![]() |
Re: Noua Dacia Duster dezvaluita oficial!
1.5 dCi 110CP 4x4 are consum oficial 5.6%, in general consumul la Dacia este destul de real la un stil normal de condus deci sigur scoti sub 6%, mai mult decat acceptabil.
Cel mai mic consum este la varianta dCi 85CP 4x2 (5.1% mixt) desi in realitate cred ca ala de 110CP e mai echilibrat si mai potrivit. Cel mai mare este la 1.6 16V, 7.5% mixt. Avand in vedere ca la Logan 1.6 16V cel mixt este 7%, pentru Duster este chiar ok consumul. |
Felicitari Dacia -Renault .O masina foarte echilibrata calitate-pret si momentu aparitiei este unu bun .
Am citit pe sarite topicu , ce platforma foloseste ? |
Nu cred ca se mentioneaza asta dar cei de la Dacia ziceau ca are 25-30% piese comune cu Logan/Sandero, din restul de 70-75% mare parte sunt de la Nissan, inclusiv sistemul 4WD.
|
E platforma veche de la Logan B0 parca.4x4 se trage din 4x4 de pe X-trail.
|
Quote:
|
Un rezultat bun. Parerea mea e ca o sa fie plina tara de Duster. E o masina perfecta pentru orasele de munte in special. Iti ofera cam tot ce ai nevoie. Felicitari!
|
Foarte frumoasa masina, felicitari Dacia. Chiar e un model foarte reusit si frumusel. Cat despre preturi... asta e la inceput insa sunt sigur ca dupa o vreme vor mai scadea. Ganditi-va ca vine si programul rabla si multi vor iesi cu un Duster aproape full la 16.000 de euro ceea e imbatabil.
|
M-am uitat putin la preturi la "concurenta".
Cel mai ieftin Tucson 4WD - 19000 + euro, cel mai ieftin Tucson 4WD Diesel - 21500 euro. Un Duster 4x4 diesel decent echipat il cumperi la 15 000 euro, diferenta este colosala. La asta mai adaugam si inmatricularea, la EURO 5 (Duster) nu platest nimic, la Tucson cu motoarele alea de 2000 cmc EURO4 platesti in jur de 1000 euro. Pretul la Duster este imbatabil. Bineinteles, acum o sa apara carcostasii cu "la 17-18k ioro cat este un Duster full iti cumperi Touareg frate"...sunt curios cat isi permit sa intretina un Touareg 3.2 V6 benzina, chiar presupunand ca dupa 5 ani vechime nu pica nimic pe ea si tot raman cu consumul cat casa si consumabile (+ distributie, placute de frana, etc) care costa mult mai mult. |
La prima vedere se pare foarte ok, insa trebuie sa asteptam si trecerea timpului sa vedem fiabilitatea, care pana acum la Dacia a cam lasat de dorit ;)
|
Quote:
Nu se poate compara cu Tucson. Nici Tucson nu e un etalon, calitatea interiorului fiind foarte slaba. Adica atunci cand masina e putin subturata bordul sa inceapa sa troncane de parca ar cadea din prinderi mi se pare extrem de nasol. |
Quote:
|
Quote:
Motoarele sunt Renault, m-am dat si eu cu un logan 1.5 dci si am fost foarte placut surprins de comportament, insa degeaba e motorul bun daca dupa 4-5 ani incepe sa apara rugina . Duster a fost proiectat pentru off-road, si daca se va circula cu ea off-road prin noroi, apa etc,tabla care a fost pusa pe ultimele doua modele nu o sa reziste niciodata. Asta am vrut sa zic eu in primul meu post ;) Poate gresesc, este o parere strict personala ;) |
1 Attachment(s)
Un mic VT pe Duster :)
|
totusi la 11.000 euro mi se pare un pret excelent!
|
Am auzit acum ca 4X4 se decupleaza automat dupa 60km/h.
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:46. |
- Copyright 2026 4Tuning