![]() |
eu unu am .. benzinar dar ma bate gandul sa ma dau pe un diesel ... ink ma mai gandesk
|
masina echipata cu motor diesel (generatie mai noua) mi se pare alegerea omului destept.
diferenta de performanta devine din ce in ce mai mica, mai ales raportata la consum. comparati 330i cu 330d de la BMW, spre exemplu. o diferenta de 0.7s (0-100) si 7km/h la viteza maxima pentru o diferenta de consum mare! am avut ocazia sa merg acum vreo saptamana cu un S320CDI modificat de CARLSSON si pot spune ca aia intr-adevar este alegerea omului inteligent (pentru clasa ei): 0-100 in in sub 7s la un consum de maxim 11-12l de motorina in oras. pana la urma ramane o chestie de gust (... sau idei fixe!) |
1 Attachment(s)
bine punctata faza cu ultima generatie de bmw-uri....pt cine inca nu site ce vrea, un filmulet demonstrativ....poate ma lamureste si pe mine cineva daca vocea de pe fundal se refera la diesel
|
un alt exemplu bun pt a arata diferentele din ce in ce mai mici intre benzina si diesel este BMW 530i si 530d ...diferentele sunt minore!!
|
Re:
Quote:
|
tot mai comparam mere cu pere?
in fine, pt o masina de zi cu zi, pe care-o mai folosesti si la ceva curse merge un td, dar pt. feeling si restu benzina e net superioara. e foarte adevarat ca motorul diesel e mai complex si mai fiabil decat otto asa ca se pot face multe artificii pe un diesel. orcum, sa nu uitam ce se-ntampla daca punem turbo la benzina - mergem o data/sapt. cu masina dar stim ca mergem. :D |
o singura problema are Dieselul ... nu renteaza ... si asta e singurul argument pro ,ca e mai ieftin.Dar pretul initial e cu destul peste unu' pe benzina cu performante similare.Pretul motorinei e apropiat de cel al benzinei si o sa mai creasca iar consumul nu e cu mult mai mic.Pana cand recuperezi banii pe care i-ai dat in plus iti iei alta masina.Asa ca luati-va voi S si seria 7 diesel ... cine isi permite un S ar trebui sa isi permita si sa-l intretina .... decat daca l-a furat
|
mama mia Sebastiane :\"> ( nu-mi vine sa cred ce ai zis , in caz ca ai zis tu ) stai sa dau o fuga la topic sa vad despre ce va certati , in orike caz nu vad legatura copierii postului in benz contra diesel , deci iara offtopic
|
Asta am gasit pe un site, comparatie intre motoare diesel si benzinare.
Cred ca iese diesel-ul invingator la unele caracteristici. Quote:
|
Frate benzina ramane benzina ! Asta e un lucru clar ! Dai un ban da stai in fatza :)))))))))))
|
Re:
Quote:
|
motorul diesel e facut pt camioane pt care are puterea maxima si cuplul la turatii joase...
s-au dat 2 prieteni de ai mei la o liniutza... un BMW 520d (150 cp) si o Honda Accord '92 2.0i (130 cp) si BMW a luat-o destul de urat.. cu toate ca avea 20 cp in plus.. si sofer experimentat |
Re:
Quote:
|
Eu unul prefer benzina oricand fata de diesel. Poate mi-as luat diesel dak as merge zi de zi cu masina si asa s-ar merita diferenta de pret dar tinand cont k o sa intram in UE in curand si preturile se vor alinia nu mai merita mai deloc motorina. Sa nu mai spun k toate taxele si reviziile costa mai mult la un diesel.
|
Si pe langa faptul ca reviziile costa scump la un diesel, mai e si faptul ca se fac mult mai des din 7500 in 7500 de km fatza de 15 la benzinar. Wright?
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:32. |
- Copyright 2026 4Tuning