![]() |
Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..
Quote:
|
Quote:
|
Poti sa te pisi, poti sa te si speli, si apoi sa te pisi iar, poti sa faci ce vrei tu... Acum 5 ani cand matritam si turnam barci de la zero, de reparatii nu mai zic tu cred ca nici nu auzisei de fibra... Las-o mai moale, nu e cazul sa te faci singur de ras. NU am zis in nici un fel ca sunt expert in materiale si nici nu am argumentat pro sau contra, citeste cu atentie. Te aprinzi cam repede, poate ar trebui sa mai tai din cafele sau energizate. Ca si curiozitate, eu cumpar fibra cu 15lei m ptrat si 16 litrul de rasina, dar acum pe vremea asta nu am de ce sa o iau si sa se cocleasca in recipient. Puteam si eu sa intru in "buisiness" dar nu sunt chiar asa disperat.
|
usor baieti,hai sa nu incingem spiritele si pe aici,
kinder,bogyciu nu te-a "sfidat" in nici un fel,nu vad de unde ai dedus tu asta :P uf,iute la manie :P daca tot spui ca in 18 lei iei un litru de rasina si ceva fibra pe deasupra,poate imi spui te rog in privat cum si de unde iau asa ceva,ca am si eu de facut una alta din fibra de sticla :D hai lasati cearta va rog ;) |
Quote:
|
Quote:
Pe de alta parte insa, ar fi o idee si mai buna sa se faca un topic separat cu lucrarile din fibra de sticla; in opinia mea, ar trebui facuta o intreaga sectiune care sa contina si acest topic, precum si alte topicuri gen: -materiale necesare pentru lucru cu fibra de sticla/fibra de carbon; -metode de lucru cu fibra de sticla/carbon; -lucrari din fibra de sticla/carbon - exterioare auto; -lucrari din fibra de sticla/carbon - interioare (inclusiv audio) auto etc. Poate vi se pare cam mult ceea ce sustin, sa se creeze o noua sectiune, insa e bine sa ne amintim care e tema fundamentala a acestui forum - TUNING - si sa socotim cam cat de intalnite sunt lucrarile din fibra de sticla in acest domeniu :!: poate mai degraba merita fibra de sticla o sectiune separata, decat subiectele de gen filme, muzica, jocuri pc, bancuri, machete, femei si alte asemenea. Prin urmare (desi am cam deviat de la ultimele discutii), sper ca un moderator va citi si reply-ul meu si poate mai sunt si altii de aceeasi parere cu mine, legat de necesitatea unei sectiuni separate pt. fibra de sticla/carbon. Si poate in felul asta nu va mai fi nevoie sa i se raspunda fiecarui nou-venit la 100 intrebari pe motiv ca el n-are rabdare sa citeasca topicul cu atentie. |
Ai dreptate quick... problema e ca multi nu au rabdare sa citeasca toate paginile, plus ca si eu as intreba de unde sa iau materiale acum, fiindca ceea ce s-a spus acum 6 luni - 1 an, poate nu mai e valabil, sau au aparut alte firme cu produse mai bune si/sau mai ieftine.
De asta iti dau dreptate la ceea ce ai spus despre crearea unei sectiuni separata. O sa propun, poate vor fii de acord "ai' de sus" :D |
mi-am facut bara fata si spate , bad-boy-ul ,masca fata si portbagajul cu fibra de sticla si rasina de la polydis si am fost foarte multumit , plus ca cei de acolo mi-au dat diverse sfaturi si m-au sfatuit si pentru alte materiale .
https://forum.4tuning.ro/430-masina-m...over-45-a.html |
Quote:
|
Quote:
|
si eu ca am fost multumit , nu m-am agitat....
|
Quote:
|
5 Attachment(s)
Quote:
Intre timp m-am apucat de masina, multumesc celor care au avut bunavointa sa imi impartaseasca din experienta lor si totodata le multumesc si celor care m-au pus sa recitesc toate paginile topicului in speranta ca voi intelege. Acum dupa ce m-am apucat si am ajuns la un anumit stadiu al lucrarii(pentru inceput am "indreptat" portbagajul) am zis sa va pun si eu cateva poze sa va dati cu parerea, mai ales cei care imi spuneau sa invat mai intai sa lucrez cu fibra si apoi sa ma apuc de un body kit sau alte kestii de amploare. Va multumesc inca odata tuturor si astept comentariile voastre! |
Buna lucrare.
Acea suprafata odata uscata bine trebuie matuita cu un smirghel de P80-100 ,apoi o chituire superficiala cu chit fibra ,apoi tras la nivel cu chit poliesteric. Foloseste pentru chituire un spaclu cat mai lat si pentru slefuire o scandurica de 30-40 cm. |
Am si eu o intrebare ,ai dat peste spuma direct cu fibra sau ai pus banda de hartie ? Nu se topste cumva cand aplici rasina cu fibra ?
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:38. |
- Copyright 2026 4Tuning