Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   B 61 R S V (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/15477-61.html)

sil4tuning 25-04-06 11:10

Re: cazanul meu cel nou :)

intre 90 si 100 o sa fie puterea ....tu cat ai pe cazanu tau ? stiu parca era 1.9 DCI ? ai ceva pe el ? chip ?

BASU 25-04-06 12:34

ti-am dat pm ;)

sil4tuning 25-04-06 12:43

1 Attachment(s)
ce ziceti de asta ? eleronu ? :rolleyes2

B-83-DAC 25-04-06 13:21

mie personal imi place foarte mult eleronul asta si mai toate tipurile ce au la baza modelul asta.Cred ca merge pe golan,doar ca o sa fie problema in opinia mea cu vizibilitatea spate,mai ales ca mie chiar nu mi s-a parut ca ai o vizivbilitate foarte buna in spate la golan.

sil4tuning 25-04-06 15:53

3 Attachment(s)
uite ce am mai gasit in telefon ..poze cu cazanu la 999 si 1000 km :)
si de asta ce parere aveti ? avea un sunet la fundulet :yikes:

Bogdan_mb 25-04-06 16:47

Quote:

Originally Posted by sil4tuning
ce ziceti de asta ? eleronu ? :rolleyes2

mie mi se pare un pic cam mare..

Bogdan_mb 25-04-06 16:49

Quote:

Originally Posted by Trainer
Incearca sa pui intercoolerul de pe dCi de 100 de cai,daca incape pe acolo. Eu cand m-am uitat sub capota de la Logan dCI mi s-a parut cam aglomeratie pe acolo.Si cei de la Dacia au renuntat la servodirectia hidraulica si au pus una electrica tot din lipsa spatiului.Pun aici si un tabel facut de revista italiana Quatroroutte,un versus intre Logan 1.5 dCI si unul 1.4 mpi,in care se observa cat de reale sunt cifrele datele date de Dacia,cel putin pe varianta benzina.

? ... sil4tuning zicea ca prinde suta in 12 secunde iar la ce ai pus tu scrie 15,8

+ consuma chiar asa mult varianta diesel ? ( asta nu o stiu dar mi se pare cam mult si intreb)

Trainer 25-04-06 16:57

Quote:

Originally Posted by wtcvictim
? ... sil4tuning zicea ca prinde suta in 12 secunde iar la ce ai pus tu scrie 15,8

+ consuma chiar asa mult varianta diesel ? ( asta nu o stiu dar mi se pare cam mult si intreb)

Din cate vad eu acolo nu zice consumul la 100 de km ci zice cati km faci cu un litru de benzina/motorina,adica la consum mediu la un litru de motorina mergi 20 de km adica un consum mediu de 5 l la 100 de km.E cum fac consumul americanii cati km mergi cu un galon de benzina. In legatura cu acceleratia,in primul rand kilometrajul la orice masina are o abatere,asa ca daca ai 100 km/k pe bord in realitate ai cam 95 km/k(sa zicem poate sa fie si 93 km/k si 97 km/k,sunt cifre teoretice care difera de la masina la masina ).Si in al 2 rand nu prea poti sa faci o masurare precisa cand nu ai aparate de masura profesionale,si mai intervine si factorul uman de eroare.

Bogdan_mb 25-04-06 17:09

Quote:

Originally Posted by Trainer
Din cate vad eu acolo nu zice consumul la 100 de km ci zice cati km faci cu un litru de benzina/motorina,adica la consum mediu la un litru de motorina mergi 20 de km adica un consum mediu de 5 l la 100 de km.E cum fac consumul americanii cati km mergi cu un galon de benzina. In legatura cu acceleratia,in primul rand kilometrajul la orice masina are o abatere,asa ca daca ai 100 km/k pe bord in realitate ai cam 95 km/k(sa zicem poate sa fie si 93 km/k si 97 km/k,sunt cifre teoretice care difera de la masina la masina ).Si in al 2 rand nu prea poti sa faci o masurare precisa cand nu ai aparate de masura profesionale,si mai intervine si factorul uman de eroare.

scuze la faza cu consumul ... am presupus doar cum am specificat (nu intaleg limba italiana , asa ca imi cer scuze )

l-am intrebat pe silviu si a zis ca a cronometrat de mai multe ori si i-a iesit 12... e totusi o diferenta de la 12 la 15,8 acuma nu stiu cine are dreptate pentru ca nu am logan sa pot verifica

Trainer 25-04-06 18:01

Crede-ma ca soferii de la Quatrorutte nu sunt amatori,iar aparatura este extrem de profesionista.Nu vad de ce ar minti atat cei de la Dacia ( sa dea un timp mai slab decat cel real),cat si cei de la Quatrorutte.Mai sunt teste facute si de reviste nemtesti si cam tot pe acolo e 0-100 km/k la diesel in jurul valorii de 15 secunde,repet cu cronometrare profesionista.Nu poti sa iei pe bune un timp pe care l-ai facut cu un cronometru,pentru ca nu apesi pe start chiar in timpul in care ai plecat,nu opresti chiar in timpul in care ai ajuns la 100 km/k si vitezometrul are abatere.Oricum nu asta vroiam sa subliniez,vroiam sa zic ca dCi este mai rapid decat 1.4 mpi si chiar decat 1.6 mpi daca soferul nu scoate totul din masina.Benzinarul este un motor de turatie trebuie sa schimbi pe la 5500 rpm minim,pe cand la diesel la un 3500 rpm e suficient,iar sindromul dacia berlina unde o turatie peste 3000 rpm era considerata sinucigasa,avantajeaza clar pe cel care are dCi in aceasta lupta.

sil4tuning 25-04-06 19:16

men ...15.8 scrie in cartea tehnica ....si in ''date'' una scrie alta face ...la fel si consumul si viteza maxima ...
cine stie acuma la cat se schimba treptele ca sa prinda 100 si la ce RPM ? ca exista multe stiluri si de a prinde 100 ...o schimbi la 2000 3000 40000 ...astia cand o testeaza de prinde suta o ia cu a 4 sau a 3 ...eu dk ii dau fara mila iau suta cu a 3 ...poate oamenii ii dau cu a 4 ..automat secunde in plus ...sunt multe de care trebuiesc tinute cont

sil4tuning 25-04-06 20:13

1 Attachment(s)
baa ***uti pe mata taci :):rolleyes2

Trainer 25-04-06 21:19

Daca tu crezi ca aia fac teste sa vada cum prind 100 km/k in treapta 4 si a 5 ma faci sa rad .Aia dau in masina aia de dracii o iau ca doar nu e masina lor.De fapt aia de la Quattroroute sunt niste fatalai care habar nu au de masini si care schimba doar la 1700 rpm pentru consum minim.Tu ai vazut ce am scris?

Eugen_TL 25-04-06 21:25

2 Attachment(s)
iti arat si eu ceva de la mine din oras... facut cu bani putini si zic eu destul de fain/! ca din cate stiu tu nu vrei tuning iesit din comun si scump.... ii pui eleron gen ala mai de sus pus de tine...geamuri negre... la luneta nu abtipild, ci ceva din fibra! nijte jenti dupa posibilitatea financiara... eventual ia putea sa vopsesti in negru capota,plafon,portbagaj...niste flashuri la faruri si o sa fie fainutza...parerea mea! :D

mike20 25-04-06 21:32

sunt o gramada de loganuri cu prelungirile si pragurile astea..urat nu iese dar totusi..sa incercam sa fim originali cat de cat daca tot vrem sa facem ceva:D

All times are GMT +2. The time now is 19:10.

- Copyright 2026 4Tuning