![]() |
re: Ford Granada 2.0 V6 - 78'
e la misto, o sa pun poza cu el :d copii de la gradinitza au avut ora de colorat...
|
7 Attachment(s)
lizu, ultima parte la suspensie :shock: plus o poza cu anuntu :lol:
|
Da prelungirea de bara unde a fugit ?
|
e la facut, imi fac una din fibra. Vreau s-o lipesc direct de masina, sa fie dintr-o bucata :D o sa arate altfel, zic eu.
|
6 Attachment(s)
update! lizu a fost la tobe si a primit o noua evacuare. Teava pana in finala :twisted: se aude super sport, a fost mult de munca...vechile tevi erau muci, si am stat la garaj pana la 2:45. Bine ca au avut rabdare baietii de acolo, ca mereu cand ma duc eu, se strica cate ceva :-) am eu ghinion. Din pacate masina are mai multe probleme mecanice si o sa stea putin pe bara, pana adun cateva fonduri.
Planurile de viitor: -refacut motor complet -discurile de 2.8 ventilate -alt disc de ambreaj -3 carburatoare, cate 1 pe 2 pistoane -vopsea(am pus o poza ca model) -interioru refacut -cusca...si etc. |
hai sa o luam pe rand:
1. refacut motor complet garnituri, cuzineti, segmenti, alezat pe unde este nevoie, pistoane, daca s-a depasit cota, ulei, filtru de ulei si, daca vrei sa faci o treaba care sa tina, va trebui sa schimbi si cuzinetii axei cu came (am scula de scos/introdus acesti cuzineti) + axa cu came + tacheti + culbutoare + arcuri + simeringuri, asamblat motorul (asta e partea cea mai delicata... in functie de cum e facuta, toata investitia are sens sau nu) - cost 500 si 1000 de euro 2. discuri ventilate (+placute) maxim 100 de euro 3. disc de ambreiaj undeva la 100 de euro 4. 3 carburatoare, cate 1 pe 2 pistoane intre 300 euro si 1200 euro + admisia, care costa peste 750 de euro + supape (ca doar nu pui degeaba 3 carb) ~300 euro + ghid + pompa de ulei + pompa de benzina pentru cele 3 carb + + + + 5. vopsea intre 500 (cu rugina in maxim 1 an) si 1500 de euro 6. interior refacut de la 100 de euro pana la 2000... nu stiu ce vrei sa faci mai exact 7. cusca cateva sute de euro 8."...si etc" aici eu as spune: "doar ce se poate" E greu ce ti-ai propus daca fondurile sunt limitate, caz in care trebuie sa te gandesti foarte bine la ce vrei sa faci astfel incat sa stii ce sanse de reusita ai sau ce sacrificii implica toata "aventura". S-ar putea sa ma insel, daca e asa, te rog sa ma scuzi, dar cand ai spus ca vrei sa pui 3 carburatoare stiai cat costa o admisie si faptul ca admisia nu ai unde sa o produci "artizanal" in Romania? Te intreb pentru ca este important sa realizezi seriozitatea cu care trebuie tratata problema (sunt foarte multi care viseaza la 3 carb - si eu printre ei -, dar niciunul care sa fi reusit - de la noi, evident-). |
Mai bine ii bagi o culoare mai deschisa,ceva mai...ochios.
|
Sa iti raspund Silencer Power:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Iar cu reusita cu cele 3 carburi, eu zic ca cel mai greu este sa le reglezi pe toate 3 la fel...ca restu se fac usor, cu ceva bani si putin timp de gandire. Eu sper sa reusesc macar sa realizez cam tot ce tine de mecanica, iar vopsirea sa fie pe ultimu loc. Acuma sa vedem, inca ma mai documentez...deci nu e nimic batut in cuie. :twisted: Quote:
|
Sfat : Nu te complica cu galerii facute la nush ce nea' Vasile si carburatoare luate de la dezmembreari ... crede-ma ca nu vei fi multumit de randament ...
Monteaza-i o injectie electronica Motronic de BMW de 2.3 sau 2.8 functie de ce motor o sa folosesti pe ea ;) O admisie d'aia profi de 1000 de euro cu 3 carburi de 36 sau 40 pe un motor stock nu cred ca aduc mai mult de 10% crestere a puterii ... |
Quote:
|
Quote:
Nu uita un lucru, daca pui injectie sau 7 carburatoare sau orice altceva care duce la o crestere considerabila de putere, trebuie sa schimbi multe alte componente atat pentru a rezista la noua putere a motorului, cat si pentru a maximiza rezultatul. Totusi, nu stiu ce sa zic cu admisia... sincer, nu cred ca o sa faci nicio admisie in Romania pentru V6 de 3 carburatoare dublucorp. Cel mult, poate sa iasa ceva (adica o admisie modificata) care sa duca la un consum considerabil de benzina. Iar daca motorul este 2.3 si nu 2.8, poti sa-ti iei gandul de la admisia cumparata. ps: - admisie de 3 carbuatoare = crestere de ~20% - admisia de 3 carburatoare + axa cu came + evacuare (serpisori+restul traseului) + supape (stage 3) = peste 200 cp - chiar ai scula cu care sa schimbi cuzinetii axei cu came? |
Quote:
Maine o sa pun niste filme cu sunetu, de la noua evacuare a lu lizu ;) |
Quote:
|
1 Attachment(s)
daca nu au, gasesc eu pe undeva...poate ma ajuti tu Silencer(dau o bere) ;) Am pus un film cu sunetu de la masina cu evacuarea.
|
10 Attachment(s)
update! am schimbat interioru tot, bine scaunele si banchetele cu unele mult mai bune(si ca look, dar si ca, confort). Am frecat ceva la ele ca au fost gazate la vopsitorie cu albastru...Dar ma bucur ca au iesit, o sa le mai frec oadata sa iasa tipla :twisted: Am inceput sa lucrez si la un filtru ceva mai custom, gen v8 :D am gasit la k&n filtru sport, trebuie sa il comand si o sa arate si mai bine cu visiniul ala ;) O sa va mai tin la curent cu una alta, deocamdata vacanta, plec si eu la mare(fara lizu, are si ea nevoie de o vcanata fara forjaaa)
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:17. |
- Copyright 2026 4Tuning