Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Dictionar/Intrebari/Raspunsuri (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/150-dictionar-intrebari-raspunsuri.html)

catalin rs4 18-03-04 23:52

:lol: :lol: da..man..asai ..o sa ma vedeti zilnic..numai pe la peco.. :lol: :twisted: nu uit mane stai linistit..numaisa vin in herastrau si o sa vin sigur :D

Stuey 19-03-04 13:42

Bun...am vazut cateva poze...ai masina...nu gluma....eu daca ar fi sa imi iau acum masina m-as rezuma la un golf II.

BogdanCMS 19-03-04 14:20

Am si eu o \"mica nelamurire\" spre rushinea mea :oops: Care e treaba cu ambreiajul dublu?Citisem ceva intr-o revista,dar era cam imbarligat.Poate cineva sa-mi explice?

Stuey 15-04-04 13:46

1 Attachment(s)
Am si eu 2 intrebari....
1) vr6...ce este? este un tip de motor sau doar o masina cu denumirea asta...parca era vw vr6 ...( nu sunt sigur)
2) la ce foloseste o priza de aer pe acoperish ?? (roof scoop...)

EvLSant0S 23-04-04 14:51

da vr6 e un motor din cate stiu eu... , acum 2 zile :) am auzit pe cineva pe strada spunand ca noul BMW seria 1 , :) :) are 500!!!! de cp :)
nu e posibil ca un motor de 1.2 sa aiba atatia cai nu? eu zic ca nu dar vreau sa fiu sigur...

ESPinoza 23-04-04 19:45

sunt golfuri si vento cu motoare vr6 din cate stiu eu..

Hondarul 23-04-04 22:27

Si Corrado... :wink:

tekno 23-04-04 23:18

din cate shtiu yo, roof scoop-ul e ca o trapa, e facuta ca sa ia aer in mashina... :lol:

BogdanSHA 24-04-04 05:02

Quote:

Originally Posted by \"EvLSant0S\"
da vr6 e un motor din cate stiu eu... , acum 2 zile :) am auzit pe cineva pe strada spunand ca noul BMW seria 1 , :) :) are 500!!!! de cp :)
nu e posibil ca un motor de 1.2 sa aiba atatia cai nu? eu zic ca nu dar vreau sa fiu sigur...

:evil_laug :evil_laug :evil_laug Cum mai motor de 1.2 ??????
Atunci, 85o inseamna motor de 85oo cc?? NU; prima cifra inseamna clasa din care face parte masina si abia celelalte 2 cifre indica_mai mult sau mai putin_ capacitatea cilindrica...
Asa k - 85o ar insemna: seria 8, motor de 5ooo cc; 33o - seria 3, motor de 3ooo cc. Capisci?
Motorul VR6 se mai pune si pe Scirroco :wink:

Stuey 24-04-04 11:34

Tekno...mi-a zis Bishop vr6 ca roof scoop-ul ala e pentru aerisirea motorului..ca are nishte canale care duc la motor...eu ce sa mai inteleg :?: :?: :)...

Hondarul 24-04-04 17:52

Masinile de raliu au roof scoop, e ca o priza dar pe capota, adica pe plafon. Cine a jucat NFSU stie... :wink: Este pentru racirea cabinei.

EvLSant0S 24-04-04 21:55

da sha... sry greseala mea!

BogdanCMS 25-04-04 13:43

Da' roofscopurile astea nu impun o rezistenta aerodinamica?Eu am crezut de fiecare data ca sunt la shto!De ex,daca vreau sa mai castig o sutime-doua acolo,imi pliez oglinzile.

Gabi 25-04-04 14:01

Quote:

Originally Posted by \"BogdanCMS\"
Da' roofscopurile astea nu impun o rezistenta aerodinamica?Eu am crezut de fiecare data ca sunt la shto!

Daca impuneau rezistenta aerodinamica,nu se mai instalau pe masinile de raliu. Pana a fi instalat ceva pe-o masina, se fac o gramada de teste.

PS: nici eu nu stiu exact pentru ce se folosesc aceste \"roofscoops\", dar inclin sa cred ca nu sunt utilizate pentru aerisirea \"cockpitului\". Pentru asta se folosesc \"snorkerurile\", din cate stiu eu, si doar pe traseele de macadam, unde praful care intra in masina dauneaza respitatiei pilotului/copilotului. Initial au fost folosite in Raliul Paris-Dakar.

tekno 25-04-04 18:50

nu cred... cand ai ocazia uitate intr-o amshina de raliuri sa vez...

All times are GMT +2. The time now is 02:19.

- Copyright 2026 4Tuning