![]() |
Re: Peugeot 306 GTI vs Fiat Bravo HGT vs Golf 4 GTI
Logic, nelogic, da niste site-uri care spun ca are 8,8s si terminam disputa(ce cuvant mare :) )
De preferat sa discutam pe private si postam rezultatul :) |
Quote:
Imi place si faptul ca arata ca un TDI stock, ma duce cu gandul la "lupul deghizat" :D |
Quote:
|
Golf IV .
|
scurt si la obiect 306 GTi
|
ce pot spune ... decat ca am fost dezamagit de designul golfului 4 decand a aparut si nici 5 nu ma impresionat la interior. asa ca desi am golf 2 gti eu aleg peugeotul (desi i`mi calc pe orgoliu ca nu pre sunt cu masinile frantzuze
Quote:
si mai exista si un V5 de 170 cai. motor de 2300 :) si e chiar foarte reusit |
cuore latino ... asta spune tot. in domeniul auto made in italy e sinonim cu performantza
|
Quote:
|
Cele trei masini din punctul meu de vedere:
-Fiat: nu e rea, dar sunt cateva probleme esetiale cu asta, cea mai mare dupa parerea mea ca au facut un nou motor cand deja aveau una din cele mai buna la dispozitie...are cateva problema cu schimbatorul, nu mari, suspensia nu e de remarcat...in rest, fiecare decide ce vrea. -Golt: ar fi o tampenia sa cumperi o masina numai din cauza ca are un motor usor tunabil...are o suspensie de 10 ani trecuta...proiectat in '70...Deja golf 3 GTI era un sesec, mai bine nu vorbim despre Golf 4, nimani nu a considerat de a fi un real GTI arice ai face, asta numai din cauza suspensiei spate. Da, motorul e usor tunabil...pana la o limita! -Peugeot: are o suspensie foarte buna, are un motor cu istorie mare, una din cele mai bune 2.0 16v. daca nu iti ajunge puterea se poate monta turbo, ca oricum si Golful numai dupa tuning poate sa compara cu asta. Alegerea mea e 306 GTI pentru motor fiabil si suspensie directa, daca imi trebue mai multi cai sunt ateliare in franta cu experienta. |
Quote:
numai bine :D |
Quote:
Deci vrei sa zici ca blocul din Fiat a aceasi cu cel de la Lancia s4? Eu stiam ca S4 avea un bloc oarecare, in Delata integrale era pus motorul inbunatatit, vechiul Twin-cam 2.0 si in rest nu erau alte motoare. Pana acuma nici eu nu am inteles cu a ajuns Fiat sa produca motorul 2.0 cu 5 pistoane cand iun toate modelele atneriaore avea deja un motor perfect de capabil pentru orice aplicare, stiu ca era si turbo din asta la coupe, dar mai mult nuprea. Motorul din VW are limite, mia mult de 400-450 cai nu suporta pe termen lung chiulasa. Cel din Peugeot...e greu de spus, inca nu am vazut peste 400 de cai. |
Quote:
|
Quote:
Poate 1000 de cai...pentru 1-2 secunde...dar dupa apa ei altul... Nu aia conteaza cat poate, ci cat rezista la o anumita putere motoru respectiv. Motorul din Golf din cauza chiulasai nu rezista peste 400 de cai in conditi de cursa (nu ma refer la liniute) altfel pana la 500 nu prea ai problema, dar asta in conditia ca mai mult de 10-15 secunde nu mergi la maxim. In aceasta privinta motorrul Fiat TC este mai bun, structura este mai solida, in rest totul se schimba, la fel si la golf. Inca se mai folosesc motorul fiat proiectat in '70 (ex HF intergrale, masini de cupa si altele) E drept ca inca nici eu nu stiu de cae a facut fiat acel motor cu 5 pistoane...cand daja avea un foarte bun motor... |
hexer vrei sa intru pe vwvortex sa iti arat 1.8T duse la 350-400 de cai care merg ziua ca everyday car si in weekends la trackdays? ia du si tu niste munca de cercetare....
|
Quote:
Eu vorbesc de peste 400 de cai iar tu sub 400... Am scris ca ~400 rezizta inca!!! La un motor de 1.8 o crestere de la 400 la 500 de cai inseamna o supraalimentare cu aproape 30% mai mare dacat pana atunci, asta are si cosecinte...presiune/temperatura. Credema, stiu despre ce vorbesc. |
| All times are GMT +2. The time now is 15:04. |
- Copyright 2026 4Tuning