Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Club MATIZ (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/76481-club-matiz.html)

coman razvan 23-10-08 11:46

Re: Club MATIZ

Scuze...nu am vazut! :( Nu sunt cam mari pe 15? O sa mearga mult mai greoi masina...
Piulite din alea am cautat si eu si nu am gasit...prin Brasov cel putin nu sunt...:(

Snapy_xxl 23-10-08 12:01

@ TZN 85 BUB - Te bagi la o intalnire Cielo locala (baieti de prin Galati, Ialomita si Buzau) daca o sa se tina?

TZN 85 BUB 23-10-08 12:09

Quote:

Originally Posted by Snapy_xxl (Post 1821909)
@ TZN 85 BUB - Te bagi la o intalnire Cielo locala (baieti de prin Galati, Ialomita si Buzau) daca o sa se tina?

ma bag, ideea e ca am vrut sa vin weekendul trecut dar am fost sa imi iau jantele... iar weekendu asta muncesc. asa ca daca e sa ne gasim..tocmai pe 1 octombrie ajung si eu... pana atunci caut piulite:D , multam de invitatie si mai vb

Geo_ZGA 23-10-08 12:47

Se gasesc pe site-uri sau magazine care vand jante. Da-i un search cu google, afla cat mai multe detalii despre jantele tale si suna la un magazin din asta on-line (fiindca banuiesc ca in Galati nu gasesti, nu?).

TZN 85 BUB 23-10-08 15:06

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 1821995)
Se gasesc pe site-uri sau magazine care vand jante. Da-i un search cu google, afla cat mai multe detalii despre jantele tale si suna la un magazin din asta on-line (fiindca banuiesc ca in Galati nu gasesti, nu?).

la jante nu prea am ce sa ma interesez....am gasit si in galati piulite separat, dar nu se potriveau ca filet cu matizu... pe buza jantei intrau bene...oricum..multam, si mai caut...

Geo_ZGA 23-10-08 16:23

depozitul de anvelope, autosoft etc... cauta "jante" pe google. eu de autosoft am fost mereu multumit, si de produse si de servicii.

TZN 85 BUB 24-10-08 19:55

in speranta ca am gasit piulitele care imi trebuiesc, pe un site ...dupa ce am facut comanda, si am vorbit cu tipu.... am o alta intrebare. : toata lumea zice ca daca iti pui roti mai amri se strica caseta de directie. ce se strica mai precis, cat costa o remediere... cam la cati km se uzeaza ? adica toata lumea vorbeste de aceea caseta de directie...dar ce se strica mai concret si cat ajunge o repartie avand in vedere rotile de 15" ce vor ajunge pe matiz ... multam

coman razvan 25-10-08 10:53

Nu numai caseata de directie se poate srica (aceasta se strica in timp, nu in 2 saptamani! Si nu se strica atat de usor, doar daca este fortata foarte mult, viraj pe loc, de exemplu!)! Pe langa caseta se pot stica articulatiile rotilor, si ce mai e pe acolo...rotile fiind mult mai mari si probabil si mai grele! Coeficientul de frecare cu asfaltul va fi mai mare! Ar mai fi si alte inconveniente: masina o sa consume mai mult, si kilometrajul si vitezometru o sa fie data peste cap! :)
Sper sa nu te supere raspunsul meu! :)

TZN 85 BUB 25-10-08 11:52

Quote:

Originally Posted by coman razvan (Post 1825902)
Nu numai caseata de directie se poate srica (aceasta se strica in timp, nu in 2 saptamani! Si nu se strica atat de usor, doar daca este fortata foarte mult, viraj pe loc, de exemplu!)! Pe langa caseta se pot stica articulatiile rotilor, si ce mai e pe acolo...rotile fiind mult mai mari si probabil si mai grele! Coeficientul de frecare cu asfaltul va fi mai mare! Ar mai fi si alte inconveniente: masina o sa consume mai mult, si kilometrajul si vitezometru o sa fie data peste cap! :)
Sper sa nu te supere raspunsul meu! :)

la un consum mai mare ma astept.... la o virare mai grea ma astept...ideea cam la cati km cedeaza caseta... daca se poate spune asa ceva, daca se poate da un numar de km... si cam cat ajunge o astefel de remediere... banuiesc ca au fost deja cateva persoane care au stricat ceva pe la masina din cauza rotilor mai mari. multam,

morpheusmaster 25-10-08 17:50

La faza cu km si vitezometrul dat peste cap...se poate evita asta...DACA PASTREZI DIAMETRUL TOTAL AL ROTII...adica janta plus guma care o aveai pe 13...sa fie egal cu janta plus anvelopa care o sa le ai pe 15 ;) si atunci nu o sa ti se dea nimic peste cap...concluzie...pui balon foarte mic la gume.

2) eu personal man iti recomand niste jante pe 14 cu un balon micut si o suspensie coborata...dau mult mai bine decat niste jante pe 15... (masinile mici cu forme rotunde pe jante mari au tendinta de a arata ca niste mini jeepulete...adik km najpa...) dar na...vezi tu ce faci pan la urma :D eu iti tin pumnii si te astept cu evolutia situatiei ;)

Numai bine tuturor

TZN 85 BUB 25-10-08 20:32

@morpheus... am gume 195/45/15... faza nasoala ...care am aflat dupa ce am luat jantele..sunt 7 J ...adica late frate..si pe fata se vede exact ca un "minijeep"... ca iese cam cu 2 cm in afara masinii. astazi cred ca am rezolvat problema piulitelor... am sunat la tavisor..cel care a avut matizu'... ala super fain modificat..si mi-a dat cel maisimplu raspuns care puteam sa il primesc... piulitele de pe nubira sunt perfecte pentru matiz cu jante de 15... adica matizu are piulitele care se desfac cu cheia de 17...nubira aceeasi marime la filet..dar se foloseste cheia de 19 :lol: exact ce imi trebuia. drept rezultat maine dimineata voi cauta prin galati piulite de nubira. ciao, si mai vorbim...sper sa reusesc sa le montez, ca de o saptamana ma plimb cu rotile in masina... :peace:

coman razvan 25-10-08 22:27

Nu vreau sa fiu rautacios! Dar tu chiar speri sa nu iti atinga pe nicaieri? La bracaj maxim de exemplu! :)

TZN 85 BUB 26-10-08 02:45

Quote:

Originally Posted by coman razvan (Post 1826980)
Nu vreau sa fiu rautacios! Dar tu chiar speri sa nu iti atinga pe nicaieri? La bracaj maxim de exemplu! :)

la maxim atinge... dar am inteles ca ar merge putin modificat la interiorul rotii... dublura aripii. dar asta pe viitor se va vedea..acum tot ce vreau e sa le vad montate. ciao,:rolleyes2

coman razvan 26-10-08 09:33

Monteaza-le cat mai repede sa iti vedem mini - jeepul! :)
p.s. Sa iti faci un thread la "Masina mea" sa ne prezinti in detaliu micul tau efect! :)

morpheusmaster 26-10-08 11:49

ma nu fi rau cu baiatu :))

TZN 85 BUB 27-10-08 20:03

3 Attachment(s)
am fost si am probat mai multe piulite prin galati.... si nu se potrivea mai nimic... ford, nubira, un model vechi de hyundai, o kia... nimic. rezultatul castigator l-am primit de la un nene pe la vreo 75 de ani... " baiatu' ala e filet de dacie... pas 1.25" :shock: ... am fost , am luat, am probat...a mers. tot ce am acum sunt 3 poze... cu o roata de proba. restu maine :lol:

bobeicaxxx 27-10-08 23:51

hai sa iti spun ceva... pune 3 persoane in spate si da cu masina in niste hopuri nu gauri si vezi daca iti atinge ceva pe la spate... pe fata nu o sa atinga decat la viraj maxim stanga in cel mai rau caz. dar pe spate sigur iti atinge si o sa tai cauciucurile. apropo sunt cam tocite cauciucurile sau mi se pare mie? daca da nu te sfatuesc sa mergi cu ele asa. remediu sa nu-ti atinga trebuiesc evazate aripile pe spate. succes!

Robert_MNW 09-11-08 10:19

Daca pune 3 persoane in spate...nu mai e nevoie de nici o groapa pentru ca rotile vor fi lipite de aripa pentru ca stim cu totii suspensia de matiz si mai ales telescoapele de fabrica!:!:

TZN 85 BUB 09-11-08 13:03

salutti. am rezolvat problema cu arcurile la matiz. pe punte am montat(insurubat) doua tampoane de cauciuc....care se gasesc la cutia de viteze de dacie.... de grosime 3 cm. tavisor/tiby.... ma ajutat cu niste distantiere de arcuri in forma de H , uncauciuc foarte tare, cica se foloseaua inainte la LADA .... tot la arcuri. am montat 4 distantiere pe fiecare arc din spate. masina a ramas la acceasi inaltime, doar ca numai coboara asa tare. ca sa vad reultatele... am prestat 3 baieti( cosmin 98kg, andrei 85, marius 106kg) si a mai ramas 2 cm intre aripa si guma. am mai aruncat un baiat de 80 kg in fata pe locul meu si o fata de 55 kg in dreapta.... totul e oka...numai atinge. rezolvarea problemei a costat : 2 tampoane de dacie 10 ron(impreuna) + 10 ron lu' nea vasile care ma ajutat cu un flex sa tai tablele care vin deasupra tamponului. 50 ron distantierele in H ( plus curierul 30 ron). total 100 ron ... + munca cam 5 ore pana mi-am dat seama ca trebuie sa ud cauciucul ca sa intre mai repede... succes celor care mai vor sa isi faca asa ceva. o sa pun si poze saptamana viitoare. ciao,

bobeicaxxx 09-11-08 17:40

da se poate rezolva si asa dar la arcuri sport e deja rigida cu tampoane si distantiere ar fi fost ca si cum nu ar fi.

TZN 85 BUB 09-11-08 19:00

3 Attachment(s)
pozele promise.... toate bune.. si mai vorbim dupa ce pun niste folie pe geamuri si putina vopsea neagra pe jante, o sa pun o poza si de pe sub masina, sa se vada exact arcul, dar nu am facut inca. ciao,

Robert_MNW 10-11-08 09:28

Cum se comporta masina cu rotile astea,nu sare de spate cu modificarile aduse,bordul mai indica bine viteza si km si cum se simte masina la viteza mare?

TZN 85 BUB 10-11-08 10:22

Quote:

Originally Posted by Robert_MNW (Post 1854580)
Cum se comporta masina cu rotile astea,nu sare de spate cu modificarile aduse,bordul mai indica bine viteza si km si cum se simte masina la viteza mare?

nu sare de spate.... viteza in bord e aceeasi....a crescut diametrul jantei a scazut talonul gumei....la viteze mari... se comporta mai bine, se tine mai bine de drum, si in curbe e mai stabila...si la franare e mai ok. singuru deficit... ceva mai greu la demaraj... :rolleyes2 sau poate e doar impresia mea avand in vedere ca numai trag de ea asa tare.... ciao,

bobeicaxxx 10-11-08 21:30

nu este doar o impresie chiar asa este. masina nu mai are acelasi demaraj din cauza ca rotile sunt mai late si mai grele suprafata de aderenta pe asfalt nu mai este de 155 e de 195 si nu mai patineaza asa usor. ;)

TZN 85 BUB 11-11-08 22:11

3 Attachment(s)
poze cu arcul ... cu distantiere ... si tamponul pus pe punte. ciao,

morpheusmaster 11-11-08 23:08

Man...si chestia asta...improvizatia asta...tine pe termen lung? sau odata la 3-4 luni ii bagi tampoane noi?

TZN 85 BUB 12-11-08 07:24

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1858295)
Man...si chestia asta...improvizatia asta...tine pe termen lung? sau odata la 3-4 luni ii bagi tampoane noi?

tavisor/seby ... a zis ca tine. adevaru e ca am lasat masina suspendata o noapte pe niste lemne si deasupra era o bucata de asta de cauciuc ca sa nu se indoaie rezistenta aia de la masina.... si cand am scos cauciucul , nici nu se cunostea ca a stat presat toata noaptea. eu zic ca o sa tina macar un an pana la itp :lol: . ciao,

Robert_MNW 12-11-08 17:50

Poate ca ai dreptate dar o noapte nu e acelasi lucru cu un an si trebuie sa ti cont si ca acolo sunt expuse la intemperii,oricum arata rau si:suspiciou nu as merge cu masina asa dar fiecare face ce vrea.O zi buna

morpheusmaster 12-11-08 22:27

Quote:

nu as merge cu masina asa dar fiecare face ce vrea.
aici ii dau dreptate...oricum in caz ca cedeaza alea ce se poate intampla? :D

Black Pearl 18-11-08 00:13

Un Matiz deosebit: aici

Clau_88 18-11-08 01:29

sal baieti...mai e in picioare clubul??(sau p roti..)

coman razvan 18-11-08 10:31

Ce e deosebit la matizul negru?

Black Pearl 18-11-08 12:41

E primul Matiz negru pe care il vad :rolleyes2, si imi plac modificarile pe care le-a facut la el.
Si eu am avut Matiz, de aceea am intrat pe threadul vostru, imi place sa vad ce modificari se pot face la acest tip de masina, de care eu am fost foarte multumita.

Dr3adLorD 18-11-08 13:44

in afara de culoare care intr-adevar e ceva rar pentru un matiz , masina e facuta cu o doza foarte mare de prost gust care bate undeva spre kitsch dupa parerea mea

Clau_88 18-11-08 14:10

4 Attachment(s)
se pare k nu mi-a rasp nimeni la intrebarea legata d club...dar dak inca exista mai e loc si pt mn?

blackhowk 18-11-08 15:05

bun venit in club. pasionala culoarea "sangre diablo" sa zic asa :shock:

Clau_88 18-11-08 15:23

mi se pare ca ii zice "rosu super"..ms pt primire..acum ca sunt in club, intalniri nu facem si noi?

coman razvan 18-11-08 15:24

Quote:

Originally Posted by Dr3adLorD (Post 1871819)
in afara de culoare care intr-adevar e ceva rar pentru un matiz , masina e facuta cu o doza foarte mare de prost gust care bate undeva spre kitsch dupa parerea mea

Exact...:???:

Robert_MNW 19-11-08 20:36

Quote:

Originally Posted by coman razvan (Post 1871457)
Ce e deosebit la matizul negru?

:shock:Cum adica ce are deosebit?!nu vezi flacarile si/sau tribalele...:evil:ce nu inteleg eu de ce nu a vopsit si capacele negre si niste folie pe parbriz ca sa fie complet!Si nu stiu de ce mie unu nu imi place Matizu' negru!!!O zi buna8)

blackhowk 20-11-08 18:02

Quote:

Originally Posted by Robert_MNW (Post 1874988)
:shock:Cum adica ce are deosebit?!nu vezi flacarile si/sau tribalele...:evil:ce nu inteleg eu de ce nu a vopsit si capacele negre si niste folie pe parbriz ca sa fie complet!Si nu stiu de ce mie unu nu imi place Matizu' negru!!!O zi buna8)

salut.vad ca ai pus la pedale niste "chestii din aluminiu"... am si eu o pereche cumparate din carrefour ( am ramas fara cauciucurile alea de protectie - s'au uzat ) cum le-ai prins nu ating de podea? cursa la ambreiaj nu este afectata?
:?:

All times are GMT +2. The time now is 12:58.

- Copyright 2026 4Tuning