Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Peugeot 306 GTI vs Fiat Bravo HGT vs Golf 4 GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/25956-peugeot-306-gti-vs-fiat-bravo-hgt-vs-golf-4-gti.html)

Andrei80 07-11-07 14:40

Re: Peugeot 306 GTI vs Fiat Bravo HGT vs Golf 4 GTI

Logic, nelogic, da niste site-uri care spun ca are 8,8s si terminam disputa(ce cuvant mare :) )
De preferat sa discutam pe private si postam rezultatul :)

Sebu-VR5 13-11-07 15:20

Quote:

Originally Posted by THX-1 (Post 1143944)
.......urmatoarele motoare au urmat sub sigla GTI:2,3V5-170cp(8,2);1.8T-180cp(7,9s);1.8T-GTI Edition-210cp(7,4s) si chiar 1.9 TDI-150cp(8,6s) dar adevaratul gti este cel de 180cp ;)

Ai uitat sa mentionezi motorul 2.3 V5 - 150 CP. Iar ca sa fiu on-topic, eu aleg GTI fata de celelalte pentru ca este o masina pe care o conduci zi de zi, iar la nevoie te poti baza pe ea intr-o depasire.

Imi place si faptul ca arata ca un TDI stock, ma duce cu gandul la "lupul deghizat" :D

turbojack 18-11-07 14:20

Quote:

Originally Posted by THX-1 (Post 1187345)
Apropo de acc. 0-100 la peugeot....206RC abia prinde suta in 7,4 si are 177cp si este si mai usor!!!,cum iti imaginezi tu ca un 306 care este si mai greu si mai slab poate sa aibe aceleasi performante(sau ma rog,apropiate)??? 206 rc-1059kg 306gti-1190kg

Sa tinem cond si de rapoartele cutiei de viteze care sunt recunoscute la RC ca fiind lungi cat o zi de post.Din discutiile purtate cu posesori am aflat ca un 306GTI "face" oricand un 206RC,marele neajuns fiind cutia de viteze improprie sprinturilor.

Sasha 06-12-07 10:19

Golf IV .

kmkz 10-12-07 11:11

scurt si la obiect 306 GTi

vacaroz 24-12-07 19:14

ce pot spune ... decat ca am fost dezamagit de designul golfului 4 decand a aparut si nici 5 nu ma impresionat la interior. asa ca desi am golf 2 gti eu aleg peugeotul (desi i`mi calc pe orgoliu ca nu pre sunt cu masinile frantzuze

Quote:

Originally Posted by Andrei80 (Post 1186837)
Ma insel eu sau threadul e despre GTi-ul de 150cp(ai citit pagina1?).Ca exista si golf gti editie super limitata, de 210cp, mersi de info(cool car), dar esti cam off. Nu am zis ca e tunat ala, am adus vorba despre golfu lu nea gica pt ca se tot aduce vorba despre golf-uri tunate si ce tunabile sunt.
Cat despre acceleratie, eu am gasit 7,9 secunde, si mi se pare ca si pe prima pagina scrie la fel. Si mi se pare si normal, power/weight e apropiat de cel al gti-edition-ului cu 180cp. Daca ai alte informatii, da si tu o pagina, sa verificam sursele.
Un link cu un comentariu al unuia care a avut golf gti 197cp(chipped) si acum are 306gti
http://www.reviewcentre.com/review191701.html
Alt review, de fapt drivetest (6,7s 0-60mph)http://www.ukcar.com/road_tests/peug...ti-6/index.htm
Si o pagina cu specificatii(aici scrie 7,8s)http://www.carspecsdirectory.com/Peugeot.htm

si mai exista si un V5 de 170 cai. motor de 2300 :) si e chiar foarte reusit

ovydioo 03-01-08 11:21

cuore latino ... asta spune tot. in domeniul auto made in italy e sinonim cu performantza

ionut_cluj 05-01-08 22:48

Quote:

Originally Posted by ovydioo (Post 1272438)
cuore latino ... asta spune tot. in domeniul auto made in italy e sinonim cu performantza

va mai curge multa apa pe somes pana cand unii dintre noi vor auzi de Abarth, de exemplu:)

Hexer 06-01-08 15:08

Cele trei masini din punctul meu de vedere:
-Fiat: nu e rea, dar sunt cateva probleme esetiale cu asta, cea mai mare dupa parerea mea ca au facut un nou motor cand deja aveau una din cele mai buna la dispozitie...are cateva problema cu schimbatorul, nu mari, suspensia nu e de remarcat...in rest, fiecare decide ce vrea.
-Golt: ar fi o tampenia sa cumperi o masina numai din cauza ca are un motor usor tunabil...are o suspensie de 10 ani trecuta...proiectat in '70...Deja golf 3 GTI era un sesec, mai bine nu vorbim despre Golf 4, nimani nu a considerat de a fi un real GTI arice ai face, asta numai din cauza suspensiei spate.
Da, motorul e usor tunabil...pana la o limita!
-Peugeot: are o suspensie foarte buna, are un motor cu istorie mare, una din cele mai bune 2.0 16v. daca nu iti ajunge puterea se poate monta turbo, ca oricum si Golful numai dupa tuning poate sa compara cu asta.

Alegerea mea e 306 GTI pentru motor fiabil si suspensie directa, daca imi trebue mai multi cai sunt ateliare in franta cu experienta.

denver 06-01-08 15:41

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1278289)
Cele trei masini din punctul meu de vedere:
-Fiat: nu e rea, dar sunt cateva probleme esetiale cu asta, cea mai mare dupa parerea mea ca au facut un nou motor cand deja aveau una din cele mai buna la dispozitie...are cateva problema cu schimbatorul, nu mari, suspensia nu e de remarcat...in rest, fiecare decide ce vrea.
-Golt: ar fi o tampenia sa cumperi o masina numai din cauza ca are un motor usor tunabil...are o suspensie de 10 ani trecuta...proiectat in '70...Deja golf 3 GTI era un sesec, mai bine nu vorbim despre Golf 4, nimani nu a considerat de a fi un real GTI arice ai face, asta numai din cauza suspensiei spate.
Da, motorul e usor tunabil...pana la o limita!
-Peugeot: are o suspensie foarte buna, are un motor cu istorie mare, una din cele mai bune 2.0 16v. daca nu iti ajunge puterea se poate monta turbo, ca oricum si Golful numai dupa tuning poate sa compara cu asta.

Alegerea mea e 306 GTI pentru motor fiabil si suspensie directa, daca imi trebue mai multi cai sunt ateliare in franta cu experienta.

zici bine :D dar ai gresit putin la fiat de fapt motorul de fiat are un potential mult mai mare decat cele 2 masinute si este si cel mai bun dintre ele 2.0 20V peugeotul este mai rapid doar pentru ca este mai usor adevarat un motor bun dar incomparabil cu vechiul 2.0 2 axe cu came fiat transmis din generatie in generatie dar mult mai modernizat fiat 131 abarth avea acelas motor doar ca avea mai putin cu un piston :) acest motor a fost transmis si pe lancia delta s4 numai ca era 1.8 central dar era acelas motor apoi pe lancia delta mentionata mai sus de mine ( 6 titluri in ralliu ) apoi pe bravo marea coupe...etc. numai ca are un piston in plus si este mai capabil iar ca tuning fiatul are cel mai mare potential atat performanta cat si aspect zic eu nici peugeotul nu este urat este chiar o masinuta frumusica dar formele din toate cele 3 fiatul are cel mai mare potential duce si 600 de cai acest motor pentru mai mult de atat necesita o conversie la 4x4 :D nu tine fata la atata putere aici specific o chestie mica golful este turbo si are performante mai slabe decat fiat sau peugeot care sunt aspirate hehe

numai bine :D

Hexer 06-01-08 15:51

Quote:

Originally Posted by denver (Post 1278358)
zici bine :D dar ai gresit putin la fiat de fapt motorul de fiat are un potential mult mai mare decat cele 2 masinute si este si cel mai bun dintre ele 2.0 20V peugeotul este mai rapid doar pentru ca este mai usor adevarat un motor bun dar incomparabil cu vechiul 2.0 2 axe cu came fiat transmis din generatie in generatie dar mult mai modernizat fiat 131 abarth avea acelas motor doar ca avea mai putin cu un piston :) acest motor a fost transmis si pe lancia delta s4 numai ca era 1.8 central dar era acelas motor apoi pe lancia delta mentionata mai sus de mine ( 6 titluri in ralliu ) apoi pe bravo marea coupe...etc. numai ca are un piston in plus si este mai capabil iar ca tuning fiatul are cel mai mare potential atat performanta cat si aspect zic eu nici peugeotul nu este urat este chiar o masinuta frumusica dar formele din toate cele 3 fiatul are cel mai mare potential duce si 600 de cai acest motor pentru mai mult de atat necesita o conversie la 4x4 :D nu tine fata la atata putere aici specific o chestie mica golful este turbo si are performante mai slabe decat fiat sau peugeot care sunt aspirate hehe

numai bine :D

Deci vrei sa zici ca blocul din Fiat a aceasi cu cel de la Lancia s4?
Eu stiam ca S4 avea un bloc oarecare, in Delata integrale era pus motorul inbunatatit, vechiul Twin-cam 2.0 si in rest nu erau alte motoare.
Pana acuma nici eu nu am inteles cu a ajuns Fiat sa produca motorul 2.0 cu 5 pistoane cand iun toate modelele atneriaore avea deja un motor perfect de capabil pentru orice aplicare, stiu ca era si turbo din asta la coupe, dar mai mult nuprea.

Motorul din VW are limite, mia mult de 400-450 cai nu suporta pe termen lung chiulasa.
Cel din Peugeot...e greu de spus, inca nu am vazut peste 400 de cai.

denver 06-01-08 16:04

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1278379)
Deci vrei sa zici ca blocul din Fiat a aceasi cu cel de la Lancia s4?
Eu stiam ca S4 avea un bloc oarecare, in Delata integrale era pus motorul inbunatatit, vechiul Twin-cam 2.0 si in rest nu erau alte motoare.
Pana acuma nici eu nu am inteles cu a ajuns Fiat sa produca motorul 2.0 cu 5 pistoane cand iun toate modelele atneriaore avea deja un motor perfect de capabil pentru orice aplicare, stiu ca era si turbo din asta la coupe, dar mai mult nuprea.

Motorul din VW are limite, mia mult de 400-450 cai nu suporta pe termen lung chiulasa.
Cel din Peugeot...e greu de spus, inca nu am vazut peste 400 de cai.

este cel din ralliu transformat in motor pt masini de strada e mult mai cumintit dar este acelas motor numai ca acum are un piston in plus singurul lucru ceea ce mie mi se pare o idee ft buna posibilitate mai mare de tuning mai performant in sine nu consuma exagerat pt puterea lui e adevarat ca si 16V e performant si a castigat atatea ralliuri dar este mai modernizat si inca exista ambele motorizari atat 16V cat si 20V :D este acelas motor perfect 131 delta S4 delta hf toate aveau acelas motor 4 in linie ce te face sa crezi ca un piston in plus strica ?

Hexer 09-01-08 16:41

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1283566)
pe scurt...tu ai avzut ce poate 1.8T de la VAG? ca tot vorbim de modificari....

Poate 1000 de cai...pentru 1-2 secunde...dar dupa apa ei altul...
Nu aia conteaza cat poate, ci cat rezista la o anumita putere motoru respectiv.
Motorul din Golf din cauza chiulasai nu rezista peste 400 de cai in conditi de cursa (nu ma refer la liniute) altfel pana la 500 nu prea ai problema, dar asta in conditia ca mai mult de 10-15 secunde nu mergi la maxim.
In aceasta privinta motorrul Fiat TC este mai bun, structura este mai solida, in rest totul se schimba, la fel si la golf. Inca se mai folosesc motorul fiat proiectat in '70 (ex HF intergrale, masini de cupa si altele)

E drept ca inca nici eu nu stiu de cae a facut fiat acel motor cu 5 pistoane...cand daja avea un foarte bun motor...

bogdan_wrc 09-01-08 18:08

hexer vrei sa intru pe vwvortex sa iti arat 1.8T duse la 350-400 de cai care merg ziua ca everyday car si in weekends la trackdays? ia du si tu niste munca de cercetare....

Hexer 09-01-08 19:52

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1283954)
hexer vrei sa intru pe vwvortex sa iti arat 1.8T duse la 350-400 de cai care merg ziua ca everyday car si in weekends la trackdays? ia du si tu niste munca de cercetare....

Hai sa reluam...ce am scris eu si ce tu.
Eu vorbesc de peste 400 de cai iar tu sub 400...
Am scris ca ~400 rezizta inca!!!

La un motor de 1.8 o crestere de la 400 la 500 de cai inseamna o supraalimentare cu aproape 30% mai mare dacat pana atunci, asta are si cosecinte...presiune/temperatura.
Credema, stiu despre ce vorbesc.

All times are GMT +2. The time now is 15:04.

- Copyright 2026 4Tuning