![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
ce este cupa logan
|
Quote:
|
Quote:
|
Cupa Logan in jurul Casei Poporului . OK, sunt de acord , este masina noastra nationala ( daca nu cumva nu este Renault si nu am aflat noi cumva ) dar de ce nu se alearga pe masini competitive Logan si se alearga pe masini de zici ca sunt abia scoase din fabrica si mai sunt si nerodate . Tin sa amintesc , ca motorul de Logan 1.4 benzina este un motor care poate fi modificat sa devina o bestie ( mica bineinteles , haha) deoarece este un motor suprapatrat ( cursa este mult mai mica decat diametrul pistonului ) ,deci este un motor care poate fii dus in turatiiii mari rau ( gen 11000 sau mai sus ) . Pe vremurile bune , ( adica demult ) un motor ca acesta scotea simplu puteri bestiale . O chiuloasa de 16V care se gaseste deja pe ceva modele de Renault , o axa race ( 305 sau 315 grade ) patru carburi sau mai bine galerie multiclapeta si injectie gen F1 - directa in galerie - si apoi internele toate schimbate cu cele de race . Se pot face multe daca se vrea , nu mai vorbesc de un turbo ( gen Grigoras ) unde de acolo vorbim deja de nebunii de sute de cai ( la F1 din turbo de 1500 cmc se scot 1500 cai , da , 1500 cai ) . In fine , vremurile bune sper sa nu apuna si sa apara mecanici noi si indrazneti
|
cine organizeaza cupa logan
se tine in fiecare an dupa ce regulament sint pregatite masinile este acelasi traseu pe care sa tinut FIA GT cred ca 2007,2008 Cea ce priveste orasul Brasov eu il cunosc destul de bine,in special de la moto,pe vremuri am concurat cu un motor de motocicleta fabricat la Brasov,dupa conceptia unui resitean.Si Werner a concurat un timp cu un motor made in Brasov racer,stii unde sa construit motorul? |
Quote:
|
Nu ai ghicit dar sa lasam gluma la o parte motoarele de care vorbesc eu se numeau SR unul 250cmc,al doilea de 360cmc au fost realizate la Steagul Rosu.Mult inaintea aparitiei Mobra nu mai stiu exact in ce an sa pus problema realizari unei motociclete complete gindita in trei variante de strada,de circuit si de motocros si ca loc a fost ales Steagul Rosu de acolo SR.Seful technik al proiectului a fost Ianci baci Meszaros,din Resita,tatal lui Pisti Meszaros cel care a conceput Easterele la Resita.Proiectul cu motocicleta nu a prea reusit,de ce nu stiu,dar citeva motoare 250 si 360 varianta motocros au ajuns si la Resita si trebuie sa spun ca nu au fost rele.Mai exista uzina ?
Mihai Mezincescu a fost un tip excelent.un foarte bun preparator cele doua motociclete lea avut de la Traian Macarie noi iam spus "baronul" legendar si masina lui Trabant |
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
1988 - E.Peteanu pe una din cele 5 coaste disputate in acel an.
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
EXEMPLU: Paul Geanta INMT (cred ca este prin America cu Bibi Ursu), 1982, viteza in coasta Vidraru, gr 1 jumate sau A2...poza facuta de mine dar nu am mai bagat noCopyright-ul :lol: |
Quote:
Circuite stradale nu prea cred ca se vor organiza, din ratiuni de securitate in primul rand... |
Quote:
|
Quote:
|
Uitati-va ca si liiniutele s-au mutat pe aeroporturi!! Sa nu comparam glisierele de la Monte Carlo si structurile montate pt Fia Gt cu ce s-ar putea face pt o etapa nationala. Am vz live in 2009 cum au facut nemtii intr-o noapte circuit in Trier pt superspeciala de wrc, am ramas prost! Pai n-ajung banii de 3 campionate romanesti de raliuri si coasta la un loc sa faci asta pe 2km de strada!
Iar standardele vrem - nu vrem au evoluat enorm din anii '80 in ceea ce priveste siguranta in motorsport. Singura sansa ar fi un circuit dedicat, dar de unde bani? Nimeni nu investeste, cu sumele alea poate face altceva mult mai profitabil. Plus ca industria auto e la pamant, nici un mare constructor sau comerciant de masini nu-si permite sa sustina un astfel de proiect. Sa nu aduc vorba aici de razboiul celor 2 "roze" (sau rozete) care incearca fiecare sa-si traga automobilismul pe turta proprie, marele perdant fiind sportul auto, ei n-au obtinut anul trecut nici un leu de la bugetul statului, au luat insa alte federatii - de bridge si poate chiar de bambilici... |
John,in citeva punkte trebuie sa te contrazic in cea ce priveste circuitele tu spui ca ai vazut live cum au facut nemtii circuitul de la Trier dar ai intrebat si ce sau cit primesc cei care muncesc eu pot sa ti spun nimic si anume toti sint freiwilige voluntari care fac asta din pasiune,sint de exemplu firme care punla dispozizie masini,macarale,mincare,bautura,vopsea,corturi samd.,asta functioneaza de ani de zile si se transmite din generatie in generatie,mult mai multe amanunte nu sint necesare,dar te rog sa ma crezi,asa se organizeaza multe evenimente in Germania
cea ce priveste standardul de siguranta,ai dreptate sa modificat dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie mai scump constructia unui autodrom,si eu am visat ani de zile,dar eu cred la ora actuala ca nueste necesar sa tii toate etapele pe un singur circuit plictisitor constructia si intretinerea scumpa, si probabil nerentabil multe circuite in lume nu se pot tine Turcia,Lausitzring pina si celebrul Nürburgring este falimentar ar mai fi multe de spus si speram ca se va modifica ceva un lucru pentru mine este clar,sportul automobilistic fara circuite este ca inotul fara apa,dai din miini si piciore dar nu te misti din loc cu drag T.Gedeon |
Perfect adevarat, dar treburile in Germania sunt asezate, mentalitatea se formeaza greu, iar la noi toata lumea se uita la cat ii iese - valabil pt organizatori, federatie, guvern, pana la ultimul betiv din carciuma. Pt a face o chestie e nevoie de o strategie coerenta pe termen lung si niste manageri, lucruri care lipsesc (nu numai) in automobilism... Stiu ca sunt circuite falimentare in lume, dar stradale au ramas cateva unde primeaza traditia si eforturile pt a disputa curse pe ele sunt enorme. La noi fiecare incearca sa stranga de niste tigla noua de pus pe casa din cursele pe care le organizeaza si, daca vede ca altcineva incearca sa faca si el ceva, nu stie cum sa-i dea in cap... Raman insa la parerea ca aprobari pt disputarea unui circuit stradal gen anii 80 nu va mai da nimeni! Si cunosc relativ bine demersurile care trebuiesc facute pt organizarea unor competitii motorizate.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Sambata-duminica 19-20 mai, din cate stiu este VTM Ranca...o coasta de mana 80%, foarte misto care am facuto din curiozitate pt ca nu am mai mers pe ea acum 3 ani underground cu masina unui prieten, noaptea, o Honda cu 200 de cp...este impresionanta coasta si se va vedea valoarea pilotului...am inteles de la oamenii de acolo ca au pus mana de la mana se dezapezeasca pana sus la Transalpina ca e interes financiar...bravo lor si celor care au pus banii...Salvamontul spunea ca nu este posibil...uite ca A FOST POSIBIL !!! :lol:...DECI DACA VREI, POTI !
|
Quote:
|
Dap, astazi sunt mansele de concurs la Ranca, ieri au fost antrenamente. Dar de deszapezit nu s-a deszapezit portiunea unde se alearga ci probabil mai sus pe Transalpina. Soseaua aia de cand a fost asfaltata atrage lume multa si cred ca localnicii au inteles ca asta poate insemna $$. Eu zic ca, pe langa mana, trebuie si "oo", dar si ceva caluti ca e cam abrupta. Dar e superba!
Cum ziceam mai inainte, producatorii auto nu se simt deloc bine si e exclus sa finanteze acum astfel de proiecte, Loganul nefiind un model sportiv nu are de ce sa fie promovat astfel. Fiaturile facute la turci sunt, dpdv al calitatii asamblarii, peste cele italiene! Crede-ma, am lucrat >8 ani cu ele. Dar asta e alta poveste. |
se pare ca marea problema in Romania a ramas sau,si mai rau sa intensificat,prima data si foarte repede vreau sa cistig,si dupa aceea fac ceva,daca mai fac Pacat
cea ce face FRAS nu prea am inteles concret dar am vazut ca au taxe si nu mici si un catalog de amenzi sa le traiasca daca nu sa schimbat mentalitate la uzina Dacia va rog sa nu va faceti iluzii prea mari probabil ca de frica,daca ei ajuta creste copilul si cindva este mai mare ca tata asta am aflato pe pielea mea prin 8 |
Quote:
|
si acum sa vedeti ce este la rusi unde foamea e mai mare ca la noi :twisted: :
Autodrom Moscow, Moscow (2004–2007) Neva Ring, Saint Petersburg (2004–2006) Red Ring, Krasnoyarsk (2009–2010) NRING Circuit, Nizhny Novgorod (2010–2012) Lipetsk (2009–2011) Kursk (2008–2011) Vorobyovy Gory, Moscow (2006) Dmitrov (2009) Orlovsky Ring, Oryol (2008) Luzhniki Olympic Complex, Moscow (2008, 2011) Smolensk Ring, Smolensk (2011-2012) Kazan Ring, Kazan (2011-2012) Autodrom Saint Petersburg, Saint Petersburg (2011-2012) Moscow Raceway, Moscow (2012) Autodromul Moscova este o pista de curse situata în apropiere de Moscova, la 13 km de Moscova și la 31 km de centrul orașului. Pista este construită în aeroportul Miachkovo zona care a fost utilizat pentru curse din 2001. După reconstrucție totală în 2005, a fost singura facilitate de curse în Rusia, până la circuitul Red Ring care a fost deschis în Siberia în 2007. Designul satisface normele FIA Gradul 3. Este echipat cu 18 boxe, 13 × 6 m fiecare, turn de control cursa cu sistem de evidență de timp, tribune pentru 2000 de spectatori și un mic hotel. Pista este în uz nu numai pentru sport de performanta, ci, de asemenea, de conducere de amatori si evenimente corporate, cum ar fi Porsche Club Russland, Mazda Sport Cup, Land Rover și teste cursa Jaguar, Alfa Romeo test drive, etc... este destul de clar de unde se pot scoate bani cu conditia sai folosesti corect pt ce iai luat...incep sa ma enervez din nou :2gun: |
Quote:
|
in postul meu de mai sus am vrut sa spun anul 1985
si acum o alta intrebare noi punem aici tara la cale cea ce priveste circuitele,dar poate ca pilotii din ziua de azi nici nu vor circuite,sau ma insel? ce este un Albea made in Turkey? |
Albea este un model Fiat destinat pietelor est europene si sud americane, se mai numeste Siena prin Brazilia si Argentina, mai are o ruda, Palio. In Ro a fost oarecum concurent cu Logan - masina incapatoare, de familie, cu motorizare mica (1.2 si 1.4) si relativ ieftin. Este produs in Turcia (multi constructori fac acolo mai ales modele ieftine si/sau utilitare, inclusiv Mercedes!).
Pilotii din Romania de azi nu prea au de unde sa stie ce e acela un circuit, nu stu cati dintre ei au fost pe afara sa se dea macar de test. Dpmdv - pur personal si nu ma consider pilot cu adevarat chiar daca am participat la coasta, sunt hooby-st si imi place cel mai mult sa surubaresc - la circuit exista sanse de contact "fizic" cu adevrsarii si eu tin prea mult la masina... La coasta macar daca dau cu ea, dau numai din vina mea. Dar asta nu inseamna ca desconsider cumva acest tip de competitie, in nici un caz! Am avut oczia sa fac cateva tururi pe 2 piste de afara (nu in vreun concurs) si de placut mi-a placut! |
John,in acest caz avem ceva comun,si mie mia placut mia mult sa proiectez,sa construiesc,sa surubaresc,din "pacate" pe vremea mea a trebuit sa si concurez,fiindca ai avut nevoie de un nume sa te cunoasca lumea si de rezultate ca sa primesti ceva ajutor,scoatere din productie,ceva "malai" pentru diverse piese,cauciucuri,ulei,bujii si altele
Ce masina ai? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Asa arata Coasta de la Ranca : https://www.youtube.com/watch?v=VNQdmn6oQ5A
Si ca sa fiu si ontopic, cine imi poate da mai multe informatii despre etapele care se organizau in Bucuresti pe circuitul Casa Scantei - Arcul de Triumf - Manastirea Casin? Intreb pentru ca am fost cand eram mic la cateva etape moto, stiu ca au fost si auto, singurul pilot pe care il mai tin minte este Vrajitoru de la moto, am mai prins si pe Aeroportul Baneasa cu vestitele Nove care bateau tot. Legat de circuitele de la noi, se construiesc doua, unul la Targu Mures, si altul la Adancata pe langa Urziceni, poate atunci or sa apara din nou competitiile auto pe circuit, aproape sigur or sa fie etape moto din RoSBK. Pana atunci ne raman etapele de Auto Slalom care se desfasoara pe circuitele de karting, dar tot pe timp sunt, foarte rar se prind pe circuit si se fac depasiri, dar si aici s-a bagat FRAS-ul si taxele au crescut ... Singura varianta valabila, dar "privata", sunt anumite cluburi auto de la noi care fac deplasari in afara, in special pe Hungaroring, unde se dau de placere. Legat de cupa Dacia Logan : http://www.dacia-clubsport.com/index.php Si "noua" Dacia Logan care este facuta de o reprezentata care vinde Dacia, nu are nici o legatura cu Dacia Pitesti : https://www.youtube.com/watch?v=Wl7Ju42U0Wo |
Quote:
|
Din pacate singura competitie cu depasiri cred ca a ramas autocross-ul. Sau ma insel si nu mai e nimic nici pe acolo ?:???:
|
Quote:
Personal eu si cu prietenii mei ne limitam la karting momentan, dupa 30 min suntem foarte relaxati :D si incercam sa pregatim o dacie sau un renault 12 pentru urmatoarea etapa de slalom pe circutiul de karting. |
pai asa este si Hungaroring Track Day ! Te duci , te dai si cu asta basta. NU DESPRE ASTA E VORBA !!!! :arrow::twisted::evil:
|
Quote:
Aceasta este cel de-al doilea monospot din campionat, al lui Andrei Dumitresu - Tatuus : http://www.***********/photos/daniel...ream/lightbox/ Si Radical-ul lui Radu Fenyo care participa si la etapele de coasta si la cele de auto slalom : http://www.***********/photos/daniel...7627284365860/ P.s. sper sa nu se considere reclama link-urile postate de catre mine. |
| All times are GMT +2. The time now is 06:44. |
- Copyright 2026 4Tuning