Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Astra J vs Golf VI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/163800-astra-vs-golf-vi.html)

BMnWA 16-05-10 00:54

Re: Astra J vs Golf VI

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3363171)
Din cate am auzit nu-i asa cum pare cu reviziile la VW, adica pretul e ok.
Ne spune cineva cat costa o revizie la un Golf benzina la reprezentanta?

la un golf 5 1.6 fsi costa 300 lei revizia, 4 filtre + ulei + manopera la un service local foarte valabil.

yahooo 16-05-10 07:26

ciudat...taicamiu a dat la ultima revizie care a facut-o la Porsche Bucuresti Nord in jur de 700ron insa asta a fost la un polo si nu stiu sa va spun exact ce a schimbat.

BMnWA 16-05-10 09:49

Quote:

Originally Posted by yahooo (Post 3363460)
ciudat...taicamiu a dat la ultima revizie care a facut-o la Porsche Bucuresti Nord in jur de 700ron insa asta a fost la un polo si nu stiu sa va spun exact ce a schimbat.

aici nu mi-a luat monopera pentru ca am comandat de la ei filtrele si uleiul. Garantat ca in majoritatea service-urilor nu te iarta de manopera :)) mai ales in bucuresti si mai ales in reprezentanta.

22VIN 16-05-10 11:05

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 3363351)
la un golf 5 1.6 fsi costa 300 lei revizia, 4 filtre + ulei + manopera la un service local foarte valabil.

Eu am zis de reprezentanta, lasa service locale sau alte alternative, ca asa pot sa scot si sub 300lei revizia.

700lei la PBN => cu ~200lei mai scumpa ca la un Astra.

BMnWA 16-05-10 11:07

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3363809)
Eu am zis de reprezentanta, lasa service locale sau alte alternative, ca asa pot sa scot si sub 300lei revizia.

700lei la PBN => cu ~200lei mai scumpa ca la un Astra.

esti constient ca un service local poate sa ofere servicii mult mai bune ca o reprezentanta,nu ?

22VIN 16-05-10 11:14

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 3363813)
esti constient ca un service local poate sa ofere servicii mult mai bune ca o reprezentanta,nu ?

Da, si eu fac revizia la alt service, dar pretul este mai mare, pentru ca pun consumabile mai de calitate decat cele pe care le folosesc la reprezentanta.

Dar ca sa facem un etalon trebuie sa luam in considerare pretul la reprezentanta, unde se duce mare parte din lumea care cumpara masina si unde te duci si tu la inceput ca sa nu-ti pierzi garantia.

MariusMKV 16-05-10 12:19

Citat de pe un site dedicat VW :

M-am interesat si am aflat preturile (am inteles ca sunt aceleasi in toata reteaua de service-uri autorizate VW din tara). Am sa le adaug aici, pentru cei interesati.

4 litri ulei Castrol Long Life * 95 RON litru = 380 RON
Filtru aer 83 RON
Filtru polen 61 RON
Filtru benzina 120 RON
Filtru ulei 57 RON
250 RON manopera

TOTAL 951 RON. Service-ul la care voi merge este MIDOCAR OTOPENI.

REPLY:

Mi se pare enorm. Cu acelasi motor ca al tau am facut la Tess si la Autoworld. Pretul a fost in jur de 650 RON. Este inclus tot ce ai scris tu mai sus. Deci nu cred ca preturile sunt aceleasi in toata reteaua.

Asta depinde unde te duci sa faci reviziile... Daca aveti "drum" pe acel site sa cititi primul post ( diferenta intre reprezentanta RO si DE )

22VIN 16-05-10 12:40

95RON litrul de Castrol?!?!?!
WTF, eu dau 70RON pe litru la Motul 300V, si nu se compara cu niciun fel de Castrol.
Am inteles ca unele reprezentante te lasa sa "vii" cu ulei cumparat de tine. Cei de la AWP Opel Pitesti nu vor.

MariusMKV 16-05-10 13:50

Pai eu bag la la a mea numai castrol si am bad 44 lei /l dar in reprezentanta este mai bun :evil:
Inca un citat :

Deschid acest topic pentru ca tocmai am facut prima revizie. Am fost in concediu si la intoarcere depaseam 15.000 km asa ca la 13.500 am fost la Graf Hardenberg, dealer Vw si Audi din Radolfzell am Bodensee, in Germania, langa granita cu Elvetia.
In primul rand mi-a fost extraordinar de greu sa ma inteleg cu ei daca nu eram cu o prietena care vorbea germana. Pur si simplu nu pricepeau ce caut eu la revizie la 13.500 km. Nu intelegeau de ce vreau sa schimb uleiul Long life acum ca se schimba la 30.000 si ma trimiteau acasa sa vin la 30.000 km.
Le-am cerut sa schimbe si filtrul de polen, cel de aer si cel de benzina.
S-au socat au zis ca filtrul de benzina se schimba la 60.000 iar cel de polen si de aer nu recomanda sa-l schimb ca masina are doar 6 luni si m-ar costa extra.
Dupa o ora de discutii in care le-am explicat "situatia" si "conditiile de garantie" din Romania au inteles.
In concluzie am schimbat filtrul de ulei si uleiul (am pus tot Long life) filtrul de polen si cel de aer. Pe cel de benzina nu-l aveau pe stoc ca ziceau ei il schimba foarte rar, asa ca nu l-am mai schimbat.
S-a mai remediat pe garantie si cotiera care incepuse sa scartaie si au gresat-o.

Cel mai important, s-a facut la masina "Aktion 24Q8" nu am inteles ce este dar parea ceva foarte important, ceva legat de rescrierea totala a softului masinii. Ei trimisesera scrisori la fiecare proprietar de masina pentru recall si m-au intrebat daca eu primisem post-18-1154460138.gif post-18-1154460138.gif

Dupa asta masina a mers mai bine si DSG-ul a schimbat mult mai fin, chiar si in sport.

Bineinteles extrem de amabili, am fost tratati din partea casei cu sucuri, ape minerale, etc. In plus mi-au tinut o prelegere de 1/2 h despre MobilitatsGarantie, mi-au dat un card cu numar de telefon pentru asistenta rutiera si m-au spus ca in caz de pana sau orice defectiune a masinii pot chema gratis platforma si mi se duce masina la service pentru remediere oriunde as fi si fara nici un cost din partea mea.

Ce sa mai zic...avand in vedere ca eram cazat in Konstanz, la 20 km de Radolfzell am Bodensee, ne-au dus cu masina pana la gara sa luam trenul spre Konstanz urmand sa revenim dupa 16.30.

La intoarcere am ridicat masina spalata si curatata pe interior, am platit 234 euro, daca nu schimbam filtrul de polen si de aer facea 180 euro.

CobrA4cS 16-05-10 14:24

Interior: Astra J
Exterior: Imi plac amandoua
Performante: Golf

sec233tun 16-05-10 22:18

Votez Astra categoric, trebuie sa recunoastem cu toti ca Opel sa ridicat foarte mult in ultima vreme. Dupa parerea mea multi care voteaza cu Golful si spun ca este si mai frumos o fac deoarece traiesc doar din amintiri cand intre-adevar nu avea adversar. Iar despre fiabiliate de la Astra F incoace sunt masini foarte bine inchegate (Astra G-ul se fabrica si vinde bine de peste 12 ani).

Moshuuuu 16-05-10 23:01

performante mai bune la golf?...sa o vad si pe asta :))

m1nor 17-05-10 08:16

fiind posesor de golf 6 sunt foarte multumit de el..... am un motor de 2.0 TDI 140 CP 6+1--- full option (navigatie.. incalzire in scaune...dublu climatronic...comenzi volan... etc... ) fara piele pt ca nu imi place.... ce sa zic.. e o masina reusita.....acum nustiu pretul la astra.... modelul full ,golful ma ajuns in jur de 25.000...daca astra e mai ieftina..... atunci se merita o astra J

JunKer_hP 17-05-10 08:23

Quote:

Originally Posted by m1nor (Post 3366003)
fiind posesor de golf 6 sunt foarte multumit de el..... am un motor de 2.0 TDI 140 CP 6+1--- full option (navigatie.. incalzire in scaune...dublu climatronic...comenzi volan... etc... ) fara piele pt ca nu imi place.... ce sa zic.. e o masina reusita.....acum nustiu pretul la astra.... modelul full ,golful ma ajuns in jur de 25.000...daca astra e mai ieftina..... atunci se merita o astra J

Totusi 25.000 euro i mult pt numa 140cp diesel (si eu am un golf 5 1.4 si l-am luat cu 15.000) cu toate dotariile ce le-ai zis tu acolo , mai exact cam 12.000 euro ca euro era in 2007 cam 3.3 ron, oricum de 25.000 luai ceva mult mai frumos , poate chiar un gti/scirocco , daca tie iti place dieselul eu nu te condamn , oricum e o masini nemapomenita , daca eu sunt multumit cu a mea, te cred ca esti foarte multumit, bafta

AMG style 23-02-11 23:02

Astra J. Golf-ul este are un design sters si este mult mai scump, la aceleasi dotari.

All times are GMT +2. The time now is 01:59.

- Copyright 2026 4Tuning