![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Quote:
|
Nea Tibi, pe ce Easter a mers Stefan Meszaros ?
|
Ocazional,pe a lui Costica Ghergel,de fapt pe ambele eastere a lui Ghergel.La interesat,in orice caz mai mult partea tehnica decit rezultatele in cursa.El a vrut sasi faca o parere proprie,fiindca noi am avut atunci 4 eastere cu 4 parari diferite.
|
1 Attachment(s)
:arrow: #174 Ernestin Simion - Autoclub ITSAIA Timisoara
https://lh5.googleusercontent.com/-o...0x%2520480.jpg |
poza de mai sus cu Peteanu in mijloc esta Tilo Börner nr. de concurs 58 in DDR
|
1 Attachment(s)
Nea Tibi :-P
|
Nelutz
terbuie sa recunosc ca habar nu am unde este facuta poza ? |
Poza e facuta chiar in fata garajului de langa sala de sport din Moroasa 2. In dreapta se vede o parte din blocul unde stau eu si in prezent. Super poza !!!
|
Dragos
multumesc ca mai lamurit,acuma recunosc locul,treptele care urca spre blocul tau,in spate cred ca este Dacia mea iar alaturi cred ca Skoda 1000mb a fostului meu mecanic Esti si tu cumva in poza? cu drag Tibi |
2 Attachment(s)
...poza e facuta in fata la Sala Sportului, e clar, ce nu e clar pt mine si e f important e sa aflam anul :rolleyes2 aveti pe masina roti de tabla pe spate si roti de aluminiu pe fata, exact asa ati mers si in competitia CUPA PACII si PRIETENIEI si ma intreb? o fi anul 1986 sau 1988 ???... precizez ca stiu ca in anul 1987 Resita si Romania nu a organizat CUPA internationala.
...deci care este anul? e important sa aflam anul pt ca am mai multe poze si nu le pun pana nu stabilesc exact timpul lor:evil: ...de ce nu a organizat Romania Cupa Pacii in 1987?...:shock: ...anexez cele 2 fotografii, cea de la Garaj in Moroasa si cea de pe Circuit pe Bulevard langa malul Barzavei in timpul competitiei CUPA PACII... |
1 Attachment(s)
Nelutz
trebuie sa fie 1988,in 1986 am concurat inca cu monococa in varianta scurta am sa incerc sa pun o poza.Pe TG 86 lam inceput in 1986 din motivul pe care ti leam scris,dar primele probe leam facut in87. pentru ce nu sa tinut cursa internationala in 1987 nu mai stiu exact,cred ca a fost ceva in legatura cu Pitesti.Poate stie Cornel mai mult. Varianta scurta monococa poza de sus |
1 Attachment(s)
:-PDa asa este Nea TIBIaveti dreptate.....si eu tind sa cred ca acele 2 poze sant din anul 1988, pentru ca in acel an a avut si accident/Unfall Heinz Siegert DDR cu MT 77 si de asemenea si Toomas Napa cu Estonia 21M :twisted: de fapt ei erau liderii si in lupta dintre ei pt primul loc sau acrosat iar Heinz Siegert sa izbit violent de un copac de pe marginea traseului iar Toomas Napa a mai reusit sa se redreseze dar directia a fost foarte afectata si a terminat pe locul 5 la Resita in 1988... ...
a beneficiat de aceasta lupta rusul Viktor Kosankow UdSSR /Estonia 21 si a iesit invingator la clasa Easter 1300ccm urmat pe 2 de Toivo Asmer UdSSR/Estonia 21 pe 3 venind Ourmas PyldUdSSR/Estonia 21 un podium rosu sovietic :evil:... din lotul Romaniei au terminat doar 3- pe locul 15. Tiberiu Gedeon pe 16. Wilhelm Kulpinski iar pe 17. Dorian Igescu.... Peteanu sa aflat printre ghinionistii care au abandonat din motive tehnice cred.... Cursa a avut 12 tururi de circuit si au avut de parcurs 91.572 km nu am timpi dar cred ca era undeva in jurul a 50 de minute o mansa:twisted: |
Quote:
Vad ca dl. Bibiri a cam disparut de pe aici. O fi in concediu ? :) |
Situatia in1987 si in ani urmatori afost destul de incurcata din cauza regulamentului ca intodeauna.
incepind din 1987 a fost permis folosirea a doua carburatoare duple Weber si in acelasi an sa trecut pe motoare de 1600.Singurele tari cu motoare 1300 am fost noi si DDR in campionatul intern pina in 1988.Heinz a avut in cursa dela Resita un motor de 1300,rusii toti 1600 de acolo podiumul rosu.in DDR au fost pina in 1989 doua clase 1300 si 1600 Si din acest motiv am inceput eu in 86 constructia lui TG86 pentru motor Lada 1600,in rest am concurat cu monococa cu motor Dacia 1300 Dragos,nici eu nu stiu ce este cu Cornel,sper sa apara caci fara el este ca ciorba fara sare. cu drag Tibi |
5 Attachment(s)
Program "CUPA PACII si PRIETENIEI" 1986-Resita
incerc sa caut toti pilotii din lista de participare :twisted: am inceput bineinteles cu Nr 1 de licenta... |
1# Sikora Tomas nu am gasit nimic deocamdata:twisted:
----- in schimb am dat de Mazur Jerzy care are inca masina Un MTX 2# Mazur Jerzy:-P http://www.edytastanczyk.eu/wp-conte...w-bolidzie.JPG |
1 Attachment(s)
Easterul lui Andras Gergely.Este de vanzare 7400 e
|
Hallo
cind a fost construit Easterul din poza,ce motor,ce cutie,ce cadru,postul de pilotaj mi se pare un pic prea in fata sau nu? |
1 Attachment(s)
#54 Andras Gergely a fost pe pista la Resita in 1988 si 1989 si avea numar licenta 54...
... nu prea era un model de succes, la Resita 1988 a terminat pe ultimul loc... |
acuma dupa ce spui tu,imi amintesc foarte vag de masina,este un pic "exotica" nu stiu ce a urmarit constructorul in orice caz eu respect pe fiecare a incercat sau a facut ceva
cu drag T.Gedeon |
Quote:
|
5 Attachment(s)
maine aducem sasiul de la sablat, e gata :-) jantele deja sant facute(sablat si zincat)..... si au iesit surprizator bine desi ma speriat ca pareau foarte ruginite,baiatul de la vulcanizare a avut bataie de cap cand a scos gumele de pe jante pt ca rugina era incrustata pe cauciucuri:twisted: dar sa dovedit ca m-am inselat:twisted:
|
Nelutz
am studiat inca o data pozele cu cadrul pagina 187 intaritura de sprijin al Rollbarului din spate trebuie sa o refaci neaparat.Nu stiu de ce a fost taiata dar asa cum este acum,partea de sus a rollbarului sta in aer.Daca nu poate fi facuta fixa(sudata)poate fi facuta demontabila exista citeva legaturi demontabile cara sint acceptate de FIA. cu drag Tibi |
Quote:
S-auzim de bine ca belele curg ! |
Hallo Cornel
"Biblia" mea spune ca regulamentul este valabil pentru toate masinile cu cockpit deschis Nelutz do pe Google crash 2007 stenger este un video de la o cursa,despre ce este vorba am sa scriu,dupa ce ai vazut video daca intereseaza cu drag Tibi Cornele,unde ai fost ascuns? |
Quote:
|
da e interesant acest video :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=md1DYRHnsVg
... e bine de stiut ce explica Herbert Stenger, nu prea inteleg bine germana :twisted: PS.Nea TIBI aveti dreptate intaritura de sprijin al Rollbarului din spate trebuie o sa o refac neaparat, nici noi nu stim de ce a fost taiata, probabil cand sa furat motorul au taiat ca sa il extraga mai usor :twisted: |
cea ce spune Herbert este ca Rollbarul impreuna cu sistemul Hans iau salvat viata el a iesit "viu si nevatamat" din vrac.Masina din video a fost construita in Sommerkahl,in atelierul privat a lui Herbert in anul 1992 si eu am participat activ la construire ei,inaceea perioda am fost angajat ca mecanic sef la echipa Stenger.Dupa accident ma contactat si mia multumit pentru munca facuta cu 15 ani inainte.El a vrut sa refaca masina dar nu a mai fost posibil.Eu am vrut numai sa va atentionez de impotanta rollbarului.
In continuare am sa fiu cu ochi pe voi,bineinteles daca nu aveti ceva impotriva cu drag Tibi |
5 Attachment(s)
Quote:
.... azi am fost la societatea PLASTOMET SA Resita sa vizitez cadrul de la Easter sa vedem cum a fost sablat si grunduit.... ....Cadrul ramane inca acolo la atelier pt mici retusari la inbinarile prin suduri pt ca dupa operatiunea de sablare sau descoperit fisuri la inbinari si acestea vor fi remediate de aceasta societate Plastomet SA care spre bucuria noastra ne ajuta foarte mult :twisted: |
Nelutz
cum sa chemat plastomet inainte,este firma la care a fost pe vremuri director Suciu? |
1 Attachment(s)
nu stiu cum sa chemat inainte dar acum este Director Aurel VADUVA un baiat de nota 10 :-P care ne ajuta cu ce poate pt ca si el cand a fost mic urmarea aceste competitii... tatal lui este Ioan Vaduva si este actionarul majoritar al societatii...
....poate il convingem si intram in productie de serie cu Easterele :twisted: Plastomet S.A. Str. Valiugului, 1, Resita |
4 Attachment(s)
Nea Tibi avem o problema :-P mare, ha ha ...
... de cand am inceput cu reconstructia la Easter si sa facut public mai ales aici dar si pe facebook au inceput prietenii dumneavoastra sa ma intrebe ce faceti si unde santeti :-P de exmplu Zoltán Stiller a scris : Hello! Freunde! Was ist mit Tiberiu Gedeon? :D:D:D ...prima poza e Zoltán Stiller pe circuit la Resita :twisted: iar ultima poza e o cupa de la RESITA ce au primit pilotii maghiari :rolleyes2 |
in primul rand vreau sa multumesc pe aceasta cale tuturor acelora care nu mau uitat,le transmit multe salutari si multa sanatate.
Locuiesc in Elsenfed o comuna intre Aschaffenburg si Frankfurt,am construit aici o casuta cu garaj.Lucrez ca sef de atelier la o casa auto BMW.Cu sanatatea nu pot sa ma plang,ca la aproape 60 de ani.Sint sigur ca in easter nu mai incap,atunci lam construit pe masura,acum masura este alta(+ 30kg) De vreo 15 ani am un nou hobby construiesc modelle telecomande,in special vaporase,dar in special submarine.Miam amenajat un mic atelier cu strung.freze) dar numai pentru modele in mare cam asta ar fi despre mine. Cea ce priveste constructia de serie a unui Easter ideea este interesanta,dar apar totusi niste intrebari dupa ce regulament sa fie construite pina acuma nu am aflat nimic pentru coasta si circuit sau numai coasta ce ansanble sa fie folosite si inca multe alte intrebari daca poate cineva sa raspunda,asi fi foarte bucuros in orice caz mult succes,cine stie poate reusim sa facem ceva cu drag T.Gedeon |
3 Attachment(s)
Constantin Bucur!
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Fiul lui Ctin Bucur afirma pe facebook ca acest easter mai exista si ca ar fi in posesia baiatului lui Cioaca. Sper sa ne faca niste poze recente. :-)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
sant curios? https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...UwtlgI320WRFXT |
| All times are GMT +2. The time now is 14:29. |
- Copyright 2026 4Tuning