![]() |
Re: Matiz...Craiova
3 Attachment(s)
H4 bi-xenon 6000k!8) Daca pana acum ziceam ca am faruri...ma inselam amarnic:lol: nu exista comparatie! :-)
|
Ma bucur ca ai facut pasul acesta! Felicitari si sa le stapanesti cu placere! ;)
|
Multumesc, sa speram ca nu raman fara certificat ca am trecut astaseara pe langa unii si se uitau:???:...dar noroc ca nu aveau chef de munca:-)
Oricum surpriza cea mai mare a fost ca... nu am luat nici un flash:lol: chiar am ramas uimit:D |
Xenoanele de 35w si 6000k sunt legale ... scrie pe undeva! Am vazut eu! Chestia ca nu ai (avem) lupe este mai "naspa" ... se uitau aiurea ca nu au mai vazut Matiz cu xenon ... :lol:
p.s. Pe ce treapta le tii? Eu stau cu ele jos de tot ... :???: |
Pe treapta a doua le tin. Chestia e ca ar fi legale daca am avea spalator faruri, lupa si auto leveling dar cum Matizul nu are stam si fara:-). Oricum sper sa nu fie probleme cu toate ca la Craiova e belea cu politistii. Ramane sa ma descurc atunci cu 'problema' daca o sa fie vreodata cazul;)
|
Si eu tot pe 2 le tin ... daca se urca 2 oameni in spate, am pus-o! :lol: Mai jos nu merg ...! Pe mine cand m-a oprit pentru proiectoare aprinse noaptea nu mi-a zis nimic de xenon ... mult succes daca te opreste vreun caschetist! ;) Le zici ca sunt din fabrica! :oops:
|
O sa ii zic...ca nu am nimic de pierdut:lol:
|
4 Attachment(s)
8)Un an nou fericit la toti userii! Si ultimele poze pe anul asta! La multi ani!
|
Foarte frumos, o investitie pe merit.
E uda masina, sau de ce se vede plafonul lucios? :) Un an nou fericit~! |
Quote:
Poate ii vine vreo idee si ii schimba autocolantul cu unul lucios. Cel lucios da impresia de sticla ;) La multi ani! |
buna treaba cu xenonul :rockon: si chiar este diferenta ca am si eu tot bi .. pe cielo si este diferenta :shock:
|
Plafonul era ud, mi-a placut cum arata si de aceea l-am pozat dar imi place mai mult mat! Xenonul de 6000k e jale pe ploaie...mult mai bune Philipsurile Blue Vision...
|
sti cum este sunt si dezavantaje ... ca deh altfel ce s`ar face si alte firme :))
|
Stiu ca suna stupid, dar nu poti sa pui niste Phillips Blue Vision in proiectoare? :)
|
cu mici modificari se poate :D
|
Felicitari pt achizitie, dar puteai sa faci o alegere mai buna cu 4300 sau 5000k... dar acum cred ca ti-ai dat singur seama :)
Bi inseamna xenon pe ambele faze... La multi ani! |
O sa incerc sa vorbesc cu baiatul de la care am luat xenonul, sa vad daca imi schimba becurile...ce ma sfatuiti sa trec la 5000 sau 4300 ?! Cu toate ca la 4300 degeaba este... Deocamdata sunt dezamagit de experienta xenon, azi pe ploaie si ceata nu am vazut la 2 metrii in fata niciodata nu am patit asa chiar si cu becurile stock...plus ca oricat de jos as lasa farurile daca stau in fata masinii nici nu ma pot uita la ea atat de mult deranjeaza, acu ma gandesc si la ceilalti din trafic ca ii orbesc. Constat ca eram mult mai multumit de Philips'uri...si probabil ca daca nu reusesc sa le schimb voi renunta la xenon si ma voi intoarce la ele!
|
1 Attachment(s)
Trebuie sa iti schimbe balastul, nu becul .... :)
Eu am venit de la Piesti la Brasov intr-o noapte cand era lapovita, cu farurile si proiectoarele aprinse si nu am avut nici o problema ... :oops: Am vazut chiar foarte ok ... :arrow: Uite aici o poza cu diferentele ... 8) |
Balastul, becul ce o fi, daca se poate schimba foarte bine daca nu o sa renunt la ele...e jenant:rolleyes2
Tu ai proiectoarele alea poloneze care bat cat faza scurta normala:lol: de aia nu ai probleme! Ia sa incerci pe ploaie si ceata, in exterior sa vezi ce funny e...NOT!;) Mersi! Stiu diferentele, m-am uitat si pe youtube dar tot prost am ales, sti vorba aia alegi, alegi pana culegi:rolleyes2 |
Te cred ... eu de aia mi-am lasat proiectoarele! Si mie mi-a fost greu la inceput sa ma acomodez ... dar incet incet, am inceput sa vad pe aceiasi "faza" cu xenonul pe orice vreme ... eu zic sa le mai lasi pe masina sa mai vezi cum se comporta si in alte conditii (bezna totala, zapada ... etc), si dupa aia sa iei o decizie! :D
|
Quote:
|
Am sa incerc sa le schimb daca nu merge probabil voi renunta la kit! Nu vreau sa fie doar de aspect puse, chiar ma gandeam ca fac un bine dar se pare ca nu merge. Merg destul de mult zilnic cu masina si chiar e obositor mai ales ca conduc destul de mult in exterior si noaptea! Nu vreau sa fac vreo prostie! E viata mea!
|
Dar eu cred ca are mai multe + -uri decat - -uri! :)
Dar pana una alta, este decizia lui Robert! :-) Dar, sincer, ia-o ca pe o vorba, nu un sfat! Eu nu as renunta la xenon pentru halogen ... are multe aventaje xenonul! |
Am si eu o intrebare! Carcasa aceea metalica de la becul xenon daca o scot fac mai rau sau nu? La voi cum e, e scoasa sau e nu ca ma gandesc ca poate si din cauza ei imprastie lumina in far asa prost!
|
Eu o am pusa pe aia ... practic este suportul de la bec! Daca o scoti o sa orbesti pe toata lumea, si caciula aia e pusa sa proiecteze lumina in oglinda, nu in fata ... :) Tu ai si ciuperca in far, de la mama lui ... ?
|
matizu nu are ciuperca in fara asa stiu eu si aia de la xenon .. aia iti face faza lunga si scurta e cu electromagnet :)
|
1 Attachment(s)
Farurile de matiz de dupa 2007 au ciuperca din fabrica!
Attachment 1246002 Si tabla aia e pusa acolo, pentru ca lumina sa nu se reflecte in fata, ci in oglinda! Nu are nici o legatura cu faza lunga ... 8) |
la xenon iti zic 100% ca nu are 2 filamente adica bi xenonu, ci ridica faza scurta in sus sa bata la departare nare nicidecum 2 faze cum cred unii este una si aceeasi faza doar ca este proiectata mai in fata... dar in fine s anu ii poluam topicul omului
|
Exista Matizuri cu ciuperca aia la bec, aveam niste amici taximetristi care aveau si masinile erau din 2003 2005 eu stiam ca la alea vechi s-au pus, in fine nu conteaza asta!
La mine se poate da jos m-am uitat atent la bec are un surubel mic si se desface, dar nu ma mai bag mai stau asa cu ele pana marti, am vorbit cu respectivul de la care le am luat si marti o sa am de 5000k :-) Multumesc de ajutor! O sa revin cu poze si impresii cand o sa le schimb! |
Quote:
Robert, sa te ajut cu ceva! Spune-i omului ala sa iti dea becuri cu ceramica maro! Alea se vad ok si pe ploaie! 8) Si sunt de 5000k ... ;) |
Ok! Mersi! Am vorbit cu el si a ramas sa imi aduca de 5000k sa vedem cum e cu ele daca nu sunt multumit o sa il scot la vanzare si iau iar Philips Blue Vision:lol: cu ele doar pentru aspect nu stau nici mort!
|
5 Attachment(s)
Pe ploaie si pe ceata , chiar si pe zapada lumina galbena este sfanta , eu as fi ales xenon de 3000k pt proiectoare si tot 3000 sau 3600k pt faza scurta + lunga , teoretic si practic de culoarea asta nici polita nu se leaga.
Afara sunt unele tari , cel putin in anglia, am vazut masini cu xenon de 30000k culoare verde si nu cred ca erau ilegale, pt ca am vazut la multi , si pe ploaie se vedea super bine ... dar la noi cu culoarea asta te opreste primul politist si iti ia si buletinu si certificatu de nastere. Daca nu iti place cum este lumina imprastia de farul tau, ai putea incerca un kit H4 Bixenon cu lupa , aicea parca Serban am vazut ca vinde si chiar au pus cativa de pe forum si sunt multumiti pt o parere il poti intreba pe Morpheusmaster care a montat pe Seicento lui. + O alta varianta ar fii , ca sa vezi mai bine pe ploaie sa iti infoliezi farurile cu o folie galbena " Racing Yellow ", culoarea folosita la DTM in funtie de clasele de putere a masini. (asta ar modifica un pic din tenta de culoare a xenonului tau) + din punct de vedere estetic masinile albastre cu faruri galbene eu le ador. - o sa atasez o poza ca sa iti faci ideie despre ce vb. Si cateva poze cum lumineaza dacia 1300 a lu Bogdan (BR 98 NIG) cu becuri galbene pe ploaie. |
Da, intradevar, lumineaza bine pe ploaie dar mie personal nu imi place galbenul ala ia cu lupe nu ma bag e prea mare investitia si nu o fac, citisem pe aici pe undeva parca era vorba de 700 ron...macar daca ar fi legal as zice, dar sa ma prinda astia sa ma puna sa le dau jos...:rolleyes2
Pe uscat bat bine dar pe ceata se vede practic un zid alb in fata masinii:rolleyes2. Mersi pentru info dar raman la ideea mea, ori 5000k ori inapoi la Philips! |
Cred ca sunt primul care renunta la xenon pentru halogen:-) Nu mai schimb nici un bec am bagat instalatia la vanzare deja. La Matiz este doar pentru aspect nu te ajuta deloc iar faza lunga e ca si inexistenta! Nu se reflecta deloc bine lumina!
Asa ca daca e cineva din Craiova sau imprejurimi, am un kit bi-xenon de vanzare! Ajut si la montaj, moca!;) |
Cat vrei pe xenon?
|
Mike ai PM. Pentru ceilalti interesati anuntul e la sectiunea vanzari!;)
|
Quote:
|
Azi, dupa cateva zile de xenon am mers cu halogene stock, pai e viata bai nene:-) acum chiar vad pe unde merg. O sa imi cumpar iar Philips'uri ca eram tare multumit de ele!
@TheEnzo majoritatea lucrurilor montate de mine pe masina si banii bagati au fost pentru siguranta si in primul rand confortul meu, si aici fac referire la A/C, geamurile electrice...si ar fi multe de mentionat dar cine a citit topicul stie;) Probabil ca banii de pe instalatia de xenon vor merge la curatarea geamurilor si montat folii fata spate omologate, dar sa ma mai gandesc putin8) |
Foarte ciudat... eu am fost extrem de multumit de schimbare cand am pus xenon. Bine, poate depinde mult de faruri, de kit-ul xenon, de culoare...
Oricum, daca tu consideri ca e mai bine cu halogene, atunci pui la loc halogene. Conteaza sa iti fie tie bine, nu sa fi "la moda" :) |
Si eu sunt mai mult decat multumit! La Robert, cred ca a fost o problema pe undeva ... la becuri, la balasturi ... ca este imposibil sa bata un xenon de calitate, atat de prost cum zice el ... :(
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:50. |
- Copyright 2026 4Tuning