![]() |
Re: E30 - 3 2.5 12v Coupe ( wip )
Santos....nu o repara tu in fata blocului...o sa te coste mai mult decat face dc bulesti ceva.
|
Ce poti sa strici daca schimbi o simpla curea ... nu are ce sa strice .
|
Quote:
|
nope...
nu e cureaua de distributie. poti s-o pui si-n fata blocului, fara nicio problema.... |
Quote:
mai strang bani .. apoi ma apuc de ea :) |
Va spus si de ce sa rupt cureaua????Pentru ca nu avea antigel si ia dat cheie ..deci probleme sar putea sa fie mai mari decat doar o curea...sa speram ca gresesc.
|
daca nu aveai antigel , si aveai in schimb apa in motor BIG BUBA , din cate stiu poti sa crapi blocu :| eu la golf i-am scos toata apa ... am preferat sa nu merg pe mana fostului proprietare care banuia ca are ceva
|
Quote:
Santos fa tu un calcul si vezi cum este mai ieftin.Spor la treaba.;) |
eu la mercedes-ul vechi de-l aveam inainte am pus cureaua de vreo 10 ori ( si e pe vreo 6 fulii, cu ordine precisa, etc) si n-a avut nici pe naiba...
e bine sa fii atent, intr-adevar, ca ai tu dreptate, daca o pui ca tolomacul, doar sa zici ca ai facut ceva, e problema, dar daca stii ce faci, e ok. dar cum inteleg ca la santos e posibil sa fie si alte probleme, mai bine du-o la un service BUN (dai 3 milioane acum, sa zicem, pe o expertiza profa, decat 1000 de euro pe urma, cand nu mai ai ce face cu motorul) |
Quote:
Motoarele in general au un mic capacel pe blocul motorului care sare de la locul lui in momentul in care se face presiune in motor iar motorul are gheatza in el ... Va spun dintr-o experienta avuta de curand ... deci e posibil sa nu se fi afectat motorul ... Acuma depinde de cat a invartit motorul sau daca sa invartit vreumpik motorul .. |
am patit si eu cand aveam urs sa nu stiu daca are antigel sau nu , proprietarul imi spusese ca are si la primul frig a inghetat dar nu de tot, era pe furtune ca o geata pisata si i-am dat cheie si in 10 sec s-a facut apa, am dat-o afara si am pus antigel si a mers motorul fara probleme
la el daca a rupt cureaua s-ar putea sai fie mai nasol, ca a fost ceva blocat pe acolo de a rupt cureaua oricum iti doresc bafta si sa nu fie nimic mai grav de o curea. |
1 Attachment(s)
Intr-un final am ajuns la cocluzia urmatoare.
Singura chestie de schimbat e cureaua de la alternator/pompa de apa .. si posibil .. pompa de apa. Atat Daca era sa fie ceva la distributie .. Motorul se oprea.. insa motorul l-am oprit eu ,din cheie. Deci am scapat. Saptamana asta in sfarsit fac rost de niste cashcaval mai gros si vreau sa ma ocup de 2 mari probleme ale masinii. Diferentialul,care e deschis, am gasit sa cumpar 3,64 autoblocant. :X Si actele , itp/rar pus culoare/motor pe carte si sa-i pun numerele b89evl .. si cam aia e .. |
Un sfat va rog
Am de rezerva o cutie de viteze, ZF , scurta mi se pare. Intrebarea e urmatoarea. Autoblocantul de 3,64 , o sa se pupe mai bine cu cutia ZF, sau cu ce am acum pe masina? Problema e ca nu stiu ce am pe masina acum .. cert e ca e aia de fabrica. intrebarea e daca o sa se miste mai bine masina, cu ZF .. |
pai cutia ZF e mult mai scurta in rapoarte si cu un 3.64 o sa ai reprize mai bune pe 400m daca pui un autoblocant de 3.73 o sa fie si mai bine
tu ia-ti autoblocantul ca dupa aia ii schimbi tu rapoartele cum vrei in el de la orice grup open ca de fapt ca sa fie autoblocant are o nuca in el care invarte cele 2 roti din grup |
Deci sa pun sau nu cutia ?
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:09. |
- Copyright 2026 4Tuning