Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   SLR vs. Carerra GT (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2712-slr-vs-carerra-gt.html)

ameer 22-07-07 22:39

Re: SLR vs. Carerra GT

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1009621)
e mai rapid pe hartie la acceleratie si viteza maxima doar SLR722.. SLR normal are cam aceleasi performante..
dar pe circuit un Carrera GT este net superior unui SLR si poate chiar si unui SLR722.. totusi Carrera GT este cu 400 kg mai usor decat un SLR oricare ar fi el: normal sau 722

SLR nu e o masina pt circuit... SLR e un GT. Si nu am vazut pana acum nici o instanta in care CGT sa fie mai rapid k SLR (in linie dreapta cel putin) De 722 nu mai vorbesc. 722 e mai usor ca un SLR normal dar nu prea stiu cu cat. Si mai puternic.

alexSHO 22-07-07 23:02

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1009621)
e mai rapid pe hartie la acceleratie si viteza maxima doar SLR722.. SLR normal are cam aceleasi performante..
dar pe circuit un Carrera GT este net superior unui SLR si poate chiar si unui SLR722.. totusi Carrera GT este cu 400 kg mai usor decat un SLR oricare ar fi el: normal sau 722

cat de net superior? net net sau mai putin net? nu de alta dar incuiatii aia de la top gear au scos acelasi timp cu amandoua, nu e foarte relevant dar nici nu poti sa zici ca scoate cu 5 secunde mai bine carrera gt... presupun ca 722 ar fi putin peste... si sa nu uitam esentialul un gran turismo luxury cu multe bling blinguri vs o masina sport pur sange care n-are decat fibra de carbon si schimbatorul de viteze

THX-1 23-07-07 12:51

Quote:

Originally Posted by alexSHO (Post 1009556)
chiar esti rau intentionat sa zici ca porsche ar avea tehnologii la care merc nici nu viseaza.. L O L si ca SLR are plastice in interior.. asta de ce ai zis-o? ai vazut vreun carrera gt in interior?

legat de preferinte cred ca as alege gt-ul in fata slr, probabil ca sunt tanar si e pura adrenalina sa conduci o masina din asta dar si asa topul meu cred ca ar fi
1. slr 722
2. carrera gt
3. slr

Da am vazut interiorul de carrera GT live (recunosc ca nu am urcat in ea).Si nu sunt rau intentionat cand am vorbit de tehnologia lui mercedes,pai SLR-ul este facut de Mc'Laren(mercedes+mc'laren)in concluzie 2 firme contra uneia(porsche)..Dc. mercedes avea experienta si tehnologie necesara pt. constructia unui supercar..,de ce a mai cerut ajutorul lui Mc'laren!??!!(Nu-mi dati exemplu AMG-ul pt. ca e diferenta de la cer la pamant intre a construi un motor puternic pe o limuzina si pana la constructia unui supercar) Acum nu ma intelegeti gresit ca m-am apucat sa critic firma Mercedes(dupa parerea mea face cele mai bune masini din lume) sau sa critic SLR-ul,dar sunt masini putin cam diferite pt. a le compara,plus ca,C-GT e o masina mult mai exotica fata de SLR unde numai in Romania deja sunt vreo 4-5-6,C-GT este o masina pt. colectionari deja si pt.cunoscatori,un supercar ce se bazeaza pe alta filozofie,Porsche asta a facut dintotdeauna-masini supersport,mercedes..mai putin....(nu-mi dati exemplu formula1 ca e irelevant..si renault e in formula1:lol: )...In concluzie..consider superior porsche Carrera GT in fata SLR-ului.Bafta!;)

boy_wonder 23-07-07 14:36

Quote:

Originally Posted by alexSHO (Post 1009679)
cat de net superior? net net sau mai putin net? nu de alta dar incuiatii aia de la top gear au scos acelasi timp cu amandoua, nu e foarte relevant dar nici nu poti sa zici ca scoate cu 5 secunde mai bine carrera gt... presupun ca 722 ar fi putin peste... si sa nu uitam esentialul un gran turismo luxury cu multe bling blinguri vs o masina sport pur sange care n-are decat fibra de carbon si schimbatorul de viteze

uite aici timpii de la top gear:
- Porsche Carrera GT: 1.19.8
- Mercedes-Benz SLR McLaren: 1.20.9

uite si timpii de pe nurburgring:
- Porsche Carrera GT: 7:28
- Mercedes Benz SLR McLaren: 7:40

deci din timpii astia scosi de ambele modele, eu zic ca un Carrera GT poate sa faca pe circuit si un SLR722 Edition chiar daca are cu 50 de cai mai mult.

b_gt 03-10-07 18:34

am mers cu ambele masini....carrera gt arata mai bine decat slr...sunet mai frumos...dar si slr l turatii mari s aude f smeker si pare un pik mai vanos...aleg carrera gt...l interior nici nu s compara...cand vezi motorul in spatele tau...si mult carbon...dar slr poate s fie all-day car f usor..carrea gt este f rigida +cutia manuala..

snookye 05-10-07 21:45

pt performante Carerra GT..fara indoiala cei de la porsche stiu ce fac avand in vedere o intreaga istorie..iar pt design SLR:D

993turbo 17-10-07 07:44

Carrera GT ("best modern supercar", "the unplugged supercar") pt ca vorbim de supercaruri, nu? SLR e super dar e un GT cu performante imense si atat. Si calitatea chiar e sub nivelul celei din Carrera GT chiar daca GT ul are elemente care le gasesti si pe 996. Aproape toata lumea se contreaza care e mai rapida pana la 100 dar putini se uita la frane care conteaza cam o treime in ecuatie pe circuit mai ales. Porsche = cele mai bune frane, de amar de ani. Am uitat sa spun ca asta e criteriul meu de baza, timpii scosi pe circuit. Si nu mi aduceti aminte de "meseriasii" de la Top Gear, testele lor au consistenta inghetatei pe timp de vara. Eu zic sa privim emisiunea ca un divertisment ...distractiv, nu ca o referinta pt teste, exista altii mult mai putin po****ri dar mult mai profesionisti. Greutatea? Chiar nu conteaza 400 kg in plus? eu zic ca da... Motoarele? Orice constructor/tuner serios scoate 600+ dintr un motor supralimentat de cilindree mare. Cel de pe Carrera GT e insa un motor real de Le Mans domolit un pic (initial avea 5.5 l si scotea in jur de 700 cp daca imi aduc aminte bine, i au marit cilindreea un pic pt tractabilitate in viata de zi cu zi si longevitate). Aratati mi un motor de cilindree mare aspirat omologat pt strada care are putere litrica mai mare decat V10 le asta si l cumpar ;) , Ferrari, Zonda si Lambo incluse. De fapt ajunge sa l auzi live odata in viata si te lamuresti :) Am auzit multe motoare in viata, inclusiv de curse, inclusiv Enzo, Murcielago, dar inafara de un motor de bike sau un motor de formula 1 toate celalate par Dieseluri pe langa asta, parca nu are inertie deloc si turatia maxima e stratosferica. Nu mi spuneti de S2000, ala e de mica cilindree, cine stie de ce vb ..stie. Inca ma minunez ca e street legal.. Comparam aici o katana autentica cu palosul lui Stefan cel Mare :)).
Asa ca un secret, Gordon Murray nu e prea fericit cu rezultatul final al proiectului Mercedes (Mc Laren). De ce? pai explica el (discutand despre alt supercar) "Weight saving should be by design and not a post process. Weight is the car designer's biggest enemy. It works against you in every single aspect of vehicle dynamics. Power-to-weight ratio is one of the most misunderstood figures in the auto-motive world. Achieving a good power-to-weight figure by applying huge ********** to a heavy car is in no way the same thing as achieving the same ratio with a very light car" Nici nu se pputea explica mai bine.
Si inafara de toate astea, cel mai important pana la urma este feelingul pe care ti l da un supercar cand il conduci, si aici majoritatea voteaza GTul daca sunt in stare sa l tina in frau. Armasarul sau bizonul? voi alegeti...
Bafta!

budy 17-10-07 20:49

Porsche Carrera GT 4ever

Ratzza 18-10-07 10:41

Merg pe SLR...Love that car :x

Pieton 24-10-07 20:32

Carerra GT :D Pe langa celelalte calitati, imi place super mult sunetul :-) La SLR parca e mai cuminte... parerea mea :???:

tiuq 08-11-07 20:24

SLR,pacat k are cutie automata

SoRiNeLclau 11-11-07 18:19

SLR-ul tata.....clar mai fain, cel putin la design ii ia fata porsche-ului.....

robertinho 18-11-07 18:06

...SLR ,desi nu prea ma multumeste cutia automata,preferam manuala,dar cuplu mult mai mare ca la porsche,deci...

Ic3BoY 09-12-07 17:03

in nfsmw era mai buna carrera gt...:P
dar cred k shi in realitate e tot la fel...

Alex_55 14-12-07 00:02

CGT !!!!!!!!!!!!!!!! cu mult peste slr, V10 ;;)

All times are GMT +2. The time now is 03:27.

- Copyright 2026 4Tuning