![]() |
folie
baieti, dac imi aratati in legislatia romana ca ai voie cu folie de orice fel eu o maninc,(folia).
eu am avut si ionizate si folie la ionizate, se vede ca in oglinda si nu arata bine(parerea mea), iar cu intretinera ce sa mai zic, este foarte pretentioasa si se sterge dupa aproape 1 an ionizarea este legala, 70% spate(geamuri laterale si luneta), 30%fata(doar gamurilr laterale)atit. parbriz nu folia este interzisa cred ca firmele care spun ca sint autorizate rar, folosesc un artificiu tehnic(declara in acte folie antifurt)si cred ca asa mai inchid ochii militienii o intrebare pentru guru:daca la geamurile mobile, folia nu se desface la cheder( ca de atita ridicat si cobarit m-as mira sa nu se desfaca )?[/list] |
Pai de ce cu geamurile ionizate 70 spate si 30 fata ai voie si cu folie cu aceeasi transparenta nu ai voie?
Nu se scoate geamul dar se scoate chederul (binenteles ca se pune la loc) si folia se pune sub cheder asa ca nu e motiv sa se desfaca atata timp cat nu se freaca chederul de marginea foliei. |
o firma gen lumar si 3m .. face treaba buna stai tuh calm k nu sunt carpaci .. am vazut folii puse de baietzii din constantza si sunt meseriashi
|
Re:
Quote:
Asa este, si in primul rand nu-si permit sa faca o treaba proasta pt ca folia e garantata, si tot ei platesc daca se exfoliaza, si nu cred ca le convine sa dea inapoi banii castigati. nu? |
SAl baieti.... k tot s vorbeste d folie autorizata sau cu omologare sau cum vreti sa-i ziceti,...ma lamureste si pe mine cineva in ce consta omologarea aceasta? cum se procedeaza? iti da act pt ea, se trece in Cartea de Identitate sau in certificatul de inmatriculeare?
.... si cum zicea si geo8668 in legislatie scrie calr ca nu ai voie cu asa ceva pe geamuri...deci cum poate sa-ti dea cineva (firma sau ce-o fi) o asemenea autorizatie? |
La 3M cel putin iti dau un certificat ... pe care e scrisa si ordonanta prin care RaR autorizeaza aceasta folie si de asemenea iti aplica timbre pe toate geamurile cu folie.
Cum am mai spus si in posturile precedente (trebuia sa le citesti pe toate) nu politia spune ce are voie sa circule pe drumuri ci rar-ul si nu am cautat in regulament pt ca am vazut intr-o revista un interviu cu un domn politist sef pe o sectie ce avea legatura cu chestia asta care spunea ca ai voie ... inclusiv pe parbriz daca nu ai ce face : Transparenta 30 spate, 70 fata, 75 parbriz |
Pentru geo8668
1 Attachment(s)
Arata-mi unde scrie ca ionizarea este legala si mananc o instalatie intreaga. Intr-adevar, politistii nu au nimic impotriva ionizarii tocmai pentru ca este cel mai de rahat tratament la care poti supune un geam. Si mai trebuie stiut faptul ca prima firma de ionizari aparuta pe meleagurile mioritice apartine unui fost militian.
In lege se face referire numai la folii. Dar asta se intampla pentru ca cel care a venit cu proiectul de lege era (sau o fi si in continuare) un complexat, iar cei care au votat legea se pare ca fusesera cu o zi inainte la vreo chermeza monstruoasa si erau mahmuri tare. In prezent mai mult de 80% din demnitari se dau cu masini infoliate sau ionizate. Pentru asta s-a facut derogare de la legea pe marginea careia s-au nascut atatea polemici. Derogarea a fost facuta de catre POLITIA RUTIERA care spune ca daca foliile sunt omologate RAR, autoturismele dotate cu astfel de accesorii pot circula libere pe drumurile publice. Din pacate aceasta derogare nu-i ajuta pe toti posesorii de geamuri fumurii, chiar daca prezinta documentele necesare, pentru simplul motiv ca militianul nu are chef sa citeasca (nu a invatat decat sa scrie, probabil). RAR nu a dat nici o ordonanta prin care foliile devin legale. RAR a eliberat certificate de conformitate pentru foliile auto. Ordonante da Guvernul. Si dupa cum spunea si SFW, nu politia spune ce are voie sa circule pe drumuri ci RAR-ul. Din informatiile pe care le am se pare ca in noul Cod Rutier se va reglementa si problema foliilor auto, in favoarea noastra.[/b] |
Pentru geo8668
1 Attachment(s)
Arata-mi unde scrie ca ionizarea este legala si mananc o instalatie intreaga. Intr-adevar, politistii nu au nimic impotriva ionizarii tocmai pentru ca este cel mai de rahat tratament la care poti supune un geam. Si mai trebuie stiut faptul ca prima firma de ionizari aparuta pe meleagurile mioritice apartine unui fost militian.
In lege se face referire numai la folii. Dar asta se intampla pentru ca cel care a venit cu proiectul de lege era (sau o fi si in continuare) un complexat, iar cei care au votat legea se pare ca fusesera cu o zi inainte la vreo chermeza monstruoasa si erau mahmuri tare. In prezent mai mult de 80% din demnitari se dau cu masini infoliate sau ionizate. Pentru asta s-a facut derogare de la legea pe marginea careia s-au nascut atatea polemici. Derogarea a fost facuta de catre POLITIA RUTIERA care spune ca daca foliile sunt omologate RAR, autoturismele dotate cu astfel de accesorii pot circula libere pe drumurile publice. Din pacate aceasta derogare nu-i ajuta pe toti posesorii de geamuri fumurii, chiar daca prezinta documentele necesare, pentru simplul motiv ca militianul nu are chef sa citeasca (nu a invatat decat sa scrie, probabil). RAR nu a dat nici o ordonanta prin care foliile devin legale. RAR a eliberat certificate de conformitate pentru foliile auto. Ordonante da Guvernul. Si dupa cum spunea si SFW, nu politia spune ce are voie sa circule pe drumuri ci RAR-ul. Din informatiile pe care le am se pare ca in noul Cod Rutier se va reglementa si problema foliilor auto, in favoarea noastra.[/b] |
m-am interesat la 3M Romania pentru folie , nu-ti trbuie personal nici o autorizatie din partea RAR-ului..folie poate monta orice firma..
Autorizata este folia..nu firma care o monteaza. |
Re:
Quote:
Cu stima |
da...eu eram interesat in primu rand dk pot sa-mi pun mie..am sunat..mi-au spus ca-mi vand folie..insotita de foaia care o certifica..iar dk vreau sa montez asa ceva pt piata libera..nu-i nici o probl ..nu-mi trb acredit rar...probabil c-o sa-mi exemplifice ei cum se monteaza cel mai bine..si sa-mi dea un certificat prin care..sa dem cas autorizat.....bla bla :D
|
Re:
Quote:
Inca odata, ma repet ei nu din asta traiesc. Dar in fine, treaba lor. |
Lexus poate iti dau sa-ti montezi tu, da nu stiu cum poti tu vinde folie altcuiva, cum ii dai tu factura pe aceasta folie. Si garantia foliei la montare este asigurata de firma care o monteaza (adica in ceea ce priveste dezlipirea foliei, zgarierea la montare etc ) si cum poti sa dai tu garantie atata timp cat tu esti o persoana fizica?
|
Quote:
GURU....in ce sens se va reglementa problema foliilor? n-or sa se mai lege de mine dak am folie deaia la 150.000 din obor...? k sincer numai deaia am avut pana acu si m-am plictisit d cate ori am jumulit-o d p geamuri |
Re:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:19. |
- Copyright 2026 4Tuning