![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
Quote:
Puteti face public numele casei de avocatura(avocatului) cu care a-ti lucrat in vederea recuperarii taxei. As dori sa-l contactez pentru recuperarea unei taxe si cred ca mai suntem pe acest forum care vrem. Daca nu public, atunci pe privat. Multumesc mult. Toate bune. |
Quote:
Trebuie sa fim totusi mandrii, tara cu conducatori mai banditi ca a noastra nu mai are nimeni. Pana si rahatul ala de la parlamentul european, ala cu formula apei, un idiot ajuns politic acolo, toti ceilalti si-ai dat demisiile, el continua ca nu a gresit cu nimic, ca doar in tara lui daca iei spaga se zice ca muncesti la nivel inalt si nu e nimic grav, fiind ceva normal. Macar sa ii spuna imprumut nerambursabil sau ajutor de solidaritate cu un guvern handicapat, incapabil sa vada dincolo de propriul buzunar, si atunci intelegem si noi, platim taxa asta de poluare si de 2 ori, numai sa fie acolo sus bine, platim si carburantul cu 50 lei litrul, numai sa vedem ca merge treaba, ca vorba aia spaga la nivel inalt poate sa ia orice tampit, nu trebuie sa stea neaparat numai ei acolo. Sa stea si ei maxim 1 an, sa isi faca plinul, si apoi sa vina alt tampit, pana ajungem toti 21 de milioane sau cat mai suntem sa fim la conducere. :) Si atunci fiind toti implicati, la nivel national, in marea spaga, nu mai avem cum sa ridicam piatra, ca suntem toti o apa si un pamant si meritam sa fim concetateni. :) |
Pai daca romanii ii voteaza in continuare, de ce nu? :)
|
Spuneti si voi ceva concret nu aberati....
Deci se poate recupera taxa daca ai platit taxa pana in 31 decembrie 2010 nu??????????????? Nu se mai poate sa nu platesti taxa daca ai aduso anul asta in tara nu????????? Degeaba ai numere rosii de anul trecut ca nu o poti inmatricula fara taxa nu? |
Se poate recupera dar doar prin instanta si destul de greu apoi cu executarea silita.Elegant si corect era sa faci o simpla cerere. Insa in tara asta de oameni mici este cam imposibil.Aici trebuie sa te lupti si pentru cel mai mic drept.
|
Quote:
Concret DA ori BA la intrebarile mele.... ca nu am inteles nimic din ce ai spus |
Quote:
|
Quote:
|
Se pot recupera dar foarte greu prin executare silita. Ce era asa greu de inteles ?
|
daca ai platit taxa mergi la un avocat si in vreo 6 luni iti recuperezi banii.
daca ai masina cu numere rosii mergi la avocat si in vreo trei luni vei primi sentintza ca poti inmatricula masina fara taxa. daca nu aveti va pot ajuta eu am mai ajutat 2 pers,una si-a recuperat taxa si alta luna viitoare ii vine decizia,si urmeaza sa isi inmatriculeze masina.dati pm daca vreti |
Quote:
Cam greu de executat silit statul. :) |
Inseamna ca e mai mare probabilitatea sa eviti taxa daca nu ai platito deloc:):)
Deci e mai greu sa provoci statul sa iti restituie banii de taxa platita Multi mi-au spus multi de pe forum( cei care se ocupa chiar serios cu vanzarea-dezmembrarea-cumpararea masinilor)ca de anul asta nu iti poti recupera taxa sau sa eviti taxa din cauza unor modificari in lege... voi ce ziceti? |
Quote:
Cu placere. |
Va multumesc mult :D...am trimis si eu un alt PM catre dvs.
|
|
Am inteles ca de azi(18.05.2011) sa modificat taxa auto, poate cineva venii cu detalii ?
|
Quote:
http://www.money.ro/guvernul-va-modi...to_966916.html |
http://0-100.hotnews.ro/2011/05/20/g...-1-iulie-2008/
se discuta mai multe variante, oricum va fi tot lor sa le fie bine daca inteleg eu bine din ce vor astia la toate masinile second se va plati taxa de poluare chiar daca sunt deja inmatriculate in ro si nu au platit acea taxa |
Guvernul discută impozitarea primei vânzări a vehiculelor înmatriculate în ţară înainte de 1 iulie 2008, informează Mediafax
Guvernul vrea să modifice sistemul de aplicare a taxei auto pentru a aduce birul în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene. Potrivit celor de la Mediafax, există două variante discutate de membrii executivului: introducerea unei taxe auto la prima vânzare, care va fi valabilă pentru automobilele înmatriculate în România înainte de 1 iulie 2008 şi se va calcula într-o măsură similară cu cea a actualei taxe auto, dar va primi o reducere de 30% sau introducerea unei taxe de poluare anuale, care va fi aplicată fiecărui automobil înscris în România. Ambele variante au scopul de a face taxa auto actuală conformă cu legislaţia europeană, pentru a evita returnarea sumei de 750 de milioane de euro, încasată de la români din 1 iulie 2008 până în prezent. Prima variantă are un scop ascuns, respectiv de a "fenta" decizia organismului european fără a schimba nimic în legislaţia actuală. În plus, această decizie are potenţialul de a obţine bani de la contribuabilii cinstiţi care deţin unul sau mai multe automobile şi vor să le vândă la un moment dat. Dacă legea va fi aplicată în forma citată de cei de la Mediafax, piaţa auto second-hand din România va suferi un nou declin, mai puternic decât cel întâlnit în 2010 în urma măsurilor "anti-criză" operate de executiv. Cea de-a doua variantă implică taxarea anuală a tuturor automobilelor înregistrate în România, ceea ce ar duce la o nouă cheltuială pentru automobiliştii români. În prezent, automobilele din România sunt impozitate în baza cilindreei, dar noua taxă ar viza impozitarea în baza vechimii, a cilindreei şi a normei de poluare. Impozitarea unui autovehicul în baza dotărilor opţionale sau standard a fost eliminată, această iniţiativă fiind aproape imposibil de pus în practică în mod corect, iar aceasta nu a trecut şi de Camera Deputaţilor. Taxa pe poluare ar fi plătită separat de impozitul pe proprietare şi va implica o serie de dificultăţi administrative, cauzate în principal de sistemul birocratic din administraţia românească. Problema apare prin faptul că unii proprietari au plătit taxa auto la vremea înscrierii automobilului, alţii au fost scutiţi de taxă din varii motive, alţi proprietari au vândut automobilul deşi au plătit taxa, unii proprietari şi-au recuperat banii plătiţi pe taxă şi tot aşa. În prezent, nu există o bază de date la nivelul organelor fiscale care să cuprindă autovehiculele pentru care a fost calculată şi achitată, respectiv restituită taxa. Aşadar, unii ar putea să plătească de două ori pentru acelaşi lucru, în timp ce alţii vor fi impozitaţi corect. Decizia finală în privinţa acestui proiect de lege va fi luată peste două săptămâni. |
taxa de poluare anuala la mine nu au cum sa puna, ca eu am platit deja taxa de poluare pentru masina asta, pe care o primesc inapoi, cand vand masina in alta tara sau cand o dezmembrez, normal dupa ce scad ei de acolo una alta.
:) impozitul la primarie si cam atat. daca imi dau ei inapoi taxa de prima inmatriculare, taxe cu traducerea brif mare/mic, etc., atunci le platesc taxa asta anuala.altfel ma consider scutit de facto pe viata masinii. :) |
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a restituit proprietarilor de maşini, în primele patru luni ale acestui an, 19,65 milioane lei reprezentând taxa de poluare, la nivelul anului trecut valoarea totală fiind de 45,9 milioane lei, potrivit datelor furnizate pentru NewsIn de ANAF.
http://www.money.ro/taxa-auto--anaf-...ie_972796.html |
noua taxa, inclusiv pentru masinile inmatriculate ro
http://0-100.hotnews.ro/2011/05/30/c...ainte-de-2007/ |
Un handicapat de ministru...nu ma asteptam la asa ceva...oricum asta e stire de prima pagina!!!!!!!!!!!!!!!
|
dupa ce rezolva cazul asta, o sa se ocupe cumva si de masinile pe bulgaria
|
Quote:
|
niste ordinari! JOS guvernul!!!
|
sus noi. cei multi, saraci si neauziti de cei putini si cu bani multi.
:) |
multi, saraci, neauziti, cuminti, prosti..
|
si atat de creduli, unii chiar cred ca statul ii va chema la un birou si le va da inapoi taxa auto cu scuzele de rigoare.
Quote:
|
Coalitia de guvernare a aprobat luni, intr-o sedinta extraordinara, extinderea taxei auto si la masini de tocat fabricate intre 1985 si 2007, dupa ce initial luase in calcul doar taxarea masinilor de tocat fabricate dupa 2007, sau inainte de 1985.
“Estem un moment important in istoria moderna a Romaniei”, a declarat ministrul mediului Laszlo Tokes. “Gata cu specula. Sa vad eu cine mai aduce masini de tocat second-hand din Germania acum. Ce daca e neconstitutional, voi nu intelegeti ca noi salvam stratul de ozon? Cum altfel poti sa salvezi stratul de ozon decat incasand miliarde de euro si indesandu-i in gaura?”. Intrebat ce legatura exista intre taxa auto si masini de tocat, Tokes a declarat indignat: “Normal ca exista! O masina de tocat poate fi transformata foarte usor in autovehicul si astfel statul roman pierde milioane de euro. De astazi insa, s-a terminat cu abuzurile. Taxam orice. Preventiv vom taxa si masinile care nu s-au construit inca!”. Potrivit noului proiect de lege, masinile de tocat vor fi taxate la prima folosire, considerandu-se ca prima folosire incepe in momentul in care un intestin de animal a atins pentru prima oara buza masini de tocat, si se incheie in clipa in care carnatul paraseste instalatia. De asemenea, se vor lua in calcul numarul de manivelari necesare pentru a da gata un kilogram de carne macra, dar si numarul gaurelelor din sita. |
Gluma ca gluma, dar se pare ca ne-am ars rau de tot... Borbely a fost azi la B1 tv, si a facut public ca maine se va publica OUG, iar daca se publica, in 3 zile se va aplica. In formula enuntata, valoarea taxei "de poluare" pentru masinile inscrise, va fi 20-30% din valoarea actuala a taxei, ce se plateste pe masinile aduse din exterior. La fiecare tranzactie, cumparatorii vor achita taxa respectiva.
Frumos, nu ? Sa va fac o imagine de ansamblu... Am cumparat o Lada 1500 (noneuro, inmatriculata in ro, numere vechi, prima data in 81), inca nu am reusit s-o transcriu. Taxa pt o masina identica adusa din occident ar fi : Taxa auto 2011: 7125 Euro Taxa auto 2011: 30391 RON Sa zicem ca 30 % se va baga, reiese 2137.5 euro, nici mai mult nici mai putin... In conditiile in care luam 1 Euro = 4.2655 RON ar venii 9117.50 RON Acuma serios intreb, sunt normali astia ?! |
I-au votat romanii, deci sunt buni. Vox populi, vox dei :D
|
deci taxa auto care va fii acum la o masina adusa de dincolo si mai nou si inmatriculate inainte de 2007 va fii de 20-30% din taxa actuala ? adica daca eu am la masina mea taxa de 3500E platesc aproximativ 1050E ?
|
Nu, taxa pentru cele aduse de dincolo, ramane la fel,doar ca in plus se va percepe o taxa "de poluare" pentru toate masinile inmatriculate inainte de 2007, la vanzarea acesteia. Aceasta noua taxa va avea un cuantum de x % din valoarea taxei pt aceeasi masina, dar adusa de dincolo, si va fi platita de cumparatorul masinii (ex: deci daca ai o Dacie de oricare (inclusiv non euro) si vrei s-o vinzi, cumparatorul va plati o taxa "de poluare" parca masina ar fi fost adusa de dincolo, doar ca nu o va platii integral, ci in procent de x %). Asta daca informatiile din presa sunt adevarate...
|
am inteles, merci! niste GUNOAIE!
|
cred ca in CURAND o sa vedem din NOU masini radiate din ROMANIA si inmatriculate in Bulgaria :))) ca si cei cu Jeepurile cum procedeaza !!!
Bravo Romania !!! Bravooooo !!!! HAI BULGARIA !!! doar cei din DECEMBRIE stim care am iesit in strada ...pastram sloganu HAI BULGARIA !!! |
eu zic sa ne facem toti bulgari, sa cerem cetatenia statului vecin, si la motiv trecem taxa auto si guvern de tampiti, cred ca primim si azil in state cu motivele astea.
Quote:
|
As vrea si eu sa inteleg ceva... asa ca rog cei mai inteligenti si stiutori sa raspunda clar si concret, ca eu am inebunit ca sutele de mii de romani cand amauzit aceasta prostie....deci:
Am luat o masina care a fost inmatriculata in romania in septembrie 1993.... De atunci pana acum... tot pe romania a fost si este si acum inmatriculata.... Eu cetre sa fac , merg pe numele fostului propietar pana la adanci batraneti , sau o trec pe numele meu.....ca acum apare intrebarea: Daca am contract cu fostu propietar , cu toate ca este inmatriculata in romania , si trecem 1000 euro , sau 500 euro pe contract v-c , cat platesc , sau cum se fac calculele??? Ca sa fie masina 1000 euro , si sa dau 500 euro pt inmatriculare , nu imi convine... cu toate ca nu inteleg cum este inmatriculare... ea fiind deja inmatriculata.... |
| All times are GMT +2. The time now is 12:56. |
- Copyright 2026 4Tuning