresti manualul sa imi zici . |
Felicitari Dragos, toti au spus ca te-ai descurcat bine pentru nivelul competitiei si pentru experienta pe care o ai in drift. te astept cu bara la mine.
|
Quote:
pai ce ai patit tu e nimica toata...sambata ala a fiert motoru' un e30 cu v8 care se misca destul de bine ...si duminica cand urca masina pe platforma l-am auzit pe dimitri(nu stiu cum se scrie corect)vorbea in engleza cu un organizator ca a patit si el ceva...nu vruia sa i se mai opreasca masina ceva legat de temperatura turbinei... turbo timerul nu vruia sa ii opreasca masina a urcat in masina si a dat drumu la ambreiaj sa o opreasca :-) |
|
Quote:
|
prea mari emotii...imi transpirau palmele si mi-era frica parca dadeam examen la scoala de soferi...odata ce m-am vazut calificat, nu am mai avut nici un stres, si am reusit sa nu mai ies de pe traseu...
insa voi, Ciuli, sunteti la un alt nivel...da' va ajungem noi! |
Nu cred ca este alt nivel, eu zic ca dupa inca 2 weekenduri asemanatoare o sa ne dam cot la cot, fiindca masina te ajuta nu gluma ;)
|
1 Attachment(s)
repozitionare intercooler: mai sus, mult mai sus, mai in spate si...invers...
|
Quote:
|
felicitari pentru cum te-ai dat de-a latu @ 4tdays, am fost destul de aproape ca sa zic asa sa apreciez :D nici nu m-am gandit ca esti incepator in ale driftului dupa cum te dadeai
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Dragos Ar fi mult mai simplu sa faci un scut de protectie al barii fata......ceva in gen cum am eu la GTIR
Deci crede-ma ca scutul asta al meu si-a luat ceva pietre si gropi prin RO si rezista fara probleme. Eu unu nu as merge fara bara fata......daca ai sa lovesti ceva, fara bara si parasoc, o sa fie mult mai sifonata decat cu Exemplu |
Quote:
|
Quote:
|
ai terminat de remontat intercooler-ul ? simti diferenta ?
|
ai terminat de remontat intercooler-ul ? simti diferenta ?
|
3 Attachment(s)
Stadiu implementare proiect "repozitionare intercooler" - gata
Am "curatat" tot ce inseamna zona din fata masinii de alte accesorii, gen conducte admisie, vas stropgel, etc...intercoolerul e mult mai sus...bateria a ajuns prin portbagaj si vasul de stropgel in locul ei...kitul de impamantare a ramas la locul lui...au trebuit fixate din nou farurile, incuietoarea de capota, nu recomand nimanui modificarea asta decat daca se inarmeaza cu f multa rabdare si scule...eu lucrez de 1 sapt...am sudat si evacuarea inlocuind si racordul flexibil rupt... Am mai inlocuit si un pivot, refacut directia, problema mare e ca nu am bara pe fata - hai Axela! |
dar eu stiam , si poate gresesc, ca daca montezi intercoolerul cu gurile sus nu e bine ca aerul nu mai apuca sa se raceasca cum trebuie, repet poate nu stiu eu bine
|
nu vad nici un argument in a sustine afirmatia ta. aerul sub presiune umple o incinta in care are loc un schimb de caldura. nu vad de ce ar conta pe unde il umple, pe sus sau pe jos. ideea este ca am micsorat circuitul de admisie cu aprox 1 - 1.5 litri. vom vedea daca detoneaza dar nu cred. singurul lucru este ca mai mult ca sigur in pozitia asta intercoolerul nu va mai beneficia de acelasi flux de aer ca in montajul anterior, dar macar eu voi beneficia de mai multa liniste la volan stiindu-l aparat.
|
Poti recurge la racire pe apa. Nu sunt foarte bine documentat asupra acestui lucru si cat de eficient poate fii dar avand in vedere ca masina nu merge drept in timp ce se afla in drift iar aerul nu prea face contact cu 'intercooler-ul' cred ca ar fii mult mai eficient + scapi de grija loviri :).
Nu iti faci probleme pentru un impact frontal (sper sa nu se intample) ? Am intrebat asta deoarce nu stiu daca o sa lasi partea frontala asa sau ai de gand sa ii faci un sistem din bare... Spor la treaba |
| All times are GMT +2. The time now is 14:53. |
- Copyright 2026 4Tuning