Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

cornel1955 07-03-13 21:22

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5391193)
Va multumesc tuturor pt informatii!
Adezivul banuiesc ca era ceva A+B, Araldite sau pe-acolo, din ala care pute a untura de peste :-)
Numai bine tuturor! Si nu uitati sa ne mai impartasiti cate ceva, sa ne tina baietii la curent cu progresul lucrarilor, mai uitam de belelele zilnice :-)

A+B era sau ceva similar ca asta ne dadeau comunistii atunci...cu alergatul ai dreptate...nu poti face fata financiar prea usor la o asemenea investitie...la Easter scapi mai "usor" dar un F3 sau un Radical cu motor de Hayabusa care e visul meu te duce la peste 20.000 euroi la mana a doua...si dupa aia urmeaza consumabilele si TAXELE DE INSCRIERE care te darama intrun sezon...sauzim de bine ca belele curg pe langa noi :)

john17 07-03-13 21:26

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5391233)
un Radical cu motor de Hayabusa care e visul meu :)

SI AL MEU!!! :-) Daca faci tu matrita ma inscriu la o "coaja" de genu' celei de Radical, chit ca o expun in gradina fara sasiu si nu ma dau niciodata cu ea!
Hai sa lasam taxele, abia reusesc sa ma dau la 1-2 etape/sezon cu cotetzul pe care il am functional in garaj, si alea pe sponci...
FANTASTIC DE USOR cadrul!!!! Cand vezi atatea tevi te astepti la mai mult, mult mai mult! Iar la cate zabrele are cred ca e super rigid.

nelutz69 07-03-13 21:30

7 Attachment(s)
Si mi-a mai traznit o idee:-P am luat 2 bucati cearceaf albe si le-am asezat pe platoul de sub terasa unde lucram, am carat cadru acolo si l-am postat pe acea suprafata alba de cearceaf ca sa pot face poze de deasupra lui si sa nu ma deranjeze alte obiecte care ar fi iesit in cadre... asa il puteti studia si voi mai bine... urmeaza sa fac si desenele tehnice a acestui cadru:-P

Deci facem si munca de cercetare si studiu :) ha ha.... acum astept sa ne cheme cei de la uzina sa ducem Cadru, Jantele si ce mai trebuie la SABLAT apoi la zincat...

cornel1955 07-03-13 21:33

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 5391229)
CANTARUL :twisted:

Deci cadrul asa cum e acum in acest stadiu cantareste:56,50kg sper ca nu e in categorie cu BUTE :twisted:

Hehehehe lasal dracu' pe Bute...e de bine, este in "parametrii"...restul de anexe le stiu greutatea brate, fuzete, suspensiile date in poze si restul...ma intereseaza greutatea NESUSPENDATA de calculat asta include si rotile complete normal...fuzetele si brate cu suspensii pe PM :twisted:...asa cum zicea si John e un sacrilegiu cu Laptopul acolo...."ai sarit din tiparul de atunci"....stii ca si americanii aia care reconditioneaza masini vechi lucreaza PE HARTIE cu schite ad-hoc si important este sa iasa perfect :)

cornel1955 07-03-13 21:38

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5391215)
Am tot vrut sa intreb: nu era voie cu aripa fata (elementul aerodinamic, nu la roata) sau nu ati considerat necesara apasarea aerodinamica suplimentara?
Later edit: vad ca unele masini aveau, deci interzis n-ar fi fost, dar unele n-au... Si cred ca e importanta!

este perfect in regulament si conteaza f mult...eu nu am avut si se simtea...problema ca la VTM ai o inclinatie iar la circuit alta...la VTM chiar este de belea pt ca noua ne cam fugea fatza si jonglam din anvelope si din presiunea in ele :)

john17 07-03-13 21:38

A scris Cornel mai inainte si se confirma din foto ca au fost taiate intariturile rollbarului dinspre spate, ma gandesc ca ar trebui refacute inainte de a zinca sasiul, nu?

cornel1955 07-03-13 21:49

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5391240)
SI AL MEU!!! :-) Daca faci tu matrita ma inscriu la o "coaja" de genu' celei de Radical, chit ca o expun in gradina fara sasiu si nu ma dau niciodata cu ea!
Hai sa lasam taxele, abia reusesc sa ma dau la 1-2 etape/sezon cu cotetzul pe care il am functional in garaj, si alea pe sponci...
FANTASTIC DE USOR cadrul!!!! Cand vezi atatea tevi te astepti la mai mult, mult mai mult! Iar la cate zabrele are cred ca e super rigid.

Pai cu matrita tre sa te lase cineva sa copiezi coaja, ori nu vad cine tear lasa, una la mana, a 2-a numai matrita si un pozitiv as putea sa le scot in 1200 euro amandoua din fibra, pt carbon inmultesti cu 2.5 si asta nevopsite...vopseaua adevarata plus lacul este 50 de ron 100 gr :evil:....asa ca mai bine sai lasam pe cei cu bani sa apara cu ele :lol:

TG53 07-03-13 21:49

ce este BUTE

cornel1955 07-03-13 21:54

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5391294)
ce este BUTE

este un boxer roman sau luptator...nu stiu exact...oricum Bute are alta meserie decat noi :lol:

nelutz69 07-03-13 22:02

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5391233)
... un Radical cu motor de Hayabusa care e visul meu ....

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5391240)

Ia sa va oftic putin si sa va spun ca eu am avut macar onoarea sa pun curu de cateva ori in Radicalu NO:1 din Italia a prietenului meu Christian Merli :twisted::twisted::twisted: Off, nu mi-a picat atunci fisa ca o sa reconstruiesc EASTERU ca il lasam fara UniBall si fara brate :)
... si e de vanzare, daca nu il vinde pana in vara mergem sa il copiem, ha ha :)

Credeti-ma, eu o consider masina suprema de coasta, siiii in momentul cand etapa de la Resita nu coincide cu Trento Bondone , el mia promis solemn ca va face o etapa din Romania... :-P

PS, daca doriti mergem si copiem Radicalu lu Merli :) Jur...

cornel1955 07-03-13 22:13

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 5391323)
Ia sa va oftic putin si sa va spun ca eu am avut macar onoarea sa pun curu de cateva ori in Radicalu NO:1 din Italia a prietenului meu Christian Merli :twisted::twisted::twisted: Off, nu mi-a picat atunci fisa ca o sa reconstruiesc EASTERU ca il lasam fara UniBall si fara brate :)
... si e de vanzare, daca nu il vinde pana in vara mergem sa il copiem, ha ha :)

Credeti-ma, eu o consider masina suprema de coasta, siiii in momentul cand etapa de la Resita nu coincide cu Trento Bondone , el mia promis solemn ca va face o etapa din Romania... :-P

PS, daca doriti mergem si copiem Radicalu lu Merli :) Jur...

Mai imbolnavit definitiv mai ales ca aceasta copie costa ce am sicris mai sus plus drum si alte cheltuieli...ce este sub carena am vazut si este si acolo perfect copiabil, iar daca te uiti pe spate vei vedea un diferential de ATV de 800cmc iar in fata motorul de Hayabusa de 1400 si cutia secventiale de 6 trepte incorporata :twisted:

nelutz69 07-03-13 22:16

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5391261)
A scris Cornel mai inainte si se confirma din foto ca au fost taiate intariturile rollbarului dinspre spate, ma gandesc ca ar trebui refacute inainte de a zinca sasiul, nu?

...da, trebuie refacute OBLIGATORIU, dar o sa le facem dupa zincare, zincarea vreau sa o fac sa protejez partea inferioara, cea mai expusa, si fara motor si gabaritul lui nu o putem monta, eu unul nu stiu cum vine si nu as vrea sa o tai cand punem motorul... o sa sudez si rectific frumos...

john17 07-03-13 22:49

Pai facem intai matrita de euroi! :-) Glumesc, poate maine vin mascatii pe post de desteptator...
Este un Radical si la noi, dar cu motor de Kawa zzr, l-am vazut decopertat si nu e mare traznaie, caroseria zici ca e vana de baie intoarsa cu gura in jos, dar cu siguranta mai bine iei unul de-a gata decat sa reinventezi apa calda. Sau nu?
Nelutu, ma gandesc ca ar trebui date jos cioatele ranforsarilor, teava inadita nu e rezistenta, mai ales daca si polizezi sudura! Bine, nu ca n-ar mai fi rollbaruri inadite si polizate frumos prin campionat...

nelutz69 07-03-13 23:30

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5391398)
Este un Radical si la noi, dar cu motor de Kawa zzr, l-am vazut decopertat si nu e mare traznaie, caroseria zici ca e vana de baie intoarsa cu gura in jos, dar cu siguranta mai bine iei unul de-a gata decat sa reinventezi apa calda. Sau nu?

Il stiu pe a lu Radu, sant diferite rau :) asta e versiunea Prosport cu motor Suzuky 1600, iar sub carene e mai ceva ca la 'fukushima' si nu cred ca e ideal sa iei una gata ca alea sant standard, Merli si-a facuto singur si a adaptato pt cerintele si stilul lui de pilotaj plus ca la costat mai ieftin montan-do el, a reusit sa scoata untul din ea, e 3' la General in Italia cu motorul de 1600, are in spate o duzina de Lola Zyteck, Cosworth si Mugen Homda cu motoare de 3000 :shock: ... PS... Lola lu Hora el a pilotato in 2009 :-P Jos e o poza cu invitatia pt Hora de a merge la Trento Bondone:lol:

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5391398)
Nelutu, ma gandesc ca ar trebui date jos cioatele ranforsarilor, teava inadita nu e rezistenta, mai ales daca si polizezi sudura! Bine, nu ca n-ar mai fi rollbaruri inadite si polizate frumos prin campionat...

Sudura nu o polizez ci numai unele resturi ce au fost adaugate pt nu stiu ce ? cum sant si acele 2 cioate, si o sa schimb poate ceva traverse din alea mici pt ca masina se pare ca a fost scurtata/ modificata candva, dar nu vreau sa sudez preaa mult la ea sa nu fac ceva rau, daca Nea TIBI a mers asa cu Easteru va merge si George :-P

Offf, imi tot sta gandu la cutia aia secventiala de care zice Nea TIBI :shock:

nelutz69 07-03-13 23:40

1 Attachment(s)
O sa fac cate un PostCard pt fiecare pilot de Eastere, apoi urmeaza cei Cu Daciile, cand sant stresat ma apuca desenatul:-P trebuie doar am imagini cat mai clare...si identificarea corecta a pilotiilor/locatiei si a timpului, urasc pozele fara informatiile necesare:twisted:

#111 Peteanu Eugen e la rand :rolleyes2

TG53 08-03-13 06:54

Nelutzu undeva mai sus am scris ca am lungit masina din cauza regulamentului,lasa ingrosarile pe cele 4 tevi principale in pace
CORNELE la monococa am avut deja atunci 2 sisteme pe care le puteam regla din mers
balansul frina FATA/SPATE
stabilizatorul fata se pare ca nici macar tu nu lai vazut,a fost in interiorul monococi
CE ESTE UN RADICAL
cu drag T.Gedeon

cornel1955 08-03-13 07:41

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5391554)
Nelutzu undeva mai sus am scris ca am lungit masina din cauza regulamentului,lasa ingrosarile pe cele 4 tevi principale in pace
CORNELE la monococa am avut deja atunci 2 sisteme pe care le puteam regla din mers
balansul frina FATA/SPATE
stabilizatorul fata se pare ca nici macar tu nu lai vazut,a fost in interiorul monococi
CE ESTE UN RADICAL
cu drag T.Gedeon

la frana aveam si eu 2 pompe reglabile dar nu din mers, la bari nu aveam reglaj, iar un Radical este masina postata de Nelutu mai sus a lui Cristian Merli, care este super tare cu motorizare de motocicleta 1200-1600 ...este (ca modele) 3, 5 si acum am auzit ca ar fi iesit 8...sauzim de bine ma duc sa fac un ciubuc la vecina :lol:

ROAD EMPIRE 08-03-13 13:19

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 5391460)
O sa fac cate un PostCard pt fiecare pilot de Eastere, apoi urmeaza cei Cu Daciile, cand sant stresat ma apuca desenatul:-P trebuie doar am imagini cat mai clare...si identificarea corecta a pilotiilor/locatiei si a timpului, urasc pozele fara informatiile necesare:twisted:

#111 Peteanu Eugen e la rand :rolleyes2

Foarte misto "post card-urile" !!!! :-)

cornel1955 08-03-13 15:04

Stai asa ca nui asa, acum am vazut treaba cu zincarea anti rugina....pai Nelutu fara suparare sunt bani aruncati si timp pierdut aiurea...tu crezi ca pe masina asta vor merge si nepotii lui George ? :lol: ...la puterile motoarelor de acum va tine maxim 2-3 sezoane si vor aparea fisuri in special partea din spate, dupa care faci alt cadru, pt ca a zis si Tibi mai devreme ca i sa fisurat monococa intrun sezon sau 2 :rolleyes2 , iar cu asta nu a apucat sa mearga decat 1 an si vreo 2 curse....a mea dupa 2 sezoane deja intrasem cu sudura pe ea...nu am mai apucat ca mia vanduto clubul unui baiat de la Iasi

nelutz69 08-03-13 17:06

6 Attachment(s)
Azi am avut treaba la Timisoara si am facut o vizita lui ERNESTIN SIMION :-) un om super de treaba ca de fapt toti "Easteristi" .... am baut o cafea impreuna si mi-a prezentat "Dosarele Rosii" :shock:... ha ha, are o intreaga istorie in desene, schite si planuri cum a costruit el Formula Easter, povestiri si patanii din timpul costructiei si mai are si o groaza de programe sportive, poze inca nevazute de noi :shock:, foarte amabil mi-a pus tot la dispozitie si am luat "Dosarele Rosii" la resita si urmeaza scanarea, copierea si difuzarea lor, desii e la pensie inca surubareste la motoare"rare" si chiar am vazut un ZUNDAPP KS125 recent restaurat de el :)....

cornel1955 08-03-13 17:34

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 5392162)
Azi am avut treaba la Timisoara si am facut o vizita lui ERNESTIN SIMION :-) un om super de treaba ca de fapt toti "Easteristi" ...

Transmitei toate cele bune si sanatate din cauza mea si ma bucur ca noi astia "fosile" mai avem inca putere de a face ceva ***** unde recunosc fara modestie ca este greu acum sa faci ce am facut noi atunci...cu atat mai mult FELICITARI PT CE A CONSTRUIT ACOLO PE HARTIE CA NOI...una din poze este formata din mai multe poze :lol: ...am vazut cu ochiul meu de vulpoi ceva interesant acolo....LE VREM !!!!...cu acordul lui Ernestin bineinteles...

Rusanescu 08-03-13 17:57

Dacă se referă și la grupa Free Formula!?

De pe fras.ro:
http://2010.fras.ro/ro/home/hotarari...gari-nationale

Tehnic: Omologari nationale
VINERI, 08 MARTIE 2013 18:44
Omologarea unui automobil de competiţie sau a unui subansamblu (VO, ET, ES, etc.) pe plan national se poate face la cererea unui agent economic agreat de FRAS sau a unei structuri afiliate FRAS. Admiterea cererii este de competenta Consiliului Federal al FRAS, pe baza avizului Comisiei Tehnice. Cererea va fi insotita de fişa de omologare nationala propusa, intocmita de solicitant dupa modelul FIA. Omologarea nationala este valabila pe o perioada de 5 ani.

Pentru admiterea cererii este necesar ca la data depunerii dosarului să existe cel putin două exemplare identice importate definitiv īn Romānia si omologate RAR in cazul automobilelor si minim zece kit-uri identice in cazul subansamblelor, prezentate Comisiei Tehnice a FRAS in vederea avizarii.

Pentru ca omologarea nationala a automobilelor sa-si pastreze valabilitatea dupa anul calendaristic in care a fost aprobata, este necesar ca din al doilea an sa existe minim 5 exemplare identice importate definitiv in Romania si omologate RAR ca automobile de competitie. Nerespectarea acestei conditii conduce la reluarea intregii proceduri de omologare.

Taxele de omologare pe plan national sunt cuprinse in Normele financiare 2013: 2500 de euro pentru automobile si 500 de euro pentru fiecare kit/subansamblu, echivalent in lei, urmand a fi aprobate in Adunarea Generala din data de 09.03.2013.

ROAD EMPIRE 08-03-13 18:02

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 5392162)
Azi am avut treaba la Timisoara si am facut o vizita lui ERNESTIN SIMION :-) un om super de treaba ca de fapt toti "Easteristi" .... am baut o cafea impreuna si mi-a prezentat "Dosarele Rosii" :shock:... ha ha, are o intreaga istorie in desene, schite si planuri cum a costruit el Formula Easter, povestiri si patanii din timpul costructiei si mai are si o groaza de programe sportive, poze inca nevazute de noi :shock:, foarte amabil mi-a pus tot la dispozitie si am luat "Dosarele Rosii" la resita si urmeaza scanarea, copierea si difuzarea lor, desii e la pensie inca surubareste la motoare"rare" si chiar am vazut un ZUNDAPP KS125 recent restaurat de el :)....

Pfaaaa !!! Cum ***de am picat iar la servici cand esti pe la Timisoara. :x
But I LIKE`IT! ceea ce faci si implicarea ta imi place la nebunie. Noh la ca nu au intrat zilele in sac. Asteptam foto-urile! :D

Nota moderator: Limbajul !!!!

nelutz69 08-03-13 19:35

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 5392218)
Dacă se referă și la grupa Free Formula!?
De pe fras.ro:
http://2010.fras.ro/ro/home/hotarari...gari-nationale

Tehnic: Omologari nationale
VINERI, 08 MARTIE 2013 18:44
Omologarea unui automobil de competiţie sau a unui subansamblu:[/COLOR]

nu cred ca e cazul nostru, in fine sper :twisted:,Free Formula nu e automobil si nici subansamblu, e un prototip , sau? sa nu ziceti ca nu o sa poata alerga pe Coasta o astfel de masina acum? pai masinile aste au fost facute si au alergat cand FRAS nu era nici in ovul , ha ha ha :D... dar nu ma mira nimic, orice se poate intampla... dar cred ca e vb de cu totul altceva...

cornel1955 08-03-13 19:52

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 5392224)
Pfaaaa !!! Cum ***de am picat iar la servici cand esti pe la Timisoara. :x
But I LIKE`IT! ceea ce faci si implicarea ta imi place la nebunie. Noh la ca nu au intrat zilele in sac. Asteptam foto-urile! :D

Nota moderator: Limbajul !!!!

Hai sati zic si o alta treaba...la Trento si Pike Peaks si chiar Stana de Vale care are 7,2 km din cat mai tin minte si la alte coaste merg masini de la alea de epoca pana la cele mai periculoase cu 3000 cmc si alte dalea....asa ca niste Eastere refacute la noi cu aportul unor oameni pasionati vor aduce un spor de audienta la competitiiile din romania, pt ca acum F3 comunista merge foarte tare la 200 cp-420 Kg...:evil:

cornel1955 08-03-13 19:59

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 5392307)
pai masinile aste au fost facute si au alergat cand FRAS nu era nici in ovul , ha ha ha :D...

Fras nu a existat niciodata decat cu interes material...aia cu ovulul o mai poti spune o data...a existat ACR si FRAK, care au facut ceva constructiv si cu implicare care daca a fost comunista sau nu nu ne intereseaza...EXISTAU FACILITATI SI OAMENI PASIONATI ACOLO DIN PARTEA LOR PT NOI.....lucru care incuraja sportul auto la noi...;)

TG53 08-03-13 20:10

Nelutzu cea ce priveste zincarea,cred ca Cornel are dreptate,eu asi da rugina cit este posibil,jos exista la ora actuala vopsea cu gundire integrata si gata.Cu zincul mai estesi problema daca vrei sa mai sudezi ceva suplimentar merge mai greu de sudat.
cea ce priveste restul ce mai este de facut:
telescoape ceva in genul pe care lea pus Cornel in poze,cele folosite de mine nu mau satisfacut,dar atunci nu am avut altceva
pentru brate iti recomand teava de otel cu profil OVAL
acolo unde poti foloseste uniball
asa cum am mai spus odata ar trebui sa stim ce fuzete aveti si atunci putem discuta restul
daca folositi masina numai la coasta,ajunge sistemul de frinare asa cum a fost,pentru circuit afost insuficient
asa cum am citit Ernestin este pensionar,probabil se plictiseste,el ar fi unul din putini care va poate ajuta la cutie am sa incerc sal contactez
despre cutie maine mai mult
cu drag T.Gedeon

cornel1955 08-03-13 20:37

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5392341)
Nelutzu cea ce priveste zincarea,cred ca Cornel are dreptate,eu asi da rugina cit este posibil,jos exista la ora actuala vopsea cu gundire integrata si gata.Cu zincul mai este si problema daca vrei sa mai sudezi ceva suplimentar merge mai greu de sudat.
cu drag T.Gedeon

daca sudezi ceva zincat iti zboara in ochi (sau in masca), iar sudura intre OL si OL zincat nu este pt curse, este poate pt o poarta de curte in cel mai fericit caz ca nu va face priza normala...cel mai simplu : sablat, grunduit, vopsit si bagal la treaba :lol:...basculele facute din tzeava ovala au rezistenta maxima la torsiune pe frana sau demaraj...se gaseste la .....nu spun unde sa nu fac reclama :)...stiu eu...

nelutz69 08-03-13 20:52

Quote:

Nelutzu cea ce priveste zincarea,cred ca Cornel are dreptate,eu asi da rugina cit este posibil,jos exista la ora actuala vopsea cu gundire integrata si gata.

da, ma convins si el la telefon :-P o sa fie doar sablat putin si Grund/Vopsea... Jantele o sa dam totusi cu zinc pe ele, manopera e sponzorizare de la http://www.plastomet.8k.com/photo.html :rolleyes2 ei fac tot felul de smecherii care multe ne pot fi utile, bucse fier/cauciuc, palstic... etc...
Quote:

pentru brate iti recomand teava de otel cu profil OVAL....acolo unde poti foloseste uniball

da, e interesant cu teava OVAL, o sa bag in lista:-P
uniball a si fost pe toata masina, si ma mir ca atunci s-au facut in UZINA la noi :shock:, Ernestin mi-a dat si schitele tehnice pt uniball dar acum se gasesc mai usor de cumparat...
Quote:

asa cum am mai spus odata ar trebui sa stim ce fuzete aveti si atunci putem discuta restul

asta se va intampla in urmatoarele saptamani, am vb si cu Moshu Cornel ca noi acum o sa achizitionam piesele, o sa duc la Uzina RRR (Reductoare RenK Resita) schitele pt confectionarea fuzetelor, bratelor si a articulatiilor, la fel si pt CASETA DIRECTIE (cea de pe masina e FISURATA)... apoi dupa aceea o sa incepem constructia propriuzisa...
Eu sant multumit ca masina a fost adusa la Resita si acum nu mai exista riscul sa dispara sau sa se distruga, deci e salvata.....
Quote:

asa cum am citit Ernestin este pensionar,probabil se plictiseste,el ar fi unul din putini care va poate ajuta la cutie am sa incerc sal contactez....despre cutie maine mai mult
cu drag T.Gedeon

da, e la pensie dar nu se plictiseste :-P mestereste toata ziua la Motociclete pe care le restaureaza, dar a zis ca ne ajuta cu placere la confectionarea CUTIEI....

cornel1955 08-03-13 21:01

Quote:

despre cutie maine mai mult
cu drag T.Gedeon

Despre cutie am vb cu Nelutzu pe tel si am o idee aplicata de Estonia cu schimbare rapida in 10 min a pinioanelor...stii la ce cutie ma refer... din pacate trebuie facuta adaptarea la planetare dar cu un strungar bun se rezolva in 3 ore...astept si informatia ta despre cutie ca nea TITI Surloiu+RIP bun prieten cu mine mia zis de "secventiala" ta ... .sauzim de bine Tibi ca vin belele peste noi (dar le dam cu piciorul)

nelutz69 08-03-13 21:01

1 Attachment(s)
# 112 Werner Hirschvogel / POSTCARD 1988

cornel1955 08-03-13 21:08

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 5392406)
# 112 Werner Hirschvogel / POSTCARD 1988

si a mea unde este ???? 112 din '86 ce dracu Werner mia luat numarul ?? uitete la avatar...da este posibil :) :twisted: ...maine o fac eu :lol:

nelutz69 08-03-13 21:18

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5392415)
si a mea unde este ???? 112 din '86 ce dracu Werner mia luat numarul ?? uitete la avatar...da este posibil :) :twisted: ...maine o fac eu :lol:

VINE VINE :D:D:D Offf dar tie ti-am facut pritre primi acum 2 ani, ai uitat? ia uite...
https://lh6.googleusercontent.com/-R...i%25201983.jpg

Rusanescu 08-03-13 21:19

Da, este posibil, că īn 1988, tu nu erai īn listă.

Neluțu, oricum e nevoie de o omologare a Comisiei Tehnice a FRAS. Poți vorbi cu Lucian GIRBACIU.

Rusanescu 08-03-13 21:26

Omologare la Comisia Tehnică a FRAS, tot trebuie. Vorbește cu președintele Comisiei Tehnice - Lucian GĪRBACIU.

john17 08-03-13 22:24

Oho, ce tanar era! Da' tot rebel, cu plete si mustata :-) De unde e poza?
Daca va ajuta in vreun fel am niste fuzete de Opel Manta/Ascona (drept ca sunt "wester" nu easter) si le donez bucuros pt proiect, sunt destul de suple si poate s-ar potrivi pe fata. Atata ca butucul rotii e cu prindere 4x100 mm.
Teava ovala?! Se gaseste undeva in Ro??? Pt ca mai stiu pe cineva care a cautat dar nu a gasit, doar din aia de 2 lei bara de haine... E plin de informatii oculte Mosu' Cornel :-)
Nelutu, pasiunea si implicarea ta sunt admirabile, jos palaria!
Speram sa nu ceara 2500 euro sa omologheze Easterul, nu vreau sa comentez nimic despre fras ca o dam in alte alea, mai bine sa ramanem la istorie, pasiune si lucruri frumoase.

nelutz69 08-03-13 22:33

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5392415)

Stii cand sant stresat ma apuca desenatu :rolleyes2
#112 Cornel Bibiri I.D.M.S Bucuresti 1986 :rolleyes2
https://lh6.googleusercontent.com/-j...2520112a48.jpg

nelutz69 08-03-13 23:08

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 5392427)
Da, este posibil, că īn 1988, tu nu erai īn listă.
Neluțu, oricum e nevoie de o omologare a Comisiei Tehnice a FRAS. Poți vorbi cu Lucian GIRBACIU.

Īn data de 1 martie 2013, 01:59, <[email protected]> a scris:
Acesta este un chestionar email via http://2010.fras.ro/ de la: Nelutzu <[email protected]>

Ce criterii trebuiesc indeplinite ca sa poti aduce la start in campionat o masina, de exemplu:
1)un monopost F Easter (din cele vechi restaurat).
2)un prototip realizat/construit acum dupa aceleasi specificatii cum au fost vechiile F EASTER. ? .........

cu stima Nelutzu / Resita...
Quote:

Buna ziua,
Autovehiculul despre care vorbim ar trebui sa fie conform art.277 FIA :http://www.fia.com/global-search?sea...s_fulltext=277

Constructia va fi artizanala, elementele de siguranta circulatiei ( etrieri frana, placute frana, scaun, centuri de siguranta, portfuzete, jante, etc ) trebuie insa sa fie omologate. Inteleg ca sunteti din Resita, acolo este o miscare foarte puternica in acest sens si va puteti informa despre cum trebuie abordata o astfel de constructie.

Cu stima

Lucian Girbaciu
Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5392483)
Oho, ce tanar era! Da' tot rebel, cu plete si mustata :-) De unde e poza?
Daca va ajuta in vreun fel am niste fuzete de Opel Manta/Ascona (drept ca sunt "wester" nu easter) si le donez bucuros pt proiect, sunt destul de suple si poate s-ar potrivi pe fata. Atata ca butucul rotii e cu prindere 4x100 mm.
Teava ovala?! Se gaseste undeva in Ro??? Pt ca mai stiu pe cineva care a cautat dar nu a gasit, doar din aia de 2 lei bara de haine... E plin de informatii oculte Mosu' Cornel :-)

- :-P poza cred ca e de pe Circuit Pitesti... da ne zice Moshu, si da, era tanar si nelinistit pe atunci , ha ha:)
-multumesc pt oferta de fuzete, o sa incercam confectionarea unora artizanale in uzina,dupa schitele de la Ernestin, daca nu reusim iau in calcul si cele de Opel, le stiu si intradevar sant subtirele in comparatie cu alte modele...
-teava ovala se poate si confectiona, chiar la noi in uzina aveau un dispozitiv care din teava rotunda o aplatizau exact cum ai nevoie si o si curbeaza daca vrei :-P meseriasi nu mai prea sant in uzine ca tehnologii sant cu caru :twisted:

TG53 09-03-13 06:41

belele se pare ca vin de la FRAS
ce eate de fapt FRAS
Nelutzu, cu Ernest ai facut o achizitie excelenta,eu il cunosc de foarte,foarte multa vreme
sper ca astazi pot sa scriu despre cutie,im moment sint si ocupat cu noul meu Hobby,mai am citeva obligatii de indeplinit
cu drag T.Gedeon

valentin.nemtanu 09-03-13 08:49

Ce scaun se va folosi la TG86 ? sau ce sursa pentru scaun?
Intreb, intrucat pentru masina mea de concurs caut o scoica ( chiar fara omologare ) si tot ce am gasit = probat sunt inguste la baza ! au cca 35 cm :sad: si...cautam unul usor si bun pentru un " latifundiar "'!!:D:D

All times are GMT +2. The time now is 16:00.

- Copyright 2026 4Tuning