![]() |
Re: AUDI A4 OLD STYLE
Normal ca fetele vor fi plane pt ca nu exista garnituri(si stii motivul pt care nu exista);omu zice ca o face din fonta,acu vedem din ce-o sa iasa,fonta sau inox.Poate or fi ateliere specializate,dar nu stiu eu unde sunt,pe singurul care il stiam nu vrea sa-si bata capu,de parca nu era pe bani...;in fine,mai astept vreo 3saptamani,vedem ce o sa iasa.Intre timp,cumpar si FMIC-ul,cred ca pana vine turbina inapoi,am montat intercooler-ul.
|
Pt moment am schimbat kit-ul de ambreiaj,am pus LUK 230mm;cel vechi era SACHS si cred ca era original avand in vedere uzura extrema,era tocit pana la nituri(volanta e ca noua,doar murdara de praf de la discul de ambreiaj si ceva ulei de motor,deh,volanta single mass :evil: ).Cu ocazia asta am schimbat si semeringul de la palier,imi pierdea putin ulei pe acolo si-mi murdarea cutia de viteza cu ulei.La sfarsitul saptamanii dau comanda de FMIC si tubulatura,iar la sfarsitul saptamanii care vine imi ajunge si turbina si cu flansa adaptoare(finghers cross :D ).
|
Quote:
Quote:
Ti-am zis eu. Inca mai astept sa ne anunti ca ai trecut de 200cp :D |
Quote:
|
Am facut comanda de FMIC,tubulatura si kit de fixare http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...m=400116627625 , http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...EOIBSA:GB:1123 , http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...EOIBSA:GB:1123 ;incet,incet,ma apropii de sfarsit..:D
|
Intr-un final mi-a ajund flansa adaptoare cu turbina,e facuta din inox si prinderea e prin suruburi atermice;deocamdata am probleme cu FMIC-ul pt ca vanzatorul mi-a trimis unul gresit,mult prea mare.Dupa ce vei rezolva si aceasta problema,am sa revin cu poze din timpul montajului.
|
10 Attachment(s)
Intr-un final am reusit sa montez turbina,fmic-ul si tubulatura;in acelasi timp am facut si conversia de frane de la 280mm la 288mm(am pus planetare mai groase,etriei,portetrieri cu tot cu bratul in care vine montat capul de planetara si suportul pt etrieri,discuri ATE si placute Ferodo mogul premier).In ceea ce priveste franele,acum sunt mult mai sensibile si brutale cu toate ca inca nu s-au rodat,conversia a meritat pe deplin,so happy:D.In ceea ce priveste turbina,se incarca mult mai usor,de fapt simt ca incepe sa traga de la 1600-1700rpm;ca sa sintetizez pe scurt,incepand cu treapta a 2-a imi lasa un ranjet satisfacut,nici vorba de lag,so happy again.In ce priveste fmic-ul,am vazut cu -200C in aceleasi conditii de mers;si cateva poze
|
Buna treaba si atent lucrata.
Acum incearca sa schimbi furtunele de la IC si turbo cu unele siliconice daca vrei sa stai linistit. Astea de cauciuc sunt sensibile si se mai si umfla. Soft? |
Vine si softul in septembrie cand vin in vacanta,il voi face cu Bitnet Buzau;@bluey,imi spuneai ca voi avea lag :D;nici pomeneala,de fapt,turbina se incarca de la rpm mai joase decat cea stock si intre 3000-4500rpm unde cea stock nu avea vana,asta baga continuu:D.Nu mai pomenesc ce suierat are...;asa cum spuneam,all in all,very happy.Din punct de vedere mecanic am cam terminat ce mi-am dorit,mai ramane un singur lucru de facut dupa ce fac softu`, si anume sa schimb sincroanele pt treapta a 5-a sa o fac mai cruiser cu 658 5th gear(spre exemplu,la 160km/h am 3500rpm si la 170km/h am 3700rpm,asta fiind viteza cu care merg constant de obicei pe autostrada).Tot in vacanta voi face si o tapiterie custom din piele si textil si...cam atat :???:
|
Realizezi ca practic e imposibil ca o turbina mai mare sa se incarce mai repede ca una mica :)
Acum este posibil nici cea stock a ta sa nu mai fi fost in toate mintile sau reglajul tijei de wg sa difere. |
Niciodata nu vrei sa ma crezi:D,tu nu...bat man,bat man :D ;turbina stock era in toate mintile(imi tim motorul din scurt,lunar verific tot cu vag com-ul) si deaja ti-am explicat diferenta intre intre cea stock si hybrid,dar se poate ca reglajul din wastegate sa difere;eu nu spun ca la 1600rpm face full boost,ci ca se incarca mai bine si mai usor(verificat si cu vag-ul).Voi face niste filmulete si te vei convinge,ca pe mine tot nu ma crezi :shock: :D
|
6 Attachment(s)
Cateva poze dupa o juma de zi de detailing;se poate vedea ca nu se observa FMIC-ul de loc si 2 poze cu noii etrieri si discuri
|
Un mic filmulet,dar de proasta calitate,voi face altul https://www.youtube.com/watch?v=uw087WGyspE
|
5 Attachment(s)
Dezamagit de potentialul motorului,am pus masina la vanzare,asa ca Bluey inchide te rog acest topic.
Am luat in schimb un A4 B6 1,9TDI AVF 6trepte QUATTRO,sper ca la asta sa vad 200-220cp :D ;si cateva poze cu noua achizitie |
| All times are GMT +2. The time now is 12:51. |
- Copyright 2026 4Tuning