Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ? (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/227-turbo-charger-masina-vreti-puneti.html)

AR33COP 07-08-06 22:58

Re: Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ?

sper sa am norocu asta.ca sa ma duc pina in germania ma rupe la consum si ramin fara bani de service.

alexandru, sfat 07-08-06 23:03

boostul este masiv controlat electronic de ecu pentru a da acel interval de cuplu, asa ca un boost controler nu ar face nimic altceva decat sa incurce toata treaba. turbine mai mari se gasesc si iti putem aduce, dar pentru a fi schimbate trebuie scos motorul si nu cred ca vrei sa o apucipe acel drum. boostul il mai poti creste cu urmatorul chip, peste al tau (tu ai prima varianta, ai zis) care rescrie si harta de injectie pentru a compensa cu benzina.
vezi ca se poate reprograma si cutia la mtm pentru a o face un pic mai vioaie.
oricum daca ar fi sa schimbi turbinele, ar trebui si un alt soft si mtm decomprima motorul pentru noul boost.

EVOLUTION8 07-08-06 23:06

De ce sa decomprime motorul ??
Pune turbine mai mari de aici un cuplu mai mare la acelasi boost, si cum am mai spus o crestere de 0,2-0,3 bari.

AR33COP 07-08-06 23:08

prea complicat si mai ales cind aud de dat afara motoru incep sa ma razgindesc.deci formula cea mai simpla ar mai fi inca un cip?mai e o problema.nu stiu cit tine cutia ca si-asa mi se pare ca n-o sa aiba viata lunga.mi se pare cam tare motoru pt cutie.gresesc?

EVOLUTION8 07-08-06 23:12

Nu gresesti.Cuplul mare dauneaza cutiei,diferentzialelor,ambreiajului.
Ar fii bun un boost controler electronic care sa iti permita sa ii dai presiune mare doar cand ai nevoie in rest sa mergi cu presiunea de fabrica.

AR33COP 07-08-06 23:17

deci de aia mi se aude un zgomot ciuda la motor cind ii dau forja?am inteles ca ar fi ceva convertizor dintre motor si cutia de viteze?
P.S. cuplul e undeva pe la 620 nm.ajunge.

alexandru, sfat 07-08-06 23:18

cutia inghite pana la 770 nm (date mtm).
motorul il decomprima pentru simplu motiv ca cine cumpara masina cu vrea sa ramana in drum pentru ca detoneaza. masina merge si asa la boost mare 1.31 bari de fabrica, cu primul chip la peste 1.5. daca schimbi turbinele si il mai cresti, ajungi la un echivalent de aproape 2 - 2,1 bari care deja s-ar putea sa inceapa sa detoneze la compresia de serie a motorului.
nu e o masina ieftina, care poti sa o rupi in mijlocul drumului. nu se face asa ceva...
degeaba pui pe rs6 boost controler manual sau electronic, nu e ok. harta de avans si injectie este corelata cu boostul care este incris in chip si sustinut de acesta. dc il cresti il scoti din parametrii. nu inseamna ca nu merge, dar va merge la limita si se va baza f mult pe senzorul de detonare. nu cred ca cineva o sa puna numai benzina de 100 ocatane intr-o masina care consuma 30 litrii / suta km numai ca sa urce cu 0,2 bari presiunea.

EVOLUTION8 07-08-06 23:20

Am referam la presiunea de fabrica.

AR33COP 07-08-06 23:23

Quote:

Originally Posted by alexandru, sfat
cutia inghite pana la 770 nm (date mtm).
motorul il decomprima pentru simplu motiv ca cine cumpara masina cu vrea sa ramana in drum pentru ca detoneaza. masina merge si asa la boost mare 1.31 bari de fabrica, cu primul chip la peste 1.5. daca schimbi turbinele si il mai cresti, ajungi la un echivalent de aproape 2 - 2,1 bari care deja s-ar putea sa inceapa sa detoneze la compresia de serie a motorului.
nu e o masina ieftina, care poti sa o rupi in mijlocul drumului. nu se face asa ceva...
degeaba pui pe rs6 boost controler manual sau electronic, nu e ok. harta de avans si injectie este corelata cu boostul care este incris in chip si sustinut de acesta. dc il cresti il scoti din parametrii. nu inseamna ca nu merge, dar va merge la limita si se va baza f mult pe senzorul de detonare. nu cred ca cineva o sa puna numai benzina de 100 ocatane intr-o masina care consuma 30 litrii / suta km numai ca sa urce cu 0,2 bari presiunea.

bun.aici ii cam chineza pt mine.simplu si la obiect.cam cipul e solutia?sau alta solutie dar fara motoare date jos si alte minuni complicate.ca totusi vorba lu alex.e cam scumpa masina si nu mi-as dori sa ramin cu ea pe drumuri.

alexandru, sfat 07-08-06 23:34

daca vrei neaparat sa cresti boostul, da, un alt chip e singura solutie fiabila. in schimb daca vrei niste cp in plus, solutia convenabila e o evacuare "turbo back" din care sigur scoti ceva cp buni.
ce s-ar mai putea face pe motor, a cam fost facut de uzina... iar restul implica scoaterea lui din masina.

AR33COP 07-08-06 23:43

turbo-back inseamna ceva turbo atasat la toba?am vazut o imagine aici pe 4 tuning cu asa ceva cred.

alexandru, sfat 07-08-06 23:44

nu, evacuare "turbo back" inseamna schimbat totul in materie de esapament de la turbo pana la bara spate

AR33COP 07-08-06 23:57

deci tot implica ceva modificari.din toba finala nu reusesc nimic?
si un turbo back cam ce inseamna in materie de durata si bani?

alexandru, sfat 08-08-06 00:14

cam 4 - 5 zile si undeva la 2300 - 2500 euro. aici intra doua downpipe-uri (coborari turbine), 2 racorduri flexibile, 2 catalisatoare curse, 2 trasee de evacuare pana in spate, 2 tobe finale. totul este inox 304. daca vrei treci maine pe la noi (nu neaparat pentru asta). e tarziu acum... ma culc

AR33COP 08-08-06 00:15

ok.atunci pe miine probabil.

All times are GMT +2. The time now is 14:27.

- Copyright 2026 4Tuning