Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

DEVIL's Style 02-08-10 21:42

Re: Benzina sau motorina ?

daca nu ma insel eu , audi a participat la le mans cu motorul v12 sau v10 care exista si in ofertaa grupului vw audi. daca gresesc pe undeva cer sa fiu corectat !

bluey 02-08-10 21:43

Quote:

Originally Posted by DEVIL's Style (Post 3559982)
daca nu ma insel eu , audi a participat la le mans cu motorul v12 sau v10 care exista si in ofertaa grupului vw audi. daca gresesc pe undeva cer sa fiu corectat !

v12tdi care e pe q7

vacaroz 02-08-10 21:44

mi se pare absurd sa fie acelasi motor... poate din cele de la le mans sa fie derivat v10-le sau w12-le.
ps: mane vezi, nu te mai plange acum ca ai diesel si nu gti. in viitor va fi mai "jmecher" tdi-ul decat gti-ul :)

DEVIL's Style 02-08-10 22:31

la ce tdi are , imi dau seama cat de rau ii pare :))))

Bogdan_mb 03-08-10 01:33

Quote:

Originally Posted by sergini0 (Post 3557441)
Vreau sa aflu niste pareri de la lume cu experienta. Avand in vedere ca subiectul este direct legat de thread-ul acesta as vrea sa va intreb care model este mai potrivit. Comparatia este intre un Mercedes-Benz E280 si un Mercedes-Benz E320 CDI.
As vrea sa stiu ce credeti ca e mai potrivit pentru cineva care circula destul de putin(12-15mii km/an), vreau argumente cat mai multe. Nu cred ca e nevoie sa dau mai multe detalii pentru ca se gaseste pe carfolio tot ce este necesar. Din auzite as inclina spre benzina deoarece diesel-ul merita daca mergi mult ca, consumul mai mic sa amortizeze diferenta de bani data pe service-uri si unele consumabile care din cate stiu la un diesel sunt ceva mai scumpe. As vrea si niste consumuri orientative pentru ca de obicei cele oficiale nu sunt mereu relevante). Momentan in familie este tot un diesel si as vrea sa stiu daca merita trecerea la benzina sau la un diesel in 6 cilindri care ar lucra mai silentios si ar amortiza principalul dezavantaj actual al diesel-ului. Daca am zis ceva gresit va rog sa ma corectati, astept mai multe pareri.

Cum ti-am zis si pe celalalt topic, e320 cdi, preferabil cu facelift, deoarece este mai bun la toate capitolele, benzina nu merita decat 3.5 sau 200 kompresor.

GTR 03-08-10 02:29

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 3559972)
Asta cu motorina o stii din surse sigure nu??
Ce fac cu motorina normala? Detoneaza??? :D
Singurul combustibil mai bun decat motorina de la pompa (care in Europa are cifra cetanica de minim 51) ar fi biodieselul care are 56 cifra cetanica.
Marirea cifrei cetanice peste 60 nu aduce imbunatatiri remarcabile ale performantelor, este inutila.Sau poate ne scrii din State unde cifra cetanica minima admisa este de 46 si unde oamenii cred ca in Europa se foloseste super combustibil la pompa :)
Si oricum le mans este o cursa de anduranta, este probabil sa se foloseasca aditivi pentru o ungere mai buna a injectoarelor si a pompelor din circuitele de alimentare ale masinilor.
Mercedes a folosit la un tur de anduranta Europa +Asia motorina din cisternele proprii cu un aditiv special :D ulei 2t.

"Shell V-Power Diesel is the first and only premium diesel to contain this special synthetic fuel created from natural gas in Malaysia using a unique Shell synthesis process. Shell GTL Fuel was first introduced to motorists as part of Shell Pura Diesel in Thailand. Shell GTL Fuel burns more cleanly and efficiently than conventional diesel because of its outstanding purity and cetane quality."

"
With the help of Shell V-Power Diesel race fuel continuously cleaning the fuel injection system, the winning Audi R10 TDI sustained great performance and consistently quick lap times right through to the end of the race."

sau aici

http://www.nrel.gov/vehiclesandfuels...as_liquid.html

Imi pare rau ca nu gasesc filmuletul de prezentare unde aratau tot procesul de rafinare si explicau diferentele.

DEVIL's Style 03-08-10 02:35

GTR , sa stii ca in orice statie shell , gasesti acest tip de motorina :) , poate la noi in romania nu mai sunt statii shell , dar italia , germania , si alte tari au asa ceva ! si da diferenta e enorma intre ce avem noi si acel tip de motorina ! in fine , ideea e ca se distrubuie acel tip de motorina si nu e un combustibil dedicat doar curselor !

GTR 03-08-10 02:42

Quote:

Originally Posted by DEVIL's Style (Post 3560431)
GTR , sa stii ca in orice statie shell , gasesti acest tip de motorina :) , poate la noi in romania nu mai sunt statii shell , dar italia , germania , si alte tari au asa ceva ! si da diferenta e enorma intre ce avem noi si acel tip de motorina ! in fine , ideea e ca se distrubuie acel tip de motorina si nu e un combustibil dedicat doar curselor !

Ba diferenta este mare, daca o sa gasesc filmul o sa-l postez, nu incurca reclama cu adevarul.

golf3diesel 03-08-10 09:18

Devil's style felicitari pt noua achizitie..pff si mie mi-ar place M6/M5ul..mai ales modificat la motor si delimitat:D
dar e foarte bine ca ai avut bani si de 535d...multi nu au bani de o amarata de dacie 1310....

FYZ 03-08-10 10:31

Salutari,
BENZINA, am votat.
am si diesel-1.5 si benzinar-1.6. 'Dizelul' e mai sprinten, ii dau talpa si fuge(2200-3000rpm), benzinarul are vlaga deabea intre 2800-3500rpm. Adevarul este ca eu folosesc nonstop 'dizelul' iar benzinarul sotia. Dar per total:revizii si consumabile, cu benzinarul e mai ieftin.

DEVIL's Style 03-08-10 10:45

Quote:

Originally Posted by golf3diesel (Post 3560688)
Devil's style felicitari pt noua achizitie..pff si mie mi-ar place M6/M5ul..mai ales modificat la motor si delimitat:D
dar e foarte bine ca ai avut bani si de 535d...multi nu au bani de o amarata de dacie 1310....

Nu e vorba de asta , dar in bugetul asta imi permit si un m5 , dar de ce sa fiu snob? imi iau ce imi permit sa si intretin , nu sa ma plimb cu el doar in weekend ! am considerat ca e cel mai bun compromis la intretinere/consum/putere ! Nu ma felicita inca ! abia sunt in stadiul de cautare/documentare !

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3560433)
Ba diferenta este mare, daca o sa gasesc filmul o sa-l postez, nu incurca reclama cu adevarul.

Chiar te rog , sunt chiar curios despre ce e vorba , ca uite asa mai invata omul cateceva :D!

Quote:

Originally Posted by FYZ (Post 3560841)
Salutari,
BENZINA, am votat.
am si diesel-1.5 si benzinar-1.6. 'Dizelul' e mai sprinten, ii dau talpa si fuge(2200-3000rpm), benzinarul are vlaga deabea intre 2800-3500rpm. Adevarul este ca eu folosesc nonstop 'dizelul' iar benzinarul sotia. Dar per total:revizii si consumabile, cu benzinarul e mai ieftin.

asta e din cauza cilindreei mici ! cu cat creste cu atat diferenta dispare !

Jag3r85 18-08-10 12:59

post pt nemilosul sau iti spui tu acolo...motoarele turbodiesel scot fum din 2 cauze: presiunea care o face turbina nu este setata corect (se scot din fabrica si asa ceva in special motoare vandute la noi in romania) cauza a nr 2 e foarte simpla si usoara=filtru de motorina de proasta calitate...eu am avut un vw fol 100 cp 2003 si nu imi scotea gram de fum la 230.000km ,i-am facut reviziile in strainatate la timp si ma intreba lumea ca de ce,cum fac,ce ii dau iar eu raspunde-am ca JAR ii dau :) si vb aia sunt tanar si imi plac nebuniile cu straifurile :)) deci nu am iertat-o, asa ca orice masina intretinuta turbodiesel duce in jur de 500.000 de km.cei de la vw sustin ca 1.000.000 km daca faci reviziile la timp la iei.asa pt noi fara salar de 3000 euro pe luna diesel ramane.

JunKer_hP 18-08-10 13:07

Quote:

Originally Posted by FYZ (Post 3560841)
Salutari,
BENZINA, am votat.

e spinten din cauza la turbina , daca nu avea turbina era varza

flaviuf 18-08-10 14:27

Pana la urma 90% din alegere e dictata de ratiunile economice...corect? In cazul meu, facand 15-20000 km pe an mi-e mai la indemana benzina..si votez ca atare.

AlinDragos 18-08-10 14:36

Benzina.Am un ford focus prima serie 1,6 100cp si 197.000kml-am cumparat acum 3 ani si jumatate cu 92.000km nu am avut nici o problema si am tras de el cat am putut,intradevar media la consum e de 7,3l/100km,si cand e incarcat cu 3 pers si bagaje scade vizidil puterea dar cand e gol...e o bijuterie.

Oxide 18-08-10 14:45

Quote:

Originally Posted by AlinDragos (Post 3593637)
Benzina.Am un ford focus prima serie 1,6 100cp si 197.000kml-am cumparat acum 3 ani si jumatate cu 92.000km nu am avut nici o problema si am tras de el cat am putut,intradevar media la consum e de 7,3l/100km,si cand e incarcat cu 3 pers si bagaje scade vizidil puterea dar cand e gol...e o bijuterie.

Pe langa E90 detin un Opel Vectra C 2.0 DTI din 2004 cu 167.000 km la bord.N-am avut nicio problema , am schimbat doar consumabilele.Daca e s-o luam dupa logica ta sa inteleg ca rezultatul ecuatiei acesteia este : motorina > benzina ? :lol: Afirmatia ta nu este un argument solid care sa incline balanta in acest versus...

lord_wader 18-08-10 19:14

Quote:

Originally Posted by Jag3r85 (Post 3593429)
post pt nemilosul sau iti spui tu acolo...motoarele turbodiesel scot fum din 2 cauze: presiunea care o face turbina nu este setata corect (se scot din fabrica si asa ceva in special motoare vandute la noi in romania) cauza a nr 2 e foarte simpla si usoara=filtru de motorina de proasta calitate....

:lol::lol: 2 aberatii mai mari decat tine :D
Unu la mana: ca f. multe dieseluri daca nu cumva toate scot fum de noi, din fabrica. Si daca nu vezi tu fumul fii sigur ca il vede ala din spatele tau, cand schimbi treapta. Normal ca la relanti nu il vezi.
Si 2: am vazut masini aduse din Germania cu ultima revizie facuta acolo si tot scotea fum, am vazut masini noi cu revizii facute cu filtru motorina luat din reprezentanta de la Ford si tot scotea fum. Plus de asta filtrul de motorina nu are nici o treaba in ecuatia asta dupa parerea mea, ca doar nu filtrul "comprima" motorina.
Dar daca tot vrei niste cauze posibile iti zic eu:
*Injectoare defecte, care dau pe retur deci rezulta motorina "nearsa" mai multa
*motorina de proasta calitate, cu ulei
*EGR defect, ori deconectat

Eu ma refer mai sus la acea culoare neagra, ca un nor de fum negru

Vialy 18-08-10 22:35

aleg benzina petru silent si motorina pentru putere si consum

JunKer_hP 18-08-10 23:09

Quote:

Originally Posted by Vialy (Post 3594715)
aleg benzina petru silent si motorina pentru putere si consum

wtf?! Pt putere? Poate ai vrut sa zici pentru cuplu...

Paul 18-08-10 23:59

Quote:

Originally Posted by JunKer_hP (Post 3594839)
wtf?! Pt putere? Poate ai vrut sa zici pentru cuplu...

sau poate nu.

GTR 19-08-10 00:45

Este adevarat ca motoarele diesel s-au dezvoltat enorm dar nici cele pe benzina nu stau pe loc.

Comparatie AMS - Skoda Octavia 1.2 TSI vs Skoda Octavia 1.6 TDI

1.2 TSI vs 1.6 TDI
Cai putere - 105 vs 105
Cuplu nax. - 175 vs 250

Acceleratii:

0-80 km/h - 8.0 vs 8.1
0-100 km/h- 11.6 vs 12.3
0-140 km/h- 23.9 vs 25.5
Viteza MAX- 192 vs 190

Consum IN TEST:

Consum mediu: 7.2 vs 5.9

Zgomot interior:

la 80 km/h- 66 vs 67
la 140km/h- 70 vs 71

PRET: 10.700 vs 12.350 EUR

Comentariu AMS:

"Motorul diesel este avantajat de consumul mai mic, in schimb, are costuri de intretinere ceva mai mari. De asemenea, distributia este pe curea, spre deosebire de omologul sau pe benzina care foloseste lant."

Deci in cazul de fata este clar ca motorul pe benzina este alegerea corecta din toate punctele de vedere.

Desigur acesta este doar un caz, exista siguri si cazuri inverse, dar cazul de fata demonstreaza ca si din punct de vedere economic benzina poate fi un avantaj, la restul dominand clar motorul pe motorina.

_anaconda_ 19-08-10 01:02

Quote:

Originally Posted by Paul (Post 3594921)
sau poate nu.

Nu, deoarece nu e vorba nici de cuplu nici de putere ci doar de consum :lol:.

quick_5hifter 19-08-10 02:25

Am votat benzina, stiu eu de ce.
Ma gandesc cam cat de bun e un diesel fara turbina... pe cand aspirate pe benzina stiu cateva exemple care... hmmm... n-au nevoie neaparat de turbo.
Nu mai dau exemple decat daca e nevoie :D

manu07 20-08-10 13:13

aleg motorina din motive foarte simple : nu fac raliuri cu masina gen circuit.. mai fac din cand in cand curse gen care ajunge primul din punctul A in punctul B, capitol la care in cazu in care e vb de viteza maxima sau acceleratie la viteza mare, dieselu e net superior.consum mic, cuplu mare, sunetu de turbo care e inegalabil:twisted: si logic ca nu ma iau la draguri cu un benzinar turbo :)) da cu un benzinar aspirat care are maxim cati cai am si eu, oricand :)

fasso 20-08-10 14:29

Quote:

Originally Posted by manu07 (Post 3598017)
aleg motorina din motive foarte simple : nu fac raliuri cu masina gen circuit.. mai fac din cand in cand curse gen care ajunge primul din punctul A in punctul B, capitol la care in cazu in care e vb de viteza maxima sau acceleratie la viteza mare, dieselu e net superior.consum mic, cuplu mare, sunetu de turbo care e inegalabil:twisted: si logic ca nu ma iau la draguri cu un benzinar turbo :)) da cu un benzinar aspirat care are maxim cati cai am si eu, oricand :)

o simpla intrebare am : te cheama cumva Eugen?

sKyNeT 20-08-10 14:59

Quote:

sa stii ca eu de cand mi-am luat benzinar circuitez raliurile dar niciodata nu am facut raliu pe circuit :lol:

manu07 20-08-10 15:04

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 3598211)
o simpla intrebare am : te cheama cumva Eugen?

nu, nu ma cheama eugen :)) de ce ? ma cheama Manu, dupa cum bine vezi la user..

manu07 20-08-10 15:04

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 3598275)
sa stii ca eu de cand mi-am luat benzinar circuitez raliurile dar niciodata nu am facut raliu pe circuit :lol:

in fine.. ai inteles tu ce am vrut sa zic

cavaliere 20-08-10 15:33

Deci la "acceleratii la viteza mare si viteze maxime dieselul e net superior".
Ca bine le mai zici de ne umpli de respect . Si sunetul de turbo este inegalabil.. Care sunet de turbo expertule?

manu07 20-08-10 15:41

Quote:

Originally Posted by cavaliere (Post 3598340)
Deci la "acceleratii la viteza mare si viteze maxime dieselul e net superior".
Ca bine le mai zici de ne umpli de respect . Si sunetul de turbo este inegalabil.. Care sunet de turbo expertule?

sti ce.. fiecare cu parerile si gusturile lui.nu mi-am facut cont pe site-u asta sa ma cert cu nimeni :???:

a3ds 20-08-10 15:43

Nu e vorba de certat, e vorba ca nu faci sens.

Paul 20-08-10 16:25

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3598361)
Nu e vorba de certat, e vorba ca nu faci sens.

sa-mi zici si mie cum se face sens :lol:

GTR 20-08-10 17:20

Quote:

Cred ca ai omis sa citesti articolul meu anterior care nu prea-ti da dreptate.

Diesel: acceleratie mai mica, viteza maxima mai mica, intretinere mai scumpa, pret de achizitie mult mai mare. Prin reducerea de consum diferenta de pret ar fi acoperita la ~ 150 de mii de km in exemplul dat de mine.

golf3diesel 20-08-10 17:23

ok..voi ce ati alege intre Golf 3 2.0 GTI 16v si TDI 90/110 cai? benzina nu..pe benzina consum ul e aproape dublu...ok trage dar dieselu iese mult mai bine la pret in cazul asta.:) nu toata lumea are masini noi cu care se duce sa ii fure cei de la reprezentatanta la revizii si sa le puna ulei vechi sau sa nu il schimbe..

GTR 20-08-10 17:28

Quote:

Originally Posted by golf3diesel (Post 3598531)
ok..voi ce ati alege intre Golf 3 2.0 GTI 16v si TDI 90/110 cai? benzina nu..pe benzina consum ul e aproape dublu...ok trage dar dieselu iese mult mai bine la pret in cazul asta.:) nu toata lumea are masini noi cu care se duce sa ii fure cei de la reprezentatanta la revizii si sa le puna ulei vechi sau sa nu il schimbe..

Eu ma gandeam ce ai alege intre un AUDI RS4 si un A4 2.0 tdi. :))

Nu prea stiu daca observi ce discutii sunt in topic...

golf3diesel 20-08-10 17:52

ba observ,dar am dat un exemplu concret.sunt sigur ca cei mai multi romani cumpara E36 si Golf 3 si nu Audi RS4;)
Aici e vorba de majoritate nu minoritate,si de benzina vs Diesel.

mistreku 20-08-10 18:03

golf3diesel, inteleg ca ti-ai luat g3 pe motorina da' nu inteleg de ce te inversunezi asa sa ne convingi ca e mai bun ca un gti? sau incerci sa te convingi singur de asta? asta e, n-ai avut bani de gti, nu e nici o rusine, da' nu incerca sa ne convingi ca snt strugurii acrii, doar ca nu ajungi tu la ei.. avem o varsta totusi..

Gixer 20-08-10 18:18

Hai mai sa va impac eu pe toti:
Eu prefer motorul cu turbina din 2 motive covarsitor de importante pt mine:
-simplitatea => fiabilitatea
-merge cu orice lichid care arde: motorina, benzina, metanol, etanol, tuica, votca, fotoghin, diluant, etc...
Acest tip de motoare mai au si alte calitati precum ca-s foarte usoare, au sunet de avion, au transmisia simpla.
Singurele probleme cu ele sunt ca necesita materiale scumpe(rezistente la temperaturi mari) si consumul e mai mare ca la un ciclu otto pt ca randamentul termic e putin mai mic(cam cu 10-15% mai mic), dar se pot face mai multe chestii la un automobil fatza de un avion pt a ridica randamentul si a scadea consumul mai ales ca nu are nevoie de atata putere ca si un avion.

golf3diesel 20-08-10 18:22

Nu am zis niciodata ca e mai BUN TDI decat GTI,decat ca e mai RENTABIL pentru noi romanii.
Am fost in BV la Bran si m-a intors pe Transfagarasan..mers treptele 1-2-3 maxim..in mod normal consumul trebuia sa fie mare la cum s-a mers.Am facut toata autostrada cu 130 kmh constant la dus si intors.Mers destul de sportiv cu urcat in 3000-3500 relativ des(daca se poate spune asta la 68 cai)Asta cu Ford Fiesta TDCi 1.4. 2 persoane si destule bagaje..consum scos:4,8 %.Eu zic ca e bine

@Gixxer:motorul cu turbina este mai putin fiabil decat cel aspirat:D ex-un SDI e mai fiabil decat un TDI.Ma rog daca este exploatata cum trebuie masinina,cat mai putin mers subturat etc nu ar trebui sa faca fite turbina.

LE:@mistreku:aveam bani de Golf 2 GTI(iesea tot la 2500euro )..care mi-l doream foarte mult.Problema este intretinerea si benzina

lord_wader 20-08-10 22:07

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 3598608)
golf3diesel, inteleg ca ti-ai luat g3 pe motorina da' nu inteleg de ce te inversunezi asa sa ne convingi ca e mai bun ca un gti? sau incerci sa te convingi singur de asta? asta e, n-ai avut bani de gti, nu e nici o rusine, da' nu incerca sa ne convingi ca snt strugurii acrii, doar ca nu ajungi tu la ei.. avem o varsta totusi..

Daca stau bine sa ma gandesc probabil e mai scump un Tdi clasic de pe G3 decat un Gti.

All times are GMT +2. The time now is 09:54.

- Copyright 2026 4Tuning