Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Curse de Accelerare - Liniute (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute.html)
-   -   Duminica 14 MAI - CURSA LEGALA la Tg Jiu soldata cu o persoana decedata (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute/17431-duminica-14-cursa-legala-tg-jiu-soldata-persoana-decedata.html)

Ursu-=X-Team=- 18-05-06 15:18

Re: Duminica 14 MAI - CURSA LEGALA la Tg Jiu soldata cu o persoana decedata

Quote:

Originally Posted by D_M_X
aici se vede clart ca shoferu a gafat rau de tot..nu are nici o treaba cu volanu

Sa lasam astea la deoparte Adi. Ca se putea intampla oricui. Am mai spus si ma repet. se putea evita acest accident.Chiar daca intra ala in copac. Unii darama copaci.. altii darama stalpi. Se vedea ca si ala cu stalpu nu avea nici o treaba cu volanu:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

alintatoc 18-05-06 15:29

Quote:

Originally Posted by TuningBoy
tu si ca altii nu intelegeti o chestie! de unde stii tu care e bun la volan si de unde stii care nu e? deci e imposibil ca pe unii sa-i lase si pe altii nu..toti care au luat carnetul sunt vazuti egali, l=au luat pt ca au fost capabili nu?(chiar daca unii pe ochi frumosi) important e ca nu se poate interzice sa lase toti dobitocii la volan pt ca nu stie care e dobitoc... ganditi draq cand scrieti... sunt si buni si f buni care gresesc ,cand vine ceasul nu mai conteaza absolut nimic

Nu vreau sa te dezamagesc cand spun urmatorul lucru: soferii cu putina experienta nu trebuie lasati sa se inscrie in asemenea curse.
Cred ca tu ar trebui sa gandesti ce scrii pentru ca o sa-ti dau un exemplu oarecum asemanator, speram ca o sa intelegi :

Ex : Cand vrei sa testezi o masina sport, majoritatea firmelor iti cer 2-5 ani experienta pentru a te lasa sa testezi acea masina. Asta nu inseamna ca nu este posibil ca unu care are carnetul de 10 ani sa faca accident ci pur si simplu isi iau o masura de prevedere. Chestia cu anii de experienta s-a intamplat unui amic care a vrut sa testeze un Cooper S acum cativa ani si cei de acolo i-au spus clar ca nu poate pentru ca nu are carnetul de 5 ani. Asta este o masura de siguranta in plus. In general soferii tineri sunt mai hazardati si sunt mult mai mult predispusi pentru "fite".

Consider ca daca si la noi, la curse legale,ilegale,orice curse vrei tu, ar exista niste criterii mai bine definite atunci totul ar decurge mult mai bine. Dar cum la noi regulile sunt scrise doar pe hartie, nu se pun si in aplicatie atunci evenimente din acestea tragice probabil ca se vor mai intampla.

Zi buna.

Mustang 18-05-06 16:12

abea dupa 10 ani am vazut si eu inregistrarea:
haideti sa ne gandim mai bine ...
1. salvarea ar fi trebuit sa fie prezenta indiferent ca se incepuse sau nu concursul
2. zona de manevrare pt indemanare era prea mica (din ce am vazut eu)
3. degeaba se da vina pe sofer...nu puteti judeca de pe margine...probabil daca ati fi si voi la volan si vi s-ar intampla acelasi lucru, v-ati speria si v-ati pierde

nu vi s-a intamplat (unora) in momentul cand traversati strada sa incremeniti pur si simplu cand un idiot vine cu 100 la ora si se indreapta fix spre voi ???
va spun eu ... ne dam viteji...dom'ne daca eram in locul aluia faceam asa si asa ... si la la la ... nu stii cum reactionezi cand te sperii !

Spark 18-05-06 16:26

juana_man ..
condditiile de pe la noi nu sunt asemanatoare ?
bulevardu` transilvania ... ca acolo se tzin toate evenimentele auto ...
2 benzi pe sens ... si intre public si concurenti .. doar o panglica galbena si o bordura ? fie ca e cursa de indemanare fie ca e de viteza ...

Race 18-05-06 16:43

Nu inteleg absolut deloc de ce considerati ca are soferul vreo vina.El s-a inscris intr-o competitie legala.COMPETITIE inseamna sa mearga cat mai repede,fara "limita evitarii oricarui pericol".LEGALA inseamna ca are dreptul dat de autoritati sa faca ce am zis mai sus.Acea cursa are cel putin toretic aprobari de la politie,care la fel de teoretic trebuiau sa se gandeasca la norme de siguranta.De exemplu:strada are 4 benzi de cate 3m latime,deci 12m latime totala (poate mai mult,dar nu cu mult).O masina mica-compacta are nevoie de 10-11 metri pentru o intoarcere completa CU VITEZA FOARTE MICA.Cam stupid sa lasi spectatorii asa aproape,n-ati crede ? Oricum banuiesc ca aprobarile s-au obtinut pe pile/spaga...

Alta chestie:filmuletul e cam prost,dar mie imi lasa impresia ca roata din stanga fata se invarte in gol la intrarea in curba.Toti cei care ati zis ca soferul e prost si aveti masini cu tractiune fata cu diferential deschis incercati sa luati o curba in treapta 1 la 3.500+ RPM si apoi calcati-o in blana cand aveti rotile bracate.O sa vedeti cat de "usor" e de controlat apoi masina intre virarea din cuplu si derapajul rotii interioare...E adevarat ca un sofer mai experimentat se asteapta la asta si probabil nu ajunge acolo...dar nimeni nu s-a nascut invatat.E totusi concurs pentru amatori,nu profesionisti.E simplu sa vorbesti cand te uiti la un filmulet de 10 ori si altfel cand esti la volan si ai 2 secunde sa-ti dai seama ce se intampla,sa-ti dai seama ce trebuie sa faci,si sa mai si faci asta.

dinodish 18-05-06 17:22

Parerea mea ... In primul rand singurul vinovat pentru accidentarea femeii este chiar femeia insasi,in plus se baga si in fata la copac foarte aproape de carosabil si chiar la iesirea din un jalon ... Putea la fel de bine sa stea dupa copac si accidentul nu se intampla,desigur toti vor sa fie gura-casa chiar pe capota masinii daca se poate(ironizez). O vina are si organizatorul deoarcece a organizat o cursa de AMATORI intr-un loc nu prea in stare de asa ceva ... Cat cu salvarea ... e drept ce-i drept ca trebuia sa fie acolo. Parerea mea ca soferul nu are nici o vina,in primul rand era amator poate chiar nici nu se uscase cerneala pe carnetul lui ,ca dovada luam ca a apasat acceleratia in loc de frana sau ca s-a blocat complet si nu a tras macar de volan sau frana de mana...Eu nici macar nu am carnetul inca (16 ani) si am condus golful lui fratemio si mi-a sarit o caprioara in fata ,dar macar am avut reflexul de a trage de volan si fratemio de a trage frana de mana,cu toate ca mai era mai putin de un metru pana sa fie caprioara pe capota(aveam vreo 40-50 la ora). Ma rog,parerea mea ca la o cursa de amatori se trebuiau luate masuri speciale si femeia a fost pe risc propriu stiind ca este concurs de amatori si fiind aproape cu nasul pe carosabil.

Eugen_TL 18-05-06 17:59

Quote:

Originally Posted by alintatoc
Nu vreau sa te dezamagesc cand spun urmatorul lucru: soferii cu putina experienta nu trebuie lasati sa se inscrie in asemenea curse.
Cred ca tu ar trebui sa gandesti ce scrii pentru ca o sa-ti dau un exemplu oarecum asemanator, speram ca o sa intelegi :

Ex : Cand vrei sa testezi o masina sport, majoritatea firmelor iti cer 2-5 ani experienta pentru a te lasa sa testezi acea masina. Asta nu inseamna ca nu este posibil ca unu care are carnetul de 10 ani sa faca accident ci pur si simplu isi iau o masura de prevedere. Chestia cu anii de experienta s-a intamplat unui amic care a vrut sa testeze un Cooper S acum cativa ani si cei de acolo i-au spus clar ca nu poate pentru ca nu are carnetul de 5 ani. Asta este o masura de siguranta in plus. In general soferii tineri sunt mai hazardati si sunt mult mai mult predispusi pentru "fite".

Consider ca daca si la noi, la curse legale,ilegale,orice curse vrei tu, ar exista niste criterii mai bine definite atunci totul ar decurge mult mai bine. Dar cum la noi regulile sunt scrise doar pe hartie, nu se pun si in aplicatie atunci evenimente din acestea tragice probabil ca se vor mai intampla.

Zi buna.

fiecare are dreptate intr-o oarecare masura...dar experienta nu sta in anii de cand ai tu carnet,ci in cati km ai facut mai degraba! degeaba ala are carnet de 5 ani daca nu a condus decat de 5 ori(sa stii ca exista cazuri destule)...unul cu carnet de 8luni daca merge f des se poate descurca mult mai bine decat unul care se suie la volan din an in pasti... deci sa introduca ceva de genu "daca n-ai 2 ani de cand ai luat carnetul nu ai voie sa participi " e total aiurea,dar intradevar ar fi o solutie pt ca sunt destui pusti cum le zici tu cu fitze care vor sa se arate... treaba e cu dus si intors! cea mai buna solutie ar fi sa existe cat mai multa siguranta din partea organizatorilo(ex parapeti,cauciucuri...publicul la o distanta mai mare si sa fie intr-o zona deschisa pt a se putea feri in caz de ceva...)

alintatoc 18-05-06 19:14

Quote:

Originally Posted by TuningBoy
fiecare are dreptate intr-o oarecare masura...dar experienta nu sta in anii de cand ai tu carnet,ci in cati km ai facut mai degraba! degeaba ala are carnet de 5 ani daca nu a condus decat de 5 ori(sa stii ca exista cazuri destule)...unul cu carnet de 8luni daca merge f des se poate descurca mult mai bine decat unul care se suie la volan din an in pasti... deci sa introduca ceva de genu "daca n-ai 2 ani de cand ai luat carnetul nu ai voie sa participi " e total aiurea,dar intradevar ar fi o solutie pt ca sunt destui pusti cum le zici tu cu fitze care vor sa se arate... treaba e cu dus si intors! cea mai buna solutie ar fi sa existe cat mai multa siguranta din partea organizatorilo(ex parapeti,cauciucuri...publicul la o distanta mai mare si sa fie intr-o zona deschisa pt a se putea feri in caz de ceva...)

Dupa cum am si spus, nu inseamna neaparat ca este o selectie intemeiata aceeia cu anii de experienta, dar este o masura. Normal ca unul care are carnet de 10 ani si a condus de 10 ori nu inseamna ca este pregatit dar asta sunt riscuri pe care si le asuma firma respectiva.
Cea mai mare problema este organizarea in Romania, din pacate in asemenea cazuri origanizatorii sunt cei imaturi si din cauza aceasta sufera oameni nevinovati.
Si apropo de limita de varsta, cred ca orice lucru are o limita, deci da,sunt de acord cu introducerea unei limite de varsta, poate nu ar ajuta neaparat dar ar fi o masura de precautie in plus.

basy 18-05-06 20:39

Quote:

Originally Posted by Hondarul
Corect... dar macar sa scadem pericolul de la cursele noastre putem face. Am fost la Buzau, aceeasi problema. La mare anul trecut la fel... la targu jiu se pare ca la fel. Daca se stie ca lumea sare ca iepurii, cine trebuie sa ia masuri ? Nu organizatorul ? Eu vreau doar sa arat ca trebuie sa se faca ceva. Care ar fi solutia ? Tribune. Si biletul sa nu mai fie 5 lei, sa fie 10.

Eu unu nu stiu daca chiar este asta cea mai buna solutie, mai ales la cursele de indemanare. Este foarte periculos cu tribunele daca nu sunt garduri de beton. De acord?

basy 18-05-06 20:55

Quote:

Imi pare rau sa spun asta, dar asa se poate intampla cand in primul rand organizarea este "made in Romania" si in al doilea rand cand lasi toti nestiutorii sa se inscrie la curse legale.
Asta este marea greaseala dupa parerea mea : nu trebuie lasati toti incapabilii la volan, oricum sunt pline strazile de ei, de ce mai este nevoie de ei si la curse cand ei nu pot merge ca lumea pe o strada in oras.
Zi buna.

Nu cred ca e bine sa bagi toti organizatorii in aceiasi oala. Nu crezi? Este vorba de incidente in sine, nu e vorba de organizator. Sunt incidente care chiar si cu garduri nu le poti evita, vezi accidentul de la Craiova din toamna unde chiar nu s-a putut face nimik chiar si cu garduri.

SirNenea 18-05-06 21:05

eu cred ca cel mai bine ar fi daca ar participa doar cei ce fac parte dintr-un club si de acolo doar cei mai buni poate suna un pic ciudat dar cei care fac parte dintr-un club zic eu ca au o experienta mult mai mare in acest domeniu

SirNenea 18-05-06 21:08

sau o alta idee ar fi sa existe ca un fel de calificari cu o zi sau doua inainte de concurs in care concurentii sa se obijnuiasca cu traseul dar fara spectatori si in plus ridicarea pretului la biletul de intrare pt vizitatori
p.s. stiu ca e mai greu de facut ce am zis eu acum si ma refer la partea cu calificarile dar poate fi si asta o optiune mai ales la cele de indemanare

basy 18-05-06 21:16

Quote:

Zi buna.

Propune o varianta prin care sa iti dai seama daca e apt sa conduca sau daca are experienta necesara. Nu ai organizat curse ca sa stii ce presupune asta. Sunt persoane cu permis de cateva zile care au mai condus inainte si care merg mai bine si decat unii ''piloti''.

Spark 18-05-06 21:17

da` faze e ... ca atunci erau calificarile ... sau asa ceva ..
nu era concursu` propriu zis ... doar incalzirea ...
cel putin asa am citit in ceva posturi mai devreme ...

basy 18-05-06 21:18

Quote:

Originally Posted by SirNenea
sau o alta idee ar fi sa existe ca un fel de calificari cu o zi sau doua inainte de concurs in care concurentii sa se obijnuiasca cu traseul dar fara spectatori si in plus ridicarea pretului la biletul de intrare pt vizitatori
p.s. stiu ca e mai greu de facut ce am zis eu acum si ma refer la partea cu calificarile dar poate fi si asta o optiune mai ales la cele de indemanare
Ceea ce spui nu prea e posibil. Ai organizat curse deci stii ce inseamna. Asta ar insemna ca oameni ca SGMul sa nu poata participa. Ce zici e corect?

Nu cred ca e o idee viabila intrucat aeroportul costa f mult si daca este o strada principala clar nu cred ca ti-ar da nimeni aprobare pentru asa ceva.

All times are GMT +2. The time now is 11:57.

- Copyright 2026 4Tuning