Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Sofer de stradă cu maşină puternică vs. pilot profesionist cu maşină slabă (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/116133-sofer-strada-masina-puternica-vs-pilot-profesionist-masina-slaba.html)

Acem 11-11-09 17:28

Re: Sofer de stradă cu maşină puternică vs. pilot profesionist cu maşină slabă

Quote:

Originally Posted by Evoluzione (Post 2710940)
https://www.youtube.com/watch?v=agRuC46mGY0

Clar pilotul :D
Un sofer lamda nu are cum sa exploateze masina la maxim, nu accelereaza la maxim, franeaza devreme... Un pilot expert cunoste masina care o conduce si franeaza doar la ultimul moment, accelereaza la maxim de fiecare data cand ii permite circuitul.

Slab,slab,slab.Ori emisiunea este facuta sa socheze,ori soferul din lambo are 2 ore de cand a obtinut permisul de conducere,sau chiar nu-l are...
Nu vreau sa par laudaros sau ingamfat,dar cu orice pilot as face un versus,iar diferenta dintre masini sa fie > 150 cai (bineinteles, pilotul sa nu aiba 300CP la dispozitie..), nu exista nicio sansa ca acesta sa ma invinga (exceptand cursele de raliu, pe care nu le sufar).

vacaroz 11-11-09 18:23

pe cine naiba intereseaza cine e mai bun, pilotu sau copilotu...

_anaconda_ 11-11-09 18:25

Quote:

Originally Posted by Acem (Post 2799147)
Slab,slab,slab.Ori emisiunea este facuta sa socheze,ori soferul din lambo are 2 ore de cand a obtinut permisul de conducere,sau chiar nu-l are...
Nu vreau sa par laudaros sau ingamfat,dar cu orice pilot as face un versus,iar diferenta dintre masini sa fie > 150 cai (bineinteles, pilotul sa nu aiba 300CP la dispozitie..), nu exista nicio sansa ca acesta sa ma invinga (exceptand cursele de raliu, pe care nu le sufar).

Deci daca ar fi o chestie de indemanare unde nu mergi cu mai mult de 30km/h zici ca ai bate pilotul ? :rolleyes2

Acem 11-11-09 18:41

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2799304)
Deci daca ar fi o chestie de indemanare unde nu mergi cu mai mult de 30km/h zici ca ai bate pilotul ? :rolleyes2

Indemanarea este net in favoarea pilotului,bineinteles.
Cat despre acei 30km/h ..sunt in contradictie cu tema threadului.Era vorba de o cursa,pe un circuit(care sa contina inclusiv curbe),intre un pilot cu o masina de aprox 100 cai vs sofer cu o masina puternica,chiar peste 300 cp.Despre situatia aceasta vorbesc eu,si sunt 100% convins ca nu ar avea nicio sansa in aceste conditii,ba chiar nu ar fi nevoie de cei 300,peste 200 cp ar fi mai mult decat suficienti.
Si ca o mica demonstratie (repet,nu o fac sa ma laud caci nu castig absolut nimic,ci doar pe tema threadului), atasez o fotografie din care reiese,zic eu,ca nu stau chiar prost la capitolul indemanare.(Sa explic despre ce este vorba..cred ca v-ati dat seama ca eu am parcat polo-ul albastru intre cele 2 skode,banuiesc ca ati observat si distanta dintre skoda cea gri si bordura,deci un impediment in plus in incercarea mea de a o pune tocmai acolo,destul de apropiata de bordura)

aleks 11-11-09 18:53

Quote:

Originally Posted by Acem (Post 2799349)
Si ca o mica demonstratie (repet,nu o fac sa ma laud caci nu castig absolut nimic,ci doar pe tema threadului), atasez o fotografie din care reiese,zic eu,ca nu stau chiar prost la capitolul indemanare.(Sa explic despre ce este vorba..cred ca v-ati dat seama ca eu am parcat polo-ul albastru intre cele 2 skode,banuiesc ca ati observat si distanta dintre skoda cea gri si bordura,deci un impediment in plus in incercarea mea de a o pune tocmai acolo,destul de apropiata de bordura)

Abia asta mi se pare mie irelevant, iar parcarea pe care ai făcut-o, deşi corectă, mi se pare simplă, o facem mulţi zilnic, din cauza aglomeraţiei.

_anaconda_ 11-11-09 19:12

Ar mai fi chestia ca Polo-ul ar fi putut fi bine mersi parcat acolo inaintea "aparitiei" uneia sau ambelor Skoda. Oricum ar fi fost este fix irelevant pentru topic-ul asta, iti trebuie ceva mai mult decat o parcare reusita pentru a emite pretentii intr-un duel cu un pilot.

Acem 11-11-09 21:05

@anaconda te asigur ca nu a fost acolo dinaintea celorlalte masini.

Poate ca nu conteaza f mult acea parcare,dar sunt increzator in cunostintele mele cat si in talent,asta pt ca imi place f mult arta sofatului.Nu o fac fortat,pentru ca trebuie,ci pentru ca-mi place.
E totusi o chestiune teoretica,pe care nu as avea cum s-o pun in practica,cel putin nu prea curand..asa ca vorbim fara temei.

b-37-ssp 11-11-09 22:10

topicul asta e foarte dubios... de ce?R: hai sa ne dam toti cu presupusul. sunt curios cati ar fi dispusi sa isi lase masina pe mana altora? raspunsul meu e simplu: luati doua "pisicutze"(bmw e36) una 316i(102 C.P. daca au mai ramas atatia) si un 328i (193 C.P.daca mai are si asta atati) si doi oameni : un pilot de raliuri, VTM, sau ce mai vreti voi si un sofer obisnuit de pe strada, puneti-i pe amandoi in masini soferul cu 193 C.P. si pilotul cu 102 C.P. pe un traseu pe care nu il cunoaste nici unul din ei si nici unul sa nu mai fi condus o astfel de masina. ce credeti? sunt destui membrii pe 4 tuning care au astfel de masini deci care s-ar risca?parerea mea cel care ar da masina pilotului nu ar avea retineri prea mari dar cine ar da 193 C.P. unuia pe care nu il cunoaste? atunci sa vezi rezultate adevarate nu doar polemici...
P.S. as fi zis de m3 pisicutza(286 C.P. sau 321 C.P.) dar ala are alte suspensii si dadeam in "alte alea" astea doua sunt mai echilibrate zic eu.

mistreku 12-11-09 20:28

pai cam asta era ideea, masina de 300 vs 100. deci M3-ul ar fi bun de bagat aici. partea de suspensii mi se pare debun-simt, orice masina de 300bhp o sa aiba o suspensie sport pe ea de fabrica. insa nu poti sa le dai masinile "la prima vedere", nici chiar pilotului, pt ca tre sa se invete cu ea, sa vada cum accelereaza, cum franeaza, ca altfel ori se termina in decor cursa, ori se lasa cu "plimbare" si atat. io unu as fi dispus sa fac asta cu un 316, cu pilot la volan, si eu cu 325-ul meu. cu atat mai mult cu un m3.

_anaconda_ 12-11-09 22:33

Chiar daca e vorba de circuit, depinde si de circuit. Daca e ceva gen Monza unde sunt multe linii drepte, puterea masinii conteaza enorm iar diferenta de la 100 la 300 CP e uriasa. Daca e vorba de un circuit mai lent, unde puterea nu joaca un rol asa important se poate schimba treaba. Depinde si despre ce sofer de strada este vorba.

Nea Gogu de la colt sau unul relativ incepator vs pilot sau un sofer de strada care este bine pregatit. CU siguranta exista si soferi de strada care le au bine de tot cu covrigul si ar putea stapani fara probleme o masina de 300CP, sa o exploateze destul de mult si asa mai departe.

gtigabi 21-11-09 15:31

^
^

Bravo, e primul post in acest Thread, care pune punctul pe i ......depinde foarte mult de 3 variabile ...
1
in primul rand de circuit...daca e un circuit destul de virajat, atunci pilotul profesionist castiga detasat, daca circuitul are mai multe paliere de viteza si linii drepte, atunci masina mai puternica e favorizata.
2
depinde foarte mult de pneuri + asfalt ud/uscat + tractiune fata/spate

depinde foarte mult de pneuri, daca intra repede in temperatura de ex michelin energy intra mai repede in temp de rulare la o temperatura de 8 grade si au o aderenta mai mare decat bridgestone turantza.
daca asfaltul e ud, vreau sa vad cum stapaneste un incepator un bmw de 300 de cai, tractiune spate, cu siguranta o sa iasa de pe trasa ideala si in mom accelerari pierde spatele si se sperie, modul cum accelerezi pe coarda virajului si treapta de viteaza ideala pe viraj, si trasa ideala si modul de franare, nu inveti aceste cunostinte prin oras !

3 depinde de masina si cai ......dar mai ales greutate !!!
dau exemplu un golf 5 tdi, 105 cai...tractiune fata ..VS. bmw seria 7, 300 cai, tractiune spate...e diferenta enorma, pai golful si stiu ce vorbesc , pe un circuit virajat ii da 1sec.200 asa pe tur, de ce ? nimeni nu a vorbit de greutatea masinii ce anuleaza foarte multi cai putere si chiar daca bmw-ul rupe asfaltul la plecarea de pe loc, modul de franare e mai greoi, va iesi mereu mai larg pe viraje, pt ca te scoate masian involuntar...viteza pe viraje, o va avea golful, e mai zvelta, se aseaza mai repede pe trasa ideala, avand tractiune fata, franarea e mai scurta si daca accea diferenta se mentine si pilotul stie sa inchida virajul (in cazul in care ambii piloti se afla pe circuit, si nu separat...) atunci un pilot fara experienta din dorinta de a depasi , va iesi in decor !!!...si chiar daca ii pui cu timer pe fiecare solo pe circuit, golful o sa bata bmw-ul pe circuit virajat..always !

e o vorba "in linie dreapta merge si bunica !"...de accea in lumea curselor pilotii mai completi sunt cei ce alearga in dtm, raliu, f1, wtcc.... ci nu accea care sunt in sistem drag !!!...curbele, constanta pe tur si modul de abordare fac legea..de'aia cand ii vad pe cei din state cum promoveaza cursele gen nascar ma uit ca nu sunt cine stie ce....si nu prea exista piloti americani prin camp mondiale....btw astept sa il vad pe Ken Block in camp mondial, ca stiu ca din 2010 concureaza in camp mondial de raliu....sa vedem acolo daca se descurca :)

...e o dezbatere ce nu se intelege decat daca mai ajungi uneori pe circuit, ma uit si prin oras cu masini mai slabe , reduc din handicap soferii mai experimentati...dar lucruri ca trasa ideala, modul de franare in scurt, accelerarea pe coarda virajului, intratul la interior cu o anumita treapta de viteza ca sa iesi cu viteza superioara la exterior si cu acceleratie mai mare decat oponentul..modul de adaptare pe un circuit nou, modul de "aruncare" a masinii pe viraje pt a "descarca" spatele...astea nu se invata decat pe circuit si cu ani de munca..iar un sofer indiferent cat e de experimentat in oras nu o sa fie mai bun decat un ..pilot profesionist ce asimileaza si sintetizeaza fiecare informatie legata de viraje, circuit, masina, franare.......asta e meseria lui si de accea e mai bun , nu mai vorbesc de 15 tururi si de psihicul unui pilot care merge constant in toate tururile si nu e predispus sa greseasca ....:) ca si asta e o variabila dar deja intru in altele....exista prin 89 la palatul copiilor la sectia de karting un mare poster si sub el scria ....Teama naste indecizii !...spune multe de ce grad de cojones are fiecare :)

marian92 06-12-09 18:53

salut sunt nou pe forum:D:D:D,eu as alege pilotul profesionist cu maşină slabă deoarece are experienta si este obisnuit sa alerge pe circuit.va salut pe toti:D

V1RuS 06-12-09 20:43

"Cine credeti ca ajunge mai repede la final pe un circuit de curse: un pilot profesionist pe o masina normala de strada cu pana la 100 cp sau
un sofer normal, dar cu experienţă (ce stie sa mearga si nu ii este frica sa mearga cu viteza) pe o masina de 300 cp?"

Daca citim cu atentie topicul,o sa observam ca libsesc foarte multi termeni care nu au fost precizati....asa ca o sa ne contrazicem...sau o sa ne dam fiecare cu parerea toata viata... si intr-un final o sa gasim un rezultat care o sa ne dea cu virgula ..... De ce?.... pentru ca problema este incompleca dupa parearea mea...

Ca sa ne fie mai usor propun deschiderea unui nou topic in care sa fie precizati termeni gasiti ulerior printre posturi.... cum ar fi : ce masina , ce greutate ,ce experienta are soferul,daca era uda soseaua sau nu , cum era circuitul , etc...

Smenarul 12-03-10 20:59

vreti sa vedeti o parcare adevarata? ca tot se vorbea mai sus de o parcare la limita dar ce ziceti de asta? https://www.youtube.com/watch?v=BjMgAddBCYY

auziti mai era o o explicatie pe net o vazusem destul de tare cu diferenta dintre un pilot si un sofer nu mai stiu exact dar era ceva in genul "pilotul va stii sa duca masina din punctul A pana in bunctul B intr`un timp relativ mic si in siguranta exploatand masina aproape de maxim in timp ce soferul va duce masina in siguranta in punctul B neexploatata cum trebuie si intr`un timp dublu poate... daca stie cineva explicatia exacta il rog sa o spuna ca e tare si scuze daca sunt offtopic :P

marian92 12-03-10 21:07

Oare poate si fara senzori de parcare?:D daca nu avea servo si o parcheaza asa in fiecare zii facea muschi. :peace:

All times are GMT +2. The time now is 17:36.

- Copyright 2026 4Tuning