Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Focus ST vs. Seat Leon Cupra vs. VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/41102-ford-focus-st-vs-seat-leon-cupra-vs-vw-golf-gti.html)

JunKer_hP 18-02-08 18:26

Re: Ford Focus ST vs. Seat Leon Cupra vs. VW Golf GTI

in curand Fordul se va fabrica in Romania si va dati seama se umple tara de ford-uri + ca sunt de proasta calitate stiu din experienta

carutasu 19-02-08 05:03

ma curios rau de tot, nemtii stiu sa faca VW-uri (cel putin asa zici tu in mod sigur), stiu sa faca si opeluri si bmw-uri, numai la forduri se prostesc (surprinzator, dar tot masina germana e, mult mai germana decat e considerata Skoda de exemplu).Ai experiente unice se pare.Cum naiba a luat focus1 in '99 si in 2001 titlul de cea mai fiabila masina a anului in Germania (dupa statistica TUV), Focus2 e in top si acum, iar in 2005 a fost desemnata masina anului in UK, iar VW a ratat ocazia.Nici macar nemtii nu l-au pus in varful pomului in vre-un an.Si-apoi daca vine in Romania ce....se aude ca si Mercedes va veni...se va umple Romania de asemenea "jafuri".In plus poti sta linistit, din considerente de politica comerciala (pentru a nu face concurenta lui Renault-Dacia), minim 3 ani nu vor produce pentru piata interna.

carutasu 19-02-08 05:25

http://img.stern.de/_content/53/97/5...004_15_700.jpg
Aici e statistica ADAC din 2004.Daca te uiti la mittelklasse o sa vezi ca nici VW nu sta rau intr-adevar, dar Focus e binisor in fata.E doar un exemplu...deci nu-i dracu' asa negru.

bogdan_wrc 19-02-08 07:06

acum topurile nemtetsi sunt bune, dar cand cei din presa germana rasturnau loganu nu erau bune ca vai domle sunt influentabili.
nu zic, nu sta Ford asa rau...dar noi vb aici de Ford Vs VW...dincolo de Opel Vs VW, la draq, inseamna ca VW e peste, e un etalon asa daca toti se compara cu el, nu?
:))))
plus ca aici vad ST Vs GTI, nu FordVs VW, asa ca mai lasati-o naibii de offtopicareala !

carutasu 19-02-08 15:39

Nu e vorba de offtopic....e vorba doar de afirmatii radicale, catalogari din astea categorice fara argumentatie.Fraze gen "nu-ti lua Ford....de exemplu....ia-ti masina germana" spune multe despre cat cunoaste respectivul, stiindu-se ca la urma urmei Ford s-ar putea considera mai nemteasca decat Seat sau Skoda.Cu topurile, eu cred ca ar putea fi corecte, desi cum mai scriam in alta parte, principalul top de fiabilitate e al tau personal.Daca masina iti merge ok nici nu te intereseaza unde e in clasament, daca insa ai nimerit un model cu probleme (se poate intampla, asta e clar), nu te incalzeste cu nimic nici daca o vezi prima in top ani la rand.
Uite se vorbea de succesele Ford in WRC (asta sa o dam mai spre on-topic, in paralela cu ST-ul).Intr-adevar, un WRC e total diferit fata de un model de strada, fie si sport, e cu totul alta investitie (cca 450k de lire sterline o masina din aia).Totusi spune si aia ceva.Un constructor care are succes in motorsport inseamna ca stie sa faca masini, stie sa faca motoare etc.La urma urmei sunt nmeroase solutii din motorsport pe care ulterior constructorul le implementeaza (macar partial) si la modelele de strada.Atata timp cat intr-o ramura a sportului cu motor stii sa faci masini care sa invinga masinile echipelor concurente si in modelele de strada stii sa implementezi elemente care sa-i confere atuuri fata de alte modele si marci de masini de strada.In cazul Fordului eu as aprecia ca e vorba de suspensii si de directie.

NWZeu 19-02-08 17:29

Quote:

Originally Posted by JunKer_hP (Post 1366982)
in curand Fordul se va fabrica in Romania si va dati seama se umple tara de ford-uri + ca sunt de proasta calitate stiu din experienta

pe un alt topic spuneai ca alegi VW in detrimentul Ford ca e "nemtesca", acum arunci cu noroi in Ford si jignesti Romania, pana la urma scopul tau este denigrarea sau pur si simplu atat ai de spus ?

ONTOPIC: acest versus nu cred ca aduce nimic constructiv .... s-au dezbatut N pagini ST vs GTI sau viceversa pe un alt thread si probabil s-a ajuns la o concluzie destul de simpla si elocventa ..... fiecare cu preferinta lui (gusturile nu se discuta)

GodfatherN 01-04-08 17:11

Quote:

Originally Posted by axel20 (Post 899657)
nu stiam !;;) dar oricum nu stiu ST-ul mi se pare o mashina ieftina nu stiu d c dar asha mi se pare si prefer GTI-ul! asha zicea si Jeremy Clarkson, cea mai buna este GTI-ul !:D

LOL..ieftina auzi....30k fata de 20k cat dai pe o bubitza de golf...

GodfatherN 01-04-08 17:14

Quote:

Originally Posted by JunKer_hP (Post 1366982)

abia astept sa vad ce-ti poate masinuta ca sa pot posta pe forum...:P:P

autoad 02-04-08 10:52

" ca sunt de proasta calitate stiu din experienta" - te rog detaliza un pic ce ai vrut sa spui cu asta , sunt chiar curios sa vad ce ai patit

bogdan_wrc 02-04-08 10:54

Quote:

Originally Posted by GodfatherN (Post 1459144)
LOL..ieftina auzi....30k fata de 20k cat dai pe o bubitza de golf...

cred ca nu stii despre ce vorbesti. pana acum ziceam ca GTI e scump...fata de RS care e 20. si ca GTI e 30. acum..ca ST e mai sucmp cu 10k ca un GTI.
mmmda.

Zyx 02-04-08 13:16

Hai, fratilor, reveniti-va! Ambele pleaca de la ~ 19500 - diferenta fiind infima... se ajunge la 30000 in cazul amadurora, echipare maxima...
Poate au mai spus si altii: nu era mai corect sa fie bagat in acest vs Edition30-ul? decat GTI-ul normal?! Asa, erau mai de la egal la egal, la capitolul performante... Ca la bani avantaj Ford. Ca si Cupra (care era si el in discutia asta), E30-ul este cam cu 2000 mai mult...

carutasu 02-04-08 21:43

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1460508)
cred ca nu stii despre ce vorbesti. pana acum ziceam ca GTI e scump...fata de RS care e 20. si ca GTI e 30. acum..ca ST e mai sucmp cu 10k ca un GTI.
mmmda.

Nu stiu ce rost are comparatie Golf5 GTI 3.0 edition cu bunicul RS Mk1.La performante are intr-adevar, poti sa-l compari de la egal la egal (cu diferenta infim de mica) cu R32 de fapt.La capitolul dotari, confort...pe langa faptul ca sunt generatii diferite, RS nici nu a fost facut pentru asa ceva.As crede ca ST de exemplu va ramane mai dotat la capitolul asta, mai "chic", mai confortabil decat viitorul RS MK2.

All times are GMT +2. The time now is 22:09.

- Copyright 2026 4Tuning