![]() |
re: Care ar fi cel mai bun motor pentru un începător ?
Cătălin, tu ai mulţi km pe sosea, chiar dacă la volan, nu la ghidon, ştii mult mai bine sa anticipezi evenimentele din trafic, în general începătorii pe motoare sunt începători (sub 100.000 de km) şi la volan, cu cât e motorul mai mic, cu atât au şanse mai mari să trăiască...
|
am uitat sa mentionez ca am un buget de doar 1000 e...pentru inceput vreau doar un motor nu prea puternic nici de fitze doar sa ma invat sa "calaresc" nu conteaza daca este mai vechi...multumesc pentru sfaturile si parerile voastre:D:D:D
|
Să ţii cont de faptul că motoarele au altă rată de uzură, un motor cu 25.000 de km este deja un motor cu o viaţă medie în spate, spre deosebire de o maşină, care la km ăia încă e nouă :)
Deasemeni să cauţi un motor cu amortizor de ghidon, sau să procuri unul after-market special pentru modelul pe care îl alegi, te scapă de o trântă sănătoasă, e şi unul din motivele pentru care, începând cam cu anul 2000 majoritatea producătorilor l-au introdus ca standard pe modelele lor. în 1000 de euro găseşti putin mai greu un motor frumos şi sigur, poti încerca totusi o Aprilia RS 250, 2000-2001, te-ai încadra în banii ăştia, dacă vrei carenată. |
Re: Care ar fi cel mai bun motor pentru un începător ?
La semnatura am un motor mai vechi dar foarte bine ingrijit... Nu stiu daca e pe placul tau...
Daca doresti ceva mai enduro iti recomand un honda dominator. Merge foarte bine si stai foarte comod, dar nu merge mai mult de 150-160km/h |
Quote:
Quote:
|
Un motor bun pentru incepatori? Boss Hoss de 5.7, sau o Y2K. Daca nu-s bani pentru astea, un CB500 e la fel de bun. Sau un CBR de 600 mai vechi. Asfalt uscat tuturor.
|
Re: Ce motocicleta poate conduce un incepator?
Quote:
|
Quote:
|
CBR 250rr se incadreaza perfect cu legea si e extrem de agresiva
diferenta intre cbr 250rr si cbr 600 pana la 200 km/h nu e mare :D |
....Depinde pe ce clasa vrei sa te axezi:
1) Naked: Honda CB 500 (un motor care nu te lasa nici la bine nici la rau, i-ti iarta multe stangacii de incepator, si nici nu te lasa in drum.) 2) Carenata(aka viteza): Kawasaki zzr 400 un motor bun si care iar e mai bland ca pt incepatori asa. Mai depinde si de mai multi factori* *inaltime (a ta si inaltimea la sa), parerea mea e ca daca nu te tii bine pe *picioare pe el sa te orientezi catre altceva *pozitia de condus(pe sportive fiind cea mai urata pozitie) *ce vrei de la un motor(viteza,plimbari), *daca il poti tine bine (greutate), *unde il folosesti (oras, afara, off road), etc etc. **si nu in ultimul rand cat de intreg esti la cap, adica cat de (in)constient. Oricum e bine sa te urci pe mai multe modele, pentru a putea face o comparatie. Si ca un mic motou: Tine minte cand alergi ca nu ai aripi ai coarne....ba bou-le !! |
Ideal ar fi pentru tine sa poti proba cateva motoare inainte de a-ti cumpara ceva.In felul acesta iti dai seama macar pe ce stai mai bine ca pozitie...de mers ...curbe...sau frane n-ai experienta sa-ti poti da seama.
Ca incepator e foarte bine sa-ti gasesti un "mentor"....care sa-ti aleaga motoreta potrivita...sa mearga cu tine la primele drumuri sa-ti corecteze greselile inerente...sa-ti arate echipamentul obligatoriu si cel mai potrivit pentru tine...sa-ti bage in cap a.b.c-ul motociclismului stradal. Ca prima motocicleta te-as sfatui sa nu te arunci la ceva scump din doua motive: 1 te vei plictisi foarte repede de ea...toti incepatorii fara exceptie dupa max 2 luni considera ca stiu sa conduca o mobra si vor acum ceva tare:D 2 riscul de a scapa mobra pe jos e destul de mare si e bine ca la inceput sa investesti in echipamentul care-ti scapa pielea si nu in fiare scumpe... Totusi iti recomand un naked de 5-600 de cc...sunt foarte manevrabile si au avantajul de a ierta multe greseli de inceput. Bafta. |
poti incepe pe ce vrei atata timp cat te poti controla fie ca e R1 sau e ceva de 125. daca esti inconstient si nu te duce mintea la multe iti iei ceva cu motor cat mai mic. chestia ar fi ca poti ajunge la viteze mari cu aproape orice si cu rs125 si cu altele de capacitate mai mica. atentia conteaza si cum te controlezi tu. cunosc foarte multi oameni care au inceput pe cbr600rr, pe r6, pe r1 si n-au nimic nici macar o cazatura. deci alegerea tie iti apartine. fara experienta e mai greu chiar daca ai B-ul si ai experienta in oras pt ca la moto ai alte "obstacole" pe langa soferi neatenti... mai exista nisip, gropi, denivelari pe care nu le simti la fel de pe moto si din masina.
|
Eu am inceput pe CB 500 . Recomand.
Motoarele de 125, 250...etc sunt totusi prea mici. Poate pentru fete sunt mai recomandate |
sallutare de curand mi s-a infierbantat sangele pentu motociclete si am cam renuntat la idea scuterului in favoarea motocross-ului.
Am 16 ani , 1.70-1.75 m inaltime si 70 kg. Ce motocross imi recomandati ? as vrea unul mai vechi de prin 1996-1997 -> de 125 cc. Nu am A1 si pentru el o sa dau la 18 ani ( sau dau direct A ) As vrea sa imi iau un cross pentru weekend-uri. Sa ies cu el pe teren accidentat si sa fac umpik offroad Deci ce imi recomandati ? Am imteles ca cel mai bun model de cross este CR 125 de la honda. Vreau sa imi recomandati doar modele de 125 ! Si inca 2 intrebari: a) Stiti cumva in bucuresti sectoru 6 vre-un teren ceva pentru cross ? b) Cum se numeste plasticul acela de deasupra aripi fata pe care se lipesc autocolante cu numere ( ex: in poza de mai jos pe plasticul acela de deasupra aripii unde scrie 89 ) |
1 Attachment(s)
iti recomand un maxiscooter de 250 ideal pt incepatori si te incadrezi la in 1000 euroi....dak te-ar interesa suna-ma 0721382328...bafta tuturor si asfalt uscat
|
All times are GMT +2. The time now is 05:20. |
- Copyright 2025 4Tuning