![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Quote:
|
1 Attachment(s)
hallo
intrun an nu mai stiu care poate ne ajuta domnul Rusanescu am avut pe monococa galbena 117 |
3 Attachment(s)
https://lh4.googleusercontent.com/-B...1984%25202.jpg
Conform programului din 1984 de la CUPA PACII si Prieteniei in acel an Tiberiu Gedeon a avut numar licenta 117 pt competitia internationala si numar 7 pt competitia Nationala :-) |
1 Attachment(s)
Pe cand si restaurarea barchetei lui Werner Hirschvogel ?
Pacat o data cu moartea acestor masini moare si istoria automobilismului din Romania, in alte tari exista muzee unde sunt expuse toate masinile la noi se arunca la fier vechi . Pacat de acesti piloti si de mecanicii fostelor echipe. Un sincer bravo pentru acest ,,spectator,, profesionist Nelutu. Renaultul 5 cu care a alergat Cornel Motor se afla in proprietatea unei florarese din Pitesti. Ultima sportiva a lui Nicu Grigoras se afla depozitata intr-o magazie de cereale, fara motorul original, care a ajuns pe mana unui fost concurent. Cea a lui Constantin Ciuca se afla la un politist. Istoria automobilismului din Romania se afla pe mana unor neica nimeni, din pacate. |
si acum problema :twisted: enumerati personajele din imaginea alaturata :)
https://lh3.googleusercontent.com/-n...ania%25202.jpg 1-Peteanu Eugen 2- 3- 4-Mateescu 5-Nicolae Zaberca 6-Victor Nicoara 7- 8- 9- 10- 11- 12- 13- Tiberiu Gedeon 14- Wilhelm Kulpinsky |
Nelutz
2 nu stiu 3 cred ca el a fost seful delegatiei numele nu il mai stiu 7 mecanicul lui Nicu Grigoras 8 George Preoteasa 9 Fane Iancovici 10 mecanicul lui Fane 11 mecanicul lui Preoteasa 12 Dolica mecanicul lui Peteanu cu nr7 si 117 ai dreptate,mai am o poza cu aceiasi masina cu nr,7,dar cu anul 1984 nu am mai fost sigur |
Quote:
Din pacate restaurarea acestei masini e imposibila :twisted: de ce spun asta ? pt ca de cand am venit din Italia in Decembrie cred ca am cautat in toate locurile posibile si in toate locurile ce mi-au fost indicate de diverse persoane dar a fost de negasit, as fi avut curajul macar sa o iau in pastrare pana la o eventuala gasire de resurse financiare pt restaurare... poate daca nu lipseam 2 ani din tara era altceva si am o vina pt acest dezastru... Daca nu ai macar un centimetru din acea masina nu se mai poate numi restaurare asa ca misiunea e imposibila din pacate... eu am doar 4 roti de la acea masina dar numai cu acele roti nu poti spune ca ai refacut masina :twisted: |
Quote:
|
7 - Dobrin, mecanic și copilot la DACIA Pitești.
|
exact,acuma miam amintit si eu de nume sint aproape 30 de ani de atunci
|
E bine ca macar cineva a inceput restaurarile masinilor vechi, ma refer la Formula asta Easter.
Dar Nelutzu esti cam incet:-P din cate te stiu lucrai mai in viteza, ce sa intamplat? Am urmarit ce ai facut la ARO si la SOLENZA care au iesit perfecte nu ai lucrat mai mult de 2 luni la fiecare :rolleyes2 Ai imbatranit? :evil: |
Pentru cei care sărbătoresc azi Paștele: Christos a înviat!
|
7 Attachment(s)
Dan Gruba ex pilot de Formula Easter in perioada 1983-1984 a fost la o Viteza in Coasta pe traseul de la ORAVITA-Marila in 2002 cu masina fiului sau Cosmin Gruba
... fiecare a mers pe rand cate o mansa de recunoastere una de antrenament si una de concurs... nu stiu care dintre cei 2 Gruba a mers mai tare dar stiu ca si Dan Gruba a fost pe podium:twisted: |
Vorbim de cum au inceput cursele in Romania dar sa vedem si cum evolueaza ele de cativa ani incoace...Iata cateva din "ispravile" domnilor de la FRAS asa cum reiese din cele citite de mine si nu ma mira nimic pt ca suntem in romania mioritica, ce ma mira este ca (ne)regulile sunt dictate de niste fosti piloti fruntasi care au alergat cand alergam si eu (si asta am mai spuso de multe ori) si existau si atunci regulamente dar "normale"...asta explica de ce tinerii care vor sa imbratiseze acest sport de curaj cu un buget redus nu au nici un viitor pe moment...Ultima isprava a fost (este off-topic dar intra si VTM aici cu nereguli specifice)la Raliul Brasovului 2013 cand Fras a interzis cauciucurile cu cuie in conditiile unei vremi infernale cu zapada, viscol si gheatza...bineinteles pilotii care erau primii care trebuiau sa aiba un cuvant de spus au vorbit singuri si au fost pur si simplu ignorati...DIXIT ! NO SPIKES !... in toate tarile sunt admise pt siguranta pilotului si copilotului astfel de anvelope dar nu la noi...am citit si am retinut cateva pasaje mai importante din comunicatul biroului de presa ACR :
................ Trebuie reţinut că FIA a înscris în statutul său instituţia „delegării puteri sportive” tocmai pentru a ajuta mai multe entităţi dintr-o ţară care să contribuie la dezvoltarea automobilismului sportiv şi kartingului sportiv, în conformitate cu conceptul de „piaţă liberă şi concurenţială”, recomandat chiar şi de Uniunea Europeană. În paranteză fie spus, dl. O. Mazilu nu agreează acest concept, afirmând nu de puţine ori că FRAS are caracter de monopol în România, afirmaţie clară de sorginte „dâmboviţeană” care nu poate semăna cu situaţia din ţările europene ca Austria, Italia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Grecia, Cipru, Suedia şi toate ţările nordice, etc. ................. În anul 2010 dl. Ovidiu Mazilu, încălcându-şi propriile sale afirmaţii, a trimis din nou solicitări la FIA, fapt pentru care s-a efectuat o analiză amănunţită şi în Adunarea Generală FIA din decembrie 2010. Această cerere de aderare ca membru FIA a FRAS a fost respinsă, iar FIA a recomandat în continuare folosirea instituţiei „delegare a puterii sportive”, deoarece STATUTUL FIA recunoaşte într-o ţară afiliată o singură entitate sportivă care are statut de Autoritate Sportivă Naţională. Pentru România FIA a atribuit încă de la constituirea acestui concept (anul 1960) statutul de Autoritate Sportivă Naţională pentru Automobil Clubul Român. .............. De asemenea, trebuie înţeles că, pe lângă sportul de performanţă, în ţara noastră, mai trebuie sprijinite şi cluburile şi asociaţiile sportive care nu sunt afiliate la FRAS sau care desfăşoară competiţii de amatori şi de debutanţi, pentru a se asigura pepiniera sportului de performanţă. Nu putem înţelege poziţia conducerii FRAS prin persiflarea competiţiilor organizate de diverse cluburi şi asociaţii sportive neafiliate la FRAS, competiţii care contribuie din plin la dezvoltarea sportului automobilistic. Menţionăm că în România sunt foarte multe competiţii de îndemânare, de orientare, de activităţi tehnico-aplicative, de autovehicule istorice, de raliuri orientative, etc., competiţii care au găsit înţelegere la ACR şi pentru care CNAK din ACR se străduie să asigure cadrul legal, regulamentar şi de securitate a sportivilor şi spectatorilor. ...................... Noi nu putem modifica tarele de comportament ale dlui. Ovidiu Mazilu!! Dl. Ovidiu Mazilu este în război juridic cu MTS (acum înlocuitorul ANST), cu ACR, cu FRK, cu sportivi şi, mai nou, atacă şi hotărârile statutare ale FIA. Parcă este prea mult! FRAS poate ar trebui să ajute sportivii şi nu să irosească serioase mijloace financiare cu plata avocaţilor! Sportul automobilistic şi fair play-ul sportiv nu au de câştigat din asemenea atitudini. ...................... Biroul de presă al ACR este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice automobilistice şi faptul că în ultimii nouă ani a dispărut din calendarul automobilismului din România, Raliul României, etapă în campionatul Europei, după 39 de ediţii şi acest fapt poate fi atribuit în exclusivitate conducerii FRAS. Astfel, sportivii şi arbitrii români nu au putut să participe la competiţii internaţionale desfăşurate pe teritoriul naţional. Nu cade în sarcina ACR să controleze FRAS, dar nu putem, ca opinie publică, să nu ne manifestăm o constatare prin care FRAS solicită finanţare din Bugetul Statului, şi pretinde taxe foarte mari de la sportivi pentru a achita salarii unui personal birocratic în timp ce Automobil Clubul Român nu a solicitat niciodată sume provenite de la Bugetul Statului. .................... În final, aducem la cunoştinţa opiniei publice automobilistice că Automobil Clubul Român nu doreşte să aducă prejudicii automobilismului sportiv sau prestigiului României, dar solicităm sportivilor, arbitrilor şi organizatorilor să reflecte asupra orgoliilor, obsesiilor şi crizelor de personalitate ale celor care se opun colaborării în spirit democratic şi ignoră faptul că poziţii de subordonare nu pot exista între persoane juridice diferite, într-un stat de drept! extras din comunicatul Biroului de presa al ACR Trageti concluzii...eu am tras |
Derapam in offtopic si e pacat!
Atata timp cat in Ro nu sunt permise spikes pe drumurile publice nu prea vad cum le-ar fi putut autoriza federatia sau un organizator. Restul telenovelei e de-acum clasica, ambele tabere isi dau la gioale in cel mai sportiv mod cu putinta, iar perdant iese intotdeauna automobilismul. Si asta o spun fara sa fiu fan fras. Propun reluarea discutiilor care au ridicat topicul, eventual crearea altuia separat pt discutii de alta natura, ar fi pacat sa pierdem istoria stransa in aceste pagini! |
2 Attachment(s)
am citit si eu acel comunicat :rolleyes2 bine ca la Easter nu o sa folosim niciodata cauciucuri cu tinte :twisted:
FUZETELE :arrow:....nu imi dau seama daca am voie sa construiesc la Formula EASTER fuzetele asa cum au fost conceputa masina, am gasit schitele si am gasit si meseriasi care sa le construiasca in uzina... e scris undeva in regulament ca nu am voie cu asa ceva?... Cornel ma atentionat ca ar putea fi stipulat undeva in acel regulament FIA....eu nu am gasit inca :-P mai caut dar ideale mi se par aceste fuzete custom... |
Quote:
|
Quote:
|
Gheorghe Nadu
http://www.pro-bike.ro/forums/index....tach_id=393189 |
nu va suparati,dar eu nu mai pricep nimic.Exista un regulament tehnic VALABIL pentru eastere sau nu?dupa cit tin eu minte,in vremea cind am construit eu masina,exista asa ceva dela FIA acolo au fost fuzetele la liber,
Nelutz,ce planetare vreti sa folositi ? |
inca nu stim :twisted: totul depinde acum de raspunsul ce il primim din Germania de la cei ce prepara motorul www.tuning-heidicke.de
, iar acolo eu nu ma implic pt ca e treaba lu George, el va hotara pt ca el investeste, eu sper sa ajunga la un consens si sa faca motorul cat mai repede sa putem stabili apoi pt cutia de viteze... http://www.tuning-heidicke.de/Bilder...es/Motor05.jpghttp://www.tuning-heidicke.de/Bilder...es/Motor08.jpghttp://www.tuning-heidicke.de/Bilder...es/Motor13.jpghttp://www.tuning-heidicke.de/Bilder...es/Motor11.jpghttp://www.tuning-heidicke.de/Bilder...es/Motor18.jpg Motorul e durerea mare pt ca va fi enorm de scump el fiind practic un motor NOU, din ce stiu ca a optat George va fi un motor 1300cmc la 8500t/m... dar din cate vad George e hotarat si vrea ca masina sa fie dotata cu piesele cele mai bune si il inteleg pt ca el tine la masina... Eu o sa plec Miercurea viitoare in Italia la TRENTO pt cateva zile, stau maxim 2 saptamani si sper ca pana atunci se va hotara daca cei din Germania vor construui motorul...:twisted: acestia sant cei cu care am tratat de motor:arrow: www.tuning-heidicke.de acestea sant masinile ce ei au restaurat si preparat motoarele http://www.tuning-heidicke.de/Bilder...es/Motor18.jpghttp://www.tuning-heidicke.de/Bilder...es/Motor19.jpghttp://www.tuning-heidicke.de/Bilder...es/Motor15.jpghttp://www.tuning-heidicke.de/Bilder...es/Motor12.jpghttp://www.tuning-heidicke.de/Bilder...es/Motor10.jpg |
tot aici am mai gacit ceva despre ei :arrow:http://www.service-glauchau.de/nhrg_...iker-schrauber
Kontakt Daten Hartmut Heidicke Hauptstraße 64b 08371 Glauchau Sachsen Telefon: 03763-4406360 Handy: 01714518978 Email: [email protected] Web: www.tuning-heidicke.de Deja am scris de cateva ori pe E-mail iar George a vorbit si personal la telefon cu Hartmut Heidicke de cateva ori... |
Cand au inceput circuitele in Romania?
Cu tristeţe vă anunţ că azi ne-a părăsit Radu Gheorghe GROZEA, unul dintre oamenii care au pus bazele kartingului românesc:
GROZEA, RADU GHEORGHE (1947) n. în Bucureşti. În 1969, împreună cu un grup de prieteni, construieşte primele două karturi din România. În 1974 devine membru fondator al Federaţiei Române de Automobilism şi Karting şi cucereşte două titluri de campion naţional la cls. 50 cmc şi 125 cmc, ca membru al echipei ASKALIN Bucureşti, în prima ediţie a Campionatului Naţional de Karting. Prestigioasa carieră de pilot a fost completată de o prolifică activitate de constructor care a proiectat şi construit 14 modele de kart, culminând cu o fabricaţie de serie la ITB în anii ’80 a cca 3.800 de kart-uri, dintre care multe mai sunt în uz şi astăzi. Cea mai importantă performanţă realizată în toţi aceşti ani, în karting-ul românesc, o constituie cele 5 cluburi pe care le-a înfiinţat şi pe care le-a „urcat” pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului sportiv naţional. Condoleaţe familiei şi D-zeu să-l odihnească-n pace! |
"Imi cer scuze, dar trebuie sa va parasesc... "
http://radugrozea.wordpress.com/2013...a-va-parasesc/ |
1 Attachment(s)
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !
Atasez ca un remember lista celor mai buni sportivi ai anului 1983, printre care apare evident si kartistul Radu Grozea. Respect |
1 Attachment(s)
Si inca o poza de la Galati 1984
|
Daca nu ma insel avea o emisiune pe teme automobilistice la TVR acum cativa ani, nu e asa ? Pe cand transmitea TVR 1 formula 1.
|
De pe Facebook:
Daniel Onoriu Imi povestea ca inainte de 1989 erau sute de piloti la start la fiecare etapa din Romania. Erau multe uzine care sponsorizau piloti. La fiecare etapa se faceau grupe fiind atat de multi, in jur de 200/300. Nu stiu cum se reusea dar pe vremea lui Ceasescu chiar se faceau curse cu piloti de top. Acum in vremurile noastre, in karting dar si in campionatul de raliu, conteaza daca ai parinti milionari sau politicieni. Nu vreau sa deviez discutia despre problemele pe care le au pilotii romani dar Nea Radu a fost unul din cei care chiar a vrut sa faca ceva. Nu in ultimul rand voua va este cunoscut de pe vremea cand Formula 1 se difuza pe TVR 1. Nea Radu era prezentator in emisiunea de dinaintea fiecarui start al unui mare premiu de Formula 1. |
cei buni se duc
odihneascase in pace Road,am o intrebare in articolul din ziar,postat de tine am vazut numele lui Doru Taranu ,prieten si coleg la moto.Sti ceva de el? |
Salut Tibi,
Doru ŢĂRANU s-a stabilit în Germania, dar nu ştiu unde anume. Poate că o să aflu de la Corneliu ŢIŢ in Timişoara sau de la Dorin BORLOVAN. Cum aflu şi alte date despre Doru ţi le voi transmite. Să auzim şi de mai bine şi sănătate, Rusănescu |
Quote:
|
Domnule Rusanescu
multumesc mult pentru raspuns si asi fi nespus de bucuros sa aflu ceva despre Doru cu stima Tibi |
1 Attachment(s)
Domnul Taranu vine ocazional in tara si mai sustine tinerele talente din vestul tarii, impreuna cu Datcu Iasa din umbra.
|
Nea Tibi am o intrebare care mi-a fost adresata de Easteristi din Vest pt ca ma tot intrebau daca aceasta masina este o marca Estonia...., cum se face ca in 1986 ati realizat Formula Easter TG86 care arata 90% cu o Formula ESTONIA 25 :-P ......dar ca aparitia masini Estonia/25 a fost in anul 1992...:rolleyes2
|
intrebarea ta este foarte interesanta si am sa incerc sa ti raspund,un lucru trebuie sal sti si anume ca eu am fost si voi ramane un visionar.
o sami sortez gindurile si am sa scriu cu drag Tibi |
Incerc sa fac niste replici ale unor masini de circuit din anii 80 de la noi din tara de la circuit dar, nu gasesc informatii sau palmaresul multor piloti : Victor Nicoara , Silviu Dinu ,Florin NUta ,Obrejan Viorel , Petru Iovan ,George Preoteasa .Ma puteti ajuta cu ceva informatii pe care sa le postez la fiecare prezentare de macheta va rog?
https://www.facebook.com/DiecastHandmade?ref=tn_tnmn |
Quote:
|
5 Attachment(s)
Buna seara , dupa ce am citit topicul asta de 3-4 ori si am extas ce am crezut eu ca este folositor ,am incercat sa fac niste replici mai mult sau mai putin reusite.Unele nu au decalurile exacte din pacate, pentru ca tehnica waterslide si imprimarea culorii albe pe suport transparent este inca problematica in tara.Urmatoarea macheta pe care o pregatesc este a lui Victor Nicoara , dacia cu numarul 103 si nu prea am multe date sau informatii despre pilotul Victor Nicoara.Sper ca nu stric topicul cu masinutele mele !!!Multumesc anticipat pentru ajutor!!
|
Hallo Schumi 1 cea ce faci tu este foarte interesant,eu stiu ce inseamna sa construiesti machete(modelle) in ca masura sint construite?
Nelutz probabil ca rusii sau inspirat pentru Estonia 25 de la TG86 hahaha sa lasam gluma la oparte dupa cite stiu eu Estonia 25 a fost primul easter al rusilor cu monococa de aluminiu construit undeva intro fabrica de helicoptere cea ce priveste pe TG86 ideea a fost de a construi cu mijloacele de atunci o masina competitiva dar si ca design acceptabila pentru a intra in amanunte mai am nevoie de timp,un lucru este sigur cadrul este bun(conceptia) cea ce priveste restul ma repet se pot face multe imbunatatiri . cu drad Tibi |
2 Attachment(s)
Quote:
FOTO: TG86 (1986) vs ESTONIA/25 (1992) |
| All times are GMT +2. The time now is 13:49. |
- Copyright 2026 4Tuning