![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
E primul oras care mi-a venit in minte . Era aleatoriu exemplul , oricum ideea cred ca au inteles-o unii. Daca un 3.0 benzina are in oras un consum rezonabil e un aspect pozitiv. Inseamna ca un 1.0 benzina pe principiul asta ar consuma 2 litri in oras. Dar evident ca masinile de oras de 1.0 , 1.2 care consuma 8 % in oras sunt defecte.
Cat despre impozit, in afara cazului in care ai avea milioane de europeni, te-ar interesa ca dai 60 de milioane pe an atunci cand muncesti pentru bani si nu ii furi. Sau in alta ordine de idei, doar nu vrei sa spui ca masinile cu motoare mari nu exista si la preturi decente?Deci uite ca pe unii ii intereseaza si aspectul legat de taxe . |
Tinand cont ca 90% mergi in oras, chiar nu vad rostu la un animal de motor de la 3.0 in sus... Sa zicem ca 3.0 ar fi acceptabil, ca doar nu echipezi un X5 cu motor 1.4... Dar asa cum zicea sponsoru, atat timp cat muncesti pt banii care-i ai, poti foarte bine sa ii pui deoparte sau te bucuri de ei in alte moduri, nu pe taxe la buget de mii de lei pe an+benzina care o consuma o monstruozitate de masina.... Nu zic sa-si toata lumea Logan, dar crezi ca iti sta in gat un E46 320d? Sau un seria 1 118d?
|
Quote:
|
Quote:
PS - un 1.2 consuma undeva la 7% in oras. |
Quote:
Sa merg in trafic in spate la Loganu de 1.4 sau maxim sa-l depasesc cu 2-3 masini imi e de-ajuns un 1.8is sau 2.0i, ca sa nu mai vb ca un Evo de 2.0 si 245Cp mi-ar fi peste cap 8) Totusi mai e un motiv pt care cam tre sa fugi de motoarele mari: si anume intretinerea cu piese si consumabile, care pe langa ca sunt foarte scumpe, sunt si foarte multe pe motor (V8 sau V12 fatza de L4) |
Quote:
Un prieten ce are E55AMG de 360Cp si 1800kg scoate un consum mediu de 15% la mers sportiv si cateodata si drift-uri.... |
In curand or sa va dea benzina masinile ca sa mergeti cu ele si toate benzinariile vor da faliment :D
Sunt curios cat consuma A180cdi daca E55AMG consuma 15% la mers sportiv si drifturi. |
Quote:
Daca chiar vrei sa stii, pe C-klasse 1.8CDi consuma cam 6 in medie.....cat passatu 1.9Tdi......cam e o diferenta de la 15 la 6 nu?!! .....cam de 2.5 ori mai mult.....ceea ce tie ti se pare putin nu?!.....parca ai avut toata viata dacie1300 si aqi auzit numa povesti cu benveuri si mertzane :???: |
cls 350 consuma in oras 15 dar noaptea intr-un trafic lejer si accelerari line . La mers blana consuma 23-25.
Esti din alt film cu e55amg mers sportiv 15. Absolut editii limitate masinile voastre . S320 cdi consuma in medie 11 12. Cu s 500 benzina poate cu motorul oprit din cand in cand sa consume cat zici tu. De fapt pe forum-ul asta nu e nimic de mirare. De la motoare de 5 litri care consuma 11 pana la dacii ce ating 250 , gasesti absolut toate minunile tehnologice. @bluey : in serialul precizat de colegul, a180 cdi consuma maxim 4 % in drift evident. La mers normal nu sare de 2. |
Quote:
|
Votat motorina pentru o autonomie mai mare. Pentru un demaraj de senzatie prefer benzina. Dar zi de zi ma plimb cu un diesel.
:) |
Quote:
Un om in toate mintile ar spune ca exista varianta bulgaria, aproape, ieftin, totul perfect legal. |
in uk te crapa asigurarea, deci nu cred ca e o varianta sa inscrii masina in uk. si nici un cred ca o poti inscrie daca nu ai acte de uk. dar chia presupunand ca reusesti sa o inscrii, la asigurare te-a spart. ca idee, mi-e mi-au dat quote de 3700 de lire pe an, la 3.0L. si a fost cel mai ieftin, si singurul care era dispus sa ma asigure, tinand cont ca nu snt de mult in uk si nu am experienta rhd (desi am permis de 10 ani, nu se ia in calcul). deci uk nu e o varianta buna.
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
PS: Pt astia de nu stiti nimica, mersul sportiv cu AMG-ul incepe de la mers la consum chiar ;) |
@Gixer asa imi aminteste de threadul de pe ClubC4 cu C4 hdi vs Maserati de 400cp :)) cica i-a dat-o la Maserati da tipu mergea la consum si tot ii sufla in c.r :)))))))
|
Ia nu il mai contraziceti pe Gixer ca ne suparam.
Un singur om destept avem si noi si nu avem grija de el?? Sa va fie rusine. BTW la mintea lui ar pune gepele pe un M sau pe un Lambo ca oricum astea merge la consum dom`ne. |
Quote:
Mi s-a cerut sa demonstrez ca E55 Amg e capabil de un consum mediu de 15% Acuma daca ma apuc sa fac bilanturi energetice, soferii de p-aci o sa spuna ca-s nebun si aberez. Teoria insa e destul de simpla: daca din aia 360Cp folosesti in medie numai 80(ca deh, chiar nu prea ai unde la noi), si ai o viteza medie de 70-80kmph, se reduce totul la ca si cum ai merge blana in 3-a cu ceva de 80cai, iar consumul in asemenea situatie e undeva pe la 15% PS: daca mai vreti sa ma contrati pe viitor, v-as sfatui sa veniti cu ceva argumente mai palpabile decat "eu am un 220cdi si ia 10, asa ca amg-u nu are cum sa ia numa 15" !!! .....e la fel de penibil ca si cum ai zice ca "eu aveam o dacie 1300 care consuma 8, deci veyronul nu are cum sa ia numai 35%" :shock: |
1 Attachment(s)
3500cc , 80 / 90 % s-a circulat in mediu urban (romania) , fara nici o menajare.
|
Quote:
|
Quote:
Nu te-ai prins ca nu are cum sa consume atat de putin ? E stricat CB-ul...a ta consuma minim 20% urban iar la iarna cam 25%. PS - :lol: |
Quote:
|
Quote:
Eu iti demonstrez cu datele tehnice de pe un site foarte ok cu privire la acuratetea informatiilor: http://www.carfolio.com/specificatio...car/?car=33627 Quote:
De unde ai scos asta cu masina de 300cai nu scoti sub 20 in oras?Daca te referi la mers sportiv la ore de varf, ala deja nu mai e sportiv e complet aiurea!...Si daca ar fi asa, demonstreaza...Pana atunci demonstrez eu pe baza la ce ai zis tu: daca M-ul E46 cu 8Cp in plus(360) cica ia 16% in oras, crezi ca o masina doar cu 250kg mai grea decat acesta, deci 3 adulti in plus si tehnologie mai noua, ia cu mai mult de 25% in plus tot in oras :?: |
1 Attachment(s)
Pun si eu o poza cu consumul in oras
Stil de mers normal, nici sportiv nici economic. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
35km/h in oras e o viteza foarte buna.
In bucuresti scoti 25km/h medie foarte greu in timpul saptamanii. |
Quote:
|
Cu Bora 1.9tdi cu soft scot 6.3-6.5 in Bucuresti mers normal.
Cu Audi 2.0tdi cred ca saream de 10 lejer. |
Quote:
|
Quote:
|
Si totusi, cum o fi sa ai o masina mare, luxoasa, care sa faca 0-100 in ~5s si sa aiba un consum mediu de 7l/100?
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/cbv1i6GvE7s?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/cbv1i6GvE7s?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> |
Quote:
|
ce taxe? E hibrid.
|
Este oricum o masina pentru America iar acolo nu exista taxe pe masini.
|
Consuma 7 daca circuli doar in oras cu ea si mergi foarte calm. Afara, consuma mai mult ca si una normala, bateria si motorul devenind balast de cea mai buna calitate. Plus ca are o cutie super "tare" . In schimb un mare plus ii ofer pentru confort, rar am stat in scaune mai confortabile dar asta nu m-ar determina sa nu aleg un xf, seria 5 , e-class in schimb.
|
Quote:
|
Benzina pentru silentiozitate si evident sunet la mers sportiv :D.Pentru 2, 3% consum in plus,de ce nu as alege benzina ?:D
Plus ca astia de au diesel,vor sa scoata niste consumuri record,dupa ce ca consuma putin,mai merg si cu ele la consum.:rolleyes2 |
mai bine ziceai ca merg subturat si pe langa faptu ca probabil scot consum cu 0.5 l mai bun pe 100 km mai strica si injectoarele si infunda toba,catalizatorul etc
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:51. |
- Copyright 2026 4Tuning