![]() |
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
Quote:
|
deci si acum se mai vad semne pe ARX de la intrarea lui periculoasa! .. iti dai seama ca omu mi-a platit luneta :( dar nu era vb de asta.. era vb ca masina aia era intacta si arata super bine si sa vina unu sa ti-o faca zob si sa mai si fuga!!
|
@amphetamine .... am vazut si eu aceeleasi atentate ... si ai mare dreptate frate te-am lovit asta e ... eu sunt mai necajit ca tn .. imi ia puncte amenda .. parinti ... si reparatii .. da u ce pana mea faci .. iei asigurarea si pa !
Am lovit si eu masini dar nu am avut reactii dasta .. din partea pagubitului si nici nu cred k ar fi fost o idee prea buna din partea lor ... oricum masina se repara dar viata ... ! sa fie constient ca nu l`am lovit la 100 km/h :)) doar la 40 :P @dolb dap asa fac si eu salut pe trecere ... chiar nush de ce :P @sKyNeT de ce oare ?? :)) @Daniel_Toa ai dreptate dar cand vezi o baba daia care nici ia nu stie ce sa faca ... nu cred k am nici o obligatie sa o invit sa traverseze strada ... tre sa opresc de tot si sa claxonez sa ii fac curaj sa traverseze ... pai dak fac asa la fiecare strada cu trecere .... pana mea ! @apache buna explicatie :D |
intamplare de azi: draga soferule, daca ma bag sa te depasesc si intru putin mai brusc in fatza ta, dar nu atat de brusc incat sa-ti stanjenesc tie mersul cu ceva, asta pentru ca din fatza se apropia o masina cu viteza destul de mare, nu trebuie sa ma claxonezi ca un disperat si sa gesticulezi ca un distrus fara viitor!daca am aprins avariile dupa manevra respectiva inseamna ca iti multumesc si ca intr-un fel imi cer scuze....nu trebuie sa fii un roman veritabil ca nu ti-am facut nimic!
|
sau cum sa ii mai pui la punct daca fac pe smecherii ?:D ..ii depasesti frumos franezi un pic sa vezi daca mai face vreo figura..daca inca mai face vreo figura ii pui o frana d'aia sa iti puna bara noua la masina :D
|
1. sofer ? stie cineva ce inseamna sofer ? (eu nu stiu)
2. cred ca " soferilor " despre care se vorbeste aici au ceva sechele din copilarie 3. majoritatea sunt niste parveniti deci, de unde atata bun simt ? 4. ...probabil condusul masinii in halul asta e singura provocare la care pot face si ei fata ... |
Quote:
|
Quote:
1 - 0 pentru tn :) bine zis si bine gandit .. |
daca tot e vorba de treceri de pietoni sa povestesc si eu o intamplare de a unui coleg de al lui tacameu (sofer pe duba/camion): la o trecere de pietoni era o baba care era pe trecere si soferul (colegul) observa cum la cateva sute de metrii erau gaborii la panda, iar asta opreste, coboara si o ia pe baba de mana si o trece strada, apoi se urca in masina si pleaca. va dati seama ce fata au pus gaborii.:lol::lol:
|
Quote:
|
daca sti cum sa pui frana iesi cu paguba minima si inlocui multe la ea :)
|
cate aberatii...
asa dai dovada de bun simtz ? daca bagi 2 masini in service cu buna intentie ? cine suntem noi, sa`i educam pe toti, sa le dam noi lectii de morala. recunosc ca am precizat si eu faza asta, cu franatul brusc in fata altuia pentru a`i da o lectie, dar am gresit si m am hazardat. nu cred ca as fi niciodata in stare de asa ceva. daca tot vreti sa aratati ca aveti bun simtz, nu mai intrati in atatea polemici si vedeti`va de treaba voastra. si iar ma simt nevoit s o spun...traim in tzara pe care o meritam. |
Quote:
La noi in tara daca te schimbi tu , sau eu , sau alti 3 oameni...nu schimbam o tara intraga...deci pana la urma nu prea exista reguli de bun simt la noi |
Quote:
|
Quote:
De ce ceri sa ai respect din partea cuiva daca tu nu il respecti? cu ce te deranjeaza daca te claxoneaza unul sau iti da flashuri? Nu toti avem ruleta in gura sa vedem ca mai aveam un metru spatiu liber cand ai intrat tu inapoi pe banda dupa depasirea de milioane. Daca unu e prost, te cobori la nivelul lui? Mie mi se pare ca te dai foarte tare tu asa dar in trafic nu prea ai tupeu sa comentezi avand in vedere ca sunt multi tarani carora daca te-ai face tu figuri ai pleca cu salvarea de la locul faptei. gandeste-te ca nu traim intr-o tara f civilizata si e pacat de masina ta si de tine pentru o prostie sa ai probleme. violenta spontana in trafic devine o problema iar tu cu atitudinea asta esti o potentiala victima. Salutare, si sper sa nu ai probleme in trafic cu lumea. Incearca sa alegi variante mai civilizate. Nu iti mai strica ziua pentru orice sofer prost. |
Quote:
|
Quote:
|
baieti ..baieti..gata :) rezolvam noi.. ne punem STROBO ca la politie si gata :)
|
Quote:
|
Quote:
|
consider ca noi, cei pasionati ce masini sau motociclete trebuie sa fim un pic mai buni la condus decat restu pentru ca noi privim masina altfel, pentru noi nu e doar o cutie de tabla. Si tocmai din acest motiv am spus ca nu merita sa iti strici ziua sau masina pentru orice prost. Recunosc, si eu ma enervez in trafic dar doar cand sunt cu motorul pentru ca atunci imi pot strica mai mult de o singura zi. Cu masina nu ma enervez daca sunt claxonat sau flashuit din simplu motiv ca nu ma intereseaza. Daca fac o prostie bag avaria (imi cer scuze) iar in rest merg in limitele bunului simt.
Din pacate pe acest forum ma indoiesc ca intra acesti conducatori auto, acest soferi prosti... ar putea invata si ei cate ceva... |
ca regula generala asa din propria experienta si privind la oamenii din jurul meu am invatat ca soferii prosti sunt in general oameni superficiali in viata de zi cu zi...e doar o faza invatata de mine
|
da, ai dreptate, nu stiu daca pot generaliza, dar din ceea ce am vazut eu asa se intampla: om superficial sau distrat in viata de zi cu zi = sofer prost...
|
Se mai scrie pe topicul asta?!
Vreau si eu sa stiu ce e in capul soferilor pe dubite? Eram ieri seara pe la Diham si ma duceam inspre Cartierul 23 sa las pe cineva. In fata mea la vreo 20 de m un Mercedes Vito negru. Ma apropii de el, imi pune avarii si mi le tine pe motiv ca as fi avut faza lunga. Amabil, ii demonstrez contrariul cu 3 flashuri domnului din fata mea. Ajunsi la intrarea in cartier, Mercedesul franeaza brusc, se muta pe banda I si ma lasa sa trec. Se pune in spatele meu, iar pe intuneric BEZNA imi tranteste faza lunga in ochi si mi-o tine o bucata de vreme. Pun amabil avarii si reduc viteza pe banda a intai. El face acelasi lucru tot cu faza lunga... De pe sens opus, nu se vaita nimeni de farurile mele. Am stat eu si m-am gandit ca poate sunt reglate prost, dar daca erau reglate prost, trebuia sa mi se vaite aia de pe sens opus si imi trageau niste flashuri, nu? Cum raspunzi la nesimtire? Cu nesimtire! Am vazut ca tugulanul meu nu vrea sa inceteze cu prostiile, am intrat pe banda a doua. I-am dat talpa pana pe la 80, l-am lasat sa intru in zona cu tiruri parcate pe banda 1 si am trantit frana cu avariile puse. Mergeam cu 20/h, cu cretinul in spate, tot cu faza lunga. Dupa vreo 20 - 30 de metri gaseste el o bresa si incearca sa depaseasca pe banda 1. Era de bun simt sa il las sa ma depaseasca, nu? Ei bine am fost si eu badaran si i-am dat blana cand incerca sa ma depaseasca. Dupa aia s-a bagat in spatele meu (din nou) :lol: cu faza lunga, a mai stat asa pana a aparut o masina de politie rutiera de pe sens opus, i-a dat garcea niste flashuri urate, i-a dat tignal si mi l-a tras pe dreapta. Daca eu aveam ceva la faruri, nu ma tragea si pe mine Garcea pe motiv ca nu folosesc bine fazele de iluminat? |
Dragi soferi de dube (completare la ce a zis Mustang)... intersectia de la podul Cotroceni nu este parcare :lol: Veneam dinspre Eroilor pe cheiul Dambovitei, la semafor, pe banda din mijloc, oprita o duba alba... era rosu, am oprit in spatele ei impreuna cu alte 2-3 masini si nu ne-am facut probleme. Se pune verde... toata lumea pleaca, numai banda de mijloc statea :lol: Duba nu se misc adeloc... claxoane, flashuri, injuraturi... nimic. Depasim duba care ep unde poate, dreapta-stanga, si prindem iar rosu... in duba nu era nimeni, masina era lasata in intersectie :lol: Singura scuza la care ma pot gandi e ca i se facuse rau... dar macar avarii sa fi lasat.
Si din nou pt soferii cu dube: aseara eram pe o straduta la mine in cartier, masini parcate pe dreapta-stanga stradutei... nu mai era loc decat pt o singura masina pe mijloc. Mai aveam 5m sa ies pe strada principala cand, din fata, intra o duba si fara nici o jena ii da tot inainte cu tupeu. Eu nu aveam unde sa ma duc decat in el sau in dreapta, unde era un spatiu ramas liber intre 2 masini parcate lateral... bine-nteles, din neatentia mea, dar asta doar fiindca idiotul cu duba venea cu tupeu si ma uitam la el sa nu mi-o traga, am luat prea strans dreapta si am infundat usa spate :(( Iti "multumesc" draga soferule de duba, era foarte simplu sa dai 2m inapoi sa am eu loc sa ies si tu sa-ti continui drumul... dura 30 secunde. |
Geo ... e infundata grav?
Daca nu, du-te la u nservice unde au ventuze pt parbriz si ... trage de ea ... Asa am avut-o si eu infundata si am rezolvat-o ... pe Matiz. Scuze de offtopic. |
Offtopic: da, e destul de "bine" infundata, nu se rezolva cu ventuza :( Problema e ca e si zgariata... asa ca solutia este tinichigerie-vopsitorie. Am vorbit deja si o sa ma duc saptamana viitoare sa-mi vada despre ce e vorba si sa-mi dea un pret.
O sa pun o poza la masina mea mai tarziu... sa se vada "isprava" :lol: |
Offtopic: Imi pare rau sa aud ca nu se poate rezolva asa usor ...
Ontopic: Draga cretin care conduci un pick-up 4x4... daca o masina este parcata cu curu' in afara si vrei sa o depasesti, nu lua stanga de volan brusc, incat sa imi tai complet fata sau mai grav, daca e ud pe jos, sa iau stanga de volan sa ma urc pe tramvaie sau mai stiu eu ce. Foloseste dracu' semnalizatoarele si vezi daca te las sa te bagi. ;) |
mustang..eu unu intram in el si imi faceam masina boboc pe urma :D
|
OFF: daca il lovesti in cur, se considera ca nu ai pastrat distanta regulamentara...trebuie sa te loveasca el in lateral ca sa il scoti vinovat..deci trebuie sa apreciezi bine distantele, sa calibrezi ochiometric :)))
ON : draga cocalarule sofer de dacie descentrata...daca te opresti sa vbesti cu alt participant la trafic..incearca sa nu fii pe banda 3 cu avariile puse, nu pacalesti pe nimeni. Asa ceva am vazut eu luni...masini parcate pe banda 1..pe banda 2 un nene cu un bmw cu avariile puse..si paralel cu el, pe banda 3 un alt nene cu avariile puse..discutau ! mergeau participantii doar pe sina de tramvai..plus ca era exact in iesirea din curba, asta undeva pe la capatul lui 335, la Titan. |
Quote:
ON: Draga soferule sa fii sanatos ca mie mi-au luat permisul :lol::lol: |
cum dovedesti ca a franat intentionat?
|
stiu ca nu prea ai cum sa dovedesti dar asta scria in legislatie sau cel putin stiu ca scria cand am dat eu permisul adica acum 2 ani. daca ii povestesti la politist exact cum a fost faza ca te-ai certat cu celalalt in trafic si el a franat intentionat poate te crede, eu am scapat de cateva ori in trafic fiind sincer si recunoscandu-mi vina.
|
nu e dupa politist. e dupa ce decide tribunalul, daca ala contesta amenda.
|
cred ca ar trebuie sa se bage si permis pt pietoni ... sa mai invete si ei sa mearga pe strada, ca din cauza astora se ramane f usor fara permis... degeaba ...
|
Quote:
|
Quote:
|
@Mustang Mach One..."taticu" :)...vbeam de situatia in care EL schimba banda...adica ori apuca sa iti taie fatza cu totul si ajunge cu fundul lui in dreptul botului tau, in situatia asta daca il lovesti in fund iesi TU vinovat, daca in timp ce schimba banda l-ai acrosat in lateral, EL este vinovat....de situatiile astea era vba, nu ca schimbi TU banda in locul sau..ca in cazul acesta se aplica reversul a ceea ce am aratat mai sus, adica ceea ce ai aratat si tu. Spui bine dar la timpul si locul nepotrivit.
|
Si ca o completare, ca prea ne neintelegem : nu atat conteaza cine pe cine loveste in lateral, iese vinovat cel care a schimbat directia de mers.
|
incetati ca degenereaza! cel mai bine si mai corect este ca atunci cand esti pregatit sa faci orice fel de manevra sa te asiguri inainte si astfel nu are nimeni de suferit si nici noi nu mai avem ce carcoti;)
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:25. |
- Copyright 2026 4Tuning