![]() |
Re: Bugatti Veyron vs. SSC Ultimate Aero
Quote:
Am precizat foarte frumos, repet ,,asta-i ceva ce NIMENI n-a reusit sa faca si nimeni nu va reusii, niciodata, nu mai are rost " , cu ce aberez cand spun ca nimeni n-a facut ? cu ce aberez cand spun ca nimeni n-o sa faca ? Quote:
|
Quote:
In anul 1988 a existat o masina de strada (te las pe tine sa o cauti) care atingea 407.6 km/h, costa 400 000 dolari si a detinut recordul mondial foarte multi ani. Normal proiectul a facut valuri dar nu a adus nici un profit companiei. Acum vre-o 5 ani a fost prezentat un BMW vechi de cativa ani de >1000 CP al unuia din actionari care declara ca a fost un capriciu al lui dar ca ar fi total inutila producerea unui astfel de masini in fabricatie de serie. Apropo, ce utilitate deosebita are Veyron ??? Un Porsche Ruff turbo poate trece de 900 CP, este fiabil, are toate optiunile si confortul necesar, este mai frumos, costa de 3 ori mai putin si trece de 390 KM/h. Oare pt.30 km/h mai mult si un brand mai mult sau mai putin renumit in comparatie cu Porsche merita 800 mii de EUR in plus? Eu nu cred. Aberezi cu declaratia ca nimeni nu poate reusii sa faca o masina ca Veyron. Eu sunt sigur ca si VAG si Hyundai si BMW si orice alt producator maricel este in stare sa scoata maine o masina superioara Veyronului, dar de ce ar face-o !? Daca maine apare una mai buna va scoate si VAG alta si tot asa, ar fi o concurenta intr-un segment stupid si cu un target aproape inexistent. |
nu e vorba de bani..ca cine isi permite o masina de 400 000 probabil isi va putea cumpara si una de peste 1 milion in timp..e vorba de fite intr-adevar..si de marca BUGATTI...
La m5board events in Suedia exista 9FF GT2 AWD 1000 cai si GT3 RS 1200 cai..cred ca nici Veyron nu o face pe a doua in linie dreapta pana la 300 kmh..dar imaginea conteaza....si grandomania..plus luxul din Veyron intalnit la foarte putine masini de aceeasi talie..stabilitatea de exceptie,franarea si comportarea masinii in viata de zi cu zi.. PS: 1988 Twin Turbo Callaway Sledgehammer Corvette despre asta era vorba nu? |
Quote:
Asta voiam sa-ti explic, nu este vorba ca nu se poate face o masina ca Bugatti ci nu si-ar avea rostul. Bugatti este o masina absolut superba, foarte bine facuta si care imbina luxul cu performante de exceptie cum nici o alta masina nu o face, dar nu ar avea ce sa caute o alta masina la fel, nici daca ar fi Mercedes sau BMW. Bugatii ca istorie a fost ceva diferit si exclusivist si este bine ca reactualizarea lui este pe masura istoriei. |
Oare exista macar un topic pe acest forum care sa NU contina tiganii, certuri inutile, invidie si prejudecata? Revenind la subiect, din punct de vedere al performantelor SSC a stabilit record omologat dupa care a fost doborat de Veyron SS. Privind in ansamblu cele 2 masini, nu exista termene de comparatie intre cele 2. Veyron este facut pentru ultra-exclusivism, SSC doar pentru a depasi recorduri. Vad ca nimeni nu a adus vorba de greutate. Veyron e mult mai greu decat SSC, ceea ce-l penalizeaza. Ce sa-i faci, luxul costa si la capitolul kg. Lasand performanta la o parte e ca si cum am compara Logan cu Mercedes. Ce nu inteleg cei care spun ca masina asta e inutila e ca multe lucruri din lumea asta sunt inutile insa in acelasi timp folosite/consumate de cei care considera Veyronul inutil. La fel de "utila" este si tigara, vodca, sticker-ul de pe o masina tunata etc. Bugatti trebuie sa existe, iar existenta acestui brand e conditionata de o masina de peste 1 mil. de euro. Daca veyron ar costa mai putin si nu ar fi atat de inutil de luxoasa si performanta s-ar numi VW sau Audi si nu Bugatti. Si chiar este o minune tehnologica! Se gaseste pe net documentarul de la Discovery despre cum se produce un Veyron de la 0. Uitati-va si o sa va schimbati parerea. Preferinta mea este de departe Veyron, o masina care se poate conduce lejer si intr-un mega-confort si cu 50 km/h si cu peste 300. Salutari si nu va mai certati
|
foarte corect postul cristixxxlog..de parca careva de pe acest forum si-ar permite un Veyron...si cand zic permite nu ma gandesc doar la vandut terenuri,ramas fara nimic si cumparat Bugatti..doar ca sa mori fericit..ma refer la cumparare,intretinere etc
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:12. |
- Copyright 2026 4Tuning