Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/88517-trucuri-secrete-info-stiam-e36.html)

myky99 26-02-11 09:51

Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4122009)
Am vazut un anunt pe net cu o pisica coupe de vanzare si am vazut poza asta...imi poate spune cineva ce face butonul ala ?

reglaj lombar (parca asa se numea) se umfla /desumfla spatarul scaunului , :D o chestie pneumatica , extrem de tare:))

trafy-vr6 26-02-11 09:54

tare rau dotarea..multumesc

wolverine 26-02-11 14:40

vand chip pt 2.0 2.5 vanos pret 3 mil ! pt detalii pm

manu22 26-02-11 15:34

Quote:

Originally Posted by oz_off (Post 4121736)
te ajut eu cu problema asta. cele 2 indicatoare (de km si service) sunt luminate fiecare in parte de cate 2 becuri cu soclu bd5 parca. oricum ar fi..se pare ca la tine unul e ars. asa am patit si eu. tot la cel de km. trebuie sa dai jos bordul si in spate ai becurile..se inlocuiesc foarte usor. singura problema poate fi cand desfaci mufele daca nu ai mai facut-o pana acum si daca nu ai volan reglabil, trebuie sa nu ai husa pe volan si o sa poti scoate bordul prin dreapta volanului. daca ai volan reglabil, actionezi asupra lui sa faci mai mult loc. multa bafta, sa ne spui cum ai rezolvat "problema". ciao, colegu!

multumesc de informatii,luni o sa ma apuc de lucru.brodul l-am mai dat de multe ori jos, ma descurc.nu stiam cum e cu displayul de la km...cum e luminat.multumesc !

alex bmw alpina 01-03-11 23:59

sal mar interesa si pe mine niste spalatori far bmw e36 are cineva si un pret daca se poate

Z E K Y 02-03-11 08:11

Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 4122144)
reglaj lombar (parca asa se numea) se umfla /desumfla spatarul scaunului , :D o chestie pneumatica , extrem de tare:))

da, este reglajul electric pentru lombar....este f tare...am si eu asa ceva pe pisica+ scaunele electrice :lol:

sprinter 02-03-11 11:26

Quote:

Originally Posted by odorog (Post 4115032)
salut...aveti idee daca se pot monta oglinzile de M/// de sedan pe coupe?ce modificari trebuie sa le fac?am cumparat unele,prostia din mine,nu le-am si probat.am apucat sa le vopsesc si azi cand am fost sa le pun...nici o sansa sa se potriveasca...pot schimba doar acel plastic dintre oglinda si usa?sau exista vreo sansa sa-l pacalesc?e pacat de ele ca abia ce le-am vopsit...multumesc mult

Nu ai cum sa montezi oglinzile de sedan pe coupe (asta in cazul oglinzilor originale) tu ai acolo un set de replici, daca nu ma insel se poate cumpara separat pt ele talpa aia.... o cumperi pt coupe si ai rezolvat problema ...

Sir 10 02-03-11 21:31

O intrebare am si eu...vreau sa dau scaunele masinii jos pt o curatenie amanuntita sa spun asa,inainte sa fac acest lucru vreau sa va intreb ce mai trebuie desfacut in afara de suruburi...am vazut ca am niste mufe pe sub ele...si la cel al pasagerului...am gasit o gramda de fire de telefon,nici nu stiam ca am asa ceva la ea...intreb acest lucru sa nu cumva sa stric ceva...Aa si inca o chestie...acolo langa cotiera unde se baga centura ce sunt manetutzele acelea din plastic de pe scaune?sunt curios!Multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca...

maxmartinez 03-03-11 08:45

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Sir 10 (Post 4137186)
O intrebare am si eu...vreau sa dau scaunele masinii jos pt o curatenie amanuntita sa spun asa,inainte sa fac acest lucru vreau sa va intreb ce mai trebuie desfacut in afara de suruburi...am vazut ca am niste mufe pe sub ele...si la cel al pasagerului...am gasit o gramda de fire de telefon,nici nu stiam ca am asa ceva la ea...intreb acest lucru sa nu cumva sa stric ceva...Aa si inca o chestie...acolo langa cotiera unde se baga centura ce sunt manetutzele acelea din plastic de pe scaune?sunt curios!Multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca...

salut, vezi daca te ajuta astea :

http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?2/09/72

Sir 10 03-03-11 09:28

Quote:

Originally Posted by maxmartinez (Post 4138007)
salut, vezi daca te ajuta astea :

http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?2/09/72

Ms mane...destula grija trebuie sa am cand o sa le dau jos...apropo manerele din plastic de pe scaune,langa cotiera,...ce rol au?sunt tare curios... sper s aintelegeti despre ce este vorba!numai bine

maxmartinez 03-03-11 09:40

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Sir 10 (Post 4138101)
Ms mane...destula grija trebuie sa am cand o sa le dau jos...apropo manerele din plastic de pe scaune,langa cotiera,...ce rol au?sunt tare curios... sper s aintelegeti despre ce este vorba!numai bine

manere de plastic? chiar nu mi vine in minte imaginea cu ce zici tu...langa alea ptr centura? ai vazut la toate tipurile de scaune sau doar la recara/vadere/electrice/manuale etc? chiar m ai facut curios si o sa cobor la masina sa ma uit :lol:

Sir 10 03-03-11 11:10

Quote:

Originally Posted by maxmartinez (Post 4138120)
manere de plastic? chiar nu mi vine in minte imaginea cu ce zici tu...langa alea ptr centura? ai vazut la toate tipurile de scaune sau doar la recara/vadere/electrice/manuale etc? chiar m ai facut curios si o sa cobor la masina sa ma uit :lol:

Probabil,de fapt mai mult ca sigur nu ma fac eu inteles...eu am scaune recaro manuale dar mai mult ca sigur se gaseste la toate,este o chestie minora dar vreau eu sa imi "hranesc" curiozitatea:lol: sunt la calculatorul unui amic si imi da eroare cand incerc sa incercuiesc piesa respectiva in paint sau in alt program...cand o sa ajung la al meu o sa postez.in fine...Numai bine!

gyovannniy 03-03-11 12:23

salut.am si eu intrebare.imi puteti spune si mie cate rotatii aveti voi la 120kmh cu treapta a cincea?masina e e36, 320i,24v,vanos din 1993. eu am 3500 rot/min si mi se pare f mult.voi ce ziceti?

rdy4ever 03-03-11 12:47

cum sa fie foarte mult? e normal ca doar nu e diesel. benzina e motor de turatie.

gyovannniy 03-03-11 13:07

Quote:

Originally Posted by rdy4ever (Post 4138761)
cum sa fie foarte mult? e normal ca doar nu e diesel. benzina e motor de turatie.

ma gandeam s ii pun un diferential mai de fuga sau cauciucuri mai mari ceva... ca s nu mai fie asa turat ca la viteze mari ar cam cere pe a-VI-a ca ar merge motorul mai relaxat.

maxmartinez 03-03-11 14:29

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by gyovannniy (Post 4138824)
ma gandeam s ii pun un diferential mai de fuga sau cauciucuri mai mari ceva... ca s nu mai fie asa turat ca la viteze mari ar cam cere pe a-VI-a ca ar merge motorul mai relaxat.

salut, cu un diff 3:15 de pe un 325 (tu ai 3:45) sau chiar un 3:38, ca sa nu zic 2.93 de 328 sau M, si jante pe 17/18 ajungi la 130-140 km/h cu 3500 rpm. dar in cazul acesta vei castiga ceva viteza cu rpm mai putine, dar vei pierde cuplu, adica acceleratie. vei dif in poze

odorog 03-03-11 14:44

Quote:

Originally Posted by sprinter (Post 4135283)
Nu ai cum sa montezi oglinzile de sedan pe coupe (asta in cazul oglinzilor originale) tu ai acolo un set de replici, daca nu ma insel se poate cumpara separat pt ele talpa aia.... o cumperi pt coupe si ai rezolvat problema ...

salut,ms mult pentru raspuns!ai idee de unde pot cumpara doar talpa aia?

wolverine 03-03-11 15:35

Quote:

Originally Posted by maxmartinez (Post 4138120)

de unde pot sa iau si eu schitele astea de le`ai postat tu?, m`ar interesa mai multe.

maxmartinez 03-03-11 15:52

Quote:

Originally Posted by wolverine (Post 4139209)
de unde pot sa iau si eu schitele astea de le`ai postat tu?, m`ar interesa mai multe.

salut, uite aici:

http://carservicemanuals.blogspot.co...ce-manual.html

bagi parola aia d acolo si apoi downloadezi manualul

inafara de realoem si bamwfans

http://tis.spaghetticoder.org/ ptr self service

mai sunt cateva dar nu imi vin in minte acum

gyovannniy 03-03-11 17:57

Quote:

Originally Posted by maxmartinez (Post 4139025)
salut, cu un diff 3:15 de pe un 325 (tu ai 3:45) sau chiar un 3:38, ca sa nu zic 2.93 de 328 sau M, si jante pe 17/18 ajungi la 130-140 km/h cu 3500 rpm. dar in cazul acesta vei castiga ceva viteza cu rpm mai putine, dar vei pierde cuplu, adica acceleratie. vei dif in poze

multumesc fratele meu.stiam ca voi pierde din demaraj dar nu ma prea intereseaza demarajul,liniutze,intreceri,etc.eu,oricum ar fi si oricat de puternica ar fi masina tot in ritmul meu linistit merg.imi poti spune ce program ai folosit ca sa ajungi la concluzia asta?ca vad acolo niste cifre care sunt calculate de un program.

sprinter 03-03-11 19:01

Quote:

Originally Posted by odorog (Post 4139073)
salut,ms mult pentru raspuns!ai idee de unde pot cumpara doar talpa aia?

Sincer nu ... cauta si tu la magazine de tuning care vand oglinzi de genul asta, sau pe bazarul 4 tuning poate te lamuresc ei...

maxmartinez 04-03-11 11:00

Quote:

Originally Posted by gyovannniy (Post 4139604)
multumesc fratele meu.stiam ca voi pierde din demaraj dar nu ma prea intereseaza demarajul,liniutze,intreceri,etc.eu,oricum ar fi si oricat de puternica ar fi masina tot in ritmul meu linistit merg.imi poti spune ce program ai folosit ca sa ajungi la concluzia asta?ca vad acolo niste cifre care sunt calculate de un program.

salut, le poti calcula de aici http://www.e31.net/GearSpeed_e.html

downloadezi aplicatia aia si apoi introduci tu datele, gearbox ratios, raportul diff, rpm etc...raporturile cutiei de viteze le iei de aici http://www.bokchoys.com/differential/GearRatios.htm

sunt ptr USA, dar sunt la fel si ptr Europe..calculatorul a fost facut ptr seria 8, dar poate calcula ptr orice masina daca bagi tu raporturile cutiei, diff si ce mai e p acolo, doar jantele sunt standard de la 16 in sus...le mai poti calcula si aici dar iti arata viteza doar in mile, nu km.
http://www.bokchoys.com/differential...calculator.htm

iar ptr diff consulta http://bmwfans.info/parts/catalog/E3...ar_axle_drive/
bafta

maxmartinez 04-03-11 11:38

1 Attachment(s)
Salut, stiti cumva daca se poate comanda OEM pachetul "Chrom" interior ptr e36? Ma refer la :manere deschizatoare usi, rame butoane geamuri el, scrumiere fata spate schwartz chrom, buton release frana de mana, capacele de pe usi armare inchidere centralizata etc? Le am gasit pe fiecare in parte OEM, dar pachet toate nu, la accesories and retrofitings au doar d alea cu lemn etc...Le am gasit si pe ebay plus inca altele, dar ma gandeam ca poate se gasetse tot pachetul OEM.mersi

le: aveti careva suportul de pahare din torpedou si aveti idee cum si unde se amplaseaza? piesa 29

Provenzano 04-03-11 11:42

Quote:

Originally Posted by maxmartinez (Post 4141534)
Salut, stiti cumva daca se poate comanda OEM pachetul "Chrom" interior ptr e36? Ma refer la :manere deschizatoare usi, rame butoane geamuri el, scrumiere fata spate schwartz chrom, buton release frana de mana, capacele de pe usi armare inchidere centralizata etc? Le am gasit pe fiecare in parte OEM, dar pachet toate nu, la accesories and retrofitings au doar d alea cu lemn etc...Le am gasit si pe ebay plus inca altele, dar ma gandeam ca poate se gasetse tot pachetul OEM.mersi

le: aveti careva suportul de pahare din torpedou si aveti idee cum si unde se amplaseaza? piesa 29

incearca aici:

https://forum.4tuning.ro/641-piese-bm...w/page-10.html

GOGU_VL 04-03-11 11:58

Quote:

Originally Posted by maxmartinez (Post 4141534)

Am avut eu, dar e destul de incomod pentru pasagerul din fata, pentru ca trebuie sa stea cu torpedoul deschis ca sa pui/puna ceva in suportul ala.
Daca scoti topedoul afara(sau daca bagi mana) ai sa vezi mai de aproape ca are niste gauri in stanga spate, si in spate de tot, gauri de suruburi pentru fixarea suportului.
Si costa fix 27eur suportul OEM Germany.

O zi buna !

maxmartinez 04-03-11 12:01

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 4141579)
Am avut eu, dar e destul de incomod pentru pasagerul din fata, pentru ca trebuie sa stea cu torpedoul deschis ca sa pui/puna ceva in suportul ala.
Daca scoti topedoul afara(sau daca bagi mana) ai sa vezi mai de aproape ca are niste gauri in stanga spate, si in spate de tot, gauri de suruburi pentru fixarea suportului.
Si costa fix 27eur suportul OEM Germany.

O zi buna !

ai dreptate, e destul de incomod, eram doar curios unde vine ala...e mult mai practic suportul de sub cotiera :-) multam

GOGU_VL 04-03-11 12:08

Quote:

Originally Posted by maxmartinez (Post 4141584)
ai dreptate, e destul de incomod, eram doar curios unde vine ala...e mult mai practic suportul de sub cotiera :-) multam

Daaaaaa, ala face toti banii crede-ma, da-i un ban dar stai in fata :lol: vreau sa fumez, mut scrumiera prima, adica spre schimbator, vreau sa beau o cafea si o doza de suc in acelasi timp, mut ambii suporti de pahare spre schimbator si scrumiera in spate de tot ;)

maxmartinez 04-03-11 12:13

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 4141592)
Daaaaaa, ala face toti banii crede-ma, da-i un ban dar stai in fata :lol: vreau sa fumez, mut scrumiera prima, adica spre schimbator, vreau sa beau o cafea si o doza de suc in acelasi timp, mut ambii suporti de pahare spre schimbator si scrumiera in spate de tot ;)

da, am vazut ca sunt 2 tipuri de suporti la cotiera : unu care e integrat cu totul, are 2 gauri ptr pahare, scrumiera si alea ptr monezi, dar scrumiera vine in spate chiar sub cotiera si nu merge intoarsa ceea ce e cam naspa, si al doilea e ala de care zici in care poti muta suportii de pahare si scrumiera ca nu sunt compacte toate, ci vin pe plansa aia. fig 1 piesa 15 e aia naspa si a doua pe care vreau sa o iau eu, e 70e.

GOGU_VL 04-03-11 13:55

Quote:

Originally Posted by maxmartinez (Post 4141603)
da, am vazut ca sunt 2 tipuri de suporti la cotiera : unu care e integrat cu totul, are 2 gauri ptr pahare, scrumiera si alea ptr monezi, dar scrumiera vine in spate chiar sub cotiera si nu merge intoarsa ceea ce e cam naspa, si al doilea e ala de care zici in care poti muta suportii de pahare si scrumiera ca nu sunt compacte toate, ci vin pe plansa aia. fig 1 piesa 15 e aia naspa si a doua pe care vreau sa o iau eu, e 70e.

E destul de najpa aia de e completa, de nu poti misca suportii de pahare si scrumiera, vrei nu vrei asa o ai.......

Daniel_Toa 04-03-11 20:27

Deci am si eu o problema :D pe fata am geamuri electrice , de cam 5-6 luni cel de la sofer face pe nebunul . Mai exact se lasa jos perfect , dar cand se ridica .... e jale . Nu se ridica normal in sus ci intr o parte practic iese afara la 90 de grade . Unde sa fie problema ?

trafy-vr6 04-03-11 20:28

vreun cablu de la macara rupt cred sau suportii aia de plastic care tin geamul sa fie rupti

Daniel_Toa 04-03-11 20:32

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4142866)
vreun cablu de la macara rupt cred sau suportii aia de plastic care tin geamul sa fie rupti

Nu ma mai speria in halul asta ! Tu vrei sa nu mai dorm la noapte ? Alte pareri ?

VN23TDR 04-03-11 20:36

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 4142863)
Deci am si eu o problema :D pe fata am geamuri electrice , de cam 5-6 luni cel de la sofer face pe nebunul . Mai exact se lasa jos perfect , dar cand se ridica .... e jale . Nu se ridica normal in sus ci intr o parte practic iese afara la 90 de grade . Unde sa fie problema ?

Am patit si eu .. da jos fata de usa si vezi chederele sa nu cumva sa fi iesit sau cazut din traseele pe care culiseasa geamul sau ghidajele alea de plastic s-au rupt... e 7-8 lei/bucata la orice magazin de piese auto.Iti trebuie cate 2 la geamurile fata si cate unu la cele spate.Noroc.

Daniel_Toa 04-03-11 20:40

Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 4142894)
Am patit si eu .. da jos fata de usa si vezi chederele sa nu cumva sa fi iesit sau cazut din traseele pe care culiseasa geamul sau ghidajele alea de plastic s-au rupt... e 7-8 lei/bucata la orice magazin de piese auto.Iti trebuie cate 2 la geamurile fata si cate unu la cele spate.Noroc.

Deci mai exact ce cer maine la magazin ?

VN23TDR 04-03-11 20:44

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 4142904)
Deci mai exact ce cer maine la magazin ?

http://realoem.com/bmw/showparts.do?...55&hg=51&fg=10

Piesa 2.

Edit. In cazul in care nu merge link-ul... cod : 51321938884

Sir 10 06-03-11 08:20

Salut...sper sa nu deranjeze postul meu doarece vin cu o intrebare despre o masina care nu se incadreaza in sectiunea bmw,este vorba despre o jetta...intrebarea mea este ca de cateva zile nu se mai deschide de pe cheie...am fost cu ea,de fapt tata la service vw si i-a spus ca este bulit calculatorul si nu ii mai citeste cheia sau ceva de genul...toata reparatia ajungand la 20 de mil(greu de crezut sa se buleasca asa repede fiind fabricatie 2009 luata de el de noua,doar vreo 30mii la bord )...cei care au habar...ii rog sa posteze o parere doua sa nu arunce acesti bani aiurea fara sa fie calculatorul de vina(tin sa precizez ca increderea in acele persoane de la service nu este foarte mare) Zilele acestea urmeaza sa se duca si la reprezentanta,totusi astept cateva pareri.Inca odata sper sa nu deranjez.Va multumesc! Numai bine!

trafy-vr6 06-03-11 08:22

Are careva idee cat coboara arcurile galbene si arcurile rosii la un E36 sedan ?

GOGU_VL 06-03-11 08:54

Quote:

Originally Posted by Sir 10 (Post 4145919)
Salut...sper sa nu deranjeze postul meu doarece vin cu o intrebare despre o masina care nu se incadreaza in sectiunea bmw,este vorba despre o jetta...intrebarea mea este ca de cateva zile nu se mai deschide de pe cheie...am fost cu ea,de fapt tata la service vw si i-a spus ca este bulit calculatorul si nu ii mai citeste cheia sau ceva de genul...toata reparatia ajungand la 20 de mil(greu de crezut sa se buleasca asa repede fiind fabricatie 2009 luata de el de noua,doar vreo 30mii la bord )...cei care au habar...ii rog sa posteze o parere doua sa nu arunce acesti bani aiurea fara sa fie calculatorul de vina(tin sa precizez ca increderea in acele persoane de la service nu este foarte mare) Zilele acestea urmeaza sa se duca si la reprezentanta,totusi astept cateva pareri.Inca odata sper sa nu deranjez.Va multumesc! Numai bine!

Ai sectiune la VW, iar daca n-ai, deschide.
Multumim de intelegere ;)

Sir 10 06-03-11 09:09

Las-o cum a picat,imi cerusem scuzele de rigoare pt postare...sunt obisnuit cu voi cei din sectiunea bmw,cunosc pe cei care se pricep si cei care se dau doar cunoscatori de aceea postasem aici si nu la sectiunea vw.Rog un moderator sa stearga intrebarea postata de mine.numai bine! Si scuze de off

Daniel_Toa 06-03-11 09:12

Quote:

Originally Posted by Sir 10 (Post 4146017)
sunt obisnuit cu voi cei din sectiunea bmw

Adica noi suntem mai prosti sau cum ? Mai aroganti ?

All times are GMT +2. The time now is 00:48.

- Copyright 2026 4Tuning