Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia 1300 la a doua tinerete - BR 98 NIG (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/38440-dacia-1300-doua-tinerete-br-98-nig.html)

RENAULTts 06-05-09 11:02

Re: Dacia 1300 la a doua tinerete!!!-BR 98 NIG

Din contra... O perche de carburatoare orizontale reglate bine reduc consumul de combustibil la mers normal. Timpul le rezolva pe toate :D. Oricum e frumoasa foc masina.

bontan 06-05-09 13:07

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 2293158)
Si apoi un peco doar pentru mine, cu sponsori generosi;):-)..merg in fiecare zi cu masina..e nejustificat un consum triplu:rolleyes2

IMAGINE, va veni si o bara intre oalele fata,am avut-o in plan inca din faza de tinichigerie dar nu mi-a mai permis timpul dat de faptul ca trebuia sa terminam masina cat mai repede pentru a elibera spatiul locativ in care se lucra la ea.

Salut,

desi sunt sigur ca te-ai documentat in privinta barei, iti dau si eu o idee ... daca nu cumva ai dat de aceste fotografii pe net.
Bafta multa.

Nastase Bogdan 06-05-09 13:38

Multumesc pentru poze:-)
Eu nu voi recurge la sudura, m-am gandit sa fac 2 suporti metalici solizi si sa-i prind pe lateralele superioare ale oalelor cu suruburi trecatoare si apoi pe suporti sa sudez bara mediana;)

Muttley 06-05-09 13:57

"2 suporti metalici solizi si sa-i prind pe lateralele superioare ale oalelor cu suruburi trecatoare SI CONTRAPLACI si apoi pe suporti PRIND CU SURUBURI bara mediana "

N-ar fi fost mai bine daca ziceai asa? :p

aleks 06-05-09 14:09

Mă întrebam şi eu dacă nu cedează tabla de la oale dacă o laşi simplă...

Nastase Bogdan 06-05-09 16:10

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2294034)
Mă întrebam şi eu dacă nu cedează tabla de la oale dacă o laşi simplă...

Daca exploatezi in mod normal masina si nu pui amortizoare intarite si arcuri mult mai rigide nu are de ce sa cedeze;)
Masina din pozele puse de Bontan este R12 Monte Carlo la care s-au facut intarituri suplimentare si atasarea bratelor rollbar-ului pentru a se preta fara probleme conditiilor de raliu,macadam,etc..

B 89 WRC 06-05-09 16:26

da cum aerisesti etrierii spate ?

Ja_Rule 06-05-09 21:22

O foarte bună intrebare pusă de Florin ... cât despre bara aia de rigidizare, am mai discutat ... nu`i cazu` la dacie ... mai repede fă`ti suspensia după reteta bătrânilor si o să vezi atunci diferenta... uite special pentru tine iti fac un pret irezistibil la intăritul amortizoarelor

bolidu' 06-05-09 23:19

din proprie experienta Bogdane iti spun ca bara aia nu are nici un rol in afara de cel estetic!

Nastase Bogdan 07-05-09 07:52

Quote:

Originally Posted by B 89 WRC (Post 2294398)
da cum aerisesti etrierii spate ?

Demontand jantele spate..simplu,nu?..am facut-o de 2 ori pana acum(cand am montat puntea spate si cand am inlocuit semipuntile fata)

Multumesc Ja Rule,discutam la Brasov ca intentionez sa le fac.

CyberCSX 07-05-09 08:05

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 2292075)

@CyberCSX, cum sa vopsesc jantele astea:?::?::???:..daca le vroiam negre sau albastre asa le cautam/comandam:idea:

Pai e simplu de tot sa l-e schimbi culoarea dar e ceva migaleala.

Trebuie sa-ti procuri cîteva role de banda adeziva de hîrtie ce se foloseste la vopsitoriile auto, banda lata de 10 - 15 mm cu care acoperi suprafetele ce nu trebuiesc vopsite. Aici e migaleala ca trebuiesc acoperite perfect.

Acum tragi vopseaua dorita cu un pistol de vopsit bun exact ca în hala de vopsitorie auto. Dupa ce s-a uscat vopseaua, dai jos banda adeziva de hîrtie (se ia foarte usor) dupa care dai pe toata jenta (suprafata vopsita si nevopsita) vreo 2 - 3 straturi de lac transparent special de jenti. Astfel nu numai ca luceste de-ti ia ochii da-ti si protejeaza jantele de zgîrieruri (mici) de rulaj provocate de pietris, si ce se mai afla asa pe sosea, praful de la placutele de frîna (pe fata) nu se depune asa de rau si se lasa mai usor curatate.

Treaba asta o poti face tu daca bineînteles ai conditii si tot ce-ti trebuie sau fiecare vopsitor auto bun care-si cunoaste mesera.

Chiar daca nu l-e vopsesti deoarece nu doresti sau n-ai timp, retine procedura pt. viitor.

Nastase Bogdan 07-05-09 08:11

10 Attachment(s)
Din ciclul "ce Dacie e asta dom'le"...auzita intamplator:-)..aseara,dupa 90 min. de cosmetizare generala e gata de drum spre Brasov8)

B-11-AYG 07-05-09 08:40

Quote:

Originally Posted by bolidu' (Post 2295624)
din proprie experienta Bogdane iti spun ca bara aia nu are nici un rol in afara de cel estetic!

pai normal ca la tine e pusa pe surubu de la amortizor;)

nu stiu cum la voi nu are nicun rol, ca la mine cornieru de raft si-a facut foarte bine treaba, si chiar sa simptit prezenta lui;)

si totusi Bogdane poate poti sa le faci ceva la dungi:rolleyes2

CyberCSX 07-05-09 08:40

Frumos lucrata. Toata stima!

În interior ia-i facut ceva sau ai lasat-o 1:1 originala?

B 89 WRC 07-05-09 09:45

din cate stiu eu tu cam trebuie sa desfaci etrierul de pe punte sa-l poti aerisi pt ca aerisitorul nu este in pozitia in care ar trebui sa stea ca sa poata iesi aerul asta pentru ca a fost adaptat de un inginer daca ai aerisit de doua ori pana acum inseamna ca nu prea tin franele pe spate oare din cauza aerului sa fie ?

Nastase Bogdan 07-05-09 09:48

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 2296060)
Frumos lucrata. Toata stima!

În interior ia-i facut ceva sau ai lasat-o 1:1 originala?

Interiorul e mai mult decat original..are elemente mai vechi cu 10 ani decat masina in combinatie letala cu scaunele scoica:-)

Cunosc perfect procedurile de vopsitorie,dar NU am nici-o intentie sa vopsesc jantele astea..:rolleyes2

AYG, multumesc pentru sugestii; cu dungile o voi rezolva.

Va multumesc pentru aprecieri si va astept sa o vedeti live la Brasov:-)

B 89 WRC 07-05-09 09:51

apropo tu pana acum ai scurs etrierii nu i-ai aerisit

Nastase Bogdan 07-05-09 09:54

Quote:

Originally Posted by B 89 WRC (Post 2296225)
din cate stiu eu tu cam trebuie sa desfaci etrierul de pe punte sa-l poti aerisi pt ca aerisitorul nu este in pozitia in care ar trebui sa stea ca sa poata iesi aerul asta pentru ca a fost adaptat de un inginer daca ai aerisit de doua ori pana acum inseamna ca nu prea tin franele pe spate oare din cauza aerului sa fie ?

Am aerisit de doua ori pentru ca am facut operatiunile de schimbari de punte/semipunti fata decalat in timp..pe standul de franare mi-o arunca de pe stand(fata si spatele) si eficienta sare de 70%(dezechilibru infim) ceea ce inseamna ca s-a reusit aerisirea.

B 89 WRC 07-05-09 10:01

la mine era sa le rupa limbile alea cand a franat spatele asta unu la mana si doi pot sa pun pariu ca tu ai aer in etrierii aia si daca nu e asa eu ii mananc cu tot cu placute
cand a proiectat acel inginer puntea aia din cate imi aduc eu aminte eu i-am spus cum sa aeriseasca etrierii aia pt ca el nu isi pusese in minte problema asta el i-a adaptat acolo si gata dar nu s-a gandit si la pozitia lor ca mai trebuie si aerisiti
desfa etrierul dintr-o parte si ridica-l cu aerisitorul in sus atunci o sa poti scoate si aerul din el apropo nu trebuie neaparat sa faci pedale poti sa faci aerisirea si prin caderea lichidului din vas daca o sa faci pedale ai sanse sa scoti pistonasul asta in varianta cu el desfacut dintr-un surub
apropo stii ce placute sa-ti cumperi pe spate ?
dar discuri ? stii de ce sunt ?
vrei sa-ti spun eu ?

canny 07-05-09 10:41

cata rautate

Felicitari domnule pentru munca depusa, ai dus o dacie uitata de timp, prinsa in chiciuri, la un nivel la care cei mai multi doar viseaza
Cand ma uit la masina ta parca imi este ciuda ca eu nu am urmat acelasi tipar, dar dupa aceea imi aduc aminte ca eu am vrut tuning de la bun inceput.

Bafta

B 89 WRC 07-05-09 10:44

Quote:

Originally Posted by canny (Post 2296345)
cata rautate

Felicitari domnule pentru munca depusa, ai dus o dacie uitata de timp, prinsa in chiciuri, la un nivel la care cei mai multi doar viseaza
Cand ma uit la masina ta parca imi este ciuda ca eu nu am urmat acelasi tipar, dar dupa aceea imi aduc aminte ca eu am vrut tuning de la bun inceput.

Bafta

e o rautate ca iii spun omului ce e mai bine ?

bz-04-uvx 07-05-09 10:56

spune-i omului daca tot stii!nu asa ar fi normal?daca nu, nu mai ataca

Nastase Bogdan 07-05-09 10:58

Nu e rautate, iti multumesc Florin pentru sfaturile acordate.
E posibil sa mai am aer pe instalatie deoarece am o oarecare elasticitate a pedalei..nu neg:rolleyes2..oricum,elasticitatea e data si de lungimea racordurilor spate;)

Robert mi-a spus ca sunt discuri de Logan si etriere de Golf 4..sincer pana acum nu am avut nevoie sa ma interesez.

Multumesc Canny:-)

B 89 WRC 07-05-09 11:04

sunt de logan discurile dar vezi ca sunt modificate si in diametru si grosimea discului dar la baza sunt de logan si etrierii sunt de g4 e bine sa stii ca sa stii ce sa-ti cumperi
oricum incearca si variata spusa cu aerisirea si o sa se schimbe situatia

bolidu' 07-05-09 11:29

era frumos daca o bagai macar duminica la expo la Pitesti....

TwentyOne 07-05-09 12:09

Ar fi frumos sa faca un mic ocol

BTL-gordini 07-05-09 13:41

Bogdane acea elasticitate a pedalei vine de la pompa de frana care nu este amorsata complet, amorsarea se face inainte de a aerisii instalatia, incearca si ai sa vezi rezultatul.;)

world cars 07-05-09 21:27

Salut nu te supara daca te intreb vi sambata si duminica la Pitesti este un eveniment mare ,sper sa vi ca vreau so vad in relaitate ca in pzoe arata bestial si daca o vad in fata cred ca lesin ca arata mai misto.

Sirius 07-05-09 21:58

Quote:

Originally Posted by world cars (Post 2298256)
Salut nu te supara daca te intreb vi sambata si duminica la Pitesti este un eveniment mare ,sper sa vi ca vreau so vad in relaitate ca in pzoe arata bestial si daca o vad in fata cred ca lesin ca arata mai misto.

tocmai el sa nu vina...ce dracu! daca nu se ducea ii dadeam io bani de benzina sa se duca!:D

world cars 07-05-09 22:05

vine ????????

Ja_Rule 07-05-09 23:03

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 2295969)
Multumesc Ja Rule,discutam la Brasov

Eu dintr`o postare anterioara am inteles ca vine la Brasov ... poate ne lamureste el mai bine ...

bolidu' 07-05-09 23:05

poate apare in ambele locuri!cine stie...

KillerINC 07-05-09 23:39

LA BRASOV O SA FIE ! DACA CITEATI ATENTI PAGINILE ANTERIOARE AFLATI FAPTUL CA BOGDAN S-A TOT CHINUIT SA TERMINE MASINA LA TIMP PENTRU A MERGE LA BRASOV !

Personal imi pare rau ca nu pot ajunge la Brasov , pentru ca trebuie sa ma ocup de standul Street 4 Cars la Pitesti ... Asta e ... sper sa o vad pana la sfarsitul verii ...

cicisxn 08-05-09 16:28

EU nu mai inteleg nimic. Jantele nu-s nici de dacie,nici de gordini. La R12 din cate stiu nu erau 4 prezoane,nu erau geamuri ionizate/folie,nu erau scaune scoica,nu era filtru sport. Pana la urma...e clasica sau...?!?
PS Oricum imi place foarte mult masina ca aspect,exceptie fac jantele.

wsn_asf 08-05-09 17:59

Quote:

Originally Posted by cicisxn (Post 2300381)
EU nu mai inteleg nimic. Jantele nu-s nici de dacie,nici de gordini. La R12 din cate stiu nu erau 4 prezoane,nu erau geamuri ionizate/folie,nu erau scaune scoica,nu era filtru sport. Pana la urma...e clasica sau...?!?
PS Oricum imi place foarte mult masina ca aspect,exceptie fac jantele.

pana la urma nu e nici gordini nici renault e dacie,o dacie EXTRAORDINARA

k4r4 08-05-09 19:34

iar dicutia aia, cu nu arata in stilul "X"....e facuta cu gust, inspirata dintr-o gordina. e foarte frumoasa masina, chiar daca nu respecta cu strictete un anume stil.

Ja_Rule 09-05-09 00:29

Ca aspect e un "mic gordini" adaptat pentru anul 2009 ... totusi să nu mai discutăm despre stilul masinii, că nu e "x".. că dă spre "y", mai putin contează... contează doar că proprietarul e multumit de aspectul masinii, iar gusturile nu se discută ...

Nel' 09-05-09 12:59

foarte frumoasa masina!felicitari pentru prezenta la Brasov!

iMAGiNE 09-05-09 13:47

2 Attachment(s)
Ia uite pe unde am mai vazut eu jante dinastea ca ale tale... :D
America style. :rolleyes2

BlueAngel 09-05-09 14:39

ce criminal e ursul din prima poza :X

All times are GMT +2. The time now is 13:31.

- Copyright 2026 4Tuning