![]() |
Re: Sport-Sedanuri de lux :2006 BMW 330i vs 2006 Lexus IS 350 vs 2006 Mercedes C350 Sport
A si aporpo amice Race, Honda face niste motoare excelente, pana si eu un non-fan al masinilor japoneze recunosc asta, iar TL-ul care pe piata din SUA e cunoscut ca rivalul seriei 3 se descurca foarte bine cu 286CP dintr-un 3.5l V6.
|
Re: Sport-Sedanuri de lux :2006 BMW 330i vs 2006 Lexus IS 350 vs 2006 Mercedes C350 Sport
Quote:
|
Quote:
Nu inteleg insa de ce incerci sa ma faci si pe mine sa gandesc la fel ca tine? doar nu suntem clone.... |
Quote:
pt altu castigatoru e MB-ul s.a.m.d.......fiecare cu preferata lui.... eu n-am incercat sa conving pe nimeni ce sa le placa.... |
Quote:
Un articol mai detaliat aici: http://www.seatcupra.net/knowledge_b...nd_torque.html Dupa cate imi aduc aminte, un fan BMW a spus cam acelasi lucru aici pe forum; raspunsurile pe care le-a primit dupa aceea variau de la "idiot clinic" pana la "prostie crunta" :p ~Nautilus |
Quote:
Quote:
|
Japonia = Lider mondial in calitate, Quality = Customer satisfaction, Lexus = Japonia. De ce Lexus si nu BMW = https://www.youtube.com/watch?v=LXDQS...elated&search=
|
Iar revenim la studiile astea?
Pimp lex nu incerc sa impun nimnui sa gandeasca ce gandesc eu, dar spun doar ca seria 3 e cea mai buna in clasa sa si punt. In general testele au spus si au confirmat aceasta concluzie. Puteti sa preferatice vreti, probabil ca si eu m-as gandi muult si bine la o 159, ca arata demential dar............... |
Din acelasi articol, destul de documentat si corect dupa parerea mea, mai aflam si ca un motor de turatie, pe benzina, cu o curba de putere si una de cuplu mai buna, e mai eficient decat unul de cilindree mare dar cu o plaja de turatii mai redusa. Acelasi fan BMW mai spunea si ceva in genul asta, lucru care a fost tratat drept o gluma foarte reusita... ;)
~Nautilus |
Quote:
Quote:
Sa fim seriosi ! Articolul ala e o explicatie "babeasca" si nimic mai mult. Quote:
Quote:
Vad ca teoria,desi simpla,e greu de inteles.Ramane realitatea,care in cazul de fata spune ca un C350 e mai rapid decat un 330i (si repet,e mai greu Mercedes-ul). Parerea mea Nautilus e ca vrei sa faci pe desteptul fara un scop anume.Banuiesc ca stii destul de bine ce inseamna curba de putere,avand masina turbo. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Curba de putere si cea de cuplu, la motoarele moderne, sunt folosite intens ca mijloc de publicitate,mai ales cand un producator se lauda cu "cuplu constant de la x la y rpm" sau cu "puterea maxima la z rpm". Adevarul e ca fabricantii au incercat pe cat posibil, prin setarile alimentarii, aprinderii, distributiei variabile, presiunii turbo etc sa faca motoarele cat mai docile cu putinta, ca sa nu-l surprinda pe un sofer incepator si sa-l faca sa se piarda cu firea; putere care urca progresiv odata cu turatia, cuplu mic si constant etc care, in practica, nu fac nici o branza in privinta acceleratiilor. (Cine n-a incercat n-are cum sa stie). Graficul de putere si cuplu al unui motor cu Valvetronic arata mai bine decat al multor motoare cu turbo Asteptam comentariile acide din vocabularul care incepe cu "idiot clinic" si se sfarseste cu "prostie crunta" :D ~Nautilus |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Cum username-ul meu nu e Nautilus,si nu am o placere deosebita sa scriu pe langa subiect doar de dragul de a scrie,ramane CTR de 200 CP si a doua masina va fi un Pontiac Grand Prix GT 3.8 V6 (OHV,evident) de 200 CP.Doua motoare de aceeasi putere maxima,unul turat,altul cu cilindree mai mare si mai multi cilindri.CTR are 4,76,Pontiac are 3,29,ceea ce duce la un raport de ~1,45,destul de apropiat de 1,5,desi raportul intre turatiile maxime e mai mic.Daca luam in considerare si rapoartele cutiei de viteze (tine cont ca eu am presupus ca se schimba doar raportul final,ceea ce nu prea e cazul in realitate),raportul rapoartelor totale in ultima treapta e putin peste 1,5. Quote:
Quote:
Care sunt acele "multe" motoare turbo cu curbe de putere mai proaste ? Quote:
|
Quote:
http://www.bmwworld.com/technology/vanos.htm http://www.bmwworld.com/models/m3f.htm http://www.bmwworld.com/technology/valvetronic.htm Si motivul pt care Valvetronicul nu este pe motoarele M |
Quote:
2. Daca nu te interesa nu scriai :) 3. Copiii de 10 ani au obiceiul de a studia date tehnice in Auto Catalog sau carfolio.com si sa converseze in stilul "X are 350 CP si Y are 400 CP, Y trebuie sa fuga mult mai bine". Ceea ce multi copii de 10 ani n-au aflat inca este ca uneori un sedan cu greutatea unui camion, cutie automata si o putere nominala deloc impresionanta poate sa intreaca pe circuit un supercar contemporan cu el, din motive obiective... Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
~Nautilus |
V-ati incins, acelasi race cu al sau C350 care e deja........
Pur si simplu ati luat-o la goana din discutia de baza a acestui topic. mare pacat, devenea interesanta. Bai Race, ai o problema si vad ca tie greu sa treci peste ea, in visele tale C350 cica e mai bun, mai frumos i mai despept ca un 330i, din nefericire esti contrazis clar de muuulta lume care a testat si a catalogat ambele masini, sper ca nu o sa ramai orbit de subiectivism si o sa vezi adevarul. Apropo mai Race, 159 da de banuit, nu e chiar asa proasta cum zici tu nici pe departe, problema ta e ca ai niste complexe care te apasa. |
| All times are GMT +2. The time now is 11:55. |
- Copyright 2026 4Tuning