![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Quote:
|
Quote:
Hai sa lasam taxele, abia reusesc sa ma dau la 1-2 etape/sezon cu cotetzul pe care il am functional in garaj, si alea pe sponci... FANTASTIC DE USOR cadrul!!!! Cand vezi atatea tevi te astepti la mai mult, mult mai mult! Iar la cate zabrele are cred ca e super rigid. |
7 Attachment(s)
Si mi-a mai traznit o idee:-P am luat 2 bucati cearceaf albe si le-am asezat pe platoul de sub terasa unde lucram, am carat cadru acolo si l-am postat pe acea suprafata alba de cearceaf ca sa pot face poze de deasupra lui si sa nu ma deranjeze alte obiecte care ar fi iesit in cadre... asa il puteti studia si voi mai bine... urmeaza sa fac si desenele tehnice a acestui cadru:-P
Deci facem si munca de cercetare si studiu :) ha ha.... acum astept sa ne cheme cei de la uzina sa ducem Cadru, Jantele si ce mai trebuie la SABLAT apoi la zincat... |
Quote:
|
Quote:
|
A scris Cornel mai inainte si se confirma din foto ca au fost taiate intariturile rollbarului dinspre spate, ma gandesc ca ar trebui refacute inainte de a zinca sasiul, nu?
|
Quote:
|
ce este BUTE
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
Quote:
Quote:
... si e de vanzare, daca nu il vinde pana in vara mergem sa il copiem, ha ha :) Credeti-ma, eu o consider masina suprema de coasta, siiii in momentul cand etapa de la Resita nu coincide cu Trento Bondone , el mia promis solemn ca va face o etapa din Romania... :-P PS, daca doriti mergem si copiem Radicalu lu Merli :) Jur... |
Quote:
|
Quote:
|
Pai facem intai matrita de euroi! :-) Glumesc, poate maine vin mascatii pe post de desteptator...
Este un Radical si la noi, dar cu motor de Kawa zzr, l-am vazut decopertat si nu e mare traznaie, caroseria zici ca e vana de baie intoarsa cu gura in jos, dar cu siguranta mai bine iei unul de-a gata decat sa reinventezi apa calda. Sau nu? Nelutu, ma gandesc ca ar trebui date jos cioatele ranforsarilor, teava inadita nu e rezistenta, mai ales daca si polizezi sudura! Bine, nu ca n-ar mai fi rollbaruri inadite si polizate frumos prin campionat... |
1 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Offf, imi tot sta gandu la cutia aia secventiala de care zice Nea TIBI :shock: |
1 Attachment(s)
O sa fac cate un PostCard pt fiecare pilot de Eastere, apoi urmeaza cei Cu Daciile, cand sant stresat ma apuca desenatul:-P trebuie doar am imagini cat mai clare...si identificarea corecta a pilotiilor/locatiei si a timpului, urasc pozele fara informatiile necesare:twisted:
#111 Peteanu Eugen e la rand :rolleyes2 |
Nelutzu undeva mai sus am scris ca am lungit masina din cauza regulamentului,lasa ingrosarile pe cele 4 tevi principale in pace
CORNELE la monococa am avut deja atunci 2 sisteme pe care le puteam regla din mers balansul frina FATA/SPATE stabilizatorul fata se pare ca nici macar tu nu lai vazut,a fost in interiorul monococi CE ESTE UN RADICAL cu drag T.Gedeon |
Quote:
|
Quote:
|
Stai asa ca nui asa, acum am vazut treaba cu zincarea anti rugina....pai Nelutu fara suparare sunt bani aruncati si timp pierdut aiurea...tu crezi ca pe masina asta vor merge si nepotii lui George ? :lol: ...la puterile motoarelor de acum va tine maxim 2-3 sezoane si vor aparea fisuri in special partea din spate, dupa care faci alt cadru, pt ca a zis si Tibi mai devreme ca i sa fisurat monococa intrun sezon sau 2 :rolleyes2 , iar cu asta nu a apucat sa mearga decat 1 an si vreo 2 curse....a mea dupa 2 sezoane deja intrasem cu sudura pe ea...nu am mai apucat ca mia vanduto clubul unui baiat de la Iasi
|
6 Attachment(s)
Azi am avut treaba la Timisoara si am facut o vizita lui ERNESTIN SIMION :-) un om super de treaba ca de fapt toti "Easteristi" .... am baut o cafea impreuna si mi-a prezentat "Dosarele Rosii" :shock:... ha ha, are o intreaga istorie in desene, schite si planuri cum a costruit el Formula Easter, povestiri si patanii din timpul costructiei si mai are si o groaza de programe sportive, poze inca nevazute de noi :shock:, foarte amabil mi-a pus tot la dispozitie si am luat "Dosarele Rosii" la resita si urmeaza scanarea, copierea si difuzarea lor, desii e la pensie inca surubareste la motoare"rare" si chiar am vazut un ZUNDAPP KS125 recent restaurat de el :)....
|
Quote:
|
Dacă se referă și la grupa Free Formula!?
De pe fras.ro: http://2010.fras.ro/ro/home/hotarari...gari-nationale Tehnic: Omologari nationale VINERI, 08 MARTIE 2013 18:44 Omologarea unui automobil de competiţie sau a unui subansamblu (VO, ET, ES, etc.) pe plan national se poate face la cererea unui agent economic agreat de FRAS sau a unei structuri afiliate FRAS. Admiterea cererii este de competenta Consiliului Federal al FRAS, pe baza avizului Comisiei Tehnice. Cererea va fi insotita de fişa de omologare nationala propusa, intocmita de solicitant dupa modelul FIA. Omologarea nationala este valabila pe o perioada de 5 ani. Pentru admiterea cererii este necesar ca la data depunerii dosarului să existe cel putin două exemplare identice importate definitiv īn Romānia si omologate RAR in cazul automobilelor si minim zece kit-uri identice in cazul subansamblelor, prezentate Comisiei Tehnice a FRAS in vederea avizarii. Pentru ca omologarea nationala a automobilelor sa-si pastreze valabilitatea dupa anul calendaristic in care a fost aprobata, este necesar ca din al doilea an sa existe minim 5 exemplare identice importate definitiv in Romania si omologate RAR ca automobile de competitie. Nerespectarea acestei conditii conduce la reluarea intregii proceduri de omologare. Taxele de omologare pe plan national sunt cuprinse in Normele financiare 2013: 2500 de euro pentru automobile si 500 de euro pentru fiecare kit/subansamblu, echivalent in lei, urmand a fi aprobate in Adunarea Generala din data de 09.03.2013. |
Quote:
But I LIKE`IT! ceea ce faci si implicarea ta imi place la nebunie. Noh la ca nu au intrat zilele in sac. Asteptam foto-urile! :D Nota moderator: Limbajul !!!! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nelutzu cea ce priveste zincarea,cred ca Cornel are dreptate,eu asi da rugina cit este posibil,jos exista la ora actuala vopsea cu gundire integrata si gata.Cu zincul mai estesi problema daca vrei sa mai sudezi ceva suplimentar merge mai greu de sudat.
cea ce priveste restul ce mai este de facut: telescoape ceva in genul pe care lea pus Cornel in poze,cele folosite de mine nu mau satisfacut,dar atunci nu am avut altceva pentru brate iti recomand teava de otel cu profil OVAL acolo unde poti foloseste uniball asa cum am mai spus odata ar trebui sa stim ce fuzete aveti si atunci putem discuta restul daca folositi masina numai la coasta,ajunge sistemul de frinare asa cum a fost,pentru circuit afost insuficient asa cum am citit Ernestin este pensionar,probabil se plictiseste,el ar fi unul din putini care va poate ajuta la cutie am sa incerc sal contactez despre cutie maine mai mult cu drag T.Gedeon |
Quote:
|
Quote:
Quote:
uniball a si fost pe toata masina, si ma mir ca atunci s-au facut in UZINA la noi :shock:, Ernestin mi-a dat si schitele tehnice pt uniball dar acum se gasesc mai usor de cumparat... Quote:
Eu sant multumit ca masina a fost adusa la Resita si acum nu mai exista riscul sa dispara sau sa se distruga, deci e salvata..... Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
# 112 Werner Hirschvogel / POSTCARD 1988
|
Quote:
|
Quote:
https://lh6.googleusercontent.com/-R...i%25201983.jpg |
Da, este posibil, că īn 1988, tu nu erai īn listă.
Neluțu, oricum e nevoie de o omologare a Comisiei Tehnice a FRAS. Poți vorbi cu Lucian GIRBACIU. |
Omologare la Comisia Tehnică a FRAS, tot trebuie. Vorbește cu președintele Comisiei Tehnice - Lucian GĪRBACIU.
|
Oho, ce tanar era! Da' tot rebel, cu plete si mustata :-) De unde e poza?
Daca va ajuta in vreun fel am niste fuzete de Opel Manta/Ascona (drept ca sunt "wester" nu easter) si le donez bucuros pt proiect, sunt destul de suple si poate s-ar potrivi pe fata. Atata ca butucul rotii e cu prindere 4x100 mm. Teava ovala?! Se gaseste undeva in Ro??? Pt ca mai stiu pe cineva care a cautat dar nu a gasit, doar din aia de 2 lei bara de haine... E plin de informatii oculte Mosu' Cornel :-) Nelutu, pasiunea si implicarea ta sunt admirabile, jos palaria! Speram sa nu ceara 2500 euro sa omologheze Easterul, nu vreau sa comentez nimic despre fras ca o dam in alte alea, mai bine sa ramanem la istorie, pasiune si lucruri frumoase. |
1 Attachment(s)
Quote:
#112 Cornel Bibiri I.D.M.S Bucuresti 1986 :rolleyes2 https://lh6.googleusercontent.com/-j...2520112a48.jpg |
Quote:
Acesta este un chestionar email via http://2010.fras.ro/ de la: Nelutzu <[email protected]> Ce criterii trebuiesc indeplinite ca sa poti aduce la start in campionat o masina, de exemplu: 1)un monopost F Easter (din cele vechi restaurat). 2)un prototip realizat/construit acum dupa aceleasi specificatii cum au fost vechiile F EASTER. ? ......... cu stima Nelutzu / Resita... Quote:
Quote:
-multumesc pt oferta de fuzete, o sa incercam confectionarea unora artizanale in uzina,dupa schitele de la Ernestin, daca nu reusim iau in calcul si cele de Opel, le stiu si intradevar sant subtirele in comparatie cu alte modele... -teava ovala se poate si confectiona, chiar la noi in uzina aveau un dispozitiv care din teava rotunda o aplatizau exact cum ai nevoie si o si curbeaza daca vrei :-P meseriasi nu mai prea sant in uzine ca tehnologii sant cu caru :twisted: |
belele se pare ca vin de la FRAS
ce eate de fapt FRAS Nelutzu, cu Ernest ai facut o achizitie excelenta,eu il cunosc de foarte,foarte multa vreme sper ca astazi pot sa scriu despre cutie,im moment sint si ocupat cu noul meu Hobby,mai am citeva obligatii de indeplinit cu drag T.Gedeon |
Ce scaun se va folosi la TG86 ? sau ce sursa pentru scaun?
Intreb, intrucat pentru masina mea de concurs caut o scoica ( chiar fara omologare ) si tot ce am gasit = probat sunt inguste la baza ! au cca 35 cm :sad: si...cautam unul usor si bun pentru un " latifundiar "'!!:D:D |
| All times are GMT +2. The time now is 16:00. |
- Copyright 2026 4Tuning