![]() |
Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36
La cati km se schimba sabotii pe spate ? 318i e36 1994. Cand se duc dau vreun semn ceva ?
|
ms pt lamuriri!
|
1 Attachment(s)
sal...nu stiu daca sa mai pus antrebarea asta[sa ajuns la pag 190 si mor daca ma uit prin toate]..chiar este adevarat ce poate face un economizor...sincer cred ca e o vrajeala...http://www.superfuelmax.ro/
|
Quote:
|
Quote:
|
banuiam...dar pe fiecare forum legat de economizor se gasea cineva care sa al laude...banuiesc ca erau baieti care al vindeau:D
|
Deci se da un BMW e36 , 318 i ( pe curea ) sedan . Am bagat ulei Mobil1 - 10w40 , am facut 8000 km cu el . Nu a consumat nici un pic de ulei . Iar acum zic sa fac schimbul de ulei . Sincer tot dasta as baga ca eu merg mai turata cu ea , o mai fortez si nu a consumat ulei deloc deci un mare plus . Masina are 185 de mii de km in momentul de fata . Multi mi ai recomandat Castrol . Voi ce parere avti ?
|
MOTUL
|
Personal le vad pe toate 3 ( Castrol , Motul, Mobil ) , la egalitate . Restul tine de bugetul alocat . Desi , eu sunt de parere ca sa mergi pe un anume producator/tip de ulei , nu sa le schimbi mai mereu .
Alegerera ta ! |
Quote:
|
Exista la E36 plafoniere cu lumini ambientale?
Daca nu exista a improvizat cineva ?Eu am plafoniera cu 3 becuri si as vrea sa stiu daca se pot pune 2 leduri cum sunt la E46. |
Nu exista de fabrica... dar orice se poate face....
|
Am si eu o intrebare sa stiu e ceva problema la mine sau si alti au patit asa ceva.
Mi-am pus de curand becurile de la plafoniere pe leduri. Problema e ca atunci cand las butonul pe mijloc (pozitia pe care se aprind cand deschizi usa si cand opresti motorul noaptea) becurile cu leduri stau foarte foarte putin aprins. Am masurat tensiunea care imi ramane si e o tensiune de 5V ceea ce ma duce la calculatorul de comfort care din ce inteleg toate comenzile le are pe 5V (din auzite). Am masurat curentul pe becuri asa cum stau foarte putin aprinse si e cam 0 deci e atat de mic incat nu l-am putut masura, deci prob cu bateria nu o sa am. Oricum aceasta tensiune mai mult ca sigur o aveam si inainte doar ca la becurile cu incandescenta era prea mica tensiunea sa le aprinde, dar e deranjant. Intrebarea e: doar la mine e asa ? |
Quote:
|
aveti idee daca gasesc specimenu asta de anvelope: 245/40/16?
|
Da:D Cum am eu acuma ledurile pe masina si raman putin aprinse e un fel de lumina ambientala:))
|
am si eu o intrebare pentru care se pricepe la cd oem merge la toate puse magazie de cd? ca am inteles ca la unele merge pusa mag la altele doar tel
|
Quote:
|
|
Quote:
|
nu se potriveste lampa interioara de la alta masina ? e39 sau...e38....sau chiar e46 ? m-ar bate gandu sa imi caut si eu una
|
Quote:
|
Quote:
|
salut
as avea si eu o intrebare piesele de pe e36 limuzina se potrivesk pe e36 coupe? faruri capota bara fata? merci |
capota nu se potriveste, farurile se potrivesc dar fara semnalizari..bara fata stiu ca este la fel
|
la exterior in afara de capota, faruri, semnale, geamuri, triple...si din cate stiu nici capota la portbagaj nu se potriveste...restul se potriveste tot...adica barile si pragurile =))in rest pe la mecanica se potrivesc...
|
inca o intrebare
radiatorul de la motor 1.8 si cel de 1.8 is se potrivesc? merci raspunsurile |
Am si eu o nelamurire...
Am incercat mai demult sa pun un volan de E36 in 3 spite si nu s-a potrivit la mine pentru ca eu am 2 mufe...una pentru claxon si una pentru airbag. Am incercat si alt volan ( in 4 spite cum am eu ) si la fel ... stie careva de ce ? Masina mea e un e36 318i sedan 1994... Se poate face vreo modificare ceva ? |
Pai volanul in 3 spite ce conectori are? mufa de airbag si inel pt claxon? daca da, atunci se poate face modificare, in sesul ca iti trebuie o mufa de claxon, desfaci inelul, tragi 2 fire de la contacte si le prinzi in mufa.
|
Quote:
|
nu ai o poza cu volanul intors invers? ti-as putea spune mai sigur. sau modelul exact al volanului, daca il gasesti pe google.
|
2 Attachment(s)
Poza 1: volanul care urmeaza sa fie montat ( are o singura mufa )
Poza 2: volanul de pe masina mea ( are 2 mufe ) Nu am poze din pacate si nici nu am cu ce sa ii fac P.S: pozele sunt luate de pe net |
Se poate modifica, exact acelasi swap l'am facut si eu (din'93 a mea), nu s'au potrivt mufele dar mi'a facut cineva modifcarea, deci nu stiu sa'ti zci exact ce si cum. Dar cred ca orice electrician auto ti'o face, a fost treaba de 5 min max. Numai sa ai grija sa iei borna de pe baterie cand umbli la volan, sa nu ramai cu martorul de airbag aprins.
|
Multumesc frumos !
As mai avea o intrebare: semnalizarile din aripi de pe E36 facelift se potrivesc la non facelift ? |
in principiu se pot modifica si alea. in sensul in care nu ai deloc semnalizari pe aripi, trebuiesc decupate atent si trase firele... nu este f complicat. alta optiune e sa cumperi aripi deja cu locas, dar asta e mult mai costisitoare, la care se mai adauga si vopsitoria.
cu volanul, da, se poate. daca nu are 2 mufe inseamna ca are un inel(slip ring) si o mufa. iar pe inel vin doua contacte, se trag firele si se face mufa din ele. inelul e prins in 3 suruburi, le scoti, tragi afara si vei gasi si contactele la care ma refer. e usor. daca nu are nici slpi ring si pur si simplu are doar o mufa (in loc de doua), iti tai de pe volanul vechi mufele, tai mufa de pe cel nou, si montezi mufele pe volanul nou... insa trebuiesc identificate firele, ca sa nu faci conexiunile aiurea. |
2 Attachment(s)
Multumesc frumos baieti. Luni sper sa rezolv cu volanul.
In legatura cu semnalizarile, eu am semnalizari ca in poza 1 si vreau sa imi pun ca in poza 2, au aceelasi sistem de prindere? |
Quote:
|
1 Attachment(s)
acum s-a atasat ?
|
nu... verifica formatul.
|
1 Attachment(s)