Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Opel tuning (https://forum.4tuning.ro/136-opel-tuning.html)
-   -   Club Astra Bertone (https://forum.4tuning.ro/136-opel-tuning/21370-club-astra-bertone.html)

AB-04-ASS 30-06-10 07:06

Re: Club Astra Bertone

Ok, mersi de lamurire.

AB-04-ASS 30-06-10 07:18

Inca doua intrebari legate tot de Bertone:

- martorul din bord reprezentand o masina si un drum serpuit in spatele ei inseamna ca masian are ESP? Precizez ca motorul e cel de 1.8 125 CP.

- la ridicarea piciorului de pe ambreiaj se simte pe la jumatatea cursei o anumita trepidatie in pedala. De la ce poate sa fie? Si daca aveti idee care piesa e problema, cam cat ar costa?

Multumesc.

alex drs 01-07-10 23:16

vand sau schimb cu diferenta kit ext (bara f .s,praguri,capota) bertone nr de contact;07231634973 alex drs . astept oferte!:-P

Quote:

Originally Posted by 5nap (Post 3316640)
Salut,am achizitionat un opel astra bertone!Sunt interesat cine are niste jante frumoase pe 16/17 si o bara fata mai frumoasa decat cea stock.Rog pm aici sau tel 0764779794 Madalin multumesc!

am un kit smecher boss:-)

Quote:

Originally Posted by alex drs (Post 3486837)
am un kit smecher boss:-)

nr meu 0723 163497

marian_tgv 02-07-10 08:51

salutare...am si eu o intrebare...pentru un opel astra coupe bertone...cel de 200 cai ( z 20 leh, parca...nu stiu sigur ) ...ce bujii sunt indicate? as dori daca are cineva cunostinte sa-mi lase un numar de telefon ceva, multumesc, o zi placuta tuturor

elspa 02-07-10 18:47

BKR6EIX NGK Iridium IX - 225 ron setul de 4, pe stoc.

0722 340 642

Ruff_Ryders 03-07-10 15:02

am inteles ca axa cu came se pune cu un dinte inapoi pe admisie dar cum mai exact?adica cu un dinte inapoi spre spatele masinii sau spre botul masini?si axa cea de pe admisie este cea dinspre interiorul masinii nu?

lucky0007 09-07-10 19:22

Am si eu nevoie de o cutie de viteza F23 pentru opel astra bertone 2.0 turbo - 0769283137 care aveti. multumesc

uskt2005 14-07-10 11:26

Am nevoie de un motor z 20 let +cutia si electronica aferenta pt un transplant.

Stiti pe cineva sau pe undeva unde as putea gasi?

Multumesc!

AB-04-ASS 14-07-10 13:02

Nu dezmembreaza nimeni un Astra G hatch sau chiar un Coupe pe aici? Am nevoie de cateva piese mai micute de prin portbagaj, interior... nimicuri :)

Marius_n 15-07-10 14:21

n-am mai intrat de ceva vreme pe site..de curand mi-am schimbat amortizoarele sport,cu unele stock..amortizorul sport pe partea dreapta fata a masinii se dusese,am incercat sa il reconditionez la cienva"meserias " cu 1.5mil dar dupa 2 luni era iar gol..si am ajuns la concluzia k pe strazile din romania nu se merita sa pastrezi suspensii sport..asa incat,acum am ramas cu un amortizor stanga fata in conditii f bune cat si arcul..le dau la pachet cu 50lei pt k nu mai am ce face cu ele..suspensia este FK si de retinut este faptul k bieletele antirului obisnuite nu se potrivesc,cele cu care era echipata aceasta suspensie erau cu 3 cm mai mici in inaltime..daca este cienva interesat ,poate intra pe mess-ul meu : marius_whl @yahoo.com .(uitasem sa spun,amortizorul este reglabil,iar diametrul spirelor arcului este mic,si spirele sunt f dese)

uitasem..are cineva de vanzare un h7 xenon cu lumina alb clar?dar aca se poate in banuti mai rezonabili,pt că imi vindea cineva 2 h7 xenon cu 1.4mil si asta in conditiile in care tot kit-ul este 2mil..

koocky2oo5 19-07-10 08:08

Ciaoo totzi bertonishtii ..care mai sunte-tzi :( tocmai ce-am terminat de citit topicu asta..207 pagini,mi-a luat 3 zile:))Ador Astra Bertone mai ales Cabrio shi in sfarshit am banii pentru aceasta bijuterie(am shi pt intretzinere :P ) As ruga pe cei ku experientza sa-mi zik shi mie ce mashina sa aleg...1.6 , 1.8 , 2,0T sau 2.2 care o fi cel mai bun ..reushit motor ? k am la alegere...sunt un baiat normal 20 d ani nu prea am boala vitezei dar am auzit k motoarele 2.0T shi 2.2 sunt cele mia reushite..mai ales 2.2 distributzie pe lantz..e adevarat? trebuie sami iau motor mare ?dak vreau sa intretzin mashina asta pana devine de epoca?:)) a shi ink ceva am gasit aici in italia un anuntz pe net ..suna cam asha :

Opel Astra Cabrio 2.2 16V DTI Jahre Bertone

Carrozzeria:
Cabrio
Anno: 04/2003
Chilometraggio: 76.000 km
Carburante: Diesel ????
Potenza: 92 kW (125 CV)
Tipo di cambio: Manuale
Colore esterno: Viola metallizzato
Consumo carburante: 6,10 l / 100 km
Porte: 2

Edizione 90 years BERTONE matricola n.1256 Climatizzatore automatico elettronico, ABS, Controllo stabilità ESP, Sensori parcheggio, filtro antiparticolato, Chiusura centralizzata, Tempomat Cruise control, Antifurto immobilizzatore, Interni in pelle, Cerchi in lega BBS, Sistema di navigazione OPEL, Riscaldamento sedili, Riscaldamento supplementare autonomo Webasto con programmatore 3 ore diverse e telecomando per attivazione a distanza, 4 Alzacristalli elettrici, fari allo xenon, lavafari automatici, Navisystem Siemens/VDO NCDR 1500, Caricatore CD, Modulo telefono Nokia con funzione integrata Radio/Vivavoce , Ricevitore DVB-TV Zenec Touchscreen con DVB-T Tuner, Attacco IPod, Slot per SD-card, Predisposizione per attacco camera posteriore, Capote elettrica completamente automatica anche a distanza con telecomando chiave, Bracciolo, Potenza motore 150 CV/109KW, Pneumatici nuovi 215/40ZR17 Fulda, Portapacchi posteriore removibile, Paravento sedili posteriori removibile, prezzo trattabile

Exista bertone Diesel ?????orikum azi sun sa vad ce shi kum e mashina dak e tot in regula asta am so iau :X:X e FULLFULL kum vreau yo..

Ok va las kam scris cam mult pt prima oara:P dar asta e sunt nebun dupa mashina asta :D Bafta ashtept rasp ..pls TNX

algorunescu 19-07-10 08:12

Eu ti-as recomanda 2.0. 2.2 este bun ca motor dar consuma mai mult si mai platesti si un impozit mai mare pentru o putere mai mica. Cam toti prietenii pe care-i am cu 2.2 ar vrea sa-l schimbe cu turbo.

koocky2oo5 19-07-10 08:20

Ehh da shtiu dar vezi u eu sunt cam incepator ... nush dak sunt ink pregatit pt un TURBO...nu k shi condus...k shi intretzinere ..nu prea shtiu molte despre turbina..compresii shi dealea:)) sunt un pik pe langa.. e complicata treaba sau o sa invatz ? :P dar despre masina asta ce zici ??am sa pun shi nihte poze..mai tarziu k akum ma dok akas..

algorunescu 19-07-10 08:22

Eu o am de vreo 4 ani. Tot prima mea masina a fost. Nici eu nu stiam nimic. Inveti pe parcurs.
De masina aia nu stiu ce sa zic. N-am auzit de bertone diesel.

elspa 19-07-10 08:32

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...4&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...8&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...4&pageNumber=1

le-am luat si eu pe primele 3 din lista...

algorunescu 19-07-10 08:35

Tare. Nu stiam. Nu m-am uitat niciodata dupa bertone diesel si nici n-am cunoscut pe cineva care sa aiba.

cryssl 19-07-10 09:33

exista ,pe bertone sunt

benzina 1.6
1.8
2 t
si 2.2

si diesel 2.2 dti .. dar nu prea merge dieselu..dat fiind ca e euro 3 si platesti mult la inmatriculare.. +taxe ..mai bine iesi cu benzina...

@koocky2oo5 :

parerea mea e sa'ti iei 1.8 benzina..e cel mai echilibrat..si dupa ce il exploatezi la maxim si simti ca vrei ceva mai puternic..treci la 2.0..

2.0t e mult mai pretentios..si la varsta ta nu cred ca vrei sa stai cu el cu diverse probleme .. in loc sa profiti si sa il conduci

koocky2oo5 19-07-10 10:29

OOO elspa veteranule:X2005,algorunescu 2007..ce onoare am..

Da am intzeles cryssl dar vezi u ...ma uit la mashina asta de asear' de la 11...nush ce sa fak.. e fullfull,nam mai gasit niciuna k asta :( shi costa doar 7000:x probleme pt taxe nam..k nu vreau so inscriu in RO.. ash vrea sa telefonez..dar nush ... voi ce zicetzi 2.2 16V DTI...ce ma fak cand se strica ceva la motor? : | und' gasesk piese pt motoru' asta...Diesel..scuzatzi-ma da sunt incepator..se mai fak piese pt ea ..dak dau comanda..
pls ajutatzi-ma k mor :)) stau ku telefonu in mana shi nush ce sa fak..sunt obsedat de ea:P ya uitatzi-va si voi ce ''Ferrari'' :X:X

https://img827.imageshack.us/img827/9...0199184002.jpg
Uploaded with ImageShack.us
https://img828.imageshack.us/img828/2...0199184005.jpg
https://img840.imageshack.us/img840/1...0199184008.jpg
https://img840.imageshack.us/img840/7...0199184010.jpg
https://img844.imageshack.us/img844/8...0199184011.jpg
https://img832.imageshack.us/img832/3...0199184013.jpg

Bordu' ala:X:X le are pe toate 3 la un lok:) Navi mare..casetofonu...shi clima:X..dak-o iau prima mishcare care va fi am sai smulg receptoru' ala =))zici cai cabina telefonica
BBS-usrile alea din fabrica :X ma innebunit mashina asta
Apropo imi zice shi mie careva cei aparatu ala:)) din a 4-a poza ''WEBASTO'' :|

koocky2oo5 19-07-10 12:04

Am aflat ce-i aparatu' ala WEBASTO k-am tradus anuntzu' :P

Rog moderatorii sa nu-mi dea ban :) dar ce sai faci am innebunit :shock:

Opel Astra Cabrio 2.2 16V DTI Jahre Bertone Limited Edition Matricola n.1256

An fabricatie : Aprilie-2003
Km : 76.000
Consum : 6,1 l/100 km (combinat)
8,5 l/100 km (oras)
4,7 l/100 km (afara)
Carburant : DIESEL
Emisii CO2 : 164 g/km (combinato) Euro 3 cu filtru antiparticule
Motor : 2172 cm³ 150 CP / 109KW
Greutate : 1430 kg

Climatronic,
ABS,ESP de control al stabilităţii,
Senzori de parcare,
Filtru antiparticule,
Cruise Control,
Imobilizator antifurt,
Full piele,
Jante aliaj BBS din fabrica,
Anvelope noi 215/40ZR17 Fulda
Sistem de navigare Opel,
Incalzire suplimentara independenta WEBASTO cu programator 3 ore diferite şi telecomanda pentru activare de la distanta,
4 geamuri electrice,
Cotiera,Oglinzi incalzite
Scaune electrice incalzite,
Faruri Xenon,
Scaune spate detasabile
Spalatoare faruri automate,
Navisystem Siemens / VDO NCDR 1500, Magazie de CD-uri,
Modulul de telefon Nokia integrat / "mâini libere",
DVB Zeneca Touchscreen TV cu tuner DVB-T,
Conexiune iPod,
Slot pentru card SD,
Predispozitione camera de filmat(spate),
Decapotare complet automata electrica si de la distanţă,
Paravant,
Port bagaje spate detasabil

a mea va fi :X:X:X voi fii unicul 8)

spartaans 19-07-10 20:35

cumparo e marfa...si e si diesel...

koocky2oo5 20-07-10 01:50

Da...dar vreau sa-mi zicetzi shi mie kum fak pt piese...la motoru asta diesel... : | shi dak are tot distributzie pe lantz....

TzuTzu77 20-07-10 02:55

Motorul asta e pe o gramada de alte opeluri, deci cu piesele stai linistit ca n-o sa ai probleme.

spartaans 20-07-10 09:02

doar 2.2 16v benzina este pe lant

koocky2oo5 21-07-10 22:27

Ok mersi TzuTzu77 deci 80 90 % o iau :D

Da spartaans stiu că doar 2.2 au pe lanţ dar la asta diesel nu ştiam...cum o are..ok mersi apropo mai organizaţi intalniri cu bertoane ? că la vara viitoare vin şi eu in ro cu ''unicata'' mea :D

Mondeo 22-07-10 10:02

2.2dth este lant ;)

Ruff_Ryders 25-07-10 19:10

stie cineva sa-mi spuna daca se potriveste cutia de f16 pe bertone turbo?

elspa 25-07-10 20:46

nu, doar f23

Ruff_Ryders 26-07-10 03:52

si cam pe ce masini se gaseste f23 si cam ce pret?

elspa 26-07-10 08:23

toate opel-urile care au schimbatorul cu march-arriere in viteza a 6-a.

http://www.davereederdesign.com/temp...t/finished.jpg

Ruff_Ryders 26-07-10 10:18

ok...ms mult

Am[^]r 03-08-10 00:20

Salut baeti,abia am cumparat si eu un bertone 1.8 , 125 cai
La cat de entuziasmat eram cand am vazut ce consum am ,a cazut ceru pe mn.............Calculatorul imi arata consumul mediu de 20% :O:O:O:O,iar consumul la secunda ,daca aceler pana la 2500 turatii imi urca pana la 30 ..........ceva este in neregula clar , cei care mai aveti cu aceasi capacitate ,VA ROG spuneti-mi si mie cat va consuma masina ..............si poate aveti idee ce poate fii in neregula ...............................Apropo,astazi am bagat benzina de 1 milion ,indicatorul sa dus la jumatatea rezervorului ,am mers 50 de km si indicatorul a ajuns f aproape de prima linie neagra...................Ms frumos.

spartaans 03-08-10 15:17

ti se aprinde ceva in bord?

AB-04-ASS 03-08-10 20:53

Chiar saptamana trecuta am urmarit si eu consumul la al meu... la fel 1.8 125CP. Am pus benzina de 50 RON si am mers 100 km in oras cu ea la mers normal, schimb la ~2500 si din cand in cand cate un sprint pana pe la 4000. Deci undeva la 11% mi-a iesit mie. In exterior... o estimare destul de vaga mi-a iesit cam 7%, la mers linistit... pana in 90 km/h ca am mers prin localitati mai mult.

Computer de bord eu n-am.... asa ca nu imi spune consumul si de astea... Doar ce vad eu pe indicator si cand mi se aprinde beculetul de atentionare.

Masina cum merge? Trage ok sau ezita? Am citit undeva pe un forum despre o masina cu aceleasi simptome... tot Astra... dar nu imi mai aduc aminte exact rezolvarea. Stiu ca era legat de o mufa care nu era la locul ei... dar nu imi amintesc exact. Daca gasesc topicul o sa iti spun.

Am[^]r 03-08-10 21:39

Nu se aprinde nimic in bord..............iar de tras ,nus ce sa zic pt ca pana acum am condus un citroen c2 care e mort..............dar in comparatie cu un opel vectra sfi 2000 - 16 valve ,mi se pare ca nu prea trage pt cei 125 de cai.........nus ce sa zic pt ca nu am un termen de comparatie ,nu stiu cat de tare trebuie sa traga.............dar la prima vedere nu mi se pare prea vanoasa.......ideea e ca un consum de 10-11 in orash este ok....in mers normal.....dar sa consume cat imi consuma mie la mers f usor............este enorm,mi-e si frica sa ma dau la ea sa nu raman in 10 km fara benzina......Daca ati auzit ceva despre o problema similara ,VA rog frumos sa imi spune-ti si mie sa stiu ce e de facut..........Sa inteleg ca un consum normal este de 10-11 in orash pt acest motor?

AB-04-ASS 04-08-10 09:47

Un C2 ar trebui sa fie destul de infigaret. Am condus si eu masini mici si se comportau foarte bine cu motoare mici... de ~60 CP. Greutatea mica isi spune cuvantul.

Ai incercat sa citesti codurile de eroare prin metoda pedale + contact? Daca nu.... incearca asa:
1. Motorul oprit, apesi pedala de frana si cea de acceleratie si le tii apasate.
2. Pui contactul astfel incat toti martorii se ilumineaza.
3. Urmaresti simbolul cu masina+cheie... acesta o sa inceapa sa clipeasca. Va clipi o data pentru cifra "1", de doaua ori pt "2", s.a.m.d. Va clipi de 10 ori pentru "0". Intre cifrele unui cod e o pauza mai mica, iar intre coduri (presupunand ca ai mai multe, una mai mare). Codurile au 4 cifre.

E putin cam greu de citit... eu am inregistrat cu un ap foto si apoi le-am pus pe PC la 50% viteza de redare ca sa le citesc corect. Astea sunt doar codurile de la ECU din ce stiu eu... codurile de la ECM nu apar prin acesata metoda.

Oricum, eu zic sa verifici si daca nu ai ceva scurgere (pierdere) de benzina....

Si mergi cu ea la un service sau mecanic (de incredere, care sa aiba posibilitatea sa ii faca o diagnoza). Sau mergi maine la meetingul cu cei din club si poate are cineva un OP-COM sa iti verifice motorasul.

Sa auzim de bine!

spartaans 04-08-10 15:43

e 50 ron sau maxim 130 ron la Opel, dute si pune testerul pe ea si afli toate problemele care le ai pe partea electrica a masinii....cea mai sigura si simpla solutie

AB-04-ASS 04-08-10 16:01

3 Attachment(s)
Am si eu o rugaminte la cei din club.... cand aveti timp sa va uitati la voi unde anume duce firul din pozele de mai jos. La mine atarna liber (Z18XE).

Am[^]r 11-08-10 10:24

Ai nororc baeti,o intrebare am ,poate are vreunu din voi idee despre ce vb.............

Bag in viteza ...accelerez si cand ridic piciorul de pe acceleratie turatia motorului mai urca cu 200-300 de rotatii in plus fata de unde era cand am ridicat piciorul , deci daca schimb viteza in 2000 de ture ,motorul urca pana la 2300 ..........

Aveti idee ce poate fii ???

Aa a a si ink ceva .........motorul nu merge bn la relanti........adik nu mentine o turatie constanta ..........oscileaza contiinu .... am verificat bujiile si fisele si sunt ok............

Poate stiti voi alt motiv....................MULTUMESC FRUMOS !

Am[^]r 11-08-10 10:25

Este vb de un bertone de 1.8 din 2000 ,am uitat sa mentionez:D

pyranha_1984 11-08-10 10:35

Quote:

Originally Posted by Am[^]r (Post 3578019)
Ai nororc baeti,o intrebare am ,poate are vreunu din voi idee despre ce vb.............

Bag in viteza ...accelerez si cand ridic piciorul de pe acceleratie turatia motorului mai urca cu 200-300 de rotatii in plus fata de unde era cand am ridicat piciorul , deci daca schimb viteza in 2000 de ture ,motorul urca pana la 2300 ..........

Aveti idee ce poate fii ???

Aa a a si ink ceva .........motorul nu merge bn la relanti........adik nu mentine o turatie constanta ..........oscileaza contiinu .... am verificat bujiile si fisele si sunt ok............

Poate stiti voi alt motiv....................MULTUMESC FRUMOS !

S`a mai discutat ... clapeta d acceleratie tre curatata.

All times are GMT +2. The time now is 04:55.

- Copyright 2026 4Tuning