![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
nu am venit aici sa va fac sa credeti nu stiu ce ... doar v-am prezentat situatia mea ... si prieteni de ai mei s-au mirat cand au auzit dar lor le-am dovedit |
Nu trebuie sa ne dovedesti noua, incearca sa faci calculul corect si rezultatul il stii tu mai bine. Mie de ex imi arata mediu cu 1-2 litri mai mult decat consuma defapt. Deci eroare de 10-20% in oras.
|
Quote:
|
M-as mira sincer ca daca bagi benzina pana in gat, sa vezi benzina pe teava rezervorului, data viitoare cand alimentezi la fel sa se fi marit cumva capacitatea rezervorului.
Am auzit ca nu ar fi recomandat sa faci asta in mod regulat, dar pentru un test nu se intampla nimic. |
Quote:
Deci nu consider asa nesemnificativa eroarea. Vezi Lupes, vorbesc in favoarea ta, poate consumi sub 2.7, poate-ti greseste cb-ul ! |
Ce ai vazut tu e eroare pusa de producator acolo. Chiar daca arata 0, mai ai cativa litri sa poti iesi de pe autostrada. Si sa protejeze pompa de benzina, ca te sperii si bagi mai repede benzina in loc sa ramai pe 0 chel. Ideea e ca nu e bug, e feature :p
|
Quote:
Uite alt exemplu, kia ceed 1.6, arata 0, dupa 15 km aus, schluss, the end... Sa zicem ca 15 km ar fi ok, dar 49+ ? In fine, sa nu mai vorbim off topic, asta fiind ultimul meu post, in momentul de fata diesel castiga teren si castiga bine. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nu, aia e alta chestie.
Ce zici tu e eroare de vitezometru, aia e pusa sa nu fie dati in judecata ca aveai 50 la ora si te-a luat radarul, si radarele au aceeasi eroare, de aia nu auzi m-a luat radaru cu 59 in zona de 50. Cel putin asa mi s-a zis la reprezentanta cand am intrebat, ca o fi sau nu asa, fiecare pe riscul lui. N-are treaba una cu alta, doar ca se aplica amandoua si la benzinare si la diesel. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
ia incearca tu sa vorbesti frumos si sa scrii faci/scrii ceva argumentat. si nu sa ne demonstrezi ce consum fantasmogoric ai.. ia exemplu din postul de mai jos si incearca sa faci un calcul, daca nu te descurci apeleaza la un prof de mate ceva;) si apoi la unul de fizica sau chiar la unul de logica, daca nu te convingi nici atunci de imposibilul spus de tine, incearca un psiholog. Quote:
si haideti sa revenim la topic. |
Ca să încheiem discuţia, te rog să eviţi să ne faci frustraţi doar pentru că te-am contrazis. Evită să postezi cifre imposibile, pe care nu le scot nici cei care fac teste speciale de genul ăsta, ca apoi s-o dregi maiestuos (că era pe 15 km, ca defapt computerul etc). Susţii o treabă halucinantă, descrie toata povestea clar. Nu o faci, nu te aştepta să interpreteze nimeni altcumva lucrurile decât o minciună.
E posibil să nu minţi, doar să nu ştii să explici ce era acolo defapt. Sigur, nu e vina nimănui că nu poţi descrie o situaţie în felul în care ea s-a întâmplat. Şi într-adevăr, nu e ok ca alţii să folosească termeni tari la adresa ta, dar să reţii un aspect: când începi cu jigniri, vei primi îndoit, pe principiul semeni vânt culegi furtună. Nu poţi intra în casa cuiva şi să-i spui că e un gras prost şi că are o nevastă urâtă, iar invitaţii lui, care se cunosc toţi între ei, sunt nişte plictisitori, pentru că vei fi dat în şuturi afară, chiar dacă ai dreptate în tot ce-ai susţinut. Intră, adaptează-te, studiază terenul şi în funcţie de locul pe care reuşeşti să-l creezi vei putea să postezi şi mai tare sau mai dur, dar nu fă din asta un salut de bun venit, că-ţi va ţine loc şi de la revedere.. |
Din cate stiu cam toate masinile ceva mai noi au o "rezerva" de aprox. 5l de combustibil in rezervor, rezerva pe care nu o arata nici CB nici alte indicative de pe display.
Am o intrebare pt. cei care detin sau au detinut 1.9TDI 90Cp de la vw,modele mai vechi . Cam ce turatie va indica la 100km/h? |
Quote:
|
Quote:
Na si ziceati ca 10% consum mediu la BMW 525i e imposibil de mic....HA! .....pai cand il vad pe asta de 3-4% mai ca imi vine sa ma zgariu pe ochi de ciuda ca el merge aproape gratis :lol: ....chiar daca la jumate din Cp |
Da, dar el la jumate de Cp s-ar putea sa te "faca" la semafor :D pt ca masina lui e mai usoara si are motorul in regula cu revizii la reprezentanta :-P si pe deasupra mai merge si gratis aproape cat biletul la RATB RATC :D
|
Quote:
Macar ma consolez cu faptul ca el nu poate merge de-a latu in drift :D |
Quote:
Sa fim seriosi... |
Nu vorbeam serios, voiam sa subliniez faptul ca masina aia noua are revezii la timp si consumabile de calitate pe cand el baga in BMW......plus ca BMW lui nu cred ca mai are toti caii pe sub capota, o parte au mai fugit pe camp la ingrasat :D si nici nu as fi zis nimic daca nu spunea el la un moment dat ca lasa in urma cu 50m un GTI in stare buna.
|
Quote:
|
Nici o masina nu se poate compara cu o motocicleta la performante, nu numai 525 care este o masina de duzina, nu una sport.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
cat despre comparatii masini cu motoare supersport..nu au nici o sansa masinile in general la liniute :P ca sa fiu ontopic..dieselul iti da senzatia ca trage puternic daca stii intre ce intervale sa o tii..dar una pe benzina are plaja mai larga de exploatat.. |
Quote:
:arrow: on topic : si hayabusa si veyron merg pe benzina, deci :arrow: benzina :lol: |
Quote:
|
De ce ai merge tare/in drift pe curbe cu denivelari si cu pietris ca nu am inteles? Asta asa, o curiozitate de a mea. Presupun ca o arzi la modu' asta pe drumuri publice, nu pe micul tau domeniu privat. Caz in care esti cam inconstient daca nu mai rau.
|
Quote:
|
Quote:
In primul rand, nu's masini proiectate sa fie sport si totusi, 8 secunde suta, cred ca-i un rezultat foarte, foate bun pentru categoria sa. Pentru ca top gear ii la moda, majoritatea-mi explica ce spune Clarckson, imi permit sa vin si eu cu ceva dragut. https://www.youtube.com/watch?v=DDmz2JMhhhA Asta-i seria 5, mai bine nu-l puteam nici eu caracteriza, dimpotriva, mi se pare ca s-a exagerat putin, doar putin ! :-) P.S aceeasi poveste la e60 si F10 |
crezi sau nu, mie masinile astea mi se par barci . cu ce crezi ca ma incanta pe mine o masina care consuma o galeata de combustibil la 2 strazi, scoala si mortii din morti cand o "calci" putin mai dur, iar exemplele pot continua . ca performante, mi se par absolut irelevante atata timp cat parerea mea despre aceasta masina nu-i una tocmai buna. asa si s2000-ul are performante nu tocmai de trecut cu vederea si poate multora li se pare "urata" masina, sau poate chiar barca, dar asta nu o incurca cu nimic sa fie masina buna pentru cei care stiu sa o recunoasca . am mai spus si repet, asta e parerea mea personala si astept sa nu-mi sara toti conducatorii/detinatorii de bmw in cap . nu te astepti ca atunci cand iti prezinti masina pe un forum toti sa intre si sa zica "vaaaai ce masina dumnezeiasca", ba din contra, astepti pareri bune / rele, care sa-ti intareasca pasiunea pentru ea . cum probabil si lui gixer si multor altora li se pare civicu' meu nasol, consider ca am dreptul la opinie si eu deasemeni .
|
Quote:
|
Quote:
Da care-s masini? Honda(ca vad ca esti subscris acolo) la care la majoritatea le trage fatza? :lol: Pai Honda nu prea face nici macar motociclete prea sport, pt ca, ca sa fie renumite la fiabilitate au renuntat la cai, si cand s-au hotarat in sfarsit sa le de-a cai se strica precum comunistele de IZh-uri (e vb de CBR1000RR intre 2005-2007) |
@Gixer, lumea are dreptate din unele privinte, mai ales ca sofer bmw, incearca sa fi mai modest, lumea stie ce poate bmw in general, nu-i nevoie de critici adresate altor branduri pentru ridicarea bmw-ului, chiar nu-i nevoie.
|
Quote:
|
Quote:
|
Nicidecum nu-l descalifica ,nu ai deloc dreptate Aleks.
Doar ca sectiunea "jocuri video si console " e in alta parte a forumului. |
| All times are GMT +2. The time now is 04:21. |
- Copyright 2026 4Tuning