Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

TG53 09-03-13 11:20

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Cutia de viteza cum a fost conceputa atunci si partial realizata cu mijloacele technice de atunci cred ca a fost 86
ca baza deplecare a fost o cutie Dacia 1300 cu 5 trepte de serie+ o carcasa de cutie cele doua jumatati si capacul din spate.
proiectul lam impartit in 3 faze,faz a a treia afost experimentala,nu am incercato niciodata pe masina,numai pe bancul de lucru.
Faza 1toate pinioanele,sincroanele au fost demontate,am folosit de fapt numai cele 2 axe pe urma am desenat si confectionat pinione cu craboti si dantura dreapta ca model am folosit cutia de viteze dela un motor de motocros CZ250 cmc,care a avut un mare avantaj si anume a avut un capac surubat de aluminiu (sub Carburator)cu capacul demontat puteai vedea toata"matzele" foarte practic.Dupa ce au fost confectionate piesele necesare,in aceasta faza am folosit furcile originale,am montat cutia rezlultatul a fost o cutie cu 5 trepte,cu craboti si dantura dreapta(freacare redusa)dar cutia a avut sistemul de schimbare a vitezelor original H .bineinteles totul a durat mult mai mult decit aici descris,pe urma am mai confectionat un alt set de pinioane cu alte rapoarte.cu doua grupuri difenrentiale,am avut astfel mai multe posibilitati de angrenare dezavantaj afost ca pentru schimbare trebuia cutia demontaa complet.
singur nu asi fi putut realiza acest proiect am avut ajutoare multe,din pacate la multi numai pot sa le multumesc fiindca nu mai sint printre noi
vreau sa numesc numai citiva Baciu,Ceia fosti motociclist si colegi cu mine,Sam Haipl,mecanic,Muresan Patru om pentru toate,Bubi Nagy tatal meu vitreg omul care de fapt a construit cadrul si multe alte pieseGeorge trebuie sal cunoasca cred ca de la el a cumparat easterul sint sigur ca ei au sa recunoasca pe TG 86 de acolo de sus si se vor bucura Dumnezeu sai odihneasca in pace
bineinteles ca nu vreau sal uit pe marele "artist" al cutiilor de viteze si rapoarte Werner cu care mam sfatuit intotdeauna
Faza 2
cum am spus mai sus ca model am folosit motorul CZ.care sub capac a avut o placa culisanta cu care puteau fi miscate furcile.Placa culisa intre doua sine de otel calit,cu posibilitatea blocari cu arc si o bila in fiecare viteza.acelasi sistem lam folosit,bineinteles marit si lam plasatin partea dreapta a cutie.In carcasa goala am taiat o deschidere mare,apoi am mesterit o cutie din aluminiu pe care am sudato peste deschizatura circ mare pe acea vreme cu sudatul .dupa prelucrarea mecanica am fixat 2 sine una sus,una jos intre ele putea fi deplasata inainte si inapoi culisa.am uitat sa spun ca si furcile leam modificat,in asa fel ca puteau fi miscate cu placa.Placa am confectionato la inceput din placaj pina am gasit profilul ideal . nu stiu daca am fost inteles,este greu de explicat,de fapt cel mai simplu este de vazut sistemul la un motor de motocicleta CZ motocros nu de strada
Faza 3 maine sau diseara
cu drag T.Gedeon

nelutz69 09-03-13 12:54

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5392636)
ce eate de fapt FRAS

FRAS este noua FEDERATIE de automobilism (FEDERATIA ROMANA DE AUTOMOBILISM SPORTIV)....sincer nu cunosc detalii si nici cum sa infiintat, presedinte stiu ca este OVIDIU MAZILIU... ce mai stiu ca FRAS este in RAZBIU cu FRAK ( FEDERATIA ROMANA de AUTOMOBILISM si KARTING)ACR... si asta nu e bine pentru piloti....
Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 5392685)
Ce scaun se va folosi la TG86 ? sau ce sursa pentru scaun? se va construi unul artizanal din tabla de aluminiu... am schita o sa o postez mai tarziu :-)

Nea Tibi e interesanta descrierea confectionarii CUTIEI :shock: eu am schitele de la Ernestin, o parte din ele si o sa le studiem... o sa le afisez aici si poate intelegem ceva....

ROAD EMPIRE 09-03-13 12:56

Vrea sa va impartasesc si voua o pagina de pe FB care m-a impresionat.
La ei se poate si la noi nu? de ce? Iam arato so lui Nelutzu. :-)
Este vorba de o gramada de fotografii excelente facute la vecinii nostrii unguri in anii `70 - `80 la raliuri si VTM( ce ne intereseaza pe noi) O sa gasiti o multime de monoposturi frumoase ale ungurilor care ptr vremea respectiva erau totusi ceva.
Daca aveti timp va puteti delecta ...
PS: asa cum ii spuneam si la Nelutzu ca marele regret al meu este ca la ei se poate si la noi, NU! Adica o multime de poze, frumos aranjate ope categorii si ani. Istorie adevarata,ce mai...
La noi trebuie sa bantui jumate de internet sa gasesti cateva poze. Iar daca nu am fi facut aici topicul asta, unde fiecare ne-am adus aportul cu ce a putut fiecare,istoria ar fi fost si mai saraca...din pacate!!!

https://www.facebook.com/MagyarAutoversenyek?fref=ts

cornel1955 09-03-13 17:54

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 5392490)
Stii cand sant stresat ma apuca desenatu :rolleyes2

NELUTUUUUUUUU' ESTI DE BELEA...nu cred ca este acum momentul sa fi stresat pt ca toti avem probleme si le vom da la spate sa scapam de ele...eu am glumit si vad ca si Mitica Rusanescu mia dat raspuns...este normal ca '87-'88 nu am mers si lui Werner i sa atribuit #meu 112, dar sa faci asa peste noapte post-cardul asta este de neimaginat...TU NU DORMI NOAPTEA ????:lol::lol::lol::lol:....iti mai dau somn de la mine :) e GRATIS !!!

cornel1955 09-03-13 18:07

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5392814)
Cutia de viteza cum a fost conceputa atunci si partial realizata cu mijloacele technice de atunci cred ca a fost 86
Faza 1toate pinioanele,sincroanele au fost demontate,am folosit de fapt numai cele 2 axe pe urma am desenat si confectionat pinione cu craboti si dantura dreapta ca model am folosit cutia de viteze dela un motor de motocros CZ250 cmc
Faza 3 maine sau diseara
cu drag T.Gedeon

Ce bandit erai si tu credeai ca eu nu stiu ?...stiam de la Titi Surloiu unde mai beam o cafea seara la el acasa cu nevastamea...Titi Surloiu a fost si el motociclist si sia dat seama imediat...un om care a trecut cu vederea treaba asta si multe alte "smecherii" ale noastre in folosul performantelor ...probabil ai folosit sistemul clasic sau "harta" cum se numeste popular....BRAVO!!! uite mie nu mia dat in cap atunci si din cauza asta tu esti in Germania si eu in romania :lol:

cornel1955 09-03-13 18:16

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 5392905)
La noi trebuie sa bantui jumate de internet sa gasesti cateva poze. Iar daca nu am fi facut aici topicul asta, unde fiecare ne-am adus aportul cu ce a putut fiecare,istoria ar fi fost si mai saraca...din pacate!!!

VENI, VIDI,VICI...am vazut iar motivul pt care la noi nu se poate este simplu : Circuitul de F1 la Hungaroring sa deschis in '86...in romania nici acum dupa atati ani nu avem un circuit omologat ...poate la Brasov sa iasa ceva :rolleyes2

cornel1955 09-03-13 18:53

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 5392218)
Taxele de omologare pe plan national sunt cuprinse in Normele financiare 2013: 2500 de euro pentru automobile si 500 de euro pentru fiecare kit/subansamblu, echivalent in lei, urmand a fi aprobate in Adunarea Generala din data de 09.03.2013.

este aberant !!! ce munca trebuie sa faca ei de banii astia ?????????...au facut ei masina pe banii lor ????...au adus ei un proiect sau au inlesnit constructia unei masini ?????...si se mira ca sportul auto in romania este in declin...cum poate un tanar pilot sa alerge si poate sa se si afirme cand aude de tarife draconice ca astea + taxe participare, iar locul 1 probabil este undeva la 100-200 ron ???...eu personal sunt dat peste cap cu ultimele regulamente si tarife care le consider o ingradire a sportului cu motor in romania...si sa se supere pe mine cine vrea :evil:

cornel1955 09-03-13 19:27

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 5392685)
Ce scaun se va folosi la TG86 ? sau ce sursa pentru scaun?
Intreb, intrucat pentru masina mea de concurs caut o scoica ( chiar fara omologare ) si tot ce am gasit = probat sunt inguste la baza ! au cca 35 cm :sad: si...cautam unul usor si bun pentru un " latifundiar "'!!:D:D

mai slabeste pana la 35 cm :lol:...va merge si masina mai repede :lol:

nelutz69 09-03-13 19:41

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5393196)
NELUTUUUUUUUU' ESTI DE BELEA...nu cred ca este acum momentul sa fi stresat pt ca toti avem probleme si le vom da la spate sa scapam de ele...eu am glumit si vad ca si Mitica Rusanescu mia dat raspuns...este normal ca '87-'88 nu am mers si lui Werner i sa atribuit #meu 112, dar sa faci asa peste noapte post-cardul asta este de neimaginat...TU NU DORMI NOAPTEA ????:lol::lol::lol::lol:....iti mai dau somn de la mine :) e GRATIS !!!

Am facut doua :-P dar am postat cate unul, am vrut sa te bucuri de doua ori de aia celalant il pun acum:-)
#112 Cornel Bibiri / Formula Easter 1986
https://lh6.googleusercontent.com/-j...2520112a48.jpg
#146 Cornel Bibiri / Formula Easter 1988
https://lh6.googleusercontent.com/-M...i%2520146C.jpg

nelutz69 09-03-13 19:47

Am postat ceva si nu apare :rolleyes2 ce gusteru meu se intampla?

cornel1955 09-03-13 19:57

E de la site ceva au aparut dubluri ca si la mine....ce ma bucur ca esti "cu capu" ca mine...EXCELENTE POZE SI MULTAM FAIN...

john17 09-03-13 20:41

Locul 1 primeste o cupa de tinichea sau eventual o medalie gen banutul cu "caine de rasa ocrotit" pe care il avea pe vremuri patrupedul meu de la asociatia chinologica, bani canci!
Interesanta solutia cu placa la c.v.! Stiu insa ca majoritatea cutiilor secventiale au "harta" pe un cilindru care se roteste pt schimbarea treptelor. Exista un motiv pt care s-a optat pt harta plana si translatie in detrimentul cilindrului? Sau asa a fost cutia model sau poate a fost mai usor de construit?
Cu pinioanele insa e lucrarea naibii, cel putin tratamentul inteleg ca e f delicat, nu trebuie sa fie prea adanc sa nu devina casant pinionul etc. Dar poate la Resita se mai pot face si acum lucruri din astea - speram.

TG53 09-03-13 20:52

Tu ai dreptate,cele mai multe c.v au un clindru,constructiv pentru mine afost mai simplu de realizat si a functionat foarte bine.Pinioanele au fost facute din material cementabil 13CN exact nu mai stiu denumirea si calite o crusta de citeva zecimi tare,restul moale.Daca se mai pot face acum la Resita nu stiu,atunci sa putut

nelutz69 09-03-13 21:21

1 Attachment(s)
Eu zic ca se poate face chiar orice fel de piesa la Resita, se fac motoare navale, reductoare, motoare de locomotive, generatoare... etc trebuie doar cautati oamenii potriviti si dispusi sa se implice, daca dai de omul nepotrivit iti va spune din start ca nu se poate...

Scaunul pt EASTER va fi din tabla de Aluminiu si il vom face dupa acest principiu:arrow:
https://lh3.googleusercontent.com/-W...621/Image5.jpg
decupata forma dorita - indoit si unit marginile- sudat...
https://lh5.googleusercontent.com/-j...mage32x480.jpg

nelutz69 09-03-13 23:23

1 Attachment(s)
Nea TIBI, am studiat fotografii si poze de vreo suta de ori ca sa imi fac idee cum a fost suspensia si directia la EASTER, din fericire am descoperit 3 poze in care se vede clar cum sant si acum imi pot face o idee clara asupra ansamblului:twisted:

...este sau nu este asa?am si evidentiat in culori sa se vada bine :-P
https://lh4.googleusercontent.com/-4...mage19x480.jpg

TG53 10-03-13 14:54

dupa cit imi amintesc,se pare ca asa a fost. posibilittatea de atunci,cu cea ce stiu astazi asi face citeva mici modificari.Pentru inceput ar fi bine de stiut ce fuzete vrei sa folosesti
ar fi de asemenea bine de stiut
Latimea fata,spate in spate eu am determinat latimea functie de cv +planetare,apoi am preluat aceiasi latime pentru fata.Poate ai tu de Ernest niste dimensiuni de gabarit,sau mai stie Cornel ceva eu nu imi mai amintesc un lucru este sigur o suspensie de fata(care implica si directia)are o mare influenta asupra masini ,o constructie gresita este foarte greu de remediat
Nemtii RDG au construit in 89 un Easter cu Motor Lada 1600 denumit ML 89 la care suspensia din fata a fost catastrofa,masina a fost testata la Most test negativ
Sper ca impreuna sa rezolvam problemele mai bine
cu drag Tibi

nelutz69 10-03-13 16:17

3 Attachment(s)
sa mai facem putina istorie :-) si sa ne amintim de cluburile de sportivi si oficiali din BIHOR...
1989
Etapa a V-a a Campionatului republican de Automobilism

-Viteza in Coasta - STANA de VALE / 23 iunie 1989
si
-Viteza pe Circuit - ORADEA / 25 iunie 1989

nelutz69 10-03-13 18:56

Quote:

Sper ca impreuna sa rezolvam problemele mai bine
cu drag Tibi
Bineiteles si vreau sa va mutumesc pe aceasta cale :-)
si multumesc tuturor ce ne sprijina si pot spune ca acum la o saptamana de cand se stie ca intentionam sa reconditionam masina TG86 iar zvonurile merg repede am primit multe incurajari si promisiuni de la toti cei ce iubesc acest sport...

Speram in maxim 3 saptamani sa adunam toate piesele pt masina...

PS, masina are si pagina de Facebook :twisted: https://www.facebook.com/pages/Formu...41384705961304

ROAD EMPIRE 10-03-13 20:17

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 5394620)
Bineiteles si vreau sa va mutumesc pe aceasta cale :-)
si multumesc tuturor ce ne sprijina si pot spune ca acum la o saptamana de cand se stie ca intentionam sa reconditionam masina TG86 iar zvonurile merg repede am primit multe incurajari si promisiuni de la toti cei ce iubesc acest sport...

PS, masina are si pagina de Facebook :twisted: https://www.facebook.com/pages/Formu...41384705961304

Super ! am dat deja Like si o sa promovez pagina asta printre toti cunoscutii si nu numai! 8)

john17 10-03-13 20:23

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 5394620)

Mai, voi vreti sa fiti la start pe Poiana in 28 aprilie! :-) Nah, stiu ca e imposibil, dar tare frumos ar fi. Hai cu necesarul, poate mai gasim prin garaje cate ceva care va face trebuinta!

nelutz69 10-03-13 22:14

Off, nu John :-P de abea cand avem piesele incepe greul, de aia vreau ca in 3 saptamani sa inceapa lucrul masiv...speram sa fie gata la Coasta de la Resita...

popasan 10-03-13 23:03

1 Attachment(s)
Ca zice Nelutzu, sa comentez si eu cand e cazu' :D hai cu detaliile alea pentru cutie ca m-ar coafa si pe mine :oops:

ROAD EMPIRE 10-03-13 23:07

cine e pe sportiva aia cu nr 60 ?

popasan 10-03-13 23:09

NU stiu, am scanat o poza din rezista De Agostini, cea dedicata Daciei Sport...

nelutz69 11-03-13 22:57

8 Attachment(s)
sa mai facem putina istorie si sa ne amintim de cluburile de sportivi si oficiali din BIHOR...
1989
Etapa a V-a a Campionatului republican de Automobilism

-Viteza in Coasta - STANA de VALE / 23 iunie 1989
si
-Viteza pe Circuit - ORADEA / 25 iunie 1989

Programul complect din 1989 Oradea si Stana de Vale,
- lista cu LICENTA Piloti
- lista cu oficiali, organizatorii si arbitrii...
:evil::evil::evil:... deficienta ce o observ la acest program e ca lista e fara a se specifica gruparea pe clase a fiecarui pilot, nu se stie care sant grupa A, C sau E :twisted:

nelutz69 12-03-13 20:32

Nea Tibi povestitine despre actorul Constantin Diplan, De ce se tot invartea pe acolo, si de ce purta si combinezon galben/portocaliu ???

http://www.revistavip.net/static/ima...erii/523_a.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-g...2520Resita.jpg

iocodesign 13-03-13 05:41

Constantin Diplan era foarte bun prieten cu pilotii, dar mai ales cu Pilotul Constantin Ciuca - cel care a facut pilotat dacia sport in filmul ,,Raliul.. Am inteles ca actualmente este in Israel.

TG53 13-03-13 07:17

Nelutzu tu esti un foarte bun observator,cea ce priveste pe Diplan si combinezonul rosu,portocaliu.Esta adevarat ca C-tin Ciuca afost bun prieten cu Diplan,tot Ciuca la introdus in mijlocul pilotilor.Diplan a fost prieten cu multi piloti,dar nu cu toti.In orice caz,un om extraordinar,modest si foarte distractiv.Ciuca a avut multi prieteni la Resita cred ca mai multi decit la Pitesti lista concurentilor 1989 vezi pentru cine a concurat
cu drag T.Gedeon

iocodesign 13-03-13 16:59

Constantin Ciuca a facut cascadoria aceea cu intrarea pe bac in ultima clipa(filmul Raliul)In dreapta lui a avut un cascador profesionist.In timpul cascadoriei aceluia din dreapta i-a albit parul instantaneu.Eu stiu personal de la un bun amic al domnului Ciuca despre cele petrecute. Un sincer bravo pentru activitatea automobilistica a domnului Tiberiu Geodon, pe care am avut onoarea sa-l vad live la Pitesti pana in anul 1989.

nelutz69 13-03-13 20:29

nea Tibi, am o intrebare, daca din nefericire nu gasim motorul de LADA 1600, am putea folosi un motor de Dacia 1400? asta ca o tranzitie pana gasim motorul de Lada... ar fi multe modificari de facut in acest caz? are de suferit masina la comportamentul de drum? sau nu trebuie sa ne facem probleme....

TG53 13-03-13 21:37

problema ccea mare,in acest caz este sa gasesti pozitia corecta a cv,caci de cutie depinde si axa din spate.Despre ce motor Dacia 1400 este vorba,cel vechi?

ROAD EMPIRE 15-03-13 09:11

In sfarsit si o veste buna!

Pilotul român Titi Aur a primit autorizaţie de construcţie pentru cel mai mare autodrom din Europa, la Crevedia

http://adevarul.ro/locale/targoviste...b04/index.html

nelutz69 15-03-13 23:16

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5399086)
problema ccea mare,in acest caz este sa gasesti pozitia corecta a cv,caci de cutie depinde si axa din spate.Despre ce motor Dacia 1400 este vorba,cel vechi?

...inca nu e hotarat cu motorul, cautam de Lada incontinuare cel de Dacia e in caz de forta majora :-P

Momentan eu sant bagat in desene, schite, masuratori, tabele de simt ca inebunesc :twisted: Easteru asta are multe componente si subansamble ca saibe, bucse de otel/bronz/poliamida, bolturi si surube mai toate unicat, si are mai multe ca Locomotivele ce se faceu la UCMR , ha ha :D

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 5400785)

asta e o veste faina :)

nelutz69 16-03-13 03:40

- In imagini in centru Formula TG86 (Tiberiu Gedeon)alaturi de Dacia (Andronic), prezentate la televiziunea franceza M6
...despre mororsportul din Romania 1990 :-P
https://lh6.googleusercontent.com/-l...2520EASTER.jpg
:twisted:
https://lh3.googleusercontent.com/-V...M%25201990.jpg
.....prezentate la televiziunea franceza M6 despre mororsportul din Romania 1990 :-P Nea Tibi Gedeon la START VTM Magura
https://lh4.googleusercontent.com/-z...14/Image25.jpg

k.lada 16-03-13 19:04

Motorul de Lada 1600 are cod 2106, 79x80 (cursaxalezaj). Acest motor echipeaza Lada 1600 (codul caroseriei 2106) si Niva 1600 ( pana la variantele echipate cu injectie, cod caroserie 2121, cod motor tot 2106). Varianta care e pe Niva difera prin 3 chestii, joja e in epuratorul de carter, dar exista gaura originala in bloc, astupata cu ceva rasina ce se poate curata, baia de ulei e mai mare in partea din fata si atarna mai jos, si pompa de ulei are alt sorb. Piesele respective se pot schimba cu unele din gama Lada 1200-1300-1500-1600 si e ok. Eu am un asemenea motor, provine de pe o niva din 94. In secuime e un tip care aduce Nive din ungaria si le dezmembreaza, eu am dat 350 ron pe motor in conditiile in care avea 80k km, totul original la cota std, daca mai dau de datele de contact ale dansului, o sa trimit un mesaj privat.
Dispun de cataloage de piese originale, manuale, documentatii pt modificari, coduri de piese care se gasesc in comert pt acest tip de motor, inclusiv surse de piese de competitii (din ungaria, ma refer la volante, axe cu came, arbore cu cursa mai mare,etc) la cerere le pot trimite.

TG53 19-03-13 07:16

La ora actuala motorul nu mai este asa de important ,noi trebuie sa stim ce motor folosim pentru plasarea lui in cadru,impreuna cu cutia de viteza.Dacia este mai simplu,nu mai trebuie placa dintre motor si cutie.Din pacate eu nu cunosc motorl de Dacia 1600.
De fapt ce motor este voie de folosit,conform regulamentului? intreb fiindca nu am gasit nici unde un regulament.Exista asa ceva?
cu drag Tibi

valentin.nemtanu 19-03-13 18:29

Domnul Dumitru Cojan din Braila ( fara cont pe site:sad:) absolvent al scolii de antrenori a FRAK- 1978 si fost pilot pe circuitele de viteza in anul 1981, va roaga pe cei care aveti arhiva revistei Autoturism sau alte arhive sa il ajutati cu un clasament al grupei H / 1981 sau pe oricare etapa din acel an. Pe circuitul brailean din '81 a sosit pe 3 in grupa castigata de Nicu Grigoras.
Va multumeste anticipat.

nelutz69 19-03-13 21:34

Hungaroring - 1986 Első Formula Easter futam (pályaépítés, próbaverseny)
https://www.youtube.com/watch?v=Ds-VffcH5nQ

Pt Nea TIBI si Cornel putine clipe de amintire de la inaugurarea pistei Hungaroring - 1986 stiu ca ati fost acolo pt a testa pista la inaugurare :)

nelutz69 19-03-13 21:43

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 5406292)
Domnul Dumitru Cojan din Braila ( fara cont pe site:sad:) absolvent al scolii de antrenori a FRAK- 1978 si fost pilot pe circuitele de viteza in anul 1981, va roaga pe cei care aveti arhiva revistei Autoturism sau alte arhive sa il ajutati cu un clasament al grupei H / 1981 sau pe oricare etapa din acel an. Pe circuitul brailean din '81 a sosit pe 3 in grupa castigata de Nicu Grigoras.
Va multumeste anticipat.

aici aveti toata colectia pe anul 1981 :-P cu multumiri userului Gusteru de pe forum TRABY care a facut scanari acestor reviste.....
:arrow: http://www.traby.ro/forum/index.php/....html#msg19923

nelutz69 20-03-13 00:56

care stiti putina germana :-P

wie alles begann...

Die Liebe zum Motor-Rennsport musste schon sehr groß sein, wenn man einen neuen Daccia, auf den sieben Jahre gewartet werden musste, gegen einen klapprig rostigen Lada mit Hänger, aber oben auf einem abgelegten Rennwagen eintauscht. So hat wohl alles begonnen, das Basteln, Schrauben, aus und einbauen, ausprobieren und alles wieder und wieder. Matthias Stark und seine Rennbraut Kerstin hatten sich Anfang der 80er Jahre dem Auto- Rennsport verschrieben. Der erste Renner war ein HTS (Hartmut-Tassler-Motorsport) 1300 ccm, dunkelblau mit Goldver-zierungen. Über Frühjahrstraining und Berg- Zeitfahren auf dem Schleizer Dreieck erwarb sich Matthias Stark die Lizens für Rundstreckenrennen. So hieß es Erfahrungen auf den Pisten Schleiz, Sachsen-Ring und Frohberg zu sammeln, denn die Konkurrenz war groß, bis zu 30 Rennwagen starteten oft in einem Rennen. Ab 1984 in der LK 2 erreichte der Lobensteiner mehrere vordere Plätze, aber auch einen Total Crash mit Totalschaden auf dem Sachsen-Ring. Ab 1985 wurde ein MT 77 angekauft, er erhielt die Kontex-Werbung „Modische Blusen aus Blankenstein“.

Mit dem neuen Rennauto erkämpfte sich Matthias Stark die Leistungsklasse I durch gute Platzierungen. Die neuen Ost-Sponsoren Jagdwaffen Suhl und VEB Chemie Greiz machten den Start für viele Rennen auf den bekannten Pisten in Ostdeutschland, Ungarn, Polen und Rumänien möglich, bei denen der Lobensteiner oft die schwarz weiß karierte Flagge als Erster sah. Seit dem Jahre 2000 gibt es die Formel Easter im Rahmen der Historischen Automobilrennsport Interessengemeinschaft Ostdeutschland (HAIGO) mit den Anforderungen an die Rennfahrer, dass die meisten Teile der Technik im Auto auf den Stand des Jahres 1989 verbleiben, nur Reifen, das Fahrwerk und bestimmte Motorenteile müssen auf dem neuesten Stand sein. Inzwischen gibt es Konkurrenz im heimischen Rennstall. Sohn Oliver setzt die Tradition des Vaters fort. Er steuert jetzt den MT 77 und ihm gelang 2006 ein erster Sieg auf der böhmischen Rennstrecke in Most.

Tja so wars !!! Euer Charly
http://www.stark-motorsport.com/historie.html

al 3- lea di fotografie este Peteanu Eugen sau nu? :twisted:
articol preluat de la STARK Motorsport | [email protected]
http://www.stark-motorsport.com/medi...es/2814502.jpg

All times are GMT +2. The time now is 12:59.

- Copyright 2026 4Tuning