![]() |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
:ballbounc :ballbounc :ballbounc |
Re:
Quote:
Am zis ca puterea declarata in talon este cu tot cu turbo... asta strict pentru masina care vine cu turbina din fabrica si nu are modificari... |
Cititi regulamentul partea de grupe. Renault 5 GT TURBO este in clasa B. Are motor de 1397cmc cu turbo intercoler cu o putere declarata de 115-120cp. Grupa B include pana la 130cp. Turbo este un accesoriu de serie la acest model asa ca grupa de participare ramane neschimbata, doar daca vrea fara turbo ii putem scadea grupa. E corect grupa B si are concurenta puternica. Gam are chiar pistoane de Dacia 1397cmc romanesti si rezista. |
asa da tata :)
totushi a-ti finalizat treaba cu grupele ? |
Da, dar ... 120 CP la masina turbo e altceva decit la masina aspirata ... 120 la un TDI, e alteceva ca 120 CP la 2.0 N/A ... pentru ca nu CP e acceeratie, dar cuplu ... si cuplu, masini turbo au mai mare decit N/A. Ca sa numai zicem ca tuning la masini turbo mult mai usor si ieftin.
|
dar totusi e o masina de generatie veche asa ca ...voi compensati cu cele noi prin tehnica de \"virf\"asa ca ....turbo ramine turbo. :shock:
|
Mai e una care are acelasi motor si poate vine DACIA NOVA alba a lui Lucian, la Craiova nu a mers treapta a doua si tot a prestat bine. Inca nu s-a ajuns la nimic legat de NOS dar se pare ca coeficientul va fi 1,4. |
un v-tec de 130cp bine lucrat il spulbera pe R5 de nivelul nostru.
Eu m-am dat cu un 2.0 aspirat 3 ani si nu a reusit sa ma detroneze nimeni, cu sau fara turbo, retineti eram aspirat si masina semilucrata. Daca nu investiti sansele scad vertiginos, luati exemplu la super 1600 unde au 220cp plecand de la motoare ce de serie au cca.110cp. Fara munca, cap si investitii sansele scad mult. Nu e frumos pentru cine nu are masina turbo sa conteste rezultatele celorlalti. Grupele sunt destul de stabile si daca va intereseaza cursele puteti tine cont de grupele anuntate. |
dar ce parere ai daca este un R5 bine lucrat? s-ar putea sa aiba probleme si M-urile daca nu si alte masini mult mai bine cotate
|
Re:
Quote:
Parerea mea e sa fim, realisti si modesti cand vorbim de noi. Distanta intre un R5 si un M3, M5 e uriasa iar daca tu crezi ca numai R5 se poate modifica si M-urile raman standard te inseli. De fapt tu-ti tai craca singur KWX-ule eu incercam sa-ti dau exemple sa te lase lumea in pace sa se potoleasca cand se vorbeste de turbo si tu ii speri si mai rau. Nu ma mai bag ca iar pic la mijloc. |
Re:
Quote:
Las ca fara a dubla valoarea masinii nu o treci de 200 cai,asta ca sa mai vada inca o etapa de LR ! E drept,am film cu un R5 ce bate TypeR,motiv ce mo atras si pe mine cu sufletul aproape de 1.4T |
eu am vrut sa zic cu totul altceva . deci....5-ul meu e absolut normal, nu are nimic decit povara celor 18 ani vechime.e putin fortat din presiune dar destul de putin de la 0,65 aprox de fabrica la 0,8 acum. Un 5 facut de profesionisti poate sa bata un M de serie. asta era ideea. deci sper ca s-a lamurit.
|
cineva mai devreme vorbea de pretul acestor modificari si tare imi e ca sa faci un R5 sa bata un M3 de 343cp pe 400m e prea scump poate mai scump ca M3-ul.
Si un M3 ia 33cp dintr-un chip standard.Incredibil nu-i asa? |
Re:
Quote:
nu intreb ironic sau cu rea intentie,dar va fi adversarul meu la TM si e clar ca ma spulbera,oricum voi participa :wink: |
| All times are GMT +2. The time now is 19:36. |
- Copyright 2026 4Tuning