![]() |
Re: Cum sa imi fac incinta pt subwoofer???
Quote:
|
2 Attachment(s)
Nu am gasit nimic . Am facut o comparatie cu un difuzor Jbl tot de 200 W , pentru cutie ... si a iesit cam asa .
Lungime = 60 cm Innaltime = 40 cm Adancime = 30 cm cutie dreptunghiulara cu spatele putin inclinat ... nu stiu cam la ce unghi . Dar e posibil ca sambata sa fac cutia cu ajutorul unchiului meu care a terminat si el tot domeniul elecronicii ca mine si sa vedem . Din MDF .. nu stiu ce grosime , mi-a lasat mesaj pe YM ... o sa revin cu poze , detalii . Cutia va avea o gura de aerisire , imbraca in mocheta si sa vad daca fac rost si de ceva vata sa ii pun innauntru . Tu ce proiect compomis ai ? Te rog explica . Multumesc Cam cum e cutia din poze sper sa iasa ... Sunt de pe google pozele |
Boxa 42 litrii, cu reflex(tub) rotund de 10cm diametru si 20cm adancime, va suna ok.
|
Te rog frumos daca ai putea sa imi dai niste dimensiuni :(
nu inteleg mai nimic ... |
Pai daca ai volumul si dimensiunea portului, ce dimensiuni sa-ti mai dea ? E chestie de geometrie elementara.
|
Adica ce vrea sa zica lumea este ca nu conteaza forma, deloc, daca se respecta litrajul.
|
Geometria parca se face la liceu, prin clasa a 10-a. :D
@ Cumnatu, conteaz forma, ca daca e tub, nu mai tin calculele. :p |
Nu se mai face geometrie in liceu , cel putin eu nu am facut . Doar algebra ... cu integrale , combinari ... prostii dealea :) ...
|
1 Attachment(s)
Quote:
sa revenim pe terra . voi ce spuneti ptr difuzor de 200 w sunt bune dimensiunile acelea ? pentru cutie ??? o poza cam cum ar veni :x ... |
Nu cred ca tia dat dimensiunile pentru tub, sincer. Si fara specificatiile dif-ului mergi oricum pe ghicite, deci poti s fci linistit boxa dupa dimensiunile date de colegu. Bafta.
|
Quote:
Geometria se invata inca din clasa a 3-a ;) |
Quote:
acum ramane sa vad din ce fel de material fac incinta ... cel de gen PAL se crapa din cate am vazut sau PFL , din cauza straturilor de lemn una peste alta , nu vreau sa intru in detalii cum e fabricat un produs semifabricat pentru ca nu stiu ... asa ca merg pe recomandarile facute de voi ... PAL , MDF , PFL care e mai indicat ? Imi trebuie sa si reziste dar sa si aiba o rezonanta buna ... multumesc |
Quote:
- ceva bun = PAL - ceva degeaba = PFL |
[QUOTE=vn-08-nen;2763246 puteri intre 150 - 250 w rms adica sa se auda bine si sa am cat de cat masaj in scaune in masina , cred ca merge .[/QUOTE]
Credinta nu tine de foame si in general nu face nici masaj in scaune, cel putin nu la acea calitate a difului si la respectiva putere. Acum, mai depinde si de masina. |
pei masina este un vw bora din 2004 , cu difzuare originale in numar de 4 de bass si 4 de inaltle si se aud destul de tare si bine . stiu ca porbagajul are o capacitate de 350 de litri , cam pe aici , nu am cartea tehnica sa ma uit la mine acum . Masinii i se va monta un dvd player posibil pannasonic sau pionner sa vad si o statie din clasa A-B , cu subwooferul montant in punte sau una de clasa D cu o putere mai mare , din care voi da volumul din statie mai mic sa nu ard difuzorul , pentru a putea pe viitor un update al subwooferului . " masaj " in scaune fac si difuzoare care sunt acum pe masina , ce-i drept la volum de peste jumate ... din ce am citit boxele de pe bora sunt de la clarion sau pannasonic ...
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:56. |
- Copyright 2026 4Tuning