Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Noua Dacia Duster dezvaluita oficial! (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/157692-dacia-duster-dezvaluita-oficial.html)

_anaconda_ 03-03-10 21:56

Re: Noua Dacia Duster dezvaluita oficial!

1.5 dCi 110CP 4x4 are consum oficial 5.6%, in general consumul la Dacia este destul de real la un stil normal de condus deci sigur scoti sub 6%, mai mult decat acceptabil.

Cel mai mic consum este la varianta dCi 85CP 4x2 (5.1% mixt) desi in realitate cred ca ala de 110CP e mai echilibrat si mai potrivit. Cel mai mare este la 1.6 16V, 7.5% mixt. Avand in vedere ca la Logan 1.6 16V cel mixt este 7%, pentru Duster este chiar ok consumul.

KAY_ 03-03-10 22:00

Felicitari Dacia -Renault .O masina foarte echilibrata calitate-pret si momentu aparitiei este unu bun .

Am citit pe sarite topicu , ce platforma foloseste ?

_anaconda_ 03-03-10 22:03

Nu cred ca se mentioneaza asta dar cei de la Dacia ziceau ca are 25-30% piese comune cu Logan/Sandero, din restul de 70-75% mare parte sunt de la Nissan, inclusiv sistemul 4WD.

StreetStyle22 03-03-10 22:04

E platforma veche de la Logan B0 parca.4x4 se trage din 4x4 de pe X-trail.

KAY_ 03-03-10 22:30

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3144453)
Nu cred ca se mentioneaza asta dar cei de la Dacia ziceau ca are 25-30% piese comune cu Logan/Sandero, din restul de 70-75% mare parte sunt de la Nissan, inclusiv sistemul 4WD.

Faptu ca imprumuta multe componente existente pe alte modele cred ca va fi si fiabil . Sper sa ne gasim si noi prostii nostrii sa le vindem mai departe cand se invechesc ca ne am jucat bine rolu de prosti pt altii :-)

central 03-03-10 22:52

Un rezultat bun. Parerea mea e ca o sa fie plina tara de Duster. E o masina perfecta pentru orasele de munte in special. Iti ofera cam tot ce ai nevoie. Felicitari!

Alexc2vtr 04-03-10 10:40

Foarte frumoasa masina, felicitari Dacia. Chiar e un model foarte reusit si frumusel. Cat despre preturi... asta e la inceput insa sunt sigur ca dupa o vreme vor mai scadea. Ganditi-va ca vine si programul rabla si multi vor iesi cu un Duster aproape full la 16.000 de euro ceea e imbatabil.

_anaconda_ 04-03-10 12:42

M-am uitat putin la preturi la "concurenta".

Cel mai ieftin Tucson 4WD - 19000 + euro, cel mai ieftin Tucson 4WD Diesel - 21500 euro. Un Duster 4x4 diesel decent echipat il cumperi la 15 000 euro, diferenta este colosala. La asta mai adaugam si inmatricularea, la EURO 5 (Duster) nu platest nimic, la Tucson cu motoarele alea de 2000 cmc EURO4 platesti in jur de 1000 euro.

Pretul la Duster este imbatabil. Bineinteles, acum o sa apara carcostasii cu "la 17-18k ioro cat este un Duster full iti cumperi Touareg frate"...sunt curios cat isi permit sa intretina un Touareg 3.2 V6 benzina, chiar presupunand ca dupa 5 ani vechime nu pica nimic pe ea si tot raman cu consumul cat casa si consumabile (+ distributie, placute de frana, etc) care costa mult mai mult.

Shuba88 04-03-10 17:35

La prima vedere se pare foarte ok, insa trebuie sa asteptam si trecerea timpului sa vedem fiabilitatea, care pana acum la Dacia a cam lasat de dorit ;)

22VIN 04-03-10 17:43

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3145877)
M-am uitat putin la preturi la "concurenta".

Cel mai ieftin Tucson 4WD - 19000 + euro, cel mai ieftin Tucson 4WD Diesel - 21500 euro. Un Duster 4x4 diesel decent echipat il cumperi la 15 000 euro, diferenta este colosala. La asta mai adaugam si inmatricularea, la EURO 5 (Duster) nu platest nimic, la Tucson cu motoarele alea de 2000 cmc EURO4 platesti in jur de 1000 euro.

Pretul la Duster este imbatabil. Bineinteles, acum o sa apara carcostasii cu "la 17-18k ioro cat este un Duster full iti cumperi Touareg frate"...sunt curios cat isi permit sa intretina un Touareg 3.2 V6 benzina, chiar presupunand ca dupa 5 ani vechime nu pica nimic pe ea si tot raman cu consumul cat casa si consumabile (+ distributie, placute de frana, etc) care costa mult mai mult.

Bineinteles ca romanu' va gasi el solutia "ideala". Romanu' intotdeauna compara o masina autohtona, noua, cu o "tavalitura" de prin vest. Romanu' are impresia ca masina merge doar cu benzina, consumabile, piese nu trebuie, ca "masina poate".

Nu se poate compara cu Tucson. Nici Tucson nu e un etalon, calitatea interiorului fiind foarte slaba. Adica atunci cand masina e putin subturata bordul sa inceapa sa troncane de parca ar cadea din prinderi mi se pare extrem de nasol.

_anaconda_ 04-03-10 18:41

Quote:

Originally Posted by Shuba88 (Post 3146782)
La prima vedere se pare foarte ok, insa trebuie sa asteptam si trecerea timpului sa vedem fiabilitatea, care pana acum la Dacia a cam lasat de dorit ;)

Daca te referi la Dacia 1310 sau alte Dacii clasice, ai dreptate. Daca te referi la Logan/Sandero nu ai dreptate. Majoritatea posesorilor sunt multumiti la capitolul fiabilitate. In plus, a iesit pe locul 3 intr-un top de fiabilitate din franta, in fata multor masini cu pretentii. La elementele esentiale (motor-transmisie) chiar nu sunt probleme, decat varianta de 70CP 1.5 dCi avand injectoare mai sensibile. In rest, mai ales alea pe benzina, nu cad nici sa le bati. Ca mai tre sa schimbi un capat de bara sau chestii de astea in timp e partea a doua, asta se intampla cam la orice masina.

Shuba88 05-03-10 05:06

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3147074)
Daca te referi la Dacia 1310 sau alte Dacii clasice, ai dreptate. Daca te referi la Logan/Sandero nu ai dreptate. Majoritatea posesorilor sunt multumiti la capitolul fiabilitate. In plus, a iesit pe locul 3 intr-un top de fiabilitate din franta, in fata multor masini cu pretentii. La elementele esentiale (motor-transmisie) chiar nu sunt probleme, decat varianta de 70CP 1.5 dCi avand injectoare mai sensibile. In rest, mai ales alea pe benzina, nu cad nici sa le bati. Ca mai tre sa schimbi un capat de bara sau chestii de astea in timp e partea a doua, asta se intampla cam la orice masina.

Eram sigur ca cineva va comenta postul meu :rolleyes2 Sa lasam deoparte Sandero ca a aparut nudemult, si este ceva f. normal ca sa functioneze totul inca ok. Loganurile la fel, gramada de taxiuri, forja, blana, se tin bine.
Motoarele sunt Renault, m-am dat si eu cu un logan 1.5 dci si am fost foarte placut surprins de comportament, insa degeaba e motorul bun daca dupa 4-5 ani incepe sa apara rugina . Duster a fost proiectat pentru off-road, si daca se va circula cu ea off-road prin noroi, apa etc,tabla care a fost pusa pe ultimele doua modele nu o sa reziste niciodata. Asta am vrut sa zic eu in primul meu post ;) Poate gresesc, este o parere strict personala ;)

ROAD EMPIRE 05-03-10 09:58

1 Attachment(s)
Un mic VT pe Duster :)

JunKer_hP 05-03-10 10:51

totusi la 11.000 euro mi se pare un pret excelent!

22VIN 05-03-10 11:14

Am auzit acum ca 4X4 se decupleaza automat dupa 60km/h.

All times are GMT +2. The time now is 15:46.

- Copyright 2026 4Tuning