Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BENZINA vs DIESEL (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2552-benzina-vs-diesel.html)

Psycho 05-05-05 00:21

eu unu am .. benzinar dar ma bate gandul sa ma dau pe un diesel ... ink ma mai gandesk

teddy 05-05-05 00:39

masina echipata cu motor diesel (generatie mai noua) mi se pare alegerea omului destept.
diferenta de performanta devine din ce in ce mai mica, mai ales raportata la consum. comparati 330i cu 330d de la BMW, spre exemplu. o diferenta de 0.7s (0-100) si 7km/h la viteza maxima pentru o diferenta de consum mare!
am avut ocazia sa merg acum vreo saptamana cu un S320CDI modificat de CARLSSON si pot spune ca aia intr-adevar este alegerea omului inteligent (pentru clasa ei): 0-100 in in sub 7s la un consum de maxim 11-12l de motorina in oras.
pana la urma ramane o chestie de gust (... sau idei fixe!)

ozzy 05-05-05 12:32

1 Attachment(s)
bine punctata faza cu ultima generatie de bmw-uri....pt cine inca nu site ce vrea, un filmulet demonstrativ....poate ma lamureste si pe mine cineva daca vocea de pe fundal se refera la diesel

blowwind 05-05-05 14:32

un alt exemplu bun pt a arata diferentele din ce in ce mai mici intre benzina si diesel este BMW 530i si 530d ...diferentele sunt minore!!

sil4tuning 18-05-05 05:39

Re:

Quote:

Originally Posted by \"blowwind\"
un alt exemplu bun pt a arata diferentele din ce in ce mai mici intre benzina si diesel este BMW 530i si 530d ...diferentele sunt minore!!

bine tuuuuu ..... ai dreptate , dar nu uita cate pers de aici isi pot permite un diesel performant :?: :)

tre 19-05-05 00:28

tot mai comparam mere cu pere?

in fine, pt o masina de zi cu zi, pe care-o mai folosesti si la ceva curse merge un td, dar pt. feeling si restu benzina e net superioara. e foarte adevarat ca motorul diesel e mai complex si mai fiabil decat otto asa ca se pot face multe artificii pe un diesel. orcum, sa nu uitam ce se-ntampla daca punem turbo la benzina - mergem o data/sapt. cu masina dar stim ca mergem. :D

darcu 21-05-05 12:41

o singura problema are Dieselul ... nu renteaza ... si asta e singurul argument pro ,ca e mai ieftin.Dar pretul initial e cu destul peste unu' pe benzina cu performante similare.Pretul motorinei e apropiat de cel al benzinei si o sa mai creasca iar consumul nu e cu mult mai mic.Pana cand recuperezi banii pe care i-ai dat in plus iti iei alta masina.Asa ca luati-va voi S si seria 7 diesel ... cine isi permite un S ar trebui sa isi permita si sa-l intretina .... decat daca l-a furat

sil4tuning 21-05-05 17:29

mama mia Sebastiane :\"> ( nu-mi vine sa cred ce ai zis , in caz ca ai zis tu ) stai sa dau o fuga la topic sa vad despre ce va certati , in orike caz nu vad legatura copierii postului in benz contra diesel , deci iara offtopic

luca 28-05-05 22:01

Asta am gasit pe un site, comparatie intre motoare diesel si benzinare.
Cred ca iese diesel-ul invingator la unele caracteristici.

Quote:

Advantages and disadvantages versus spark-ignition engines
Diesel engines are more efficient than gasoline/petrol engines of the same power (by approx. 15%), resulting in lower fuel consumption.
Diesel engines are more massive than gasoline/petrol engines of the same power because of the heavier construction required to withstand the higher combustion pressures needed for ignition. Yet it is this same build quality that has allowed some enthusiasts to acquire significant power increases with turbocharged engines through fairly simple and inexpensive modifications. A gasoline engine of similar size cannot output a comparable power increase without extensive alterations because the stock components would not be able to withstand the higher stresses placed upon them. Since a diesel engine is already built to withstand higher levels of stress, it makes an ideal candidate for performance tuning with little expense.
The addition of a turbocharger or supercharger to the engine greatly assists in increasing fuel economy and power output. The higher compression ratio allows a diesel engine to be more efficient than a comparable spark ignition engine, although the calorific value of the fuel is slightly lower at 45.3 megajoules/kilogram to gasoline at 45.8 megajoules/kilogram. The increased fuel economy of the diesel over the petrol engine means that the diesel produces less carbon dioxide (CO2) per unit distance. The recent development of biofuel alternatives to fossil fuels has unleashed the ability to produce a net-sum of zero emissions of CO2, as it is re-absorbed into plants and then comes full circle, being used to produce the fuel.
Diesel engines can produce black soot from their exhaust. This consists of unburned carbon compounds. Modern diesel engines catch the soot in a particle filter, which when saturated is automatically regenerated by burning the particles. Other problems associated with the exhaust gases (nitrogen oxide, sulfurous fumes) can be mitigated with further investment and equipment.
The lack of an electrical ignition system greatly improves the reliability. The high durability of a diesel engine is also due to its overbuilt nature (see above) as well as the diesel's combustion cycle, which creates less-violent changes in pressure when compared to a spark-ignition engine. Unfortunately, due to the greater compression force required and the increased weight of the stronger components, starting a diesel engine is a harder task. More torque is required to push the engine through compression.
Either an electrical starter or an air start system is used to start the engine turning. On large engines, pre-lubrication and slow turning of an engine, as well as heating, are required to minimize the possibility of damaging the engine during initial start-up and running. Some smaller military diesels are started with an explosive cartridge that provides the extra power required to get the machine turning.
[edit]

Automobile racing
Although the weight and lower output of a diesel engine tend to keep them away from automotive racing applications, there are many diesels being raced in classes that call for them, mainly in truck racing, as well in types of racing where these drawbacks are less severe, such as land speed record racing. Diesel engined dragsters even exist, despite the diesel's drawbacks being central to performance in this sport. In 1952, Cummins Diesel won the pole at the Indianapolis 500 race with a supercharged 3 liter diesel car, relying on torque and fuel efficiency to overcome weight and low peak power, and led most of the race until the badly situated air intake of the car swallowed enough debris from the track to disable the car.

zguby 24-06-05 15:19

Frate benzina ramane benzina ! Asta e un lucru clar ! Dai un ban da stai in fatza :)))))))))))

sil4tuning 24-06-05 16:40

Re:

Quote:

Originally Posted by \"zguby\"
Frate benzina ramane benzina ! Asta e un lucru clar ! Dai un ban da stai in fatza :)))))))))))

din contra pretul de achizitie al unei masini cu motor pe benzina este mai ieftin decat unu diesel . daca te referi la pretul benzinei ca dai mai mult pe ea asa da decat pe consumul unui diesel

XoRRo 24-06-05 19:46

motorul diesel e facut pt camioane pt care are puterea maxima si cuplul la turatii joase...

s-au dat 2 prieteni de ai mei la o liniutza... un BMW 520d (150 cp) si o Honda Accord '92 2.0i (130 cp) si BMW a luat-o destul de urat.. cu toate ca avea 20 cp in plus.. si sofer experimentat

zguby 25-06-05 18:28

Re:

Quote:

Originally Posted by \"XoRRo\"
motorul diesel e facut pt camioane pt care are puterea maxima si cuplul la turatii joase...

s-au dat 2 prieteni de ai mei la o liniutza... un BMW 520d (150 cp) si o Honda Accord '92 2.0i (130 cp) si BMW a luat-o destul de urat.. cu toate ca avea 20 cp in plus.. si sofer experimentat

Da frate, da depinde mult si de greutatea masinii oricum benzina e benzina asta e un lucru cert , cel mai bine e o liniutza cu 2 masini identice una pe benzina si una diesel si sa aiba aceeasi putere, sau ma rog aproape.... nu ?

RollerMAN 26-06-05 13:46

Eu unul prefer benzina oricand fata de diesel. Poate mi-as luat diesel dak as merge zi de zi cu masina si asa s-ar merita diferenta de pret dar tinand cont k o sa intram in UE in curand si preturile se vor alinia nu mai merita mai deloc motorina. Sa nu mai spun k toate taxele si reviziile costa mai mult la un diesel.

zguby 26-06-05 13:59

Si pe langa faptul ca reviziile costa scump la un diesel, mai e si faptul ca se fac mult mai des din 7500 in 7500 de km fatza de 15 la benzinar. Wright?

All times are GMT +2. The time now is 09:32.

- Copyright 2026 4Tuning