![]() |
Re:
Quote:
Vrei rtespect fi civilizat si renunta la habarnist sau alte cuvinte de genul asta. Realitatea te contrazice. |
Realitatea din capul tau da, ma contrazice. Inca astept argumente, cu articol cu tot!
Intre timp, din adancul bunatatii sufletului meu, mai impart informatii ca sa nu murim prosti. Ia, citeste si aprofundeaza. VQ20DE This DOHC 24-valve 2.0 L V6 produces 155 to 160 hp (116 to 119 kW) and 137 to 145 ft.lbf (186 to 197 Nm). It is fitted to the following vehicles: 1994-2002 Nissan Cefiro A32 and A33 1995-1999 Nissan QX A32 VQ25DE Similar to VQ20DE, but with 2.5 L displacement. It produces 187 hp (139 kW) and 174 ft.lbf (236 Nm). Fitted to the following: 1994-1998 Nissan Cefiro A32 VQ25DD The 2.5 L VQ25DD uses direct fuel injection, and produces 207 hp (154 kW) and 195 ft.lbf (264 Nm), is used in the following vehicles: 1999-2002 Nissan Cefiro A33 (JDM) 2001-2005 Nissan Skyline V35, 212 hp (158 kW) VQ25DET factory turbocharged VQ25DE, simmilar numbers to the VQ35DE VQ30DD The 3.0 L VQ30DD features direct injection and produces 240 hp (179 kW) and 227 ft.lbf (308 Nm). 2002-2005 Nissan Skyline V35, 256 hp (191 kW) [edit] VQ30DE The 3.0 L VQ30DE produces 190 to 227 hp (142 to 169 kW) and 205 to 217 ft.lbf (277 to 294 Nm). The VQ30DE was on the Ward's 10 Best Engines list for 1995 through 2001. It is an aluminum open deck block design with microfinished internals and relatively light weight. While the VQ is an award winning engine, its predecessor, the VE30DE, is regarded as a superior powerplant. Unfortunately, Nissan fell on hard financial times and could no longer afford to produce the expensive VE. Instead, they turned to the VQ as a cost cutting measure. The improved VQ30DE used from 2000-2001 adds a true dual-runner intake manifold for better high-end performance compared to some earlier Japanese and Middle-East market versions of this engine. The 1995-1999 US spec VQ30DE was equipped with only a single runner intake manifold. It is used in the following vehicles: 1995-1999 Nissan QX A32 1994-1998 Nissan Cefiro A32, 217 hp (162 kW) and 206 ft.lb (279 Nm) 1995-1999 Nissan Maxima, 190 hp (142 kW) and 214 ft.lb (291 Nm) 1996-1999 Infiniti I30, 190 hp (142 kW) 2000-2001 Nissan Maxima, 222 hp (166 kW) 2000-2001 Infiniti I30, 227 hp (169 kW) Nissan Bassara 1998-2002 Nissan Presage [edit] VQ30DET The 3.0 L VQ30DET is a turbocharged version. It produces 280 hp (209 kW) and 285 ft.lbf (386 Nm). It is used in the following vehicles: Nissan Gloria Y33 and Y44 Nissan Cedric Y33 and Y44 [edit] VQ35DE The 3.5 L (3498 cc) VQ35DE is used in many modern Nissan vehicles. It adds variable valve timing and has a bore of 95.5 mm and stroke of 81.4 mm. Output ranges from 240 hp to 300 hp (179 to 224 kW) and 246 ft.lbf to 287 ft.lbf (334 to 390 Nm). The VQ35DE is built in Iwaki, Japan and Decherd, TN. It was on the Ward's 10 Best Engines list for 2002 through 2006. The only engine to be on Ward's list every year since it's inception. It has an aluminum engine block and aluminum DOHC cylinder heads. It uses SFI fuel injection, has 4 valves per cylinder with VVT and features forged steel connecting rods, a one-piece cast camshaft, and Nissan's nylon intake manifold technology. It is used in the following vehicles: 2001-2004 Nissan Pathfinder 2002-2004 Nissan Maxima 2003-2005 Infiniti G35 Infiniti QX4 2002-2004 Infiniti I30 2003-2005 Nissan 350Z 2002- V35Nissan Skyline 2003- Nissan Teana 2003- Nissan Presage 2004- Nissan Fuga 2000- Nissan Elgrand 1996- Nissan Quest Nissan Murano 2002 - 2006 Nissan Altima Infiniti FX35 Infiniti I35 |
Tot ce scri nu demonstreaza cu nimic puterea reala a lui 350z si a motorului lui, care declarat de fabricant e cu mult mai mare ca realul.
Astept un test dino cu un 350 de serie care scoate 280, nu exista nici in Japonia. Nu am spus ca Renault produce acele motoare ci plastic vorbind ca le-a imprumurtat de la renault pt ca acestia au facut acest proiect in baza unui caiet de sarcini de la nissan, dar are lacune de functionare, nu pt ca e renault sau nissan ci pt ca asa este el. |
Acum da, vezi ca nu ai dreptate si o intorci.
Inca odata, repet, ca vad ca suferim de dislexia si citim selectiv numai ce vrem. In 2002, cand Renault isi exprima un interes fata de Nissan, motorul VQ35DE exista deja, conceput in intregime si era in topul 10 in Ward ca unul din cele mai bune motoare, pentru al 10-lea an consecutiv. Daca ai de gand sa ma contrazici, atunci fi pregatit cu niste articole brici care sa arate ca Ward, Motor Trend si o gramada de publicatii de renume au mintit si ai tu dreptate. Ce scriu eu nu demonstreaza dyno la nici un Z, dar subliniaza cat de putine sti tu de Nissan. |
Re:
Quote:
Stiu ce e cu motorul ala si cand a luat locul 1, dar el nu mai e identic. |
Ce-mi place cum te ascunzi dupa degete.
Bun, deci din 2002 au modificat VQ35DE-ul facut de nissan in Nippon. Te rog sa-mi dai lista cu ce a investit Renault in el si ce piese au modificat. Oricum ti-am demonstrat ca nu e facut de francezi, nici macar imprumutat. Este o versiune imbunatatita a generatiei anterioare care urmeaza o traditie inca din 1993. Te rog nu mai sustine ineptii, fi barbat si admite ca te bazai pe auzite, niste vorbe eronate. |
Quote:
Aha, deci lucram cu fituici si teme de casa date de japonezi la francezi. Pai stai ca sunt in ceatza acum, nu mai inteleg nimic. Quote:
Sa moara mama, sa le dam niste lauri mai la oamenii astia. Deci asta e singurul, singurul motor care este in topul Ward inca de cand a fost construit pentru prima oara in 1993. Dar de fapt scriu prostii. Este vorba de generatia, de seria VQ nu de un motor anume. Din pacate, cum japonezii sunt niste habarnisti, au fost salvati slava-domnului de francezi care, in 2004 au venit si i-au trimis la pascut. Au luat si au conceput un motor de la zero si culmea, ca sa le mai si dea peste nas la japonezi numa asa de-a dracu, l-au numit VQ35DE. |
acum BMW testeaza un derivat al lui 330i se va chema 335i si este turbo probabil de 3000.
|
Bravo lor, dar spune-mi, cu VQ cum ramane pana la urma? E japonez au ba.
Cand seria E de la BMW face 12 ani consecutivi in topul 10 al motoarelor de aici, mai povestim si de el. Deocamdata stai cuminte ca n-am lamurit faza cu VQ. |
Re:
Quote:
Totusi revino la test si o sa vezi cati cai are real. Pune si o altima pe bank sa vezi surpriza si daca vrei poti cere banii inapoi de la fabrica, eu am facut asa cu un peugeot si totul a fost greu dar s-a terminat cu bine. :lol: |
Nu credeati ca a durat prea mult cearta asta.
Pana la urma intr-un poll spui ce preferi, nu trebuie sa convingi pe celalalt ca masina care iti place tie trebuie sa ii placa si lui. Eu unul as alege bmw, si nu sunt fan bmw, si sunt si eu scos din sarite cateodata de modul de gandire de genul bmw e bmw, dar prefer bmw-ul, si nu e vb de performante, de pret, de etc, ca pana la urma aici vb de ce ai alege daca ai avea bani sa-ti iei. La altima ce nu ma atrage este in primul rand interiorul, si nu ca e urat sau ca are materiale proaste dar nu mi se pare ca ai o pozitie de condus sportiva, nu ma vad bine in acel scaun (cum vine bordul). si daca e sa vb de interior ma deranjeaza schimbatorul ala f lungm si frana de mana. |
Twin-turbo BMW 335i in the works?
Posted Jan 12th 2006 9:30AM by John Neff Filed under: Sedans/Saloons BMW is not a company known for relying on forced induction to satiate the palate of its power hungry clientele, but rumors and heresay have been suggesting for a while that it’s been working on a turbocharged 3-Series model to slot in between the 330i and the next M3. PistonHeads is reporting via AutoCar (the print version) that the model, to be called the 335i, is actually twin turbocharged and will develop an extra 72 bhp over the naturally aspirated 330i’s 3.0L six cylinder. That would peg the 335i's power meter at about 330 bhp, just 13 units of equinous energy shy of the last M3’s 3.2L six. “The turbos will be fitted so that one works at lower engine speeds to boost low-end torque, while the other picks up higher up the rev rang,” says PistonHeads. |
Re:
Quote:
Ma repet, pentru ca e nevoie de vreo 3 ori pana sa imi prinzi o idee. Mergand pe modul tau de a privi problema, 350z RUPE cu DOAR 260 cai putere. Deci ce fac 260 cai putere pe o masina de o tona jumate? Suta in 5.4 si sfertul in 13 virgula un pic. GG Nissan! |
|
Dragul meu interlocutor Sebastian, te intreb o chestie. De ce taci mormant si nu zici nimic de zvonurile motorului care va fi pe Skyline? Conform unor barfe, va fi biturbo tocmai pe un motor VQ.
Deci atat in cazul BMW cat si Nissan/Infiniti, ramane de vazut ce ne va aduce 2006 sau 2007 deci haide sa nu mai speculam. Am mai discutat de 335 turbo, deci nu mai reinvia o discutie moarta. |
|
Re:
Quote:
|
Apropos de tunerii tai din Japonia, imi sta pe limba o ironie, dar prefer sa facem pace si sa discutam civilizat. Poate altadata.
Si eu am auzit zvonul de capacitate marita si as spune ca este, daca nu necesar, de preferat. Oricum, nu are rost sa te ambalezi sa-ti faci comenzile lu' peste, Skyline va fi vandut in toata lumea this time around. De zvonurile la pretz ce-ai auzit? Eu pe la 80k. |
Re:
Quote:
70-80 in functie de optiuni, dolari nu euro. |
Esti sigur ca vrei sa auzi? Here goes.
Care tunerii tai din japonia? Aia care ti-au spus ca VQ e luat de la francezi? Ok gata, ca ne intrecem cu gluma. Poze din interior ceva ai vazut? Eu inca n-am nimic. |
Re:
Quote:
|
Da interesant, pacat ca nu am putut raspunde in timp real.
Deci sa se inteleaga la toata lumea, BMW-urile sunt niste masini proaste ca sunt scumpe si 230000 masini pe an nu sunt prea multe ca vorba aia Altima a vandut mai multe. Inca o data regret ca nu am raspuns la aceste ineptii de doi lei in timp real. Super tare, Nissan a vandut 1mil de masini, impresionant, hehe. In al doilea rand, desi locuiti in sua deformati total realitatea si aberati din top. Pacat discutia incepea sa capete o forma si un continut. Dar am revenit la Altima versus 330i ca vorba aia, doi cunoscatori fini ai domeniului auto din america ne atrag atentia ca toti redactorii revistelor americane sunt niste imbecili ca aleg 330i-ul ca o masina castigatoare. Motoarele BMW au fost intotdeuna in top, discutia e inutila. Cat despre originea motorului Nissan e chiar captivant, sunt extrem de pasionat de cine e autorul lor, vorba aia sunt geniale. Mai stimabililor, daca masina japoneza pierde din ideea de fiabilitate si scad in J.D.Power or sa fie grave probleme, luxul lor inimaginabil o sa fie uitat de toata lumea. Americanii considera o masina japoneza o bun afacere nu o masina de suflet, pentru asta isi cumpara un Jaguar sau un Porsche. Ma faceti sa rad, strategiile lor sunt bazate pe lux??? Fiti seriosi oameni buni, mai va laudati ca traiti si in SUA. Caterinca cu Pimp-Lex asta, si cum le stie el pe toate, si cat de bine informat si ce argumente super tari a adus. In final, Altima ca e cea mai buna, are un motor VQ si e tare. |
sandu, imi pare rau dar nu ai inteles chiar deloc ideea reply-urilor, din pacate insa nici nu mai am vointa sa le reformulez sau sa incadrez ideea intr-o singura scurta propozitie. Continua daca doresti sa crezi ca eu iti prezint o imagine deformata de aici daca asta te pune la pace, mie imi este indiferent in final, oricum am obosit.
Totusi haide sa o fac, asa superficial. Nu, nu am vrut sa revin la Altima vs 330, asta e perceptia ta. Daca sustin contra-argumente asta nu inseamna ca o fac in favoarea altimei, ci doar pur si simplu sa pun lucrurile in perspectiva. Faptul ca Nissan a vandut n-spee mii altime nu inseamna absolut nimic comparat cu calitatea BMW sau asa-zisul versus intre cele doua. Am vrut doar sa-ti arat ca BMW aici nu este nici pe departe ce e BMW in Europa. Nimic mai mult, nimic mai putin. Am mai vrut totodata sa-ti arat ca cifrele acelea de vanzari nu sunt cine stie cat de mari. Si am vrut sa-ti arat ca, inca odata spun, poate pentru prima oara in viata ta stai sa-ti auda urechile ca lumea nu se arunca la bavareze. Orice american, pentru dimensiuni si optiuni va prefera un Chevy sau Mazda 6 in loc de seria 3. Si pimp_lex chiar a avut niste argumente adevarate in reply-uri, corect ca nu toate, dar e pacat ca s-au trecut cu vederea. Daca in final preferi in continuare sa crezi ca sunt total paralel cu ce se intampla aici si cu modul in care gandeste/alege americanul, be my guest. Dupa cum am zis, nu am cum sa-ti schimb perspectiva si nici nu voi mai incerca. In final inca odata spun ca BMW aici e privit cam in acelasi context cu Benz, Infiniti, Lexus, Cadillac si restul masinilor de lux. La segmentul pietei mid-range nu au ce cauta. |
Din moment ce Lexus vinde peste 400000 de masini in SUA, e clar ca lumea nu se sufoca dupa BMW, dar e vorba de pret si de faptul ca multi din cei ce isi vor lua Lexus vor fi mereu cu coltul ochiului la vecinu' cu BMW. Asta e ideea.
BMW are cam aceeasi imagine si in USA ca si in Europa, masinile sunt aproape identice. Mentalitatile sunt doar un pic diferite. Sunt convins ca daca pretul nu ar fi motivul alegereii, si tu te-ai gandii la un BMW, sunt aproape sigur. Bineinteles ca nu o sa fac o afirmatie in numele tau, dar asa cred. Nu e vorba ca esti total paralel cu ce se intampla acolo, sau ca BMW vinde grozav in SUA, e vorba ca esti foarte subiectiv, esti puternic influentat de faptul ca ai o masina japoneza si esti foarte multumit de ea. Ma repet nu am zis nicaieri ca ar fi o masina proasta(Altima), doar ca nu are nimic special sa fie o masina premium. Nu stiu ce va deranjeaza ca fani ai masinilor japonezi, si ca fan Infiniti sa fiti pe pusi pe locul doi sau trei??? Eu zic ca e un loc onorabil si echitabil. |
Hehe, sandule, se pare ca ajungem in sfarsit undeva!
Deci, nu te inseli cand spui ca mi-as dori un bimmer. Chiar eu am spus asta cu ceva posturi anterioare. Si nu, nu ma deranjeaza ca \"firmele mele preferate\" sa fie pe locurile 2 sau asa mai departe, asta nici macar nu e motivatia contra-argumentelor mele omule. Contra-argumentele mele le-am adus in discutie in momentul in care eu am sesizat ca ne cam intindem in pareri dincolo de realitate. Da, BMW este respectat, este dorit, dar in fata lui este o lunga lista de masini interminabile. Pana si Lexus are intaietate cand e vorba de lux si stim ca un Lexus nu atinge nici macar un Infiniti in termeni de performante, darmite un bimmer. In schimb, sunt mai ieftine si mai fiabile. Daca tu crezi ca lumea isi cumpara Lexus-uri in timp ce sta cu ochii si tanjesc pe BMW, te inseli. Daca un american vrea o chestie, apai frate se intinde si si-o ia fara discutii! Deci da, e o diferenta de mentalitate, si e una mare. BMW continua sa-si mareasca vanzarile si sunt fericit de asta. Si, la o adica, ma BUCUR ca vand mai putine masini. De ce? Pentru acelasi motiv pentru care europenii isi iau acum alte marci. E una sa te dai intr-o masina populara si alta intr-una rara, corect? Nu ca altima V6 ar fi pe toate gardurile, dimpotriva, dar mai bine nu mergem pe drumul ala ca iarasi ne suprapunem :D Acum intelegi ce vreau sa spun? |
Da man inteleg, exotism asa il traduc eu pentru Romania.
Oricum am inteles cu cine stau de vorba si faptul ca desi de cele mai multe ori ne luam in coarne verbal, de foarte multe ori ajungem la un numitor comun. Apropo de ce ai spus tu, in Ro acum 2-3 ani un Infiniti FX35/45 era o masina de necrezut, exotica speciala, nu avea nimeni, placerea mea de a vedea in trafic aceasta masina a scazut o data cu inmultirea lor. Acum e bucurestiul plin de asa ceva, din pacate. Si inca o remarca, daca mi-as putea permite-o, mi-as lua Infiniti M45 clar, nu un BMW 550i. Asta doar asa sa nu mai fiu ca vecinul. Performantele sunt un pic diferite, iar eu sunt un sofer normal deci nu m-ar deranja o virgula in minus pentru M45. De altfel cred ca, ipotetic vorbind ar fi primul M45 din ro, cred nu stiu sigur. |
\"\"\"\"Daca tu crezi ca lumea isi cumpara Lexus-uri in timp ce sta cu ochii si tanjesc pe BMW, te inseli. Daca un american vrea o chestie, apai frate se intinde si si-o ia fara discutii!\"\"\"\"
Aici e relativ, stiu ca americanul de rand e un om pragmatic, dornic de aventura si un pic nationalist. Ce vreau sa spun cu asta, de multe ori nu considera un scop in viata sa-si cumpere o super-masina, ci mai degraba sa-si traiasca viata la maxim, sa calatoreasca, sa traiasca bine, sa se intretina sau alte chestii. Deci de foarte multe ori aspectul imagine e trecut pe plan secund, primand ideea de \"bine\" iar americanul de rand nu-si bate capul sa-si ia un 330i ca e foarte bun, ci se arunca sa-si ia un Neon SRT4 ca e mai rapid si muuuult mai ieftin. Asta se numeste pragmatism. Plus ca oricand are in vizor o Acura TSX. |
Da, deci e vorba fix de exotism. Ce pot sa spun, nu sunt tocmai un maestri al cuvintelor, deci cateodata gandesc una si dau de inteles alta. Daca am dat de inteles ca BMW aici nu e apreciat, sa sti ca nu asta am vrut sa spun. Am vrut doar sa spun ca, la fel cum Altima si seria 3 sunt din alte clase, la fel si BMW are interes la alte clase de oameni si venituri anuale. Asta se vede si in cifrele de vanzari, nu pentru ca nu e apreciat, ci pur si simplu pentru ca aici piata de masini este crancena si competitia e mare, oferta de 10 ori mai mare. BMW ramane pentru acel segment \"niche\" ca sa spun asa, exotism si un anume lux la care nu toata lumea aspira. Cand zic anume lux, e vorba de faptul ca BMW este si o masina sportiva, chestie care nu apeleaza la toti. Si pe langa asta avem de-aface si cu nationalism si ignoranta si pur si simplu lipsa de interes fata de aceasta masina. Majoritatea prefera sa ramana la ale lor. Eu nu. Eu ma intind la ce-mi permit si ce-mi place, fara discriminari.
|
Da competitia e incredibila, iar daca vorbim de segmentul mediu premium, este incredibil cat de mare este oferta, cat de variata si cat de completa.
Pimp-lex a zis nite neadevaruri peste care nu vreau sa ma mai intorc, tu in general esti mai putin obiectiv. Mi se pare total interesanta dimanica pietei americane de autovehicule, spre exemplu BMW seria 7 pierde din cauza designului si a faptului ca e foarte complicat mai toate testele comparative de acolo(din SUA) si cu toate asta e cea mai buna piata de desfacere pentru BMW la modelul asta si nimeni nu se chinuie sa schimbe ceva. |
Re:
Quote:
Eu am raspuns direct unor afirmatii de-ale tale care n-aveau logica si un back-up real. Daca n-ai cu ce sa contra-argumentezi, de ce mai zici ca zic neadevaruri si ca am argumente \"supertari\" si alte chestii din astea. Si BTW, Lexus nu vinde 400 000 masini pe an. Destul de departe de aceasta cifra. Diferenta intre BMW si Lexus, la vanzari, e chiar destul de mica. |
Pimp-lex sa stii ca chiar nu stiu cat vinde Lexus in USA, eu credeam ca peste 400000 unitati. Auzisem de undeva ca vinde in SUA cat Mercedes si BMW impreuna, nu stiu cat de adevarat este acest lucru.
Ai inteles bine, prefer sa nu ma mai intorc cu 2-3 pagini in urma si sa continuam de aici discutiile. |
Re:
Quote:
Quote:
Deci noi locuim in NA, si explicam in oarecare masura piatza NA (in care avem experientza 1st hand) dar noi nu cunoastem de fapt realitatea si chiar o deformam, in timp ce tu (ca pe Sebastian nu-l mai bagam, el e pe alta planeta) cunosti adevarata realitate de pe piatza NA si iti poti da seama de toate asa zisele ineptii si aberatii pe care le zicem.Bineinteles ca nu ne spui exact care-s aberatiile si in nici un caz nu vi cu vreun contraargument direct. mda....cateodata ma intreb de ce mai imi pierd timpul scriind toate chestiile astea dar ma gandesc ca sunt totusi f multi care doar citesc si nu se baga (membrii sau vizitatori). Quote:
Baga link in care macar un redactor american a declarat invingator 330i-ul intr-un comparison test cu un Altima SE-R. Iti zic eu , cauti degeaba pt ca un astfel de test nu s-a facut. Asa ca , cum poate fi 330I castigator intr-un test care nu exista? Quote:
in umila mea parere ar fi mai indicat sa zici ca unele motoare BMW au fost intotdeauna in top, nu doar motoarele. Spunand \"motoarele\" implica, ca este vorba de toate motoarele lor, iar daca tu consideri ce e pe 116, sau ce era pe 318, motoare de top, pai e f bine. :lol: :lol: Quote:
Quote:
De unde stii de asemenea cum le considera cele cateva milioane de americani care detin masini premium japoneze, ca pe un deal bun nu ca si masini de suflet? Ai vorbit cu toti, ai facut vreun sondaj, baga aici informatii sa stim si noi de unde le scoti. Si ca tot vorbim de \"deal bun\". Stii ca la Lexus de exemplu dobanda e mai mare decat la BMW sau Audi si un GS300Awd de exemplu costa la fel ca un 530Xi si mai mult decat un A6 3.2FSI Quattro? (si majoritatea cumpara masina pe finantare 4-5 ani cu un avans f mic, deci dobanda face diferenta mare in pretul final). Stii ca Audi da revizii gratuite pana in 80 000 km? Si ca tot vorbesti din nou de campanii de marketing, ia zi, care e sloganul folosit de Lexus de cativa ani buni si care e semnificatia lui? |
Re:
Quote:
Pai daca preferi sa continuam de aici trebuia sa te abtii de la insultele gratuite pe care le-ai facut la adresa posturilor mele anterioare. |
Mosule exact in replicile pe care ti le-am dat in acel post, tu trebuia sa o intelegi ca pe o simpla ironie, eram contrariat de unele idei ale tale si nu am rezistat tentatiei sa folosesc o metoda pe care si tu o folosesti, ironia.
Nu mai vreau sa polemizez dar piata americana nu e asa de strina de BMW pe cat spuneti voi, si in special tu, ma refer aici la aprecieri. Ca sa raspund la o alta intrebare, redactorii americani, dau castigator pe 330i si asta in compania celei mai bune masini de clasa medie premium facuta de Infiniti G35. De aceea o comparatie cu Altima e de prisos. Am mai spus-o si sper sa nu o mai repet, Infiniti e in top foarte sus si asta ar trebui sa fie o mandrie pentru voi fanii masinilor japoneze, dar daca nu e prima nu trebuie sa ne batem cap in cap. Testele comparative postate de mine precizeaza clar cine invinge si de ce, ce alte argumente as mai putea spune eu. Alta intrebare nu e vorba de toate motoarele, eu consider ca pana in 2.5l, BMW nu e in top 3 la motoare, vorba aia Honda e baza aici. Despre motorul de 3.5 de la Nissan, nu e vorba de ignoranta dar efectiv se ajunsese la o polemica inutila. Parerea mea. Si da sunt convins ca fiabilitatea e principalul atu al masinilor japoneze, fara acest atu ar avea mari probleme. Asta e tot ce trebuie sa intelegi tu din afirmatia asta. Astept sa-mi spui tu care este sloganul Lexus. P.S Japonezii sunt mari maestrii in marketing, asta e o certitudine pentru mine iar domeniul auto e o confirmare a acestui fapt. Despre vanzari..........265000 BMW-uri????? Daca e adevarata suma imi scot palaria. De asemenea imi scot palaria si in fata cifrei de vanzari pentru Lexus......290000 unitati. Sa inteleg ca Infiniti si Acura sunt sub BMW in SUA ca vanzari?????? Acesta informatie chiar nu o cunosc. Pimp nici eu nu vorbesc cu datele in fata, ma folosesc doar de memorie si cunostiinte cand e vorba de masini. La fel ca tine de altfel. Vad ca si cu tine sunt pe cale sa ajung la un numitor comun. |
Va scutesc de cautari, ca am ceva timp liber momentan:
Conform BMWBoard. December 1, 2005...The BMW Group in the U.S. (BMW and MINI brands combined) reported November sales of 26,844 vehicles, an increase of 11 percent over the 24,095 vehicles sold the same month last year. The BMW Group also reported year-to-date sales of 278,120 vehicles, up 4 percent over the 266,819 vehicles sold in the same period in 2004. Deci in 2005 au vandut 278 mii de vehicule sub marca BMW. Apoi, Mini care e tot a lor: MINI Automobiles Year-to-date sales of MINI automobiles have surpassed the 36,036 reported for the entire calendar year 2004. For the first eleven months of 2004, MINI USA reported sales of 38,384 cars, compared to 32,222 cars in the same period a year ago, an increase of 19 percent. The division also reported monthly sales of 3,171 cars compared to 3,363 cars sold in November of 2004, a decrease of 6 percent. Deci intr-adevar fac niste vanzari frumoase, dar raman restranse din cauza motivelor care le-am mai discutat. Cat despre polemica apropos de VQ care este o bijuterie, s-a ajuns la polemica din simplul motiv ca nu s-a putut accepta pur si simplu ca e de productie nipona. Dar, Lexus ce face? LEXUS IS AMERICA’S TOP-SELLING LUXURY BRAND FOR SIXTH CONSECUTIVE YEAR With record-breaking sales in 2005, Lexus has retained its title as America's top-selling luxury brand for the sixth consecutive year. The luxury brand reported total year-end sales of 302,895 units, up 5.5 per cent over last year's record-breaking sales. The introduction to the range of the Lexus RX 400h, the world’s first luxury hybrid, helped boost sales with 20,674 units sold in 2005. The new Lexus GS range also had its best ever sales year with 33,457 units sold. The Lexus sales total, along with the Toyota and Scion brands, was part of a record year for Toyota in America. Total sales reached 2.26 million vehicles, up 10.1 per cent over 2004. With ten consecutive years of record-breaking sales, this marks the second time in the company’s 48-year history in America that it has reached sales of over two million vehicles. |
Multumesc pentru datele exacte. Sincer sunt complet uimit, serios, chiar nu ma asteptam ca BMW sa vanda 278mii de unitati in SUA plus mini.
Normal ca vanzarile sunt restranse fata de alte marci, dar e vorba de premium, BMW se descurca de minune orice ati zice. Sper ca nu ma acuzati de ceva ce nu am spus, eu am recunoscut ca Lexus vinde mai bine ca BMW in SUA pentru ca eram convins de asta. Ceea ce nu stiam eu, e ca diferenta intre cele doua e asa de mica. Ma mir. Deci cifrele o spun, BMW are o imagine excelenta in SUA si vand foarte bine pentru o marca premium. Fishbone, Acura sau Infiniti sunt sub BMW ca vanzari in SUA???? |
Fishbone te rog, poti afla vanzarile Acura, Infiniti si Audi pentru 2005, piata din SUA???
|
sandu, BMW a vandut 278 de mii de vehicule BMW PLUS Mini.
BMW-uri s-au vandut 177 de mii. Infiniti cum sta? Pai, conform Nissan News Igo also provided an update on Infiniti business issues, including the fourth straight year of sales records. In 2005, Infiniti sold an all-time high of 136,401 units, an increase of 4.5 percent over calendar year 2004 sales. Acura: TORRANCE, Calif., Nov. 22 /PRNewswire/ -- Acura year-to-date sales reached 170,945 units on Friday, November 19, surpassing the division's all-time sales record of 170,918 set in 2003, Acura announced today. Audi: On an annual view, Audi of America reported 83,066 units sold, one of the best results in Audi's US sales history. Again, winners were the A4 and A6 model lines, with an impressive 48,922 units of the A4/S4 range (up 3.7%) and 18,074 of the new A6 sedan and Avant sold year over year. Deci, topul ar fi cam asa Lexus BMW Acura Infiniti Audi De notat insa ca Infiniti acapareaza segment de piata tot mai mare. Repejor chiar. |
Clasa de lux in america , ca si vanzari a fost f interesant de urmarit in ultimii 15 ani, de cand au aparut cei 3 japonezi.
Si mai mult, in ultimii 5. Cum zicea si in alt post, Infiniti urca f repede. A inceput acu vreo 2 ani sa urce binisor si Cadillac. Acura insa mai mult stagneaza, la fel si Mercedes. |
S-a discutat destul pe tama din titlu...
s-au spus pareri si impresii, multe subiective, deci au aparut si discutii in contradictoriu...unii au tinut-o pe a lor, altii nu numai ca au tinut-o pe al lor dar au incercat sa ii faca si pe altii sa le accepte parerile... s-a ajuns la discutii ce s-au indepartat de simpla comparatie a celor doua masini.... etc. etc. :arrow: Topic inchis! Poll-ul arata rezultatul versusului, sau nu. Fiecare trage concluzia sa! ps:Nu uitati : Gusturile nu se discuta! si Faptele valoreaza mai mult decat vorbele si datul cu presupusul! Asa ca nu mai deschideti polemici aiurea... va spuneti parerea si gata, nu are rost sa insistati! |
| All times are GMT +2. The time now is 17:09. |
- Copyright 2026 4Tuning