Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Clio RS vs Corsa opc (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/61078-clio-rs-vs-corsa-opc.html)

petreals 05-01-08 18:43

Re: Clio RS vs Corsa opc

Quote:

Originally Posted by BAMBAKE (Post 1276700)
spune-am de consum

aoleu...spun-ea-i?...nu zau?:lol: :lol:

ontopic: nu eu m-am referit strict catre consum...asa ca nu stiu dc te legi de mine si cu asta :lol: :lol:

unchiulNOS 05-01-08 18:45

petale..ai ofilit rau topicul asta...mare pacat de el...

cele enumerate mai sus de catre bambake sunt f bine punctate!

opc-" sa ii lasam pe nemti sa faca masini pe elvetieni ceasuri..si pe francezi croissant "

robertinho 05-01-08 18:47

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1276659)
Raspunsul e simplu: In primul rand designul e subiectiv, deci nu se poate discuta intr-o comparatie, an al doilea rand cine cumpara pentru performanta nu este interesat prea mult de design, asta in mod normal...

Ce spui tu despre trabant, eu asta fac cu al meu, si cu alte masini, vezi ce surpriza e cand treci pe langa un M5 cu un Civic de vai de capul tau...

foarte corect ce zici,dar inseamna ca designul conteaza atata timp cat masinile din comparatia noastra au performante asemanatoare,acest criteriu cade si intervine designul...ar mai fi consumul,reparatiile si restul dar nu pot sa cred ca cineva isi cumpara o masina fara sal intereseze cum arata(daca tie iti place honda civic si nuti place astra opc DE EXEMPLU,nu imi spune ca iti cumperi astra doar pt ca are 3 cp in plus sau io stiu alte chestii)...asta a fost un exemplu,ial ca atare,nu generaliza te rog

Hexer 05-01-08 18:48

Quote:

Originally Posted by petreals (Post 1276677)
asta se intampla pt ca performanta este prioritara...si de aici rezulta dece designul cade pe planul secundar ba chiar mai rau...intervenint si pret...consum uneori

totusi eu nu mi-as cumpara o masina performanta daca nu ar fi placuta ochiului

La mine poerformanta si potentialul masini e pe primul loc, daca o cumpar pentru fun, daca nu evident am alte prioritati, dar designul se poate modifica, totusi eu prefer "clean look", jenti mai mari si suspensie corespunzatoare, surpriza sa fie sub capota, nu sa urle masina de 1km ca "eu sunt cel mai tare din parcare"

Quote:

Originally Posted by NOScox (Post 1276681)
petreals> eu nu ma dau mare ca's mare invatat* ca tn, ca sunt ing lu peste prajit si o dai in forta centrifugala...se vede ca esti mare repetent(an complementar)...

ps: sper sa iti taie astea netul sa scapam de tn!

forta opc ;) dedicatie speciala pt tine.. imi dau seama ca manelele sunt viata ta !

Esti mare smecher, intrebare: pana acuma cate avertizari ai acumpat de la moderatori? si cate posturi erau sterse de pe diferite topicuri?

Quote:

Originally Posted by BAMBAKE (Post 1276700)
cine din romania isi cumpara masina strict pt performante? cativa oameni cu stiinta si mai ales cu $(altfel esti visator)..in rest masini cat mai bune/rapide/dar sa consume cat mai putin! din cat asta faci si tu parte petales! daca aveai ~400 cp nu mai spune-am de consum, dar cred ca ai okii lipiti de bord!

daca erau dif mari intre cele 2 masini, da votam renault-ul, dar asa dif infime..costul mai mare al rs-ului, + costurile de intretinere...,..consumul mai mare... castigatoare mi se pare fara drept de apel opc-ul + aspectul MULT mai frumos in detrimentul francezei !

Ai dreptate (ma mir ca spun asta) dar acuma de 4 pagini discutia este despre consum...-+1 litru/100 km...sa fim seriosi, acuma asta nu da pe nimani pe spate la o masina de 20.000 de euro...despre costul de intretinere, eu tin sa cred ca e cam aceasi sau cu diferente relativ mici.

Deci daca cineva este interesat de performanta sa ia RS, daca e interesat de look sa cumpere OPC....NU???

petreals 05-01-08 18:51

Quote:

Originally Posted by unchiulNOS (Post 1276717)
petale..ai ofilit rau topicul asta...mare pacat de el...

cele enumerate mai sus de catre bambake sunt f bine punctate!

opc-" sa ii lasam pe nemti sa faca masini pe elvetieni ceasuri..si pe francezi croissant "

da gata...imi pare rau...dar am avut si cu cine...hai gata cu tiganeala...ne-am rafuit destul...hai sa ii dam drumu la topic serios...ne mai razboim la o bere dc e :lol:

ontopic: misto citatul tau si in mare parte adevarat :D:-P

petreals 05-01-08 18:55

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1276728)
La mine poerformanta si potentialul masini e pe primul loc, daca o cumpar pentru fun, daca nu evident am alte prioritati, dar designul se poate modifica, totusi eu prefer "clean look", jenti mai mari si suspensie corespunzatoare, surpriza sa fie sub capota, nu sa urle masina de 1km ca "eu sunt cel mai tare din parcare"

da mai sunt de acord cu tine...dar totusi nu poti sa imi spui ca ai alege sa cumperi o masina "just for fun" care totusi sa nu te atraga vizual absolut de loc...fie e cat de "clean look" totusi...trebuie sa te atraga putin si vizual....cu toate ca se poate modifica si asta...cum si tu ai precizat asta

PS: atunci sti ce am face...ne-am cumpara fiecare "for fun" cate un ariel atom :lol: :lol:

Hexer 05-01-08 18:58

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1276725)
foarte corect ce zici,dar inseamna ca designul conteaza atata timp cat masinile din comparatia noastra au performante asemanatoare,acest criteriu cade si intervine designul...ar mai fi consumul,reparatiile si restul dar nu pot sa cred ca cineva isi cumpara o masina fara sal intereseze cum arata(daca tie iti place honda civic si nuti place astra opc DE EXEMPLU,nu imi spune ca iti cumperi astra doar pt ca are 3 cp in plus sau io stiu alte chestii)...asta a fost un exemplu,ial ca atare,nu generaliza te rog

Chear despre asta era discutia, care e un pic mai buna, dar cand vorbesc despre mai buna nu de cei 1-2-3 cai ma intereseaza, ci suspensia, cat de echilibrat e masina per total, cum lucreaza totul ca un pachet (motor/transmisie/suspensie/frane).

Quote:

Originally Posted by unchiulNOS (Post 1276717)

Unde raman japonezii...ca ei au mai multe unitati vandute decat toti europeni la gramada...si au o fiabilitate necomparabila cu europeni...deci cum e? cine sa fac masini...:rolleyes2

unchiulNOS 05-01-08 19:00

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1276728)

Deci daca cineva este interesat de performanta sa ia RS, daca e interesat de look sa cumpere OPC....NU???

daca la tn performanta este de 1.2 sec la un circuit de 8 km...inseamna ca nu stii ceea ce inseamna cu adevarat PERFORMANTA !
si astea obtinute de niste seferi f buni, profesionisti, nu de amatori, DECI nu prea cred ca s-ar cunoaste dif dintre cele 2 masini daca ar fii conduse de oameni normali> ca noi, sau esti reiser periculos, curtat de multe firme!?

dif sunt prea mici ca sa o dai castigatoare pe rs!

per total opc castiga detasat !

robertinho 05-01-08 19:14

[QUOTE=Hexer;1276746]Chear despre asta era discutia, care e un pic mai buna, dar cand vorbesc despre mai buna nu de cei 1-2-3 cai ma intereseaza, ci suspensia, cat de echilibrat e masina per total, cum lucreaza totul ca un pachet (motor/transmisie/suspensie/frane).

...ok,de acord conteaza enorm si celelalte lucruri,dar revenind la masinile aflate in discutia noastra,care sunt asemanatoare din foarte multe puncte de vedere,cred ca alegerea depinde de gustul fiecaruia...

Hexer 05-01-08 19:15

Quote:

Originally Posted by petreals (Post 1276742)
da mai sunt de acord cu tine...dar totusi nu poti sa imi spui ca ai alege sa cumperi o masina "just for fun" care totusi sa nu te atraga vizual absolut de loc...fie e cat de "clean look" totusi...trebuie sa te atraga putin si vizual....cu toate ca se poate modifica si asta...cum si tu ai precizat asta

PS: atunci sti ce am face...ne-am cumpara fiecare "for fun" cate un ariel atom :lol: :lol:

Eu sunt inginermecanic, deci ce este macanic frumos este si estetic frumos, pentru mine, de exemplu asi cumpara un TypeR pentru performanta...nu ma atrage asa in sepcial cum arata, nu e urata, dar nu se compara cu un Alfa asta e clar...
Sau asi cumpara un Clio phase 1 Williams sau un peugeot 205 1.9 GTI sau un Toyota corolla EA86 GTI sau e30 M, Nissan 200sx, Golf mk1 GTI....din asta toate sunt relativ urate, dar cel putin trec insesizabil, interiorul la toate a groaznic, mai ales la Peugeot si Toyota. Dar cum vezi toate sunt modele speciale, performante, daca e vorba de design, mercedes din '60 sau dupa 2000, BMW penultimul seria 3, Alfa 157, porsche 356, 911 dar numai cele sportive si inca lista continua...dar in inici intr-un caz nu masini care nu au ceva aparte.

robertinho 05-01-08 19:20

Unde raman japonezii...ca ei au mai multe unitati vandute decat toti europeni la gramada...si au o fiabilitate necomparabila cu europeni...deci cum e? cine sa fac masini...:rolleyes2[/QUOTE]

...aici foarte mare dreptate,ca japonezii sunt exclusi din comparatii si din clasamente si incep sa dea clasa europenilor fara probleme(desi am avut neplacuta surpriza sa merg cu o toyota avensis 1.8 full,nou nouta si sa constat ca scartaia si trancanea din toate incheieturile(nici tico al meu nu face ajea dupa 10 ani)

Hexer 05-01-08 19:32

Quote:

Originally Posted by unchiulNOS (Post 1276749)
daca la tn performanta este de 1.2 sec la un circuit de 8 km...inseamna ca nu stii ceea ce inseamna cu adevarat PERFORMANTA !

Tote micile plusuri se aduna, in plus parerea mea personala ca un aspirat e mai buna decat un turbo, mai ales daca este vorba despre un motor relativ mic. Asta o sa schimbe cand pe piata vor apara turbine cu geometrie variabile pentru penzina la un pret normal.

Urmatoarea replica nu e de la mine, e de la mesteri renumiti de motoare.
"Cine nu poate face un aspirat performant face turbo puternic."

BASU 05-01-08 19:35

mai aveati putin si va luati ca fetele de par pe topicul asta,
totusi trebuie luate in considerare si alternativele la clio si corsa
https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=49620

All times are GMT +2. The time now is 16:53.

- Copyright 2026 4Tuning