Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/99944-taxa-auto-masinile-rulate.html)

ulie.cozmi 16-01-12 10:45

Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Dar in cazul unei masini,din 86' care a fost recarosata in 2009,proprietarul a primit carte + certificat nou,singur proprietar,iar prima inmatriculare pe carte scrie xx.06.2009.

mai trebuie platita taxa in cazul in care vrea sa o vanda??
Multumesc

Gixer 16-01-12 11:44

Quote:

Originally Posted by ulie.cozmi (Post 4829640)
Dar in cazul unei masini,din 86' care a fost recarosata in 2009,proprietarul a primit carte + certificat nou,singur proprietar,iar prima inmatriculare pe carte scrie xx.06.2009.

Multumesc

NU, a spus mai sus si @ondin de ce la un ex similar: nu se aplica la masinile inmatriculate o data in Ro dupa introducerea taxei de mediu, si anume 2007!

In concluzie: TOATE masinile care nu au trecut macar o data pe la RAR din 2007 incoace(asta insemnand si recarosare) conform legii asteea ciudate tre sa plateasca taxa de mediu!

capricosti 16-01-12 15:58

Nu e sigur ca scapa toti care au inmatriculat masini dupa 2007...:cry: Legea se ocupa si de ei:

Obligatia de plata a taxei intervine si in cazul autovehiculului inmatriculat pentru prima data, in Romania, dupa 1 ianuarie 2007 care intruneste cumulativ urmatoarelor conditii:
a) pentru el nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule sau taxa pe poluare pentru
autovehicule;
b) face obiectul primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, dupa intrarea in vigoare a prezentei
legi''

Deci, nu prea scapa nimeni :cry::oops::rolleyes2:twisted::evil::!:

ondin 16-01-12 16:04

adica daca ti-ai luat taxa inapoi cand vrei sa vinzi masina trebuie sa 'o dai' inapoi la stat pentru ca lasi automat din pretul de vanzare cu suma asta ca altfel nu o cumpara nimeni.
:)

s-au gandit ei la toate.

ulie.cozmi 16-01-12 17:20

Quote:

Originally Posted by ulie.cozmi (Post 4829640)

Multumesc

aici tot eu pot sa va dau raspunsul 100% corect,pt ca am fost azi cu cartea masinii si TREBUIE PLATITA TAXA ,chiar daca a fost recarosata in 2009,pt ca pe spatele cartii scrie atunci cand se face recarosarea 'Sa schimbat cartea de identitate cu Nr. Bxxxxx in data de 2009) si ei cauta pe baza primei carti de inmatriculare daca trebuie platita taxa sau nu.

MAKALU 16-01-12 17:23

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4830101)
adica daca ti-ai luat taxa inapoi cand vrei sa vinzi masina trebuie sa 'o dai' inapoi la stat pentru ca lasi automat din pretul de vanzare cu suma asta ca altfel nu o cumpara nimeni.

s-au gandit ei la toate.

IA FI ATEMT PUTIN:AM MASINA MEA NE PLATITA TAXA,PLATESC TAXA BINE?,APOI O VAND LA BULGARI(FICTIV FIRESTE),STATUL ROMAN RESTITUIE TAXA?

ondin 16-01-12 17:28

tot fictiv.

normal ca restituie, depinde dupa cat timp de la plata ceri tu restituirea, ca scade in timp suma de restituit, direct corespunzator cu cat timp ai poluat in ro cu ea.

MAKALU 16-01-12 19:42

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4830263)
tot fictiv.

normal ca restituie, depinde dupa cat timp de la plata ceri tu restituirea, ca scade in timp suma de restituit, direct corespunzator cu cat timp ai poluat in ro cu ea.

eu am mers cu ea de cand am luato,dar nu am facut identificarea .ipotetic vb sa spunem ca am platit taxa pa 01 02 2012 si o vand pa 01 03 2012 (ipotetic platesc 3000 euroi) mai iau tot 3000 scazand o taxa de cat am rulat pa aici?normal cred ca ar trebui sa-mi restituie taxa.dar cred ca va cadea taxa vazand ce se petrece pe afara,AAA ce zici? la noi la capitala se bat astia pe capete,la vai cum este,cred ca nu esti din bucuresti,nu? ipotetic vorbind

MAKALU 16-01-12 19:46

Quote:

Originally Posted by MAKALU (Post 4830550)
eu am mers cu ea de cand am luato,dar nu am facut identificarea .ipotetic vb sa spunem ca am platit taxa pa 01 02 2012 si o vand pa 01 03 2012 (ipotetic platesc 3000 euroi) mai iau tot 3000 scazand o taxa de cat am rulat pa aici?normal cred ca ar trebui sa-mi restituie taxa.dar cred ca va cadea taxa vazand ce se petrece pe afara,AAA ce zici? la noi la capitala se bat astia pe capete,la vai cum este,cred ca nu esti din bucuresti,nu? ipotetic vorbind

tu ce conduci tot romaneasca sau ????????? ipotetic vorbind

ondin 16-01-12 21:05

nu conduc romaneasca, ca viata si asa ii prea scurta.

apoi ipotetic vb nu vad de ce ai plati o taxa maine ca sa o ceri poimaine inapoi, iti dai seama cate acte trebuie sa prezinti? traduceri si legalizari peste legalizari la inmatriculare(daca aduci papucul din germania :) si apoi a doua zi sa o iei de la capat. practic nici nu ai avea cum, ca dureaza cateva zile bune pana inmatriculezi masina si apoi nu mai ai chef sa ceri taxa inapoi, ca nu mai ai nervi.

oviduts 17-01-12 09:54

Buna ziua, am si eu o problema in legatura cu noua taxa auto de inmatriculare.
imi cer scuze daca s-a mai discutat dar nu am timp sa citesc toate posturile.

Detin o masina, Renault Megane 1, an fab. 06.2003, achizitionata din Germania, in septembrie 2006, prima inmatriculare in tara fiind in luna octombrie 2006. Atunci am platit taxa 600 de euro pentru o masina, specific asta pentru ca atunci am inmatriculat 2 masini.Initial masina a fost inmatriculata pe firma, ulterior in luna octombrie 2010 masina a trecut de pe firma pe persoana fizica, pe numele meu.

Acum, intrebarea mea e, daca vreau sa o vand, cumparatorul trebuie sa plateasca noua taxa de inmatriculare? sau se ia in calcul inmatricularea din 2010?

Multumesc anticipat.
O zi buna la toata lumea.

Gixer 17-01-12 11:06

Quote:

Originally Posted by ulie.cozmi (Post 4830250)
aici tot eu pot sa va dau raspunsul 100% corect,pt ca am fost azi cu cartea masinii si TREBUIE PLATITA TAXA ,chiar daca a fost recarosata in 2009,pt ca pe spatele cartii scrie atunci cand se face recarosarea 'Sa schimbat cartea de identitate cu Nr. Bxxxxx in data de 2009) si ei cauta pe baza primei carti de inmatriculare daca trebuie platita taxa sau nu.

Nu tre sa plateasca nimeni nimica, nu mai fiti asa de fraieri, gata, ce atata furt, futaiiiiileas putrazitu lor de creier.....si nu e vb ca ministru mediului e bozgor, putea fi si finlandez sau elvetian(da mai greu ce-i drept) sau chiar roman, ca oricum basescu e de vina ca a promulgat legea, conteaza cat de tampit la cap e sa creada ca, acuma rumanu o sa zica: "vai frate, da duc masina de 3000E la remat si imi cumpar golan nou ca sa nu poluez si sa nu platesc"
Cat de imbecili pot fi, atata timp cat exista varianta BG, Anglia, sau chiar mai ales pe la tzara pe sistemul 'da-i sa sune'

Daca se vroia aducerea spre buget de mai multi bani faceau urmatoarele:
Puneau taxa mica pe tot, adica era suficient sa ridice taxele de RAR la dublu si nimeni nu comenta nimic, scadeau TVA-ul pt a descuraja evaziunea fiscala, si pt a debloca multe afaceri.
Domnu' premier dobiBOC, banu' orice mic afacerist tre sa stie se face prin rulaj de volum si nu prin suprataxare.....ce faceti voi e pe sistemul bijnitarilor si a camatarilor si duceti tzara la faliment!

Laptiucu 17-01-12 12:22

Ca treaba sa fie si mai frumoasa, cei care au cumparat masini inmatriculate in Ro DUPA 2007 (2010 cazul meu) acum trebuie depus la dosarul de la inmatriculari o adeverinta de la finante cum ca fostul proprietar nu si-a inmatriculat masina cu scutire de taxa sau ca nu si-a recuperat banii de taxa. Momentan e neclar daca adeverinta trebuie scoasa de vanzator (zicem fictiv ca e din Bucuresti) sau de cumparator (tot fictiv e din Cluj) de la finante. Cert e faptul ca cei de la finante pe langa lipsa de informatii nu au nici modele de adeverinte (inca) si nici detalii pe cand vor fi. Evident ca pana atunci nu poti inmatricula masina. ;)

COOL

ondin 17-01-12 16:14

fara taxe nu faci nimic niciunde, e bine sa fie taxe, insa si salarii si indemnizatii de somaj de la 1800 de euro in sus.aici ii buba cea mare, ca nu vrea nimeni o dacia 1.4i din 2000 sa plateasca taxa 6000 euro daca poate cumpara orice masina noua la un pret decent si cu o taxa unica minima de 200-300 euro.

Gixer 17-01-12 16:18

Idee practica de protest:

NU mai inmatriculati NICI O MASINA SUPUSA V-UNEI TAXE DE MEDIU IN TZARA ASTA condusa de INCOMPETENTI SI RAUVOITORI!!!
Sa intre RAR-urile in somaj tehnic! :twisted:

a3ds 17-01-12 16:25

Pai cu legea aia data de bulgari nici nu mai are rost sa te gandesti la altceva, iti inscrii masina fain frumos la ei, legal, pe firme de leasing bulgaresti, pe numele tau, platesti tot la stat, taxe mici impozite omenesti. Ca sunt multi ghiolbani care au o placere sadica sa dea bani lu' basescu&comp, treaba lor.

oopscam 17-01-12 16:39

http://tmb.ro/index.php/dosare_ecris...00000000438429
Quote:

Originally Posted by oopscam (Post 4826607)
Marti pe 17.01. am ultimul termen la proces... Urati-mi Bafta baieti... Am nevoie!

ATENTIE !!!
Nr.
Data
Soluţie
Detalii
1.
17 Ianuarie 2012
Admite cererea
Admite acţiunea. Obligă pârâta Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule la înmatricularea autoturismului marca Opel Serie Şasiu W0L000038V5219215 , capacitate cilindrică 1998 CMC, an fabricaţie 1997, fără achitarea taxei de poluare. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 17.01.2012.
2.
29 Noiembrie 2011
Amână cauza
Termen 17.01.2012 în vederea completării probatoriului
3.
1 Noiembrie 2011
Amână cauza
Termen 29.11.2011 pentru lipsă de apărare

ondin 17-01-12 18:27

pai nu ai castigat mare lucru ca daca vrei o vinzi cu acte trebuie platita taxa aia de mii de euro.

oopscam 17-01-12 18:41

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4832354)
pai nu ai castigat mare lucru ca daca vrei o vinzi cu acte trebuie platita taxa aia de mii de euro.

Pai vezi ca eu imi inm masina... Asta ma intereseaza... OMG!!! :shock:
Si daca vreau sa o vand... o vand ca e dupa 2007 ...
Taxa se refera la masinile inm. in RO inainte de 2007... Nu eu am facut legea... nu are sa scrie pe cartea msinii ca nu a fost platita taxa auto... deci?! Mai gandeste-te :lol:

12AMZ 17-01-12 19:34

Art. 4
(1) În cazul în care se solicită prima transcriere a dreptului de proprietate în România pentru un autovehicul
înmatriculat după 1 ianuarie 2007 şi până la intrarea în vigoare a legii, iar proprietarului plătitor al taxei
speciale pentru autoturisme şi autovehicule/taxei pe poluare pentru autovehicule nu i s‐a restituit
cuantumul acesteia sau valoarea reziduală prevăzută la art. 7 alin. (1) din lege, organul fiscal competent
eliberează un document care evidențiază această situație.

in afara de radierea de la DGITL, mai trebuie si acest ``DOCOMENT`` de la ANAF.:shock:

oopscam 17-01-12 20:31

stii ceva.?! Nu ma intereseaza... Eu am castigat! Uraaaa!!!

ondin 17-01-12 22:22

si in '89 am castigat si acum vedem ce am castigat. asa si tu cu vanzarea ulterioara, ai castigat acum o lupta, dar poate pierzi mai tarziu razboiul.

oricum bafta ca ai castigat ! desi dupa 15 ani ar cam trebui o alta masina de minim 3-4 ani.

oopscam 17-01-12 22:23

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4833021)
si in '89 am castigat si acum vedem ce am castigat. asa si tu cu vanzarea ulterioara, ai castigat acum o lupta, dar poate pierzi mai tarziu razboiul.

oricum bafta ca ai castigat ! desi dupa 15 ani ar cam trebui o alta masina de minim 3-4 ani.

Stii ceva... da-mi tu bani mai bulbucatule!!! Ca tot ma freci la chelie... Veziti de treaba ta... ca vad ca poluezi degeaba sectiunea asta!

ondin 17-01-12 22:25

daca nu ai putina minte si ceva bun simt nici nu iti trebuie bani ca oricum nu ai ce face cu ei.

tu esti cumva chinez cu ochi subtiri ?

chiar ca esti chelios :) dar nu te frec la chelie, ca ti-am vazut poza la profil, probabil esti mai complexat din fire si suparat pe viata.

e ca si cum te-ai bucura ca ti-ai cumparat si tu acum un gel de import fara taxe vamale.

oviduts 18-01-12 00:19

Quote:

Originally Posted by oopscam (Post 4832648)

felicitari!

oviduts 18-01-12 00:22

usor baieti!

aici ar trebuie sa fie un loc in care sa ne imprietenim, nu sa ne razboim!

Numai bine!

lascarica 18-01-12 02:14

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4833021)
.... desi dupa 15 ani ar cam trebui o alta masina de minim 3-4 ani.

Stii matale boierule cu bani grei care este... aveau niste copii dintr-o trupa d-asta hip-hop un vers cu ceva de genul..: "ai grija cum pui p****e in propozitie , ca s-ar putea sa te'njuri "...:lol:.. din pacate in minte ai avut ceva, insa pe ecran a iesit ..altceva ... adica ai incercat sa spui ca ar trebui sa fie si el buoier precum matale si sa-l ia de guler pa' ta-su pentru o masina mai noua de 3-4 ani... Iar ce a iesit..este FIX pe dos :))..asa ca..vorba cantecului...Ai grija, nu perpetua stilul ! :lol:
PS: in alta ordine de idei, de ce nu sufera de masini noi englezu' americanu' si altii, dar sufera romanu'? masina veche-noua trebuie sa fie intretinuta adecvat.. poate este o masina cu valoare-simbol, care a marcat inceputul sau finele unei tendinte sau introducerea anumitor inovatii ce ulterior s-au dovedit sa fi fost mult inaintea timpului lor, sau poate doar pur si simplu ,designul respectiv este considerat a fi in armonie cu stilul/caracterul si cele ce-l definesc pe proprietar... Trebuie musai sa-mi iau audi cu lumini de intalnire pe led sub forma unduita sub far sau bmw cu angeleyes , daca nu simt ca ma reprezinta designul? trebuie musai sa-mi iau masina noua ca sa fiu remarcat sau dimpotriva, ca sa nu fac nota discrdanta? Dar poate eu SUNT mai mult decat un accesoriu al masinii, poate eu sunt valoarea iar masina este ceva ce trebuie sa ma slujeasca, iar capacitatilor mele nu le este necesara o asemeni "vitrina" atragatoare pentru a fi remarcate si apreciate.. :)
Seara buna tuturor ;) !

ondin 18-01-12 10:26

normal ca nu trebuie masina noua la fiecare om, insa la cum se impoziteaza la noi cu asa zisa poluare si la cat ne costa zilnic o masina trebuie sa fie cat mai noua, cu sanse teoretice cat mai mici de a se defecta, deci de a tot investi in ea, in caz contrar se rablageste si devine pericol public pe strazi.

cat cu privire la victoria colegului asta era ceva super in anii 2008-2010 sub legile vechi, insa acum cu legea noua castigul este cam cu 2 taisuri, poate este mai bine sa ai o taxa platita de cateva sute de euro si sa poti vinde masina 'liber' decat sa primesti inapoi sau sa nu dai sutele astea ca sa dai apoi peste 1 an sau 2 cateva mii de euro.

acum depinde de fiecare.

rockitos 18-01-12 11:12

Adevarul e ca ar trebui sa iesim si noi in strada sa protestam, asa ca soferi, pentru ca statul asta isi bate joc de noi. Avem unii din cei mai scumpi carburanti din Europa, 50% sunt taxe pentru stat si de departe cei mai prostii, mai platim si prostia aia de rovinieta care e si aia tot taxa de poluare. Drumuri nu sunt, in 20 de ani au facut 2 centimetri de autostrada si daca nu protestam acum pun taxa si pe aia. Mai platim si impozite fabuloase la primarii care nu fac nimic de banii aia, orase sunt 90% pline de gropi, nu sunt locuri de parcare, iar acuma te mai amendeaza si politia locala. Taxa asta noua e ceea mai mare prostie de care am auzit, adica pentru multe masini inmatriculate pentru care statul roman a incasat odata taxa vamala, mai trebuie platita taxa de prima inmatriculare in momentul revanzarii. Daca ramane in functiune o sa creeze un haos total, adica 90% din cei care o sa cumpere masini nu o sa le inmatriculeze pe ei, ca sa nu mai zic ca textul e ingrozitor de ambigue, cred ca idiotul ala de la mediu a scris-o noaptea cu lumina stinsa. Ma gandesc cat de tampiti pot sa fie parlamentarii aia sa voteze prostia asta care genereaza un haos total.

quick_5hifter 18-01-12 11:32

Lumea e deja in strada de 6 zile, protestand inclusiv impotriva taxei pe poluare...
Rovinieta e taxa pentru uzura drumurilor.
In rest, de acord cu tine.

Manasel 18-01-12 12:41

am fost ieri sa-i trec masina lu taicamiu pe nume,masina fiind inmatriculata in 2008 ,la finante mi s-a spus ca sa astept un telefon sa verifice daca s-a recuperat taxa masinii..daca a fost recuperata se va plati taxa .deci grav tare.

oviduts 18-01-12 12:43

lumea a ras de el. dar candva a zis o vorba mare

"TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL"

ondin 18-01-12 15:26

Quote:

Originally Posted by Manasel (Post 4833803)
am fost ieri sa-i trec masina lu taicamiu pe nume,masina fiind inmatriculata in 2008 ,la finante mi s-a spus ca sa astept un telefon sa verifice daca s-a recuperat taxa masinii..daca a fost recuperata se va plati taxa .deci grav tare.

pai eu ce tot spun aici.
de moarte si taxe nu scapa nimeni.

kim99ab 18-01-12 17:45

Quote:

Originally Posted by oopscam (Post 4832648)

Stai usor , nu te bucura inca :lol:,si eu am castigat prin instanta , toate bune , astazi cand am fost sa-mi bag dosarul , l-a luat , si a zis sa revin luni-marti,ca sar putea sa nu mai pot inmatricula masina fara plata taxei , ca eu am castigat fosta lege care nu mai exista bla bla...deja imi fac calculele pentru bulgari :).

maverick1508 18-01-12 19:59

Quote:

Originally Posted by kim99ab (Post 4834288)
Stai usor , nu te bucura inca :lol:,si eu am castigat prin instanta , toate bune , astazi cand am fost sa-mi bag dosarul , l-a luat , si a zis sa revin luni-marti,ca sar putea sa nu mai pot inmatricula masina fara plata taxei , ca eu am castigat fosta lege care nu mai exista bla bla...deja imi fac calculele pentru bulgari :).

Deci asta mi se pare cea mai mare magarie posibila.
Tu castigi procesul pt inscris masina fara taxa sau pt recuperat taxa si cand se schimba propietarul (mai nou vad si cand tu ai castigat procesul - tu esti propietarul deci n-o vinzi) ei gata au trecut peste LEGE, judecatori, tot! Adica statul auto dupa ce ca face o ilegalitate prin introducerea unei taxe ilegale, fac si a doua ilegalitate ca nu domle instantele sunt proaste.
Deci daca si statul trece peste lege de 2 ori, ce pretentii mai au de la noi ? Cum e posibil asa ceva?!
Oricum ultima varianta de taxa zici ca e gandita cu picioarele, restul doar cu un picior, asta cu doua. Parca vad pe la sfarsitul lunii la televizor promperistele cum ca a scazut grav piata auto. Prin oras vad mult mai multe masini de vanzare si tare mi-e ca o sa ramana acolo pana o sa fie acoperite de iarba si floricele.

andrei.andrei 18-01-12 20:34

Eu am castigat procesul pt masina inmatriculata in 07, au sa-mi dea 59 mil inapoi. Cand am decis sa fac aceeasi procedura si pt a doua masina, care nu e inmatriculata, am aflat ca s-a dat o alta lege si nu se mai poate face nimic. :rolleyes2

Bulgarii oameni destepti !

oopscam 18-01-12 22:40

Quote:

Originally Posted by kim99ab (Post 4834288)

Eu nu prea cred asa ceva... O data ce eu am depus dosarul cand era vechea lege si mam judecat cu ei 1AN si JUMATATE, sa ma trimita inapoi? Pai ii dau in judecata si pt. timpul pierdut din cauza lor si pt. tot! Si ii sparg si cauciucurile lu ala de ma trimite inapoi!

ondin 18-01-12 23:18

sa vezi acum ce taxa de poluare trebuie platita, cea veche era parfum.

Gixer 18-01-12 23:37

Quote:

Originally Posted by maverick1508 (Post 4834558)
Deci asta mi se pare cea mai mare magarie posibila.
Tu castigi procesul pt inscris masina fara taxa sau pt recuperat taxa si cand se schimba propietarul (mai nou vad si cand tu ai castigat procesul - tu esti propietarul deci n-o vinzi) ei gata au trecut peste LEGE, judecatori, tot! Adica statul auto dupa ce ca face o ilegalitate prin introducerea unei taxe ilegale, fac si a doua ilegalitate ca nu domle instantele sunt proaste.
Deci daca si statul trece peste lege de 2 ori, ce pretentii mai au de la noi ? Cum e posibil asa ceva?!
Oricum ultima varianta de taxa zici ca e gandita cu picioarele, restul doar cu un picior, asta cu doua. Parca vad pe la sfarsitul lunii la televizor promperistele cum ca a scazut grav piata auto. Prin oras vad mult mai multe masini de vanzare si tare mi-e ca o sa ramana acolo pana o sa fie acoperite de iarba si floricele.

Apoi sa mai vina unu sa imi zica precum un cunoscut ca de ce umblu cu numere happy de strainezia, io i-am si raspuns: Ca nu is fraier ca el sa ma orientez spre o masina noua si de mi-as permite de frica la capula de creta care oricum n-are ce sa imi faca, si mi-a spus ca daca din cauza la unu ca mine(deja a dat-o la intors si nu a mai pus-o personal) il loveste nu are ce sa-i faca, atunci i-am raspuns ghinion frate, si ala ca si mine il doare in pix de tine, de ex pe mine pt ca tu ai plecat capul k fraieru si ai facut ce te-au fortat ei sa faci in loc sa ne unim sa protestam, si astfel fiecare dupa cum il taie capul! :-P

maverick1508 19-01-12 01:58

@gixer: Si daca nu e numar strain ajungem iar la treaba cu (,) Carpatica si restul firmelor vesele. Daca e sa aiba ghinion, are pan' la capat.
Data viitoare pune problema asa cand iti face morala lumea.

All times are GMT +2. The time now is 13:14.

- Copyright 2026 4Tuning