Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Club ESPERO (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/92327-club-espero.html)

schmeichel 09-08-10 20:16

Re: Club ESPERO

am si eu o intrebare :) care aveti idee intinzatoru de la AC de la ce masina se mai potriveste la espero 1.5 16v ca nu gasesc pe nicaieri un intinzator :(

johnsonxxl 09-08-10 20:45

Quote:

Originally Posted by schmeichel (Post 3574733)
am si eu o intrebare :) care aveti idee intinzatoru de la AC de la ce masina se mai potriveste la espero 1.5 16v ca nu gasesc pe nicaieri un intinzator :(

trebuie sa gasesti..e imposibil..l-am schimbat eu saptamana trecuta si am dat 24 de lei pe el

jhonny23 10-08-10 08:36

Quote:

Originally Posted by johnsonxxl (Post 3573969)
esti sigur?pentru ca 1.5 are 16 valve iar 1.8 doar 8 valve

tu vrei sa schimbi fulia (este cea care invarte cureaua de la alternator si cureaua de la a/c)sau pinionul (cel care angreneaza cureaua de disrebutie) ca amandoua sunt montate pe vibrochen.la interior este pinionul iar la exterior este fulia....ca daca vrei sa schimbi pinionul nu se potriveste........daca vrei sa schimbi fulia se potriveste

johnsonxxl 10-08-10 13:55

Quote:

Originally Posted by jhonny23 (Post 3575599)
tu vrei sa schimbi fulia (este cea care invarte cureaua de la alternator si cureaua de la a/c)sau pinionul (cel care angreneaza cureaua de disrebutie) ca amandoua sunt montate pe vibrochen.la interior este pinionul iar la exterior este fulia....ca daca vrei sa schimbi pinionul nu se potriveste........daca vrei sa schimbi fulia se potriveste

fulia atat

87-bob 10-08-10 15:12

Quote:

Originally Posted by schmeichel (Post 3574733)

schmeichel@:merge orice intinzator la AC d la orice model,inclusiv cielo,eu cand am facut distributia,i am pus de cielo;)

draky90 14-08-10 17:48

salutari :D
ce modificari am mai facut pe la masina...
am schimbat puntea spate (era indoita de la un drift zdravan)
pachet suspensie sport (nu stiu cat coboara,dar este foarte joasa)
am facut rost de stopuri pentru marsarier alb complect :D
saptamana asta termin botul de aranjat...
si vreau sa fac rost de un set de jante..mai dureaza nitel
o sa revin cu poze..
daca intereseaza pe cineva un HTC hd la schimb pe jante..:D?

CT97AMD 16-08-10 16:39

Salut,ieri stateam pe la masina mesterind prin interior,avand nevoie de scule a trebuit sa deschid portbagajul,si cand sal inchid...surpriza,nu se mai inchidea. La zavorul de la portbagaj ,acela din interior ,sa rupt un arculet. Si intrebarea mea este care din voi are un zavor dinala si ma poate ajuta, il platesc

banzay 16-08-10 16:59

Cauta la magazinele de piese. (pe la delfinariu parca aveau deastea) E in jur de 15 lei broasca cu totul.

CT97AMD 16-08-10 20:28

Quote:

Originally Posted by banzay (Post 3589373)
Cauta la magazinele de piese. (pe la delfinariu parca aveau deastea) E in jur de 15 lei broasca cu totul.

ms frumos..

Hot_M@n 16-08-10 20:29

salut baieti
care stiti sa mi spuneti si mie cu ce as putea vopsi coaja de bord la espero si fetele de usi stalpi...
le vreau negru mat ce parere aveti ar arata bine ?:rolleyes2

banzay 16-08-10 20:40

nu prea poti sa le vopsesti. Doar sa le imbraci. Pt ca e inlocuitor de piele. Si daca le vopsesti iti crapa vopseaua pe ele, se cojeste etc...

Hot_M@n 16-08-10 20:42

daa asa ma gandeam si eu ...
ai idee cu ce le as putea imbraca si cam la ce pret s ar gasi materialul respectiv
ma gandesc ca mi ar trebui un material elastic sa se muleze dupa formele bordului...

banzay 16-08-10 20:54

Pai...piele sintetica :) Am inteles ca ar fi unii prin tomis 2 care s-ar ocupa de asa ceva. Nici singur nu e extraordinar de greu, doar sa ai prenandez din belshug si sa lasi pielea la soare sa se inmoaie. Si dupa daca ai talent, reusesti sa o rezolvi. Eu asa facusem o incercare pe un bord de cielo bulit si iesise ~95%. mai erau mici defecte...

Apropo...stateai cumva la camin pe mamaia la pescarie? Parca vazusem anul trecut un espero verzuliu un pic aranjat...

Hot_M@n 16-08-10 20:59

nu banzay eu stau in mangalia :-) si sunt din buzau
meserie si ai idee cam cat m ar costa materialul pt bord si fetele de usi ?:rolleyes2
te am vazut acum vreo luna jum pe la podu la butelii pacolo mergeai spre gara
misto masina sa vedem produsu final :D

banzay 16-08-10 21:06

Stiu ca stai in Mangalia si ca esti din Buzau, mi-a zis si Nicu :P Doar ca am trecut odata pe acolo si vazusem un espero ca al tau la care m-am uitat... dar nu mai imi aducea aminte toate detaliile, gen numar de inmtariculare etc :)

Materiale...eu luasem de la brick piele sintetica cu 23 de lei 1m/1.5m. Si luase 2 metri/1.5 si parca imi ajunsese... Dar asta o faci daca te stii ca ai rabdare. Daca nu, mai bine cauti sa faci la vreo tapiterie ceva...

Hot_M@n 16-08-10 21:11

Quote:

Originally Posted by banzay (Post 3589863)
Stiu ca stai in Mangalia si ca esti din Buzau, mi-a zis si Nicu :P Doar ca am trecut odata pe acolo si vazusem un espero ca al tau la care m-am uitat... dar nu mai imi aducea aminte toate detaliile, gen numar de inmtariculare etc :)

Materiale...eu luasem de la brick piele sintetica cu 23 de lei 1m/1.5m. Si luase 2 metri/1.5 si parca imi ajunsese... Dar asta o faci daca te stii ca ai rabdare. Daca nu, mai bine cauti sa faci la vreo tapiterie ceva...

Claar...fara rabdare nici o sansa dar ce vreau eu sa stiu e daca se muleaza calumea pe bord, oricum bordul de espero e mai ondulat decat cel de cielo are curbe mai line si ar trebui sa se aseze mai bine nu ? ;)

banzay 16-08-10 21:15

Daca sunt curbe nu e problema, dar ca la cielo unde vin brusc un unghi tampit in partea dreapta sigur nu e :D Poti sa cumperi un bord de dezmembrari ars de soare, rupi de pe el pielea aia sintetica si lipesti dupa pielea sintetica luata de tine. Iese bine, nu iese ... asta e, nu ai pierdut cine stie ce bani si nu ai stricat nimic :) Eu pe principiul asta am mers :lol:

Hot_M@n 16-08-10 21:18

Quote:

Originally Posted by banzay (Post 3589890)
Daca sunt curbe nu e problema, dar ca la cielo unde vin brusc un unghi tampit in partea dreapta sigur nu e :D Poti sa cumperi un bord de dezmembrari ars de soare, rupi de pe el pielea aia sintetica si lipesti dupa pielea sintetica luata de tine. Iese bine, nu iese ... asta e, nu ai pierdut cine stie ce bani si nu ai stricat nimic :) Eu pe principiul asta am mers :lol:

pai al meu deja e terci de la soare dar nu se poate lipi peste asta ?
u ce ai mai facut pe la masina ?
:D

banzay 16-08-10 21:43

Eu am constatat ca mai bine se lipeste peste rahatul ala presat decat peste pielea deja existenta. La masina... nu am mai facut nimic (nici macar nu o am acasa). Strang piese.Caut acum niste scaune 'scoica' noi sau SH (prefer noi) si nu gasesc la pret omenesc :)

Hot_M@n 16-08-10 21:47

Quote:

Originally Posted by banzay (Post 3589974)
Eu am constatat ca mai bine se lipeste peste rahatul ala presat decat peste pielea deja existenta. La masina... nu am mai facut nimic (nici macar nu o am acasa). Strang piese.Caut acum niste scaune 'scoica' noi sau SH (prefer noi) si nu gasesc la pret omenesc :)

pff
eu ce sa mai zic nene ca lucrez la marina si ne au mai taiat si astia 25%
caut draq cv in timpul liber ca am destul.. dar daca eu nu sunt de pe aici habar nu am ce merge unde sa fac cu cine etc...
legat de pielea aia crezi ca daca incerc sa o jupoi paia nu o sa se rupa ca drak bucati din buretele ala presat?

Rob3rt_espero 16-08-10 22:32

@ Banzay - ai montat anvelopele , sunt OK ?

banzay 17-08-10 06:46

@Robert: Nu le-am montat... in curand... oricum m-am uitat la ele sunt ok, nu e nici o problema! Multumesc inca o data! :-)

@Hot: Din ce am vazut la masina lui Nicu, bordul pare din acelasi material ca si la cielo. E un fel de rumegus presat sau ceva de genul. Dupa ce desprinzi pielea originala, nu ar fi normal sa se dezintegreze sau altceva :)
Iar legat de masina, mi-am revenit cat de cat dpdv financiar si nu asta ar fi problema... ci ca nu gasesc ce vreau intotdeauna si lipsa masinii (care inca e la vopsitorie si sta pregatita de vopsit de vreo 2-3 sapt, dar nici ca imi bat capul, merg pe jos, liniste, nu imi fac nervi in trafic cu aglomeratia asta de sezon) :) De ex, acum caut niste scaune scoica, totusi la pret omenesc... si nimic.

Rob3rt_espero 17-08-10 11:32

1 Attachment(s)
Salut la toata lumea,

Baieti a aparut o problema la masina mea, mi s-a fisurat un furtun care duce de la gura de umplere a rezervorului pana in rezervor, langa furtunul acela gros prin care bagi benzina mai exista unul subtire atasat de el....mi s-a fisurat exact unde intra in rezervor si nu pot face plinul la masina ca imi picura cam rau....stie cineva de unde pot lua acest furtun ??am intrebat la magazin si mi-au spus ca nu se livreaza decat impreuna.
Am atasat si o poza este vorba de poz. 16.

Merci.

johnsonxxl 17-08-10 13:16

stiti daca si rola intinzatoare de la distributie se potriveste de la 1.8 la 1.5 16v?

CT97AMD 17-08-10 13:28

Quote:

Originally Posted by Hot_M@n (Post 3589783)
salut baieti
care stiti sa mi spuneti si mie cu ce as putea vopsi coaja de bord la espero si fetele de usi stalpi...
le vreau negru mat ce parere aveti ar arata bine ?:rolleyes2

Eu am vopsit bordu de 2 ori deja peste vinilinul acela si nu mi-a crapat vopseaua. Singura chestye care trebuie sa o faci inainte este sa iei o carpa si sa pui putin diluant sau daca nu spirt si sa freci bine bordul peste tot ca sa degresezi,apoi izolezi partile care nu vrei sa le vopsesti si dai vopseaua. Eu dupa primul strat am luat o bucata de ziar si lam frecat bine ca s-au depus niste fire de praf,dupa care am mai dat o mana l-am lasat sa se usuce apoi l-am frecat iar cu ziar si este ca nou. Succes

Hot_M@n 18-08-10 07:25

Quote:

Originally Posted by CT97AMD (Post 3591171)
Eu am vopsit bordu de 2 ori deja peste vinilinul acela si nu mi-a crapat vopseaua. Singura chestye care trebuie sa o faci inainte este sa iei o carpa si sa pui putin diluant sau daca nu spirt si sa freci bine bordul peste tot ca sa degresezi,apoi izolezi partile care nu vrei sa le vopsesti si dai vopseaua. Eu dupa primul strat am luat o bucata de ziar si lam frecat bine ca s-au depus niste fire de praf,dupa care am mai dat o mana l-am lasat sa se usuce apoi l-am frecat iar cu ziar si este ca nou. Succes

multam fain o sa incerc si eu pt ca oricum e ars de soare bordulm, deci ce i de pierdut...

maryus_83 18-08-10 07:41

CT97AMD, ce culoare l-ai vopsit?

mike-fullspeed 18-08-10 07:48

Quote:

Originally Posted by johnsonxxl (Post 3591136)
stiti daca si rola intinzatoare de la distributie se potriveste de la 1.8 la 1.5 16v?

Nu se potriveste nimic la distributie de la 1,8... e total alt motor!

Eu incercasem sa vopsesc bordul la Espero cu vopsea pentru piele!

jhonny23 18-08-10 07:49

Quote:

Originally Posted by johnsonxxl (Post 3591136)

nu are rola intinzatoare..........intinzatorul curelei de distributie este pompa de apa

johnsonxxl 18-08-10 09:21

:D johny si mike ms mult

CT97AMD 19-08-10 15:58

Quote:

Originally Posted by maryus_83 (Post 3592711)
CT97AMD, ce culoare l-ai vopsit?

eu l-am facut un gri asemanator cu cel original dar mai inchis si a iesit ok

CT97AMD 19-08-10 16:02

Am si eu o problema cu aerul conditionat. Prima data cand a inceput sa piarda freon am duso la service si mi-a spus ca radiatorul e de vina si l-am schimbat cu unul SH dupa care a mers o vreme si acum ceva timp iar s-a stricat aerul. Aveti idee ce se intampla?

ady_und3rground 26-08-10 10:25

salut...am un 1.5 16v...90 cai...si o ajuns sa imi pape putin ulei....o am din 97 de noua si nu am segmentat-o niciodata....is cam confuz...ori sa o segmentez...ori sa imi pun motor de calibra..da aici nu stiu exact dak trebe facute ceva modificari sub capota....:-??..ma puteti ajuta cu informatii?

johnsonxxl 26-08-10 10:56

Quote:

Originally Posted by ady_und3rground (Post 3611062)
salut...am un 1.5 16v...90 cai...si o ajuns sa imi pape putin ulei....o am din 97 de noua si nu am segmentat-o niciodata....is cam confuz...ori sa o segmentez...ori sa imi pun motor de calibra..da aici nu stiu exact dak trebe facute ceva modificari sub capota....:-??..ma puteti ajuta cu informatii?

segmentare..daca te tine buzunaru' schimba-i motorul ;)

draky90 26-08-10 19:07

salutari!
...saptamana viitoare cred ca o sa incerc si eu sa vopsesc bordu` ca`i praf la mine...
upgrade..xenon+eleron+triple noi..maine urmeaza evacuarea,(defapt un tips dublu) trasa sub numar..putin decupat din bara...frumos..gen lambo`...
si daca iese $`ul poate la sf lunii am si jante :D...
aa si botul..cu plasa si numarul jos,deoarece am taiat si astupat locasul si "dintii" care erau dupa numar..
revin cu poze..
batfa!

maryus_83 26-08-10 20:09

Asteptam poze cu bordul. Si pe mine ma tenteaza o vopsea ca in dreapta e ars.

johnsonxxl 26-08-10 20:27

Quote:

Originally Posted by draky90 (Post 3612181)
salutari!
...saptamana viitoare cred ca o sa incerc si eu sa vopsesc bordu` ca`i praf la mine...
upgrade..xenon+eleron+triple noi..maine urmeaza evacuarea,(defapt un tips dublu) trasa sub numar..putin decupat din bara...frumos..gen lambo`...
si daca iese $`ul poate la sf lunii am si jante :D...
aa si botul..cu plasa si numarul jos,deoarece am taiat si astupat locasul si "dintii" care erau dupa numar..
revin cu poze..
batfa!

pozee cat mai repede:bat:

draky90 26-08-10 20:30

intrebare:
care este diferenta intre amortizor sport si stock?..nu ma refer la rigiditate...ma refer..are cursa mai scurta amortizorul?sau trebuie sa fie si jamba "sport"?
pentru ca`mi bate rau..adica cand dau in groapa...ajunge amortizorul in cap si zici ca se rupe...si nu cam prea pot merge cu ea:|...
si daca pot pune "inaltaoare" ..deoarece la hopuri dau cu baia de ulei...abia pot baga un deget intre baie si asfalt..:|
poze..maine seara..promit:))

ing3r 27-08-10 03:36

Este diferenta!
Exista amortizoare sport cu tija la fel de lunga ca a celui stock...Insa cursa este mai scurta.
Si exista amortizoare sport cu tija mai scurta (cum am eu , de ex.) si ,implicit are cursa mult mai scurta.
Si a mea e f joasa, dar cu amortizoare tari care isi fac treaba nu am probleme prea mari :P .

draky90 28-08-10 14:30

pei...au o serie anume..sau..?
ca sa pun si eu...adica sa stiu ce cumpar..:|

All times are GMT +2. The time now is 09:53.

- Copyright 2026 4Tuning