![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
|
Nu stiu despre care Megane vorbesti tu dar cel putin ultima generatie este o masina foarte sigura. Pe ce iti bazezi afirmatiile, ai testat tu ? Sau ochiometric ? :rolleyes2
|
Quote:
|
Opriţi va rog discuţia despre mărci, revenim la benzină versus motorină, puteţi liniştiţi crea un versus despre siguranţa mărcilor, chiar ar fi indicat :)
|
Quote:
Recent am facut cateva liniute cu un 530i si pot spune ca eram cam paraleli pana pe la 130km/h eu avand un avantaj si apoi aveam cam o masina jumate avans de nu-i venea sa creada propietarului ca si-a luat-o de la un diesel. |
Pai probabil timpii aia sunt in aceeasi trapta, si e una destul de mare. Daca treapta nu este specificata si ambele masini dau tot ce pot (asta este comparatie relevanta nu o treapta care avantajeaza clar pe cineva) acel 545i marsaluieste prin 530d sau chiar i.
Ca performanta 530d este normal sa fie similar cu 530i. Oricum cand se fac liniute de genu' si diferentele sunt mai mult sau mai putini mici poate sa fie marja de eroare, reactia soferului, tipul de anvelope folosite, presiunea din pneuri, greutatea (influentata de nr pasageri sau cantitatea de carburant), tipul de carburant folosit, suprafata carosabilului care nu este la fel pe ambele benzi, cat de curat e filtrul de aer si multe altele. La 150-160 km/h o lungime de masina reprezinta 0.x secunde si poate fi uosr influentata de factorii de mai sus. Oricum, tot ce e posibil ca un 530d sa fie usor mai rapid ca un 530i la o chestie de genu' dar nu as pune prea multi bani pe asta :) |
daca 300zxtt a spus ca sa uitat in cartea tehnica pt ambele masini 530d-545i ce relevanta are ce treapta , cati pasageri , cata benzina etc...
aaaa scze acum am vazut ca ai inceput fraza cu "pai probabil" ...pai nu? |
cum ce relevanta are treapta??? Daca motorul turbo-diesel are cuplul maxim la 1800rpm sa zicem, iar cel aspirat pe la 3200 si repriza de 80-120 se face in tr. a 5-a, unde dieselul e in cuplu iar aspiratul e la cca 2000rpm, deci mai are o paine de mancat pina la cuplul maxim...Cartea tehnica da un standard, normal ca nu poate sa scrie "530d ...80-120 tr a 5-a 6s (nu stiu cat e, dau un exemplu) ...545i ...80-120 tr. a 3-a 4,8s.Dieselul oricum ptr 120km/h trebuie sa ajunga in tr a 4-a (chiar daca ar face repriza mai turat) si ar scoate o repriza mai slaba decat 545i in tr 3.
@300zxt , in specificatiile de 0-100 530i e cu cca 0.5s mai rapid pe 0-100 decat 530d, probabil ca ai fost si sofer ceva mai bun decat celalalt...dar ok, pe 400 de metri e posibil sa-i faci fata sau sa-l iei cateodata.Interesant ar fi de vazut si pe dist mai mare ( 1km sa zicem ) |
daca te bazezi pe cuplu la un 530d in comparatia cu 545i atunci nu e punctul forte la 530d pentru ca are cu 40nm mai putin ca 545. Detaliile astea oricum nu conteaza, astea sunt comparatii de plictiseala.. nu stie nimeni care da mai repede cu spatele si ajunge la viteza maxima la mers cu spatele dintre cele 2 ? :))
|
E vorba de turatia la care este cuplu. Oricum afirmatia cu "nu conteaza treapta" face toti banii. E vorba de performanta maxima a masinii in ambele cazuri, iar la un 80-120 la benzina ideal este treapta 3 (nu vorbesc de cine stie ce ferrari), la diesel nu prea merge. Deci o comparatie in aceeasi treapta este ca o comparatie mere cu pere, de aia da mai bine la diesel. Pune-le pe amandoua in tr3 sa vezi acolo timp. In plus eu ma refeream la liniuta 530i-530d cu acele variabile nu la datele din cartea tehnica.
https://www.youtube.com/watch?v=xW-GP...eature=related Cand un 530d o sa fie capabil de ceva de genu' puteti sa dati delete la forum :lol:. https://www.youtube.com/watch?v=qofvb-LTlWs https://www.youtube.com/watch?v=vL_PD...eature=related Uite si un 530d...daca cel care se uita la film nu este orb o sa observe ca acceleratia la 545i este muuuuult mai rapida, perfect normal daca te gandesti la motorizare/cp. Daca s-a ajuns la comparat reprize in aceeasi treapta diesel-benzina pentru a arata cat de tare e diesel-ul e grav. PS: In cartea tehnica se mentioneaza si treapta de viteza pentru a sti conditiile, nu se mentioneaza ca este performanta maxima la amandoua. Pe baza unei gandiri - nu conteaza treapta nu m-as mira sa vad o comparatie Ferrari F430 80-140 treapta 6 vs vreun diesel (5.0 TDI / 4.2 TDI / 6.0 TDI) in treapta 6 si sa piarda Ferrari, apoi putem toti sa credem linistiti ca la reprize este mai slab :lol:. |
Quote:
compara cu asta care este tot un motor de 3000 diesel care este destul de comparabil cu 4.5i. Daca tot e de comparat atunci aici s-ar tine o batalie mai apropiata. |
535d ar fi mai performant dar tot ar manca bataie urat de tot. Ce ai omis (intentionat sau nu) tu din film este partea asta
Quote:
Oricum comparatiile fie ele cu 530d sau 535d sunt aberante, vroiam doar sa arat ca e hilar sa compari ce dau aia in cartea tehnica, reprize x-y in aceeasi treapta de viteza si sa le compari benzina-diesel. |
Cum ati ajuns sa comparati 3.0diesel cu 4.5 benzina????
M-am pierdut undeva pe drum si imi cer scuze :) |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:50. |
- Copyright 2026 4Tuning